MasterChef Elbasan tava tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Esnaf lezzetlerimizden Elbasan tava tarifi kolay yapımı ile tercih ediliyor. Elbasan, bugün Arnavutluk sınırları içinde bulunan 1466 ile 1912 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu’nun sancağı olmuş bir şehir. Elbasan tava yemeği de adını bu şehirden alıyor. Elbasan tava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
#Elbasan TavaAhtapot çoğumuz için evde temizlemeye ve pişirmeye alışık olmadığımız yemeklerdendir. Genellikle sofralarımızda meze olarak karşımıza çıkan ahtapot, ana yemek olarak da yenebilir. Biraz zahmetli olsa da özellikle tereyağlı ahtapot tava tarifi denemeye değer bir lezzet olabilir. Peki ahtapot nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? İşte evde ahtapot yemeği pişirmenin püf noktları...
#Ahtapot YemeğiMemleketin her bir köşesinde onlarca farklı tandır kebabı pişiriliyor. Hepsi birbirinden lezzetli… Keçi, kuzu hatta dana etinden yapılan da var. Pişirme tarzları bölgelere göre farklılık gösteriyor ama lezzet hep baki… Pide, domates, biber ve soğansa tandırın ayrılmaz arkadaşları…
#ASUMAN KERKEZArnavut ciğeri sevilen sokak lezzetlerimizden biridir. Masterchef Arnavut ciğeri tarifi ile günün aranan yemekleri arasında yer alıyor. Arnavut ciğerinin yumuşak olması içinse bazı püf noktalarının uygulanması gerekiyor. Peki, Arnavut ciğeri nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Arnavut ciğeri tarifi ve malzemeleri...
#Arnavut CiğeriAnkara tava başkentimizin mutfağının en iyi bilinen lezzetleri arasında başı çekiyor. Pratik bir şekilde çıkarabileceğiniz bir akşam yemeği alternatifi olan Ankara tava Gelinim Mutfakta yarışmasıyla birlikte sofralarımıza konuk oluyor. Peki, Gelinim Mutfakta Ankara tavası nasıl yapılır? Gerçek Ankara tava tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Ankara TavasıBu akşam kaptanlık oyunu için yarışmacılar MasterChef'te lahmacun yapımı için mücadele verecekler. İzleyenlerin merak ettikleri evde lahmacun yapımı için orjinal lahmacun tarifi derledik. Peki, evde lahmacun nasıl yapılır? İşte, tavada lahmacun tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Tavada LahmacunKilis mutfağının zengin yemeklerinden Kilis tava MasterChef yarışması ile yeniden aranan tarifler arasında yerini aldı. Bazı yörelerde tepsi kebabı ya da Kilis kebabı olarak da bilinen Kilis tava, koyun eti, kırmızı biber ve isteğe göre soğan ya da sarımsak gibi malzemelerden hazırlanıyor. Peki, MasterChef Kilis tava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, orjinal Kilis tava tarifi ve püf noktaları...
#Masterchef Kilis TavaEv halkının ve gastronominin gündemi yılbaşı sofraları. Bir yandan restoranlar, oteller, balo salonları yılbaşı menülerini hazırlarken diğer taraftanartan hayat pahalılığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle yılbaşını evde geçirecek çok büyük bir kitle de evdeki yılbaşı sofrasını nasıl donatacağının derdine düştü.
#Bursaİncecik dilimlenmiş patlıcanların üzerine biber, soğan ve baharatla zırhlanmış et... Tepsinin kenarlarına bolca domates ve arpacık soğanı... Taş fırında pişirilen Kilis tava, açık ara en sevdiğim tepsi kebabı! Ben üzerine patates püresi de koyuyorum, kebabın yağları püreyle birleşiyor. Bu yüzden çok linç yedim ama gelenekseli iyi öğrenip ona kendi dokunuşlarımı katmaya devam edeceğim. Çünkü ülkenin gastronomisini yeniliğe kapalı ve tutucu yaklaşımlar değil, değişimden ve gelişimden korkmayan deliler kurtaracak.
#GastronomiBalkan mutfağından Elbasan tava, kuzu eti ve yoğurt sosu bir araya geliyor ve fırınlanıyor ve ortaya kimsenin karşı koyamayacağı bir lezzet çıkıyor. MasterChef Balkan yemekleri konseptiyle izleyicilerin merak ettiği Elbasan tava tarifi detayları haberimizde...
#Elbasan TavaRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on birinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 23 Nisan Cuma Ramazan'ın 11. günü için iftar menüsü...
#RamazanKahramanmaraş yöresine ait bir et yemeği olan Elbistan tava, son dönemlerde Ramazan menüleri hazırlamak isteyenler tarafından sıklıkla araştırılan bir lezzet haline geldi. Aslen Osmanlı mutfağından gelen Elbistan tava, damak çatlatan tadıyla hemen herkesin favori yemekleri arasında yer alıyor. Sizin için yemelere doyamayacağınız Elbistan tava tarifini paylaşıyoruz.
#Elbistan TavaBelirtilen sürede tarifleri yetiştirmekte zorlanıyor musunuz? 30 dakikalık bir yemek tarifini yaparken, sadece malzemeleri hazırlamanın bile 20 dakikanızı aldığı oldu mu? Cevabınız 'evet'se hemen herkesin yaşadığı bu sorunların çözümü için etkili ipuçlarını burada bulabilirsiniz. İşte tıpkı bir aşçı gibi daha hızlı ve daha verimli yemek yapmanın sırrı…
#YemekElbasan tava tarifi et yemeği çeşitlerinden en zahmetli ve en lezzetlisi olarak ön plana çıkıyor. Kuzu etinin yoğurtla harmanlaşmasıyla hazırlanan elbasan taba, Arnavutluk mutfağından sofralarımızda yer buluyor. Çeşitli baharatlar ve yoğurtla hazırlanan bu lezzet, et yemeği sevenlerin favori tercihlerinden. Sizler de misafir sofralarınız için farklı ve değişik lezzet arıyorsanız elbasan tava tarifine göz atabilirsiniz. Peki, elbasan tava nasıl yapılır? İşte, elbasan tava tarifi ve malzeme listesi.
#Elbasan TavaRamazanda aile üyeleriyle birlikte iftar sofrasının başında toplanmak büyük bir keyif. Bu yıl kalabalık iftar yemekleri yiyemesek de gönüllerin bir olduğunu bilmek bile güzel. Hele bir de o sofralar leziz yemeklerle donatıldıysa iftarın tadı bir başka oluyor. Ramazanın ikinci gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve lezzetli tarifler hazırladık. İşte 25 Nisan iftar menüsü…
#Bugün Ne PişirsemKurban Bayramı gelip çattı. Vatandaşlar bayrama hazırlık yaparken bir taraftan da buzluklarda yerler açıldı. Kurban Bayramı denince şüphesiz hep aynı temel soru aklımıza gelir: “Kurban etlerini nasıl muhafaza etmeliyiz?” Biz de sizin için bu yöntemleri araştırdık ve “Sağlıklı bir şekilde kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?” sorusuna cevap bulduk...
#Kurban Eti Nasıl SaklanmalıDünya artık içine doğduğumuz gibi değil. Sınırsız açgözlülükle birçok şeyin sonunu getirdik. Ama biraz da bu sayede yepyeni alanlar keşfettik. Rotayı tam gaz veganlığa çeviren beslenme âlemleri, bu felsefe etrafında çok yaratıcı şeyler söylüyor. Etin yerini sebzeler, inek sütünün yerini bitkisel sütler, şekerin yerini meyveler alıyor. Bin yıllık lahana, karnabahar, nohut bambaşka kılıklara bürünüyor. Alışverişe ya da restorana gittiğinizde zamanın gerisinde kalmamanız için sözlüğünüzü hazırladık. Ç. BEGÜM SOYDEMİR/bsoydemir@hurriyet.com.tr
#VeganlıkSofralarımızda Maraş rüzgarı estiren Elbistan tava, fırında et yemeği severler için karşı koyulmaz bir lezzet. Kökeni Osmanlı mutfağı olan bu yemek Kahramanmaraş yöresinde nasıl yapılır diye merak ediyorsanız sorularınızın cevapları bütün incelikleriyle burada…
#Elbistan TavaBeşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, eşi Semra Güneş ile geldiği Edirne'de kentin ünlü tava ciğerini yedi. "Çok zaman insanların ciğerini söküyoruz" diyen Güneş, "Siz medyanın alışkanlığı, hep birinin ciğerini söktürmeye çalışıyorsunuz. İnsanların ciğerini sökmeyelim, insanların dostluklarını kazanalım" dedi.
#Şenol GüneşMusakkanın karekökünden yola çıkıyor kadayıfın algoritmasını alıp mantısını pişiriyor... Robert Kolej’den Harvard’a uzanan yolda, bir hastane yöneticisinin kendi mutfağını yaratan lezzet mimarına dönüşme öyküsü... Bol matematik, çok baharat, fazla zeka ve karşınızda “Mucize Lezzetleri” ile Refika Birgül...
#İzzet Çapa