Balat’ın Haliç kıyısında seyyar tatlıcılık yaparken zabıta tarafından sopayla dövülen Ali Kıtmir “Param olmadığı için çocuklarımı devlet yurduna verdim. Herkes garibana vuruyor” dedi. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Kolombiya’dan arayıp üzüntüsünü ilettiği Kıtmir, “Kimse ekmeğimle oynamasın” diye konuştu.
#Tatlıcı Aliİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Fatih Balatsahilindeki zabıtalarla kavga eden ve kavganın sonucunda başına aldığısopa darbesiyle yaralanan seyyar satıcı Ali Kıtmiz'i telefonla arayarakgeçmiş olsun dileğinde bulundu.
#Kadir TopbaşOn bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#GüllaçBir Ramazan ayıyla daha buluşmanın sevincini yaşıyoruz, fakat bu yıl başka. Bu yıl buruk sevinçle yaşıyoruz Ramazan’ı. Bereketiyle birlikte gelen bu ay, yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle biraz kederli geçse de Ramazan ayının sahip olduğu paylaşma ve dayanışmanın, millet olarak daha fazla kenetlenmemize vesile olacağına inanıyorum.
#GüllaçSinan Akçıl, “Türkiye’ye örnek olacak bir ayrılık göreceksiniz. Birbirimizi çok sevdik ve bitişi de öyle olmalı” derken haklı. Çünkü düşün düşün, son dönemde “medenice ayrılabilen” bir tek Derin Mermerci-Cem Aydın çiftini hatırlıyorum. Ama sonradan onlar da birbirine girdi. Bakalım Akçıllar becerebilecek mi?
#Savaş Özbeyİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıTATLICI Osman Mersin’in 1945’te Çeşme’de kurduğu Rumeli Pastanesi bugün Hüseyin-Semra Mersin, oğulları Ali ve Osman Mersin’le lezzet yolculuğuna devam ediyor. Mekan, Çeşme’de bulunan 4 şubesiyle dondurma severlerle buluşuyor. Hüseyin Mersin, markanın doğuş öyküsünü şöyle aktardı:
#İzmir