Bugün neler oldu?

taştı

Güncelleme Tarihi:

taştı haberleri sayfasında taştı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5867 taştı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

taştı haberleri

Kocaeli Adliyesinde icra dosyaları koridorlara taştı

Kocaeli Adliyesi'nde icra dosyaları koridorlara taştı

KOCAELİ Adliyesi'nde İcra Müdürlükleri'nde koyacak yer kalmayınca icra dosyaları koridorlara taştı. Koridorlarda icra dosyası dağları oluştu. Kocaeli Barosu Başkan Vekili Nuri Almaz, Kocaeli Adliyesi'nde icra dosyası sayısının 300 binin üzerinde olduğunu söyledi.  Kocaeli Adliyesi'nde bulunan 7 İcra Müdürlüğü'nde dosyaları koyacak yer kalmayınca iplerle bağlanan icra dosyası blokları koridorlara konuldu. İcra müdürlüklerine gelenler dosyaların arasından geçiyor. 2015 yılında bankalara, GSM operatörlerine, işletmelere ödenmeyen borçlar nedeniyle 96 bin 209 icra dosyası işleme alındı. Geçmiş yıllardan gelen dosyalarla birlikte 300 binin üzerinde dosyanın takibi yapıldığı tahmin ediliyorTürkiye'de her yıl icra dosyalarında artış yaşandığını söyleyen Kocaeli Barosu Başkan Vekili Avukat Nuri Almaz şunları söyledi: "Türkiye'de maalesef icra dosyalarında her geçen yıl maksimum noktada artış yaşanıyor. Bu artış neredeyse önlemez noktaya gelmiş durumda. Çok yoğun bir artış var. Kocaeli icra dairelerinde 2015 yılı itibariyle yaklaşık 100 bin icra takibi açılmış durumda. Kocaeli gibi bir kenti düşündüğümüzde çok yüksek bir sayı. Onun dışında da 2015 yılı dışında şuanda devam eden icra takip dosyası daire başı 40 bin civarında, 7 icra dairesi var o da yaklaşık 300 bin icra takip rakamına denk geliyor. Üzücü bir rakam." dedi. HABER: Ergün AYAZ-KAMERA:Orhan UZUN / KOCAELİ (DHA)

#Kocaeli Adliyesi
Edirnenin tarihi köprüsünde tehlikeli yolculuk

Edirne'nin tarihi köprüsünde tehlikeli yolculuk

Tunca Nehri'nin sularına gömülen tarihi köprüden geçmeye çalışan yayalar, köşe taşlarında tehlikeli yolculuk yapıyor. Bölgedekiyağışlar sonrasında debisi hızla yükselen Tunca Nehri taştı. Taşkınsonucu nehir yatağına yakın alanlar su altında kaldı.Su baskınından tarihi köprüler de nasibini aldı. SarayiçiKırkpınar Er Meydanı'na giden Fatih ve Kanuni köprüleri ile Edirnemerkezi Yıldırım Mahallesi'ne bağlayan Saraçhane ve Yalnızgöz köprüleri,sulara gömüldü. Pazar günü başlayan taşkının ardından herhangibir olumsuzluğun yaşanmaması için köprüler araç ve yaya trafiğinekapatıldı. Yıldırım Mahallesi'ne ulaşım Gazimihal Köprüsü üzerindensağlanıyor. Ancak mesafenin uzun olması sebebiyle yayalar bu güzergahıtercih etmiyor. Alınan tüm önlemlere rağmen bazı yayalar hayatlarınatehlikeye atarak su altında kalmış Yalnızgöz Köprüsü'nü kullanıyor.Suyla kaplı olan köprünün köşe taşlarının üzerine çıkan yayalar,şiddetli akıntı ve derin suya aldırış etmeden, karşı tarafa geçmek içinyürüyor. Bazı yayalar ise yürüyüş sırasında tehlikeli anlar yaşıyor.Dengesini kaybeden bir genç, köprünün üzerine atlayarak kurtuldu.Tehlikeli bir yolculuğun ardından karşı tarafa geçen Onur Otçu isimliliseli genç, bir ayağının ıslandığını söyledi. Geçiş sırasındakorktuğunu açıklayan Otçu, "Korku oluyor ama yine de geçiyoruz. Yapacakbir şey yok. Kestirme sonuçta. Buradan geçmemiş olsam bir saatlik yolgidecektim. 7 kilometre filan." dedi.

#Edirne
600 kişilik işe 3 bin kişi başvurdu, kuyruk sokağa taştı

600 kişilik işe 3 bin kişi başvurdu, kuyruk sokağa taştı

KaleKilit’in, İstanbul’dan Çerkezköy’e taşıyacağı fabrikasına 600 işçialacağını duyurması üzerine, İŞKUR Çerkezköy Şubesi önünde yaklaşık 3bin kişilik kuyruk oluştu. Kalabalık binaya sığmayınca kuyruk sokağataştı. İş başvurusu için kuyrukta bekleyen bazı vatandaşlarla görevlilerarasında tartışmalar yaşandı.Avrupa’nınen büyük kilit entegre üretim tesisi olan Kale Kilit firması, İstanbulGüngören’deki üretim tesisini Çerkezköy’e taşıma kararı aldı. Bu nedenlefirma, Çerkezköy’de açılacak olan yeni fabrikaya çok sayıda personelalınacağını duyurdu. İşe alınacak personelin Ekim 2015 ile Mart 2016tarihleri arasında İstanbul Güngören’deki fabrikada görevlendirileceği,Mart ayından itibaren ise Çerkezköy’deki fabrikaya geçişin sağlanacağıbelirtildi. Başvurular ise bugün sabah saat 09.00’da başladı. Ayrıca firma mail yoluyla da başvuru alındığını açıkladı. Sabah erken saatlerden itibaren Türkiye’nin sanayi merkezlerinden olan123 bin 119 nüfuslu Çerkezköy’de 3 bine yakın kadın ve erkek, İŞKURÇerkezköy Şubesine akın etti. Kapıların açılmasının ardından işbaşvurusu için bekleyen kişiler, binaya girdi. Başvuru kuyruğu ikincikattaki İŞKUR başvuru biriminin koridorunu doldurdu ve merdivenlerindensokağa kadar taştı. Sabahtan bu yana kuyrukta beklediklerini belirtenvatandaşlar, iş başvurusu yapmakta zorlandıklarını söyledi vegörevlilerle zaman zaman tartıştı. Görevliler ise, iş başvurusuyapacakları sıraya girmeleri ve sakin olmaları konusunda uyardı. Yaşanan gerginlik nedeniyle, polis ekipleri de İŞKUR şubesine giderekgüvenlik önlemi aldı. İŞKUR’da bulunan Kale Kilit görevlileri ise,herkesin başvurusunun alınacağını belirtti.

#600
DAHA FAZLA #TAŞTI HABERLERİ

taştı’a ait tüm site haberleri