MENÜ

Tas Kebabı

Tas Kebabı ile ilgili tüm haberleri, son dakika Tas Kebabı haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Tas Kebabı haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 455 Tas Kebabı haberi bulunmuştur.

Tas Kebabı Haberleri

Haftanın ortasında soğuk havayı ısıtacak nefis yemek tarifleri

Haftanın ortasında soğuk havayı ısıtacak nefis yemek tarifleri

Türkiye birkaç gündür kışın en soğuk günlerini yaşıyor. Hal böyle olunca ısınmak için sadece giydiklerimizden değil, yiyip içtiklerimizden de medet umuyoruz. Sizin için akşam yemeğinde aileniz ve sevdiklerinizle zevkle tüketebileceğiniz, içinizi ısıtacak nefis yemek tarifleri derledik. “Bugün ne pişirsem?” derdiyle uğraşanlara ilaç gibi gelecek. Şimdiden afiyet olsun…

Aşkın izinde Konya

Aşkın izinde Konya

Mevlana’nın şehri, Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış, bilgelerin uğrak yeri, zengin tarihi ve muhteşem tatlarıyla sadece karınları değil gönülleri de doyuran aşkın âşık olduğu Konya’ya yolum düştü bu kez... Konya’da Şeb-i Arus etkinlikleri başladı. Mevlana'nın 746. Şeb-i Arus etkinlikleri 7-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Hz Mevlana’yı dünyanın her yerinden sevenleri diğer bir değişle ilahi aşkın ateşine düşenler Konya’ya yine akın ediyor. Şeb-i Arus kutlamaları için en az 60 bin kişi bekleniyor.

10.12.2019Seyahat
Tas kebabı nasıl yapılır İşte, patates püreli tas kebabı tarifi

Tas kebabı nasıl yapılır? İşte, patates püreli tas kebabı tarifi

Tas kebabı, kuşbaşı dana etiyle yapılan en güzel yemeklerden biri. İster pilav isterseniz de makarna yemeklerinin yanına yapabileceğiniz tas kebabına yeni boyut getirip patates püresiyle buluşturduk. Peki, tas kebabı nasıl yapılır? İşte patates püreli tas kebabı tarifi...

Londra’da ilk oruç, kentin tek minareli Türk camisinde açıldı

Londra’da ilk oruç, kentin tek minareli Türk camisinde açıldı

Londra’nın ilk ve tek minareli Türk camisini bünyesinde barındıran Süleymaniye Kültür Merkezi’nin geleneksel iftar yemeğinde 350 kişi iftar yaptı.

7.05.2019Avrupa
Ispanak beğendili et sote nasıl yapılır Ispanak beğendili et sote tarifi

Ispanak beğendili et sote nasıl yapılır? Ispanak beğendili et sote tarifi

Et yemeği denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de et sote oluyor. Kuru soğan, domates, yeşil biber ve baharatlardan oluşan et soteyi farklılaştırmak mümkün. Peki, nasıl? Standart et sote tariflerine bir alternatif arayanlar için enfes bir önerimiz var: Ispanak beğendili et sote. İşte, Ispanak beğendili et sote için gerekli malzemeler ve tarifi

Yufka kebabı nasıl yapılır Yufka kebabı tarifi

Yufka kebabı nasıl yapılır? Yufka kebabı tarifi

Hem şık görünümü hem de enfes tadı ile damaklarınızı şenlendirecek bir lezzeti getirdik karşınıza: Yufka kebabı. Meşakkatli kebap tariflerine oranla çok daha pratik olan yufka kebabını tek başına ana yemek olarak sunabilirsiniz. Peki, yufka kebabı nasıl yapılır?

Tas kebabı yapmanın püf noktaları

Tas kebabı yapmanın püf noktaları

Tas kebabı Türk mutfağının en lezzetli et yemeklerinin başında gelir. Tek başına servis edilebildiği gibi beğendiyle, patates püresiyle ya da pilavla da muhteşem bir uyum sergileyen tas kebabını yaparken, etlerin lokum gibi olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. İşte damakları çatlatacak tas kebabı yapmanın püf noktaları.

Tas Kebabı nasıl pişirilir İşte kolay Tas Kebabı tarifi

Tas Kebabı nasıl pişirilir? İşte kolay Tas Kebabı tarifi

Tas Kebabı, sofralarında bu lezzete yer vermek isteyen vatandaşların araştırdığı tarif oldu. Malzemeleri arasında kuru soğan, domates, biber gibi sebzelerin yer aldığı Tas Kebabı, tarifiyle araştırılan konu oldu. Peki, menülerde sıkça tercih edilen ana yemeklerden birisi olan Tas Kebabı nasıl pişirilir? İşte, detaylı bilgiler

23.05.2018Keyif
İncili Gastronomi Rehberinden lezzeti ev yemeklerini aratmayan esnaf lokantaları

İncili Gastronomi Rehberi'nden lezzeti ev yemeklerini aratmayan esnaf lokantaları

Türk mutfağının sevilen lezzetlerini hazırlayan esnaf lokantaları hesaplı fiyatları ile bilinir. Sundukları yemekler açısından da geleneksel mutfak mirasının mütevazı müesseseleridir.

Şeflerin Seçimi: Yılmaz Öztürk nerede yiyor

Şeflerin Seçimi: Yılmaz Öztürk nerede yiyor?

Karaköy, İstanbul'un son dönemde yükselen yıldızlarından. Çok sayıda yeni mekânla gece hayatının en önemli merkezlerinden biri haline gelen Karaköy'de dikkat çeken adreslerden biri de Alaçatı’daki Mancar ve L’Escargot restoranlarından tanıdığımız Yılmaz Öztürk'ün imzasını taşıyan Mürver Restaurant.

Bir flaneur yılbaşı akşamını nasıl geçirmeli

Bir flaneur yılbaşı akşamını nasıl geçirmeli?

76. sayımızın Bakın Burada Ne Var sayfasını flaneur kafasında yılbaşı planı nasıl yapılır konusuna ayırdık.

25.12.2017Kampüs
Ev yemeklerini özleyenlerin derdine çare 8 restoran

Ev yemeklerini özleyenlerin derdine çare 8 restoran

Ev yemeği hasreti çekenlerin imdadına aynı lezzette yemekler yapan restoranlar yetişiyor. İşte annenizin yemeklerini aratmayacak restoranlar...

Para değil, ağır hapis olmalı

'Para değil, ağır hapis olmalı'

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ferda Hekimci, gıdada taklit ve tağşişe ilişkin yaptırımların yeniden düzenlenmesine yönelik tasarının en kısa zamanda Meclis gündemine gelmesini, bu konuda ihtisaslaşmış Gıda ve Ürün Güvenliği Mahkemeleri kurulmasını ve güvensiz üretim yapanların en ağır hapis cezalarına çarptırılmasını istediklerini belirtti.

22.12.2016Ekonomi
Atina iftarı

Atina iftarı

TÜRKİYE, Yunanistan’da ilk kez mülteci ve göçmenler için pazartesi akşamı iftar düzenledi.

5.07.2016Dünya
İstanbul müzelerindeki en iyi restoranlar

İstanbul müzelerindeki en iyi restoranlar

Şehrin müzelerinde yalnızca zihin açan sergiler var sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü artık her birinin restoranı en az düzenledikleri sergiler kadar iddialı. Kimi menüye ilhamını sanattan alan dokunuşlar katıyor, kimi sizi geçmişe doğru uzun yolculuklara çıkarıyor. Saatlerce oturmak isteyeceğiniz müze restoranlarına alalım sizi.

Erdoğan Muhafız Alayı’nda iftar yaptı

Erdoğan Muhafız Alayı’nda iftar yaptı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda askerlerle iftarda bir araya geldi.

9.07.2015Gündem
Türkün açık büfe imtihanı

Türk'ün açık büfe imtihanı

Ne yaptıysak olmadı! En kibarımızın bile açık büfeyi görünce gözü döndü, tabağını nasıl dolduracağını şaşırdı. Dolmayla kısırın, balıkla pilavın yanına bir de baklavayı sığdırmaya çalıştı. Oysa telaşa hiç gerek yok.

Yazar Sonuçları

Lezzet peşinde Şanlıurfa

Şanlıurfa her ne kadar inanç turizmiyle çok popüler olsa da son dönemlerde hem arkeoloji meraklılarını hem de lezzet düşkünlerini kendine çekmeyi başarıyor. Son Şanlıurfa seyahatimde şehrin binlerce yıllık tarihine, hâlâ bozulmamış kültürüne, geleneklerine, çarşılarından gelen o mis gibi kokulara, damakta büyük keyif ve anı bırakan lezzetlerine âşık oldum. Şanlıurfa'ya gelirseniz denemekten pişman olmayacağınız tatları ve uğramanız gereken bazı lezzet duraklarını sizlerle paylaşmak istedim.

17.09.2019

Ani gelişen altın günü atakları...

Yazlıkları çıkardığında şortunun cebinde bulduğun banknot mutluluğu gibidir; okuldan eve gelip kapıdan içeri adımını attığın anda gelen börek kokusu ve unuttuğun “gün”...

22.06.2019

Urfa’nın tatlısı, acısı

İlk defa bir Urfa ziyaretimde üşüdüm ve çok ıslandım. Çünkü bir kış günü ilk gelişimdi bu sıcak ve kurak kente. Şanlıurfa’nın binbir yüzü var. Onun için her gidişimde başka bir yüzüyle karşılaşırım. İşte bu sefer karşılaştıklarım...

5.02.2018

İstanbul kazan ben kepçe iyi yemeğin peşinde...

Son dönemde İstanbul kazan ben kepçe kentin dört bir köşesini dolaşıyorum. Kimi yeni açılmış, kimi bugüne dek gidemediğim, kimi de yıllar önce gidip de ne durumda olduğunu merak ettiğim lokantalar oluyor. Bazılarında piyangodan büyük ikramiye çıkmış gibi mutlu oluyorum, bazılarında hayal kırıklığı yaşıyorum...

7.07.2017

Benden de gelsin ortak değerler!

BEGÜM Doğan Faralyalı’nın önderliğinde başlayan bir hareket. Ben çok sevdim. Tebrik ederim. Çok da faydalı. Birdenbire, bu sabah kendimi kahve içerken bir kâğıda ortak değerlerimizi sıralarken buluverdim... Hepsi olumlu değil ama çoğu olumlu. Bu liste uzaaaar gideeer. İyi ki bu topraklara aidiz!

13.09.2016

Hiçbir şey olmamış gibi davranan pazar yazısı!

Hepimiz daraldık, gelecek endişesinden bunaldık. Bugün siyaset bilimlerini bir yana bırakıp, eski, dertsiz Pazar yazılarını hatırlatacağım. Çok eski yıllarda arada yaptığım gibi Bodrum’da beğendiğim mekânları yazacağım. Ve “Duyarsızlık, tuzu kuruluk, yüzeysellik” eleştirilerine de gayet hazırlıklıyım.

20.08.2016

Alaçatı’nın 'sultanı'

SEMA Güredin Şentay aslında dil bilimci. İstanbul Alman Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı, devamında da Amerikan Dili ve Edebiyatı okumuş. Dolayısıyla çok iyi Almanca ve İngilizce biliyor. 20 yıl Swissair’de, 5 sene de Türk Hava Yolları’nda önemli görevlerde bulunmuş. Daha sonra yabancı dil danışmanlığı yapmak üzere bir firma kurmuş ve çalışmalarına devam etmiş. 2008’de gazeteci eşi Bilgin Bey’in ani vefatının ardından 2 oğluyla birlikte Alaçatı’ya taşınmış. “Ne yaparım?” diye düşünürken, ortaya, Alaçatı’nın en güzel butik otellerinden biri olan ‘Sultan Konak’ çıkmış.

29.07.2016

Bandıra bandıra ye beni

Bizde enfes taskebabı, Macaristan’da gulaş, Fransa’da Boeuf Bourguignon…

4.01.2015