Tarım Ve Orman Bakanlığı
Toplam 4.461 haberi bulunmuştur.
Tarım Ve Orman Bakanlığı Haberleri
Son dakika haberler: Çarpıcı araştırma... Atık sulardaki 'koronavirüs haritası' belirlendi! Mutasyonu ortaya çıkardı
Türkiye'de koronavirüsün atık sulardaki varlığının araştırılması için devam eden çalışmalar sonucunda, virüsün yayılımı haritalar üzerinde gösterildi. Sonuçlara göre şu anda vaka sayılarının en yüksek olduğu iller İstanbul, Bursa ve Ankara. Mayıs ayında atık sulardaki virüsü bir anda görememeye başlayan proje ekibi, bunun nedeninin ise virüsün uğradığı mutasyon olduğunu ifade ediyor.
TİGEM 145 teknik personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) 145 sözleşmeli teknik personel istihdam edecek.
Kuru ekmek Meclis tutanaklarına girdi
TBMM Genel Kurulu’nda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasında ‘kuru ekmek’ atışması yaşandı.
‘Ota-çöpe kansere iyi gelir yazılabilecek’
Tarım Bakanlığı’nın etiket yönetmeliğinden ‘Gıdanın bir hastalığı önleme, tedavi etme veya iyileştirme özelliğine sahip olduğuna dair bilgilendirme yapılamaz, bu tür özelliklere atıfta bulunulamaz’ hükmünü çıkarmaya hazırlanması itirazları beraberinde getirdi. TÜDEF Başkan Vekili Sinan Vargı, “Böylece otun çöpün üzerine kanserin tedavisine iyi gelir, kısırlığı giderir, kabızlığa iyi gelir, gibi ibareler yazılabilecek” dedi.
Tarımsal amaçlı kooperatiflerin kredi borçları 5 yıl vadeyle yapılandırılacak
Borçlar, ilk taksiti Kasım 2021'den başlamak üzere eşit taksitler halinde ödenecek. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen kooperatifler veya ortaklarının, 31 Ocak 2021'e kadar Tarım ve Orman Bakanlığı il müdürlüklerine başvurması gerekiyor.
Etikette trans yağ tartışması
Gıda ürünlerinin etiketlerinden ‘trans yağ yoktur’ ifadesinin yasaklanması yeni bir tartışma başlattı. Bakanlık yetkilileri, trans yağ kullanılmadığının kanıtlanması koşuluyla etiketlere yeniden eklenebilmesi için değişiklik yapılabileceğini açıkladı.
Fasulye nohut patatesle çıktı, inerken hepsini düşürdü
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Meclis’teki bütçe görüşmelerinde çiftçilerin sorunlarını anlatmak için kürsüye bir sepet içinde fasulye, nohut ve patatesle çıktı.
Dışişleri, Gençlik ve Spor ile Tarım ve Orman Bakanlıkları'nın bütçeleri kabul edildi
Son dakika haberi... Dışişleri, Gençlik ve Spor ile Tarım ve Orman Bakanlıkları ve bağlı kuruluşların 2021 bütçeleri kabul edildi.
Mısır fiyatları çiftçileri mutlu etti
Türkiye'nin mısır ihtiyacının önemli bölümünün karşılandığı tahıl ambarı Konya'da, 1 milyon dekar alanda tarımı yapılan ve açıklanan taban fiyatın yüzde 40 üzerinde alıcı bulan mısır, yüksek piyasa fiyatıyla çiftçiyi sevindirdi.
Süt kazanı içinde banyo skandalında yeni gelişme! Takipsizlik başvurusu...
Konya'da süt toplama merkezinde kazanda süt banyosu yaptığı iddia edilen Emre Sayar ile o anları cep telefonuyla kaydedip görüntüleri paylaşan arkadaşı Uğur Turgut'un avukatı Ahmet Kaya, soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanması için Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı.
Son dakika haberleri... Meteoroloji yayınladı! 'Olağanüstü ve çok şiddetli' kuraklık görüntüsü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün eylül ve kasım ayları arasındaki üç aylık ve kasım ayı kuraklık haritalarına göre, Türkiye'nin önemli bölümünün yağış almadığı, olağanüstü, çok şiddetli ve şiddetli kuraklık yaşandığı görüldü. Uzmanlar su kaynaklarının korunması için özellikle yüzde 75-80'i bulan vahşi tarımsal sulamanın tehlikelerine dikkat çekti.
Yabankeçileri kurtuldu
Isparta Bölge Müdürlüğü tarafından Antalya ve Isparta’da bulunan 47 adet yabankeçisinin avlanması için yapılan av ihaleleri iptal edildi.
BİLSEM’lere hava gözlem istasyonu kuruluyor
MEB ile Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan işbirliği protokolü imzalandı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Bu protokolle, başlayacak çalışmada öncelikle BİLSEM'lere hava gözlem istasyonları kurulacak. Böylece özel yetenekli öğrencilerimizin, iklimin canlılar ve dünyamız üzerindeki etkisi hakkında bilinçlenmeleri ve hava olayları hakkında bilimsel bilgiler edinmelerini sağlayacağız" dedi.
Gıda Mühendisliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Gıda mühendisliği bölümü, gıda ürünleri, gıdaların işlenmesi, paketleme ve geliştirilmesi ekipmanlarının tasarlanması ve geliştirilmesinde görev yapar. Gıda mühendisi nedir? Ne iş yapar? Mezunları ne iş yapar? Gibi pek çok sorunun cevabını bu yazımızda sizler için derledik.
Elazığ'daki Balık Müzesi'nde 120 tür canlı sergileniyor
ELAZIĞ'da Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulan Balık Müzesi'nde 120 deniz canlısı sergileniyor.
Elazığ'daki Balık Müzesi'nde 120 tür canlı sergileniyor
ELAZIĞ'da Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulan Balık Müzesi'nde 120 deniz canlısı sergileniyor. Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay, 2015 yılında kurulan müzenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki en büyük balık müzesi olduğunu belirterek, "Malum dijital çağdayız. Pandemide gördüğümüz gibi her şey uzaktan oluyor. Bu yüzden dijital balık müzesi hayalimiz de var" dedi.
Muz ithalatına 'dönemsel kısıtlama' önerisi
Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan raporda, özellikle yerli üretimin yoğun olduğu eylül-mayıs aylarında muz ithalatının kısıtlanmasının yerli üretimin desteklenmesi açısından önem arz ettiği bildirildi.
Barınaktan sahiplenin, üretim zincirini kırın!
‘Hayvan hakları yasası’ndan halen ses yok. Bunun cezasınıysa maalesef dostlarımız çekiyor. Ama sadece yasa yeterli değil. Bizim de sorumluluğumuz var. Biz onları kurtarmak yerine satın aldıkça üretilmeye, mal gibi görülmeye ve işkenceye maruz kalmaya devam edecekler.
3 sektöre hibe desteği
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, arıcılık projelerine yüzde 50, kaz ve hindi yetiştiriciliği projelerine yüzde 75, ipekböcekçiliği projelerine yüzde 100 hibe desteği sağlanacağını bildirdi.
İnatçı bir ruh, sıkı çalışma...
Son yıllarda şehirden kaçmak, doğayla iç içe yaşamak, yetiştirdiği gıdalarla beslenmek ve kendi işinin patronu olmak isteyenlerin sayısı artıyor ama hayal kırıklığına uğrayıp şehre dönen de çok. Coşkun Yıldırım, “Çiftçilik 101’ isimli kitabında kırsalda yaşama, çiftçi olma, tarımsal üretim yatırımı yapma hayali kuranlara ve nereden nasıl başlayacağını bilemeyenlere kılavuzluk ediyor.
Son dakika... Bakan açıkladı! Yüzde 100'e kadar hibe verilecek
Tarım ve Orman Bakanlığı, belirlenecek illerde 50 ve üzeri arılı kovan varlığına sahip ve arı ürünleri üretimi yapacak üreticilerin makine, alet, ekipman ve seyyar arıcı barakası alımını destekleyecek.
Erozyonla mücadelede milli seferberlik dönemi
Tarım ve Orman Bakanlığı, yürütülen mücadele kapsamında 2023'te erozyonla taşınan toprak miktarını yıllık 130 milyon tona indirmeyi hedefliyor.
Bilinçsizce kullanılan vitamin hapları, hastalıklara davetiye çıkarıyor
KORONAVİRÜSE karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen birçok kişi, vitamin haplarına yöneldi. Bilinçsizce kullanılan vitamin haplarının birçok hastalığa neden olabileceğini belirten Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, "En sağlıklı vitamin, sebze ve meyvelerde saklı" dedi.
Sokak hayvanları için 14 milyon lira ödenek
Tarım ve Orman Bakanlığı, eylül ayı itibarıyla geçici bakımevi yapımı için 5 yerel yönetime 1.8 milyon lira, sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması için ilgili kurumlara 4.2 milyon lira ödenek aktardı.
İstanbul’da su alarmı
Kurak geçen kasım ayı barajları vururken İstanbul’da alarm zilleri çaldı. İstanbul’un barajlarında geçen yıl aynı dönemde yüzde 45.27 olan doluluk oranı yüzde 24.4’e düşünce İstanbul Büyükşehir Belediyesi halkı suyu tasarruflu kullanmaya çağırdı.
Korkunç ticaret
Son dakika haberler: Tanesine 5 lira verilecek! 'Siyanürden 1200 kat daha zehirli, 30 insanı öldürecek...'
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Deval, balon balıklarının ‘altın zehirli kurbağa'dan sonra dünyadaki en zehirli ikinci omurgalı hayvan olarak kabul edildiğini söyledi. Prof. Dr. Deval, "Balon balıklarının gonad, karaciğer, bağırsak, kas dokuları ve bazen de derileri Tetrodotoksin (TTX) olarak tanımlanan nörotoksin içerir. Siyanürden 1200 kat daha zehirli olan tetrodotoksin insanlar için de ölümcüldür. Bir balon balığında 30 yetişkin insanı öldürmeye yetecek kadar toksin vardır ve bilinen bir panzehir de yoktur" dedi. Bir balon balığının kuyruğunu getirene 5 Türk Lirası destekleme ödemesi yapılacağı açıklanmıştı.
Doğu Karadeniz’in Abant’ı gölet, can suyu oldu
Bayburt’ta sulama amaçlı kullanılan doğal gölet, zaman içinde tabiat parkına dönüştürüldü. Karadeniz’in 'Abant’ı olarak anılan göl, bölgede turizm hareketliliği de sağladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan sokak hayvanları için 14 milyon lira ödenek
Bakanlık, eylül ayı itibarıyla geçici bakımevi yapımı için 5 yerel yönetime 1,8 milyon lira, sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması için ilgili kurumlara 4,2 milyon lira ödenek aktardı.
Balon balığı avlayana 5 tl destek
Balıkçıların ağlarını dahi parçalayan Kızıldeniz kökenli istilacı tür balon balığının avcılığını teşvik etmek amacıyla bu yıl kuyruk başına 5 lira destekleme ödemesi yapılması kararlaştırıldı.
Doğu Karadeniz’in Abant’ı gölet, can suyu oldu
BAYBURT’ta sulama amaçlı kullanılan doğal gölet, zaman içinde tabiat parkına dönüştürüldü. Karadeniz’in 'Abant’ı olarak anılan göl, bölgede turizm hareketliliği de sağladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan, Katar ile ’Su mutabakatı’na ilişkin açıklama
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, ’Türkiye- Katar Su Yönetimi Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı’na ilişkin, "Bu mutabakat zaptı, sadece iki ülke arasında su yönetimi alanında deneyim ve tecrübelerin paylaşılması ve bilgi alışverişini mümkün kılacak bir metindir. Bu imzalanan metin, iki ülkenin birbirinden su temini, su nakli, suyun paylaşılması ve benzeri hususları içermemektedir" açıklamasında bulunuldu.
Düzce'deki Kurugöl Tabiat Parkı renk cümbüşüyle büyülüyor
Düzce'nin Kaynaşlı ilçesindeki Kurugöl Tabiat Parkı, sonbaharın son demlerinde kayın, kestane, meşe ve gürgen ağaçlarının sarı, kırmızı ve kahverengiyle oluşturduğu renk cümbüşüyle hayranlık uyandırıyor.
Türkiye'de 13 bin 409 bitki ve hayvan türünün tespiti yapıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında bugüne kadarki kapsamlı çalışmalar sonucu 13 bin 409 bitki ve hayvan türünün tespiti yapıldı.
En yaşlı porsuk ağacının bulunduğu Zonguldak'ta Gümeli ormanlarında eşsiz güzellik
Türkiye'nin 105'inci tabiat anıtı olarak tescillenen ve dünyanın en yaşlı porsuk ağacına ev sahipliği yapan, Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesi ormanları, sonbaharda görsel güzellik sunuyor.
Gıda Teknolojisi (Myo) Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Gıda Teknolojisi (MYO) bölümü, yiyecek ve içecek üretimine odaklanmış olan bir eğitim programıdır. Sizin için Gıda teknolojisi (MYO) bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları ile alakalı konuları tüm detayları ile birlikte derledik.
Tarım ve Orman Bakanlığı 826 personel alımı yapacak!
Tarım ve Orman Bakanlığı 826 personel alımı için süreç başlıyor. Bakanlığa bağlı olarak 826 işçi alımı yapacaklarını duyuran Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İŞKUR üzerinden gerçekleşecek olan alımların mülakatsız ve kura ile yapılacağını duyurdu. İşte, Tarım ve Orman Bakanlığı 826 personel alımı hakkında detaylı bilgiler
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan havzalarda kuraklıkla mücadele seferberliği
Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye'deki kuraklık riskinin azaltılması ve yönetilmesi amacıyla bu yıl 15 havza için kuraklık yönetim planlarını hazırlarken gelecek yıl 7 havza ölçeğinde bu çalışmaların yapılmasını ve 2023'e kadar 25 havzada söz konusu planların tamamlanmasını hedefliyor.
Alıcı kurutup değerini 8 katına çıkarıyorlar
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hibe desteğiyle Malatya'da kurulan kükürtleme ve kurutma tesisi, kayısı dışındaki meyve ve sebzelerin de kurutulmasını sağlayarak yöre çiftçisine ek gelir sağlıyor.
TARSİM tarafından 2021'de teminat altına alınacak riskler belirlendi
Bitkisel ürünler için dolu ana riskiyle birlikte fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını, yaban domuzunun tarla ürünlerine, sebzelere ve çileğe verdiği zararlar, pamuğa yağmurdan kaynaklı miktar kaybı zararı ve ayçiçeğine kuş zararı ek riskleri dolu paketi halinde verilecek.
950 üreten genç başvuru yaptı
Toprağın nemini ölçen teknoloji ile orman yangınları önlenecek
Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü'nün 2019 yılı verilerine göre, geçen yıl Türkiye’de toplam 2 bin 688 orman yangını meydana geldi. Orman yangınlarının önceden tahmin edilerek bir erken uyarı modelinin geliştirilebilmesi için yapılan araştırmalar, yangın ve iklim arasındaki ilişkinin daha iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekiyor. Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Bölümü’nden doktora öğrencisi Burcu Calda’nın Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi M. Ali Khalvati’nin danışmanlığında yürüttüğü proje, orman yangınlarının önceden tahmin edilebilmesi konusunda yeni bir perspektif sunuyor.
Mısır üretiminde rekor beklentisi
Türkiye’de geçen yıl 6 milyon ton olarak kayıtlara geçen mısır üretiminin bu yıl 6.5 milyon tonu bularak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşması bekleniyor.
Adana’ya bir de dağlardan bakın... Toroslar Ekoturizm rotası
Adana, genellikle Çukurova ve engin düzlükler demek. Oysa Toroslar, birçok doğal güzelliği ve tarihi bağrında saklıyor. Şimdi onları keşfetmenin zamanı ve bunun en iyi yollarından biri de Aladağ Meydan Yaylası’ndan başlayan 19 kilometrelik ekoturizm parkuru.
Yıldız Holding’in tüm dünyadan 65 bin çalışanı tek cümlede buluştu
Yıldız Holding her yıl Kasım ayının üçüncü perşembe günü kutladığı “Mutlu Et Mutlu Ol Günü”nü bu yıl dijital platformda gerçekleştirdi.
Arazi toplulaştırmada hedef 8.5 milyon hektar
Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları kapsamında bu yıl 541 bin, 2023 yılına kadar da 8.5 milyon hektar alanda çalışmaların tamamlanması hedefleniyor.
Arazi toplulaştırma seferberliği hızlandırılıyor
Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmaları kapsamında bu yıl ekim itibarıyla 256 bin hektar alanda toplulaştırma tescili yapılırken, yıl sonuna kadar 541 bin hektarda toplulaştırmanın tamamlanması planlanıyor.
Türk pamuğuna talep Kovid-19'a rağmen arttı
Hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe AB ve ABD'nin siparişleri, Çin başta olmak üzere Uzak Doğu'dan Türkiye'ye kayarken, ihracat bu yılın ekim ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,6 artışla 1,9 milyar doları buldu.