Tahsin Ceylan haberleri sayfasında Tahsin Ceylan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 373 Tahsin Ceylan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki limana dalış yapan su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, çok sayıda maske, poşet, alkol şişesi ve atık görüntüledi. Görüntülerin Kaş'a yakışmadığını söyleyen Ceylan, dalgıçların deniz dibi temizliği yapacağını söyledi.
#AntalyaÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında görülen 'caretta caretta' ve 'chelonia mydas' türü deniz kaplumbağalarının korunması ve toplumsal bilincin artırılması için kamu spotu hazırladı. Tanıtım filminde, erişkin kaplumbağaların yumurta bırakmasından, yavruların yumurtadan çıkıp denize ulaştığı anlara kadarki aşamalar ve tehditler anlatılıyor.
#'Caretta Caretta'Van'da bulunan dalış eğitmenleri ve dalgıçlar, Van Gölü'nde biri 50 bin yaşında diğeri ise yaklaşık 70 bin yıllık olduğu tahmin edilen, dünyanın en büyük mikrobiyalitlerini tespit etti. Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından görüntülenen mikrobiyalitler 23,4 metre boyunda. Dalış Eğitmeni Serkan Ök, bunun Van'da dalış turizmine büyük katkı sunacağını belirterek, "Şu ana kadar bizim yaptığımız çalışmalarda en büyük mikrobiyalit 18 metre civarındaydı ve 50 bin yaşında olduğunu tahmin ediyoruz. Dünyanın en büyük mikrobiyalitlerini barındıran Van Gölü içerisinde, 23.4 metre boyunda yine en büyük mikrobiyaliti bulmuş olduk. Bu çok heyecan verici bir şey" dedi.
#VanSUALTI Sporlar Federasyonu Çevre Kurulu Başkanı Tahsin Ceylan, ‘Dünya Çevre Günü’nde denizlerimizde hızla nesli tükenen türlere dikkat çekti. Birçok çevre koruma programında da aktif olarak yer alan usta sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan yaşananlara, “Farkında olarak ya da olmadan insan eliyle denizlerimizde katliam yapılıyor. Yok ediyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.
#Dünya Çevre GünüEge Bölgesi'nin en büyük gölü olarak bilinen Bafa Gölü'ndeki biyoçeşitlilik, su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından görüntülendi. Ceylan gördükleri karşısında "Bu kadarını hayal bile edemezdim. Bütün ekosistemlerin birleştiği, balıkların, kabukluların tam bir üreme merkezi" dedi.
#Bafa GölüTahsin Ceylan, 21 yıldır sualtını görüntülüyor. “Nesli tehlike altında bir tür gördüğümde çok heyecanlanıyorum. Çünkü bir daha görememe ihtimalimiz var” diyor. En son Maldivler’e giden Ceylan, bir hayalini daha gerçekleştirdi. 17 metrelik balina köpekbalığını görüntüledi.
#MaldivlerSualtı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından Gölcük ilçesinde arama ve kurtarma çalışmalarına katıldığı sırada çektiği görüntüleri ilk kez yayınladı.
#Marmara Depremiİskenderun Körfezi açıklarında, 2004 yılında taşıdığı yükle batan M/V Ulla Gemisi, su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) timleri dalış eğitmeni Mahmut İğde tarafından görüntülendi.
#İskenderun Körfezi AçıklarıTarım ve Orman Bakanlığı'nca 2020'de Marmara Denizi'nde başlatılan koruma çalışmaları olumlu sonuç verdi. Marmara Denizi'nin, nesli tehlike altında olan deniz canlısı pina, kırlangıç balığı, deniz çayırları ve kontrolsüz avlanma tehdidi altında olan kalkan gibi pek çok canlıya yuva olmaya başladığı tespit edildi. 'Marmara Denizi eski haline ulaştı' diyen Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay, "Akdeniz'de tükenmekte olan pina gibi canlılar, kırlangıç balığı ve deniz çayırlarının hızla geliştiğini, eski canlılığına kavuştuğunu tespit etmek bizleri mutlu ediyor. Bu alanda müsilajın etkisi de kalmadı diyebiliriz." dedi.
#Marmara DeniziüTarım ve Orman Bakanlığı'nca 2020'de Marmara Denizi'nde başlatılan koruma çalışmaları olumlu sonuç verdi. Marmara Denizi'nin, nesli tehlike altında olan deniz canlısı pina, kırlangıç balığı, deniz çayırları ve kontrolsüz avlanma tehdidi altında olan kalkan gibi pek çok canlıya yuva olmaya başladığı tespit edildi. 'Marmara Denizi eski haline ulaştı' diyen Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay, "Akdeniz'de tükenmekte olan pina gibi canlılar, kırlangıç balığı ve deniz çayırlarının hızla geliştiğini, eski canlılığına kavuştuğunu tespit etmek bizleri mutlu ediyor. Bu alanda müsilajın etkisi de kalmadı diyebiliriz." dedi.
#Marmara DeniziAkdeniz'de yüzde 10'u endemik olan 17 bin denizel türden 62'sinin neslinin tehlike altında olduğu kaydedildi. Su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından görüntülenen nesli tehlike altındaki türlerden 22'sinin fotoğrafı, Antalya'da düzenlenen Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22'nci Taraflar Konferansı'nda (COP 22) sergileniyor. Bu türlerle ilgili bir de film hazırlandı.
#AkdenizAkdeniz'de yüzde 10'u endemik olan 17 bin denizel türden 62'sinin neslinin tehlike altında olduğu kaydedildi. Su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından görüntülenen nesli tehlike altındaki türlerden 22'sinin fotoğrafı, Antalya'da düzenlenen Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22'nci Taraflar Konferansı'nda (COP 22) sergileniyor. Bu türlerle ilgili bir de film hazırlandı.
#Denizel TürTürkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Çevre Kurulu Başkanı ve su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, insan tenine dokunduğunda yakıcı etkiye sahip İndo-pasifik kökenli Cassiopea andromeda (Ters-düz denizanası) türü denizanalarının Kaş'ta özellikle kumlu zeminleri istila ettiğini belirledi. Ceylan, "Nematosit adı verilen yakıcı kapsüllere sahiptir. Dokunmamak en doğru tercihtir. Dokunduğunuz zaman hastanelik olabilirsiniz" dedi.
#Yakıcı DenizanasıTürkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Çevre Kurulu Başkanı ve su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, insan tenine dokunduğunda yakıcı etkiye sahip İndo-pasifik kökenli Cassiopea andromeda (Ters-düz denizanası) türü denizanalarının Kaş'ta özellikle kumlu zeminleri istila ettiğini belirledi. Ceylan, "Nematosit adı verilen yakıcı kapsüllere sahiptir. Dokunmamak en doğru tercihtir. Dokunduğunuz zaman hastanelik olabilirsiniz" dedi.
#Yakıcı DenizanasıTürkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Çevre Kurulu Başkanı ve su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, Antalya'nın Kaş ilçesinde geçen hafta yaptığı dalışta, insan tenine dokunduğunda yakıcı etkiye sahip İndo-pasifik kökenli Cassiopea andromeda (Ters-düz denizanası) türü denizanalarının, özellikle kumlu zeminleri istila ettiğini belirledi.
#Yakıcı DenizaltıAntalya'nın Kaş ilçesinde dalış turizmine katkı için 2017 yılında batırılan 45 tonluk tankın olduğu limanda, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümüne özel dalış gerçekleştirildi. Dalış ekibi, tankın yanında Türk bayrağı ve Atatürk posteri açıp, fotoğraf çekti.
#AntalyaAntalya'nın Kaş ilçesinde dalış turizmine katkı için 2017 yılında batırılan 45 tonluk tankın olduğu limanda, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümüne özel dalış gerçekleştirildi. Dalış ekibi, tankın yanında Türk bayrağı ve Atatürk posteri açıp, fotoğraf çekti.
#ANTALYADünya serbest dalış rekortmeni milli sporcumuz Şahika Ercümen geçen ay Bahamalar’da düzenlenen ‘Vertical Blue Serbest Dalış Kupası’nda 90 metreye üç dakikada dalarak Türkiye rekoru kırdı. Bu başarının altında hem azim hikâyesi hem de kaderin bir cilvesi var. Çocukluğunu doğuştan gelen alerjik astım sebebiyle nefes alamadan geçiren Ercümen, özgürlüğü oksijensiz sular altında buluyor ve hayatı değişiyor... Ercümen ile hem çocukluğunu, eski günleri konuştuk hem de sular altının büyülü dünyasında yolculuk yaptık.
#Serbest DalışMarmara’yı kaplayan deniz salyası denizin yüzeyinde net bir şekilde görünüyor. Denizin altı da üstünden farklı değil. Mehtap Akbaş o tabloyu “Sanki bir bomba atılmış ve bütün yaşam son bulmuştu” sözleriyle tarif etmişti. O görüntülere CNN TÜRK ulaştı.
#MarmaraDünya Çevre Günü’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “El ele vererek denizlerimizi bu müsilaj belasından kurtaracağız” sözleriyle başlayan seferberlikte dün ilk adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetiminde başlayan temizlik çalışmalarına, Marmara’ya kıyısı olan her belediye katıldı. İstanbul’da çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte başlattı.
#Marmara DeniziBir süredir Marmara Denizi’nde yürek burkan ve endişeye sebep olan deniz kirliliği hakkında açıklama yapan Belgesel Yapımcısı ve Su Altı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan, “Kıyısal alana sıkışmış bu kadar yaşam söz konusu iken Marmara Denizi’nin kendini toparlama şansı yok denenecek kadar azdır,” dedi.
#Bursaİstanbul Kadıköy'deki Kurbağalıdere'de deniz salyası nedeniyle beyaz tabaka oluştu. Balıkçılar deniz salyasının her sene görüldüğünü ama bu yıl daha yoğun olduğunu söyledi. Öte yandan Marmara Denizi'ndeki deniz salyası su altını da sardı.
#İstanbulİstanbul Kadıköy'deki Kurbağalıdere'de deniz salyası nedeniyle beyaz tabaka oluştu. Balıkçılar deniz salyasının her sene görüldüğünü ama bu yıl daha yoğun olduğunu söyledi. Öte yandan Marmara Denizi'ndeki deniz salyası su altını da sardı.
#KadıköySon iki yıldır Bodrum ve çevresindeki birçok otel ya da işletme, plajlara 'beyaz kum' diye kuvars tozu seriyor. Üstelik verilen cezalara, çıkan haberlere rağmen geri adım atılmıyor. Ancak neden kuvars kullanılmaya devam ediliyor, söz konusu tozun insan sağlığına ve çevreye olan zararları neler? Konunun uzmanları hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#BodrumAntalya'da falezlerin 3 bin 400 metresi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir proje ile ışıklandırılacak. Proje sosyal medyada bilim insanları ve doğaseverlerin tepkisine yol açtı, çok sayıda takipçi 'pavyon gibi' benzetmesinde bulundu. Sualtı Araştırmalar Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu koordinatörü Cem Orkun Kıraç, 'Ama bu proje onaylandıktan ve temeli atıldıktan sonra görüş almanın hiçbir anlamı yok. Biz bunu şaşkınlıkla karşılıyoruz. Çözümsüz bırakılması amacımız yok ama proje tipi yanlıştır. Orası bir yaban, hayvanların sığındığı yer.' dedi.
#AntalyaAntalya'da falezlerin 3 bin 400 metresi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir proje ile ışıklandırılacak. Proje sosyal medyada bilim insanları ve doğaseverlerin tepkisine yol açtı, çok sayıda takipçi 'pavyon gibi' benzetmesinde bulundu. Sualtı Araştırmalar Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu koordinatörü Cem Orkun Kıraç, 'Ama bu proje onaylandıktan ve temeli atıldıktan sonra görüş almanın hiçbir anlamı yok. Biz bunu şaşkınlıkla karşılıyoruz. Çözümsüz bırakılması amacımız yok ama proje tipi yanlıştır. Orası bir yaban, hayvanların sığındığı yer.' dedi.
#Antalya