Süt Dişleri
Süt Dişleri Haberleri
10 aylık bebek gelişimi - 10 aylık bebeğin boyu, kilosu, beslenmesi, uykusu ve gelişim tablosu
Yeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 10 aylık bebek ne kadar uyur, 10 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 10 aylık bebek kilosu, 10 aylık bebek bakımı, 10 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 10. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
Bebeklerin dişleri nasıl temizlenir?
Bebeğinizin süt dişleri düşse bile, diş etleri ve gelecekteki daimi dişleri için onlara özen gösterilmesi şarttır. İşte bebeğinizin dişlerini temiz tutmak için en iyi ipuçları…
Süt dişi travmalarına dikkat!
Süt dişlerinde meydana gelen hasarın ileride daha büyük ağız, diş ve çene problemlerine yol açabileceğinin altını çizen Diş Hekimi Zafer Kazak, süt dişi travmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Çocuklarda ilk diş muayenesi ilk dişle birlikte yapılmalı
Diş sağlığı her yaşta büyük önem taşıyor. Bu nedenle çocuklarda ilk dişin görülmesiyle birlikte diş sağlığı için ilk adımları da atmak gerekiyor. İlk dişle birlikte yapılan ilk muayenenin önemine dikkat çeken Uzm. Dt. Işıl Kırgız Karahasanoğlu, “Uzun dönemde ise düzenli diş hekimi kontrolleriyle çürüksüz ve sağlıklı dişlerin temelleri atılmış olur” diyor.
Bebeklerde diş çıkarma döneminde nelere dikkat edilmeli?
Bebeklerde ilk diş çıkışının, gelişimi için önemli ve aynı zamanda zorlu bir adım olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuba Özdemir, “Sağlıklı bebeklerde yaklaşık olarak 6 ve 7’nci aylarda ilk dişler çıkar. Fakat dişlerin çıkış zamanı bebekten bebeğe değişebilir. Bazı bebeklerde 3’üncü ayda çıkan ilk diş, bazı bebeklerde 12’nci aya kadar gecikebilir” dedi.
“Diş çıkarma süreci bebekten bebeğe değişebilir”
Bebeklerde ilk diş çıkışının, gelişimi için önemli ve aynı zamanda zorlu bir adım olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuba Özdemir, “Sağlıklı bebeklerde yaklaşık olarak 6 ve 7’nci aylarda ilk dişler çıkar. Fakat dişlerin çıkış zamanı bebekten bebeğe değişebilir. Bazı bebeklerde 3’üncü ayda çıkan ilk diş, bazı bebeklerde 12’nci aya kadar gecikebilir” dedi.
Süt İçmenin Dişlere Faydaları Neler?
Uzmanlar süt içmenin dişlere pek çok fayda sağladığı söylüyor. Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, bu faydaların neler olduğunu anlatıyor.
Çocuklarda süt dişlerinin önemi nedir?
Bebeklik çağından itibaren çocukların ağız diş sağlığı ve çene yüz bölgesi gelişimi mutlaka takip edilmeli. Süt dişlerinin birinci görevi çocuğun düzgün beslenmesini sağlamaktır. Ayrıca konuşmanın düzgün gelişimi de süt dişlerine bağlıdır. Peki, süt dişleri neden bu kadar önemlidir? Uzman Diş Hekimi Sara Köprülü konu hakkında bilgiler verdi.
Çocukları dişlerini fırçalamaya teşvik etmenin etkili yolları
İlk diş genellikle 6. ayda çıkar. Nadir de olsa bazı bebekler bir veya iki dişle doğabilir. Süt dişleri çıkmaya başlar başlamaz ağız bakımına dikkat edilmesi gerekir. Bebeklik dönemlerinde temiz bir tülbenti ıslatarak dişlerin temizliğini sağlayabilirsiniz. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, süt dişlerinin önemini anlattı, ileriki dönemde çocukları diş fırçalamaya teşvik etmenin etkili yollarını sıraladı.
Çocuklarda diş sağlığının önemi
Çocuklarda süt dişleri neden önemli? Erken çocukluk çağı çürüğü oluşumunun sebepleri nelerdir? Bu çürükler nasıl engellenebilir? Uzman Diş Hekimi Sara Köprülü konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
Çocuklar ne zaman diş fırçalamaya başlamalı?
Diş çürükleri, çocuklarda en sık görülen ağız ve diş problemleri arasında yer alıyor. Ailelerin endişe konusu olan diş çürükleri için çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak büyük önem taşıyor. Fakat oldukça meraklı ve bir o kadar da inatçı olabilen çocuklara diş fırçalamak zor gelebiliyor. Diş Hekimi Aylin Hoşzeban Erdur, bebeklikten itibaren başlanması gereken diş fırçalama alışkanlığına dair ipuçları paylaşıyor.
Süt dişlerin bakımı nasıl yapılmalı?
Çocuk diş hekimliği olarak da bilinen pedodonti, doğumdan itibaren daimi dişlenme tamamlanana kadar geçen süreçte bebek, çocuk ve genç erişkinlerin ağız ve diş sağlığı ile ilgilenen diş hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır. Diş Hekimi Zafer Kazak, bebeklerde görülen diş problemlerine dikkat çekiyor.
Çocuklar için sağlıklı bir ağız bakımının ipuçları
Bebeklikten yetişkinliğe kadar iyi diş bakımı uygulamak, bir kişinin dişlerini ve diş etlerini sağlıklı tutmasına yardımcı olmasında önemli etken olduğunu söyleyen Dt.Pertev Kökdemir, çocuğun dişlerini ve diş etlerini sağlıklı tutmaya yarayacak bilgiler paylaştı.
Süt dişlerine iyi bakım şart
Süt dişlerinin önemi hakkında bilgiler veren Diş Hekimi Zafer Kazak, çocuklarda ağız ve diş temizliği konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.
Defne bebek dişleriyle dünyaya geldi
İstanbul’da yaşayan Özlem ve Görkem Yüceer çiftinin ilk çocukları Defne bebek, alt damağında iki dişiyle dünyaya geldi. Durum karşısında aile şaşkınlığını gizleyemezken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meriç Çağrı Ağır, bu durumun 3 bin doğumda bir görüldüğünü ve dişlerin cerrahi müdahaleyle alınması gerektiğini söyledi.
Biberon çürükleri diş yapısını bozuyor
Biberonla beslenme alışkanlığı fazla olan bebeklerde görülen ve mutlaka tedavi edilmesi gereken biberon çürükleri tedavisi yapılmazsa daimi dişleri olumsuz etkiliyor. Diş Hekimi Mahmut Genç biberon çürükleri konusunda bilgiler verdi.
Diş eti şişmesi hastalıkların habercisi olabilir
“Çocuklarda diş eti şişmesi, her zaman için masum olmayabilir. Bu şişmeler, farklı hastalıkların belirtisi olarak kendini gösterebilir” diyen Pedodonti Uzmanı Dr. Hilal Sillelioğlu, ebeveynleri uyardı.
Süt dişleri de bakım istiyor
Süt dişlere çene ortopedisi
2018 Kurban Bayramı ne zaman hangi gün idrak edilecek? Bayram tatili ne zaman başlıyor?
Kurban Bayramı ne zaman ve hangi gün sorusu son günlerin sıkça araştırılan konuları arasında yer almaya devam ediyor. Bayram dönemi için planlarına yön vermek isteyen vatandaşlar, Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün başlayacak sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? İşte, bayram öncesi merak edilen bazı detaylar
Veteriner hekimlerden "kurbanlık" uyarısı
Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet, kurbanlık hayvanların kesilene kadar yaşadıkları ortamdan uzaklaştırılmaması gerektiğine dikkati çekerek, "Hayvanın pazarda kalması en güzeli çünkü uzun süredir aynı tür yemi tüketen hayvan bir anda başka tür yiyecekleri yemek zorunda kalırsa vücudunda hastalıklar meydana gelir ve ölüme kadar gidebilir." ded
Ağız ve diş sağlığı paneli
Bebeğinizi öperken bir daha düşünün!
Bebekler ve çocuklarla ilgili bir konu geçiyorsa orada mutlaka, hassasiyet, ekstra dikkat ve önem vardır.
Doktora yalnızca hasta olunca gidilmez
Sağlıklı çocuk gelişiminde düzenli doktor kontrolleri çok büyük önem taşır. Anne ve babaların çocuklarının gelişimine yönelik merak ettiği sorular ve ileri dönemde karşılaşacağı gelişmeler ile ilgili merak ettiklerini bu kontroller esnasında ele alınır. Doğum sonrası başlayan düzenli doktor kontrollerinin, yaşına göre uygun zaman aralıklarnda yapılması gerekir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzman Dr. Özlem Türkoğlu, anne ve babalara, çocukların düzenli yaptırması gereken testler ve merak edilen sorular ile ilgili şu bilgileri verdi:
Diş çürükleri oluşmadan önlem alabilirsiniz!
Çoğu ebeveyn süt dişlerinin yerine yeni dişler geleceği düşüncesiyle, küçük yaşlarda oluşan diş çürüklerini önemsemez. Oysaki çocuklar tüm yaşamı boyunca edineceği diş sağlığı alışkanlıklarını, küçük yaşta kazanırlar.
7 kardeş öyle bir dertten muzdarip ki...
Muş’un Korkut ilçesine bağlı Karakele Köyü yaylasında göçerlik yapan Keşli ailesinin 7 çocuğunun, hastalık nedeniyle dişleri döküldü. Aile çocukların tedavi için yetkililerden yardım bekliyor. Dişleri olmayan Meryem ve Fatma kardeşler, "Dişlerimiz olmadığından kimse bizi beğenmiyor. Evlenmek istiyoruz. Ne olur bize yardım edin" sözleriyle yardım istiyor.
En ilginç süt dişi gelenekleri
Kimi nehre atıyor, kimi bitkilerin içine saklıyor kimi de kolye ya da küpe yapıyor!
Prens George 4 yaşında... İşte yeni fotoğrafı
İngiltere’de sevimliliğiyle kalpleri fetheden Prens George’un bugün kutladığı dördüncü yaş günü şerefine yeni bir fotoğrafı yayınladı.
3 yaşından önce diş macunu yasak!
Diş ve ağız temizliğine küçük yaşlarda başlanılması çok önemli. Çocukların erken yaşta diş hekimi ile tanışmaları, sonrasında diş hekimi korkusunun üstesinden gelmelerine de yardımcı oluyor.
Bebeğin rahat diş çıkarması için yapılması gerekenler...
Bebeklerin rahat diş çıkarması için yapılması gerekenleri Diş Hekimi ve Ortodonti Uzmanı Burak Büyüktürk anlatıyor.
Kaza sonucu çıkan dişi soğuk süte koyun
Kemerburgaz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nüket Sandallı, "Kaza sonucu çocuğunuzun ana dişleri yerinden fırlarsa, en geç 1 saat içinde, dişi soğuk sütün içine koyarak, diş hekimine gidilmeli. Bu şekilde diş yerine yeniden oturtularak kurtarılabilir" dedi.
Süt dişlerinin bakımı daha çok özen istiyor
Çocuklarda ilk süt dişleri ortalama 6-8 aylıkken çıkmaya başlıyor. İlk çıkanlar kesici dişlerdir. 2.5-3 yaşlarında ikinci süt azıların sürmesiyle süt dişlenme dönemi tamamlanıyor. Süt dişlenme döneminin sonunda ağızda toplamda 20 diş bulunur.
Annelere çocukların diş bakımı için 4 önemli tavsiye
Diş hekimi korkusu olan çocuklara nasıl yaklaşılmalıdır?
Ortodontik tedavide zamanlama
Ortodontik tedaviye (diş teli tedavisi) ne zaman başlanmalı sorusu hem ortodontistler hem de halk arasında halen süregelen tartışma konularından biridir. Diş Hekimi ve Ortodonti Uzmanı Sinem Taslan Ceylanoğlu; her birey için ortodontik tedaviye başlama yaşının farklı olabileceğini belirtti ve konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Tatile çıkmadan dişlere check up şart!
Yılda en az bir defa check up yaptırmak çok önemli.