Suşi haberleri sayfasında Suşi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1298 Suşi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Suşi, sadece dayanılmaz bir lezzet değil; aynı zamanda da sağlıklı ve sindirimi kolay bir yiyecek. İçeriğinde hiç konserve ürün kullanılmaması; balık ve taze sebzeler ile servis edilmesi, onun sağlıklı bir yiyecek olarak ünlenmesini sağlamıştır. Japonlar, bu leziz yiyeceği chopstick de denilen yemek çubukları veya elle tüketirler. İşte bu kültürel yemeğin, o kültüre ait bazı kuralları vardır. Bunların hiçbiri uyulması zorunlu kurallar değildir ancak bu yiyeceğin kültürü, bu kurallara uymayı gerektirir. İşte suşi yemenin muhtemelen daha önce duymadığınız bazı önemli kuralları.
#SuşiTokyo’da en popüler restoranları ziyaret ettim. Sıra suşiye geldiğinde lokallerin gittiği iyi restoranlara rezervasyon yaptırmanın ne kadar zor olduğunu gördüm. Son anda en iyilerden olan Udatsu’da yer bulmayı başarabildim. Denediklerim inanılmaz lezzetliydi. Sonuç olarak eğer Japonya’da suşi yemediyseniz, ‘iyi suşi yedim’ dememelisiniz.
#SuşiAsya mutfağına özgü dünyaca ünlü lezzet sushi (suşi), artık ülkemizde de yaygın tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. MasterChef suşi tarifi izleyiciler tarafından yeniden gündeme getirildi. Peki, suşi nasıl yapılır? İşte, ev yapımı suşi tarifi ve malzemeleri...
#SushiSuşiyle ülkemde tanıştım, Japonya dışında da epey yedim. İlk kez gerçek suşi yiyince anladım ki o zamana kadar suşi yememişim, muşi yemişim. Japonya dışında gerçek suşi bulmak kolay değil. Gerçek suşi yediğinizde o zamana kadar varlığını bile bilmediğiniz lezzetlerle karşılaşıyorsunuz. Bildiğinizi sandığınız lezzetli deniz ürünlerinin bilmediğiniz yönlerini ve nüanslarını da keşfediyorsunuz. Bu şölenin adı, omakase...
#SuşiŞef Bora Bozankaya, Suadiye’de Kore konseptli yeni bir mekân açtı. Hint restoranı Madhu’s terasa taşındı. Çeşme’deki Fly-Inn içine açılan İOKİ, Doğanay’ın yeni karadutlu içeceği ve bu sene 50 ton ürün toplayan yerli yabanmersini markasıyla yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiTürkiye’de adeta bir suşi çılgınlığı yaşanıyor. Sürekli yeni suşi restoranları açılıyor, oteller suşi şeflerini transfer ediyor, mönülere yeni ürünler ekleniyor. Sektör temsilcileri ise ete göre daha ucuz olan suşinin Türk müşteriler tarafından çabuk sevildiğini ve artık bu kültürün benimsediğini ifade ediyor. Ayrıca suşili mönülerin milyonlarca turist için de önemli bir alternatif olduğu vurgulanıyor.
#SuşiTarih Vakfı yemek seminerleri düzenliyor. Romu Ristorante Ataköy’de; Ferida, Şaşkınbakkal’da açıldı. Sur Balık’ın menüsüne zerdeçallı-ballı balık, avokadolu karides gibi tatlar eklendi. Folks’un 1’inci yaş günü kutlaması ve Pizza Il Forno’nun Anneler Günü kampanyasıyla yeme-içme dünyasından haberler burada
#SuşiJaponya’da Şubat ayında başlayan ve giderek artan hijyenik olmayan şuşi şakaları sebebiyle polis 3 kişiyi gözaltına aldı. ‘Suşi Terörü’ olarak adlandırılan bu şakaların artmasıyla suşileri döner bir bantta self-servis yöntemiyle sunan zincir restoranların büyük darbe aldığı belirtildi.
#JaponyaHer yıl ocak ayında vegan yaşam biçimini tanıtmak ve bazı doğru bilinen yanlışları değiştirmek adına ‘Veganuary’ isimli bir kampanya yapılıyor. Ben de Türkiye’de bitkisel alternatifleri deneyimleyebileceğiniz harika birkaç mekânı tanıtmak ve iştah açan vegan tarifler vermek istedim. Portekizli hamurişi pastel nata’yı ve kış sebzeli kişi bu ay siz de bitki temelli hazırlamayı deneyin.
#VeganMasterChef sushi (suşi) tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Önemli bir Japon yemeği olan sushi (Suşi) artık ülkemizde de sıklıkla tüketiliyor. Restoranlarda yemeğe alışık olduğumuz sushi'yi evde hazırlayarak, sevdiklerinizde paylaşabilirsiniz. Peki, evde sushi (suşi) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MAsterChef sushi tarifi detayları...
#Masterchef SushiJapon deniz ürünleri uzmanı Musashi Seto ve Dardanel’in kurucusu Niyazi Önen, dostlukları 43 yılı devirmiş bir ikili... Birlikte orkinos çiftliği kurmuş, ton balıklı sandviçler üretmişler. Şimdilerde piyasaya yeni sürdükleri paket suşilerin heyecanı içindeler. Kendi üretimleri somon füme de yakında raflarda... Onlarla buluştum; suşilerini tattım ve projelerinin hikâyesini dinledim.
#SuşiKen Sushi and More’un şefi Aras Serkek farklı teknikleri birleştirerek eğlenceli suşiler hazırlıyor. Üzeri pancar, havuç veya pırasa kıtırları ya da çıtır baklava hamurlarıyla süslenen çeşitlerin arasında nori sevmeyenler için soya kâğıdından suşi de var.
#SuşiRestoranların zaman zaman yaptığı, belli bir ücret ödeyene 'yiyebildiğin kadar ye' kampanyaları oldukça cazip görünse de bazen istenmeyen durumlara yol açabiliyor. California'da yaşayan Danielle Shapiro'nun başına gelen talihsizlik de bunun en güzel örneklerinden biri...
#SuşiRusya’nın farklı ülkelerde başarı yakalamış ilk zinciri Novikov, Mandarin Oriental Bosphorus’ta açtığı şubeyle İstanbul’da. Pan-Asya lezzetleriyle iddialı mekânın menüsü, yurtdışı örneklerine göre biraz daha sade... Ama trüflü deniztarağı, yuzu somon gibi saşimileri, şef seçkisi suşi çeşitleri ve günlük taze deniz ürünleriyle bu açığı kapatıyor.
#Mochi1777’de kurulan, Türkiye’nin en eski markası Ali Muhiddin Hacı Bekir’in akide renkleriyle İstiklal Caddesi ruhu buluştu ve bir İstanbul şekerlemecisi doğdu. Evrensel marka olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren Beyoğlu’ndaki şık mağazada logolu porselen takımlardan tasarım lokum kutularına bambaşka bir boyuta taşınan vizyona hayran kaldım.
#Akide ŞekeriDomuz balığı, bir çeşit balık türüdür. Domuz balığı olarak da bilinen balık türünün gerçek ismi ise, Çütre balığıdır. Bu balık türünün en önemli özelliği çok inatçı bir yapıya sahip olmasıdır. Domuz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Suşi, sadece dayanılmaz bir lezzet değil; aynı zamanda da sağlıklı ve sindirimi kolay bir yiyecek. İçeriğinde hiç konserve ürün kullanılmaması; balık ve taze sebzeler ile servis edilmesi, onun sağlıklı bir yiyecek olarak ünlenmesini sağlamıştır. Japonlar, bu leziz yiyeceği chopstick de denilen yemek çubukları veya elle tüketirler. İşte bu kültürel yemeğin, o kültüre ait bazı kuralları vardır. Bunların hiçbiri uyulması zorunlu kurallar değildir ancak bu yiyeceğin kültürü, bu kurallara uymayı gerektirir. İşte suşi yemenin muhtemelen daha önce duymadığınız bazı önemli kuralları.
#SuşiDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasO, beş kuşaktır aşçılık yapan bir ailenin en tutkulu ferdi. Küçükken duvarına popstar değil ünlü şeflerin posterini asacak kadar mutfağa tutkulu… Rus mutfağının varlığını dünyaya duyuran şef Vladimir Mukhin’in ‘mediterrasian’ konseptli restoranı Sakhalin artık İstanbul’da...
#Vladimir MukhinBu hafta Emir Taha, JJ Pub Kanyon’da; Zeynep Bastık İzmir, Hilltown Carnival Venue’de sahneye çıkacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği ‘II. Mehmet Operası’ 24-28 Şubat tarihlerinde AKM’de seyirciyle buluşacak. Dünyaca ünlü İsveçli elektronik ikilisi Adriatique 2 Mart’ta Volkswagen Arena’da sahneye çıkacak.
#MuzikDemet Özdemir’in eğlence sektörüne adım attığı o kulüp, yani ‘Hol’ 21 Şubat’ta açılıyor. Özdemir’in, oyuncu Anıl Çelik, gece dünyasının ağır topları Atilla Bingöl ve Feyzan Cihan’la ortak olduğu mekân, özel açılışını Anna Vissi ile yaparken, Demet Özdemir o gece doğum gününü kutlayacak!
#Demet ÖzdemirSemicenk bu hafta Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser verecek. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, keman virtüözü Midori’yle Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak. Ömer Koç’un koleksiyonundaki 600’ün üzerinde eser ‘Farz Et ki Sen Yoksun’ sergisi kapsamında Arter’de yoğun ilgi görüyor.
#KonserLucca’nın ekibine gastronomi direktörü ve yönetici şef olarak Ralph Sason atandı; birliktelikleri uzun vadeli olursa bana göre markaya katabileceği çok fazla şey var. Şehrin bir başka klasiği Zuma da kışa menüsünde yeniliklerle girdi. Ton balığının yağlı karın bölgesiyle hazırlanan ‘otoro sandviç’ bence menüye yeni girenlerin yıldızı. Six Senses Kocataş Mansions içindeki Toro Latin Gastro Bar da kış sezonu için menüsünü yenileyenlerden...
#Ebru Erkeİstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne Pazar günü sabah ayini sırasında silahlı saldırı düzenleyen iki saldırganın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çekilen fotoğrafları paylaşıldı. Öte yandan kilise saldırganlarının kaçarken çöp konteynerine attıkları kıyafetleri bulundu. Şüphelilerin saldırıdan önceki dönemleriyle ilgili yapılan araştırmalarda ise Bahçelievler'de bir Çin restoranında suşi ustası olarak çalıştıkları öğrenildi.
#Santa Maria Kilisesiİstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne Pazar günü sabah ayini sırasında silahlı saldırı düzenleyen iki saldırganın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çekilen fotoğrafları paylaşıldı. Öte yandan kilise saldırganlarının kaçarken çöp konteynerine attıkları kıyafetleri bulundu. Şüphelilerin saldırıdan önceki dönemleriyle ilgili yapılan araştırmalarda ise Bahçelievler'de bir Çin restoranında suşi ustası olarak çalıştıkları öğrenildi.
#SarıyerMichelin yıldızlı Arkestra’ya çok ama çok bayıldım! Fransa, Lyon’daki Institut Paul Bocuse mezunu şef Cenk Debensason’un tabaklarında Fransız ekolünü fazlasıyla hissediyorsunuz. Ama öyle ağır soslara bulanmış proteinlerden bahsetmiyorum. Tam tersi, Fransız mutfak tekniklerinin biraz Uzakdoğu malzemeleriyle daha çağdaş halini düşünün…
#ArkestraBu hafta Nazan Öncel, IF Performance Hall Beşiktaş’ta; Büyük Ev Ablukada, DasDas’ta müzikseverlerle buluşacak. DasDas ayrıca David Bowie hayranlarına özel ‘+1Sunar: We Can Be Heroes: Bir David Bowie Gecesi’ etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Devrim Erbil ve Erol Evgin ‘Yan Yana’ isimli sergide bir araya geliyor. Emin Alper’in yönettiği tiyatro oyunu ‘Öteki’yse Zorlu PSM’de.
#AjandaTakvimler 2006 yılını gösteriyordu... O an ikisi de hayatlarının aşkıyla tanışacağından habersiz bir gece kulübüne gittiler. Yakışıklı oyuncu, barda durmuş konuklara içki hazırlıyordu. Sonra bir anda önünden esmer güzeli bir kadın geçti...
#Matthew McconaugheyMüzik dünyasının genç yıldızlarından biri son dönemde bir kez daha aşk ateşine düştü. Öyle ki bir paparaziz ordusunun kendilerini takip ettiğini bile bile yeni aşkına sevgi gösterisinde bulunmadan duramadı. Tabii gençlerin o anları da objektiflere takıldı.
#Dua LipaBaşlıktaki lafı herhalde sık sık duymuşsunuzdur. Onun bir versiyonu da şu: ‘Müşteri böyle istiyor.’ Benim bu yazıda ele almak istediğim, genel doğruların sanıldığı kadar tartışmasız olmadığı. Hatta bunun ötesine giderek müşteri eleştirileri ve isteklerinin mutfağımızı ileriye taşımaktan çok geriye götürdüğü, doğru olanı yapmayı engellediği…
#MüşteriGeçen hafta bir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında Türkiye’den öne çıkanları paylaşmıştım. Bu hafta da yurtdışı seyahatlerimde deneyimlediğim ve unutamadığım tatları paylaşmak istiyorum. Tıpkı geçen haftaki gibi sıralamam 1’den 10’a değil, hepsi eşit…
#GastronomiGeçtiğimiz yılın benim için öne çıkan lezzetlerini paylaşmaya devam ediyorum. Tarsus’taki Yeşilova Kebap’ta yediğim kuşgözü lahmacunun lezzeti üst düzeydi. Urla’daki Meydan Lokantası’nın terbiyeli nohut pilavı da tattığım en güzel yemeklerindendi. Belki de bir daha yaşayamayacağım fine dining deneyiminiyse elbette Japonya’da yaşadım.
#Gastronomi