Su Ürünleri
Su Ürünleri Haberleri
Balıkçılar balon balığının diğer türlerine de kuyruk parası istiyor
Balıkçıların korkulu rüyası balon balığının avlanmasına yönelik devlet desteği devam ederken bu destek kapsamına sadece bir balon balığı türünün alınmasının yetersiz olduğunu söyleyen Karataş Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Celal Safsoylu, "7 tür bize zarar veriyor. Yakaladığımız balon balıklarının yüzde 99'u kapsam dışı kalıyor" dedi.
Çiğ süt, yem, çatak.. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıkladı, çeşitli kalemlerde 889 milyon 114 bin liralık destek
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çeşitli kalemlerde 889 milyon 114 bin liralık tarımsal destek ödemesinin bugün hesaplara yatırılmaya başlanacağını bildirdi.
Son dakika... Bakan Pakdemirli: 890 milyon lira bugün hesaplara yatacak
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Yaklaşık 890 milyon liralık destek ödemelerine bugün başlıyoruz" dedi.
Bakan Pakdemirli: Tarımda yeni ve yerli bir yüzyıl vizyonu ile çalışıyoruz
3. Tarım Orman Şurası kapsamında belirlenen eylemler bir bir hayata geçiriliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Tarımda yeni ve yerli bir yüzyıl vizyonu ile çalışıyoruz” dedi.
Son dakika haberi: Saat 21.00 itibarıyla başladı! İşte hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının detayları
Son dakika haberi... Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlayan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması saat 21.00 itibarıyla başladı. Sokağa çıkma kısıtlaması cumartesi ve pazar günleri kesintisiz olarak uygulanacak. İşte 56 saat sürecek ve tüm Türkiye'de uygulanacak olan 19-20 Aralık hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili tüm detaylar.
Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgesi nasıl ve nereden alınır? E-Devlet kayıt belgesi sorgulama ekranı
Sokağa çıkma yasağı izin belgesi, kısıtlama öncesinde gündemde yer alan konulardan oldu. İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla belirtilen yerler ve kişilerin kısıtlamadan muaf olacağı açıklandı. Peki, sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgesi nasıl alınır? İşte, sokağa çıkma yasağı e devlet çalışma izin belgesi başvuru ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılar.
Hafta sonu sokağa çıkma yasağında kimler dışarı çıkabilecek? Sokağa çıkma yasağında muaf olanlar
Hafta sonu sokağa çıkma yasağında muaf olan kişiler, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile belli oldu. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı cuma akşamı başlıyor ve pazartesi 05.00’te sona eriyor. Ayrıca İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma kısıtlamasında istisna kapsamının art niyetli kullanılması üzerine valiliklere genelge gönderdi. İşte detaylar…
Su ürünleri üreticileri hamsi konusunda uyardı: Kota lazım
Zonguldak'ta bereketli geçen palamut sezonunun ardından fabrikalar için avlanan hamsinin halkın evine giremediğine dikkat çeken Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, hamsideki tehlikenin altını çizdi. Teknelerin boyuna göre kota konulması yada Karadeniz'in nadasa bırakılması gerektiğini belirten Kayhan, "Halk ancak böyle istenilen ölçüde ve lezzetle hamsi yiyebilir" diye konuştu.
Balon balığında, kanser hastalarının acılarını dindiren zehrin üretimi için çalışmalar başladı
ÇUKUROVA Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özoğul, balon balıklarında bulunan tetrodotoksin (TTX) zehrinin 1 gramının 1 milyon eurodan daha fazla olduğunu ve bu zehrin mikroorganizmalar tarafından üretilmesi için çalışmalara başlanıldığını kaydetti. Prof. Dr. Özoğul, "Balon balığında bulunan TTX zehri, yurt dışında ileri seviyedeki kanser hastalarının ağrılarının dindirilmesinde kullanılıyor" dedi.
Son dakika... Bakan açıkladı... 13.7 milyon lira ödenecek
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, küçük ölçekli geleneksel kıyı balıkçılarına bugün saat 18.00’den sonra 13 milyon 733 bin lira destekleme ödemesi yapılacağını açıkladı.
Son dakika haberleri: Balon balığı ile ilgili dikkat çeken gelişme! 1 gramı 1 milyon euro...
Balon balıkları ile ilgili dikkat çeken bir son dakika haberi daha geldi. Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özoğul, balon balıklarında bulunan tetrodotoksin (TTX) zehrinin 1 gramının 1 milyon eurodan daha fazla olduğunu ve bu zehrin mikroorganizmalar tarafından üretilmesi için çalışmalara başlanıldığını kaydetti. Prof. Dr. Özoğul, "Balon balığında bulunan TTX zehri, yurt dışında ileri seviyedeki kanser hastalarının ağrılarının dindirilmesinde kullanılıyor" dedi.
Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketlere- bakkala gitmek yasak mı?
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı yeni bir karar alıncaya dek devam edecek. 12-13 Aralık tarihlerinde 81 ilde geçerli olacak sokağa çıkma yasağı öncesinde en çok merak edilen konularında başında marketler ve bakkalların durumu geliyor. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketlere-bakkala gitmek yasak mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağında nereler açık? İşte detaylı bilgi…
Son dakika... İlginç görüntüler... Dalgıç polisler yakaladı!
İzmit'te polis ekiplerinin operasyon düzenlediği kaçak midye avcıları denizden çıkmayı reddetti. Çağrılan dalgıç polislerin sahil şeridi boyunca yaklaşık 3 kilometre peşlerinden yüzerek yakaladığı 2 şüpheliye, idari para cezası uygulandı.
İstanbul ihracatçılarından 11 ayda 7 milyar dolarlık ihracat
İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), yılın ilk onbir ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, ihracatını yüzde 2 artırarak, bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile yaklaşık 7 milyar dolar tutarında ihracat yaptı.
Son dakika haber... Çanakkale'de baraj boşaldı, su kullanımıyla ilgili yasaklar geldi
Çanakkale'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan 54 milyon 115 bin metreküp kapasiteli Atikhisar Barajı'nda 12 milyon metreküp su kaldı. Kuraklık nedeniyle barajda su miktarının iyice azalması üzerine harekete geçen Çanakkale Belediyesi, şehir şebeke suyu kullanılarak hortumla araç, halı ve kilim yıkanmasını yasaklarken, sanayi tesislerinde kullanımları göz önüne alınarak kısıtlamaya gidilmesine, bahçe sulamalarının da mümkünse kuyu suyu kullanılarak ve damlama sistemi ile yapılması kararı aldı.
Son dakika haberleri.. Çanakkale'de barajlarda su azaldı, Belediye su kullanımıyla ilgili yasaklar getirdi
Çanakkale'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan 54 milyon 115 bin metreküp kapasiteli Atikhisar Barajı'nda 12 milyon metreküp su kaldı. Kuraklık nedeniyle barajda su miktarının iyice azalması üzerine harekete geçen Çanakkale Belediyesi, şehir şebeke suyu kullanılarak hortumla araç, halı ve kilim yıkanmasını yasaklarken, sanayi tesislerinde kullanımları göz önüne alınarak kısıtlamaya gidilmesine, bahçe sulamalarının da mümkünse kuyu suyu kullanılarak ve damlama sistemi ile yapılması kararı aldı.
Karadeniz'den Rusya'ya ihracatta lider Trabzon
Trabzon, yılın 11 aylık döneminde Rusya Federasyonu'na 146 milyon 727 bin 908 dolarlık ihracatla Karadeniz Bölgesi illeri arasında ilk sırada yer aldı.
Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Gençler ilgi ve yeteneklerine göre meslek seçimleri yapıyorlar. Son yıllarda oldukça rağbet gören su ürünleri mühendisliği de merak ediliyor. Su ürünleri mühendisliği nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Elazığ'daki Balık Müzesi'nde 120 tür canlı sergileniyor
ELAZIĞ'da Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulan Balık Müzesi'nde 120 deniz canlısı sergileniyor.
Türkiye Sigorta tarım sigortasıyla çiftçilerin yanında
Türkiye Sigorta Genel Müdürü Alper Karayazgan "Gücümüzü adımızdan alarak çiftçilerimizin ve emeklerinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
AKİB’in ihracatında liderlik demir çelik sektörünün
Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, kasım ayında 1 milyar 127 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaştıklarını, demir çelik ürünleri ihracatında önemli artış elde ettiklerini belirtti. Başkan Yamanyılmaz, “Covid-19 pandemisinin ikinci dalgasında küresel pazarlarda kısıtlamalar geri gelirken belirsizlik engellerini kaliteli ürün, uygun fiyat ve güvenilir tedarikçi kimliğimizle aşıyoruz. Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre demir çelikte yüzde 28, hububat ve bakliyatta yüzde 8, mobilyada yüzde 6 ve hazır giyimde yüzde 5 oranında ihracat artışları sağladık” dedi.
Van Gölü çekilince ortaya çıktı! Dünyanın en büyük mikrobiyaliti...
Van Gölü'nde bulunan dünyanın en büyük mikrobiyalitleri, suyun çekilmesiyle birlikte Gevaş kıyılarında da ortaya çıktı.
Elazığ'daki Balık Müzesi'nde 120 tür canlı sergileniyor
ELAZIĞ'da Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulan Balık Müzesi'nde 120 deniz canlısı sergileniyor. Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay, 2015 yılında kurulan müzenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki en büyük balık müzesi olduğunu belirterek, "Malum dijital çağdayız. Pandemide gördüğümüz gibi her şey uzaktan oluyor. Bu yüzden dijital balık müzesi hayalimiz de var" dedi.
Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili ve ülkemizin iç su kaynakları toplam 25 hektardır. Ülkemiz önemli bir konumda olduğu için balıkçılık sektöründe 50 bine yakın kişi görev yapıyor. Balıkçılık sektörünün ülkemizde daha da gelişmesi için balıkçılık mühendislerine ihtiyaç duyuluyor. Balıkçılık mühendisi nedir? Nasıl olunur? Balıkçılık mühendisliği iş imkanları nelerdir? İşte, tüm detaylar.
Tarım Ekonomisi Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Gerek ülke gerekse ülkede yaşayan vatandaşlar için tarım vazgeçilmez bir sektör olmaktadır. Bu sebeple tarım ile ilgilenen kişilerin verimliliği arttırma ve sürdürülebilirliği sağlama gibi sorumlulukları bulunmaktadır. Bu sorumlulukları yerine getirebilecek uzman kişilerin yetiştirilmesi ise üniversitelerin tarım ekonomisi bölümleri ile ilgili olmaktadır. Tarımının işletmenlik kısmı ile daha çok ilgili olan bu bölüm hakkında daha detaylı bilgileri sizler için derledik.
Van Gölü çekildikçe dünyanın en büyük mikrobiyalitleri gün yüzüne çıktı
Son dakika haberler...Van Gölü'nde bulunan dünyanın en büyük mikrobiyalitleri suyun çekilmesiyle birlikte Gevaş kıyılarında da ortaya çıktı. Van Gölü'ndeki mikrobiyalitleri görmek için daha önce su altına dalış yapılması gerektiğini anlatan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Akkuş, "Van Gölü mercanları olarak ifade ettiğimiz dünyanın en büyük mikrobiyalitleri, Van Gölü'nde yer alıyor. Van Gölü çekildikçe kıyıda ve kıyıya yakın kesimlerde bulunan mikrobiyalitler gün yüzüne çıkıyor. Mikrobiyalitleri geçmiş dönemde görmemiz mümkün değildi. Şu anda 2-3 metrelik bir çekilme söz konusu ve artık mikrobiyalitleri görebiliyoruz" dedi.
Van Gölü çekilince dünyanın en büyük mikrobiyalitleri gün yüzüne çıktı
Van Gölü'nde bulunan dünyanın en büyük mikrobiyalitleri, suyun çekilmesiyle birlikte Gevaş kıyılarında da ortaya çıktı. Van Gölü'ndeki mikrobiyalitleri görmek için daha önce su altına dalış yapılması gerektiğini anlatan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Akkuş, "Van Gölü mercanları olarak ifade ettiğimiz dünyanın en büyük mikrobiyalitleri, Van Gölü'nde yer alıyor. Van Gölü çekildikçe kıyıda ve kıyıya yakın kesimlerde bulunan mikrobiyalitler gün yüzüne çıkıyor. Mikrobiyalitleri geçmiş dönemde görmemiz mümkün değildi. Şu anda 2-3 metrelik bir çekilme söz konusu ve artık mikrobiyalitleri görebiliyoruz" dedi.
Son dakika: Her santimi yüzlerce yılda oluşuyor! Van Gölü'nde ortaya çıktı
Son dakika haberler...Van Gölü'nde bulunan dünyanın en büyük mikrobiyalitleri suyun çekilmesiyle birlikte Gevaş kıyılarında da ortaya çıktı. Van Gölü'ndeki mikrobiyalitleri görmek için daha önce su altına dalış yapılması gerektiğini anlatan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Akkuş, "Van Gölü mercanları olarak ifade ettiğimiz dünyanın en büyük mikrobiyalitleri, Van Gölü'nde yer alıyor. Van Gölü çekildikçe kıyıda ve kıyıya yakın kesimlerde bulunan mikrobiyalitler gün yüzüne çıkıyor. Mikrobiyalitleri geçmiş dönemde görmemiz mümkün değildi. Şu anda 2-3 metrelik bir çekilme söz konusu ve artık mikrobiyalitleri görebiliyoruz" dedi.
İstilacı zehirli balon balıkları, Kuzey Ege'ye ulaştı...
Televizyon sunucusu ve yapımcı Derya Yolyapan, Kızıldeniz'den gelen ve Akdeniz'i etkisi altına alan zehirli balon balıklarının Kuzey Ege'ye de ulaştığını söyledi. Sıcak sularda etkisini gösteren istilacı balıkların soğuğa adapte olduğunu kaydeden Yolyapan, bu türlerin Marmara'ya kadar ilerleyebileceğini, önlem alınması gerektiğini kaydetti.
Süt Teknolojisi Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Süt teknolojisi, sıklıkla kullanılan kelimeler arasındadır. Özellikle kullanım anlamı bakımından önem taşıyan kelimelerdir. Bu nedenle süt teknolojisi kelimelerinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için süt teknolojisi ne demektir? Süt teknolojisi kelimelerinin anlamı nedir, işte tüm detaylar.
Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgesi nasıl ve nereden alınır? İşte detaylar
Sokağa çıkma yasağı izin belgesi, kısıtlama öncesinde gündemde yer alan konulardan oldu. İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla belirtilen yerler ve kişilerin kısıtlamadan muaf olacağı açıklandı. Peki, sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgesi nasıl alınır? İşte, sokağa çıkma yasağı e devlet çalışma izin belgesi başvuru ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılar.
Son dakika haberler: Tanesine 5 lira verilecek! 'Siyanürden 1200 kat daha zehirli, 30 insanı öldürecek...'
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Deval, balon balıklarının ‘altın zehirli kurbağa'dan sonra dünyadaki en zehirli ikinci omurgalı hayvan olarak kabul edildiğini söyledi. Prof. Dr. Deval, "Balon balıklarının gonad, karaciğer, bağırsak, kas dokuları ve bazen de derileri Tetrodotoksin (TTX) olarak tanımlanan nörotoksin içerir. Siyanürden 1200 kat daha zehirli olan tetrodotoksin insanlar için de ölümcüldür. Bir balon balığında 30 yetişkin insanı öldürmeye yetecek kadar toksin vardır ve bilinen bir panzehir de yoktur" dedi. Bir balon balığının kuyruğunu getirene 5 Türk Lirası destekleme ödemesi yapılacağı açıklanmıştı.
Balon balığı avlayana 5 tl destek
Balıkçıların ağlarını dahi parçalayan Kızıldeniz kökenli istilacı tür balon balığının avcılığını teşvik etmek amacıyla bu yıl kuyruk başına 5 lira destekleme ödemesi yapılması kararlaştırıldı.
Doğu Karadeniz'den 11 ayda 1,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi
Doğu Karadeniz'deki 4 ilden ocak-kasım döneminde yapılan ihracat, 1,2 milyar dolar oldu.
Bakan Pakdemirli: Su ürünleri üretimimiz yüzde 511 arttı
TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, su ürünleri sektörüne 2003 yılından bu yana toplam 1 milyar 350 milyon lira destek verdiklerini belirterek, "Bu destekle yetiştiricilik tesisi sayısı yüzde 70 artışla 2 bin 127ye, üretim miktarı da yüzde 511 artarak 373 bin tona yükseldi" dedi.
Su ürünlerinde destek miktarları belli oldu
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Alabalık üretimine kilogram başına 0,75 lira, yeni türler, kapalı sistem ve kilogram üstü alabalık üretimine kilogram başına 1,5 lira, midye üretiminde kilogram başına 0,1 lira, toprak havuzlarda balık üretiminde kilogram başına 1 lira ve sazan balığı üretiminde kilogram başına 0,5 lira destekleme yapılacak" dedi.
Bakan Pakdemirli: Tarım sektörü 3'üncü çeyrekte 6.2 büyüdü
TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından en son açıklanan 2020 yılı 3’üncü çeyrek büyüme rakamlarında, tarım sektörü yüzde 6,2 büyüme ile önemli bir gelişme gösterdi. İnşallah bu yılı, önemli bir büyüme rakamı ile kapatarak, ülke ekonomimize güç katmaya devam edeceğiz" dedi.
Usulsüz avlanan ve anız yakanlara ceza
Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin denetimleri sonucu usulsüz avlanan ve anız yakan 6 kişi hakkında 2 bin 828 lira idari para cezası uyguladı.
Suudi boykotuna karşı strateji
Suudi Arabistan’ın Türkiye’den bazı gıda ürünlerinin ithalatını engellediğine yönelik bir yazı çeşitli ihracatçı birliklerine gönderildi. Bu gelişme gıda ihracatçılarını endişelendirse de Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, “Üyelerimizi başka denizlere yelken açtırıyoruz. Bu krizleri fırsata çevirmemiz gerekiyor” dedi.
Trabzon'dan 18,4 milyon dolarlık su ürünü ihraç edildi
Trabzon'dan yılın ocak-ekim döneminde 18 milyon 398 bin 923 dolar tutarında su ürünleri ihracatı yapıldı.
Denizlerde ‘ceza’ bolluğu
Denizlerde kaçak ve vahşi avlanmanın önüne geçmeyi amaçlayan yasadan sonra 150 balıkçı teknesine kaçak ve yasadışı avlanma nedeniyle el konulduğu, binlerce lira para cezası verildiği öğrenildi. Bir yılda balık popülasyonunda artış gözlendi.
Karadeniz somonuna Rusya’dan yüksek rağbet
Doğu Karadeniz’den yılın 10 ayında Rusya Federasyonu başta olmak üzere 8 ülkeye, 26 milyon 752 bin dolarlık Karadeniz somonu ihraç edildi.
Karadeniz somonuna en çok Rusya rağbet gösterdi
Doğu Karadeniz'den yılın 10 ayında Rusya Federasyonu başta olmak üzere 8 ülkeye, 26 milyon 752 bin dolarlık Karadeniz somonu ihraç edildi.
TARSİM tarafından 2021'de teminat altına alınacak riskler belirlendi
Bitkisel ürünler için dolu ana riskiyle birlikte fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını, yaban domuzunun tarla ürünlerine, sebzelere ve çileğe verdiği zararlar, pamuğa yağmurdan kaynaklı miktar kaybı zararı ve ayçiçeğine kuş zararı ek riskleri dolu paketi halinde verilecek.
Balıkçılar talebe yetişemiyor
Eylül ayında ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılan balıkçıların yoğun mesaisi devam ediyor. Karadeniz’de palamutla sezona hızlı giriş yapan balıkçılar, Ege’de ise sardalya ile umduğunu buldu. Kasım ayının ilk haftalarında yaşanan kefal bolluğuyla kasaları dolduran Egeli balıkçılar, bereketli bir sezon geçiriyor. Balıkçılar şimdi dört gözle denizlerin soğumasıyla hamsinin gelişini bekliyor.
25 yıldır gönüllü... Tüm verileri bilim insanlarına gönderiyor!
VAN’ın Erciş ilçesinde yaşayan Ferzende Coşar (60), 25 yıldır inci kefali balığının göçünü takip etmek için Van Gölü'nde su sıcaklığını ölçüyor.
Tarım Kredi'den üreticilere "tarım sigortası" çağrısı
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz "2020-2021 üretim sezonu için bitkisel ürün sigortası yapılmasına 2 Kasım itibarıyla başlandı" dedi.
Su ürünlerinde yeni yetiştiricilik alanları belirlendi
Su ürünlerinde, 2023 yılı için 2 milyar dolarlık ihracat hedefine yeni yetiştiricilik alanlarıyla üretim arttırılarak ulaşılacak.
Ege Bölgesi’nin dış ticaret hacmi 25 milyar dolara dayandı
İHRACATTA Türkiye’nin öncüsü Ege Bölgesi, 2020 yılının Ocak- Eylül döneminde 15 milyar 79 milyon dolarlık ihracat yaparken, ithalatı 9 milyar 858 milyon dolarda kaldı. Ege İhracatçı Birlikleri’nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Egeli ihracatçılar, yaptıkları her 100 dolarlık ithalata karşılık, 153 dolar ihracata imza attı.