Füme somon son dönemde tariflerde çok sık karşımıza çıkan bir ürün. Makarnalardan sandviçlere, pizzalardan çırpılmış yumurtaya birçok şeye çok yakışıyor. Peki somonunuzu evde kendiniz fümelemeye ne dersiniz? İşte ev yapımı füme somon için bilmeniz gereken her şey...
#Somon Nasıl FümelenirAsya mutfağına özgü dünyaca ünlü lezzet sushi (suşi), artık ülkemizde de yaygın tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. MasterChef suşi tarifi izleyiciler tarafından yeniden gündeme getirildi. Peki, suşi nasıl yapılır? İşte, ev yapımı suşi tarifi ve malzemeleri...
#SushiBenim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaÇok sevdiğim ve sıklıkla kullandığım bir balık somon. Favorimse İskandinav kültürünün meşhur lezzeti gravlaks... Fümeye de benziyor ama yapılışı çok daha kolay. Aşamaları doğru uygular ve biraz sabrederek yeterince bekletirseniz ekmeğin üzerinde gerçek bir ziyafet sizi bekler.
#SomonDünyanın her yerinde en çok sevilen yiyecekler arasında ilk sıralarda balık gelmektedir. Balıklar arasında birçok farklı türün olduğu görülmektedir. Özellikle somon balığı son derece faydalı olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Sizler için Somon Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Somon balığı faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Yeni yıl yemeğimiz dolapta bir gün önceden hazırlanmış, fırına atılmayı bekliyor. 31 Aralık günü sadece atıştırmalıklarımızı ve mezelerimizi hazırlayacağız. Birkaç ekmek üstü, birkaç tane de bandırmalık sosumuz olmalı. Hem kendi yaptığım pratik tariflerimi hem de Çiy Restaurant’ın başarılı şefi Damla Özay’ın levrekli iki tarifini sizinle paylaşıyorum; hepsi yeni yıl sofranıza lezzet katacak.
#YılbaşıSuşi tarifi, bu lezzeti evlerinde denemek isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Farklı dünya lezzetlerini denemek isteyenler Japonların çokca tükettiği besin kaynaklarından birisi olan suşinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorlar. İşte suşi tarifi ve malzemeleri
#SuşiLevrek, çipura, somon gibi büyük balıklar bütün halde pişirilebildiği gibi fileto haline getirilerek de hazırlanabilir. Balığı doğru bir biçimde açıp çok fazla israf etmeden fileto haline getirmek biraz ustalık istese de zamanla öğrenilebilen bir el becerisi. Siz de balık açmanın inceliklerini öğrenmek isterseniz işte ipuçlarımız…
#Levrek Fileto Nasıl YapılırJaponların çokca tükettiği besin kaynaklarından birisi olan suşi, ülkemizde sadece bazı restoranlarda tüketilebilmektedir. Ancak evde de suşi yapmak mümkündür. Evde suşi tarifi için belirli malzemelerin bulunması yeterli olmaktadır. İşte, evde kolay suşi yapımı için tarif bilgileri ve malzeme listesi
#Evde Suşi TarifiSuşi Japon mutfağının en bilinen ve en sevilen yemeği. Aslında suşi denince tek bir yemekten bahsetmiyoruz. İçine giren malzemelere ve nasıl şekillendirildiğine bağlı olarak farklı isimler alan suşiyi evinizde de yapabilirsiniz. Sizin için bütün ayrıntılarıyla evde suşi yapımını araştırdık. İşte evde suşi tarifi ve püf noktaları…
#Suşi Nasıl YapılırYüksek protein içeren yemekler özellikle sporcuların gözdesi. Ancak hazırlanmasının kolay olması da bu tür tariflerde önemli bir kriter. İşte hazırlaması beş dakikanızı alacak, lezzeti ile damaklarınıza hitap edecek yüksek proteinli yemekler…
#Protein İçeren YiyeceklerSigara, ciltte kırışıklıklardan sivilceye, renk sararmasından cilt kalitesinin azalmasına kadar pek çok sorunu beraberinde getiriyor. Ciltte yaşlanma sürecinde ortaya çıkan çizgi ve kırışıklıkların oluşumunda genetik özelliklerin yanı sıra; güneş ışınları
#CiltSanat, mimari, tasarım, gezi, yaşam tarzı gibi alanlarda, görsel ağırlıklı yayınlarıyla tanınan Alman teNeues yayınevi, bir süredir dünyanın önemli şehirlerinin en havalı mekanlarını bir araya getirip, kitap halinde yayınlıyor. Bugüne kadar Amsterdam, Barcelona, Berlin, Hong Kong, Londra, Madrid, Moskova, New York, Paris, Roma, Tokyo ve Viyana gibi şehirlerin yer aldığı Cool Restaurants adlı serinin son kitabı İstanbul için hazırlandı.
Alarko-Leröy, "100 Somon Lezzeti" adında bir kitap hazırladı. Kitapta somon balığından yapılan yemeklerin tarifleri yer alıyor. Tarifler arasında, dünya mutfaklarında pişirilenlerin yanı sıra somon şiş, beğendili somon, somonlu keşkek, somon güveç gibi geleneksel damak tadımıza yakın olanlar da var. Yeni tatlar yaratmak isteyenlere yönelik detaylı yemek kitabından 2 bin adet basıldı ve 19 YTL’den satışa çıktı.