Bir akımdan çok yaşam felsefesi olarak kabul edip hayvansal ürünlerden uzak duran ve vegan beslenmeyi benimseyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Dünya kaynaklarına saygı duymak amacıyla vegan menüye geçen şefler, yediğinizi sorgulatacak kadar iyi vegan suşiciler, vegan burgerciler, vegan pazarlar, hatta vegan oteller… Buyurun dünyadaki en vegan dostu kentler.
#HürriyetDurun, hemen ‘ev yoğurdu’ demeyin. Etrafta uzman olarak geçinen konuyla alakasız bilimsel yaklaşımlarla ev yoğurdunu kusursuz biçimde ‘sağlıklı’, markalı yoğurtları ise her koşulda ‘sağlıksız’ ilan edenler var. Sokakta satılan yoğurtların dahi markalı yoğurtlardan daha sağlıklı olduğunu öne sürenler de yok değil. Peki ama kime inanalım, gelin birlikte bakalım...
#YAZARGelişmiş ülkelerin gündeminden hiç düşmeyen gıda güvenliği sorunu nihayet bizde de hak ettiği ilgiyi görmeye başladı. Bu çok iyi, çünkü güvenli gıda tüketimi, en az sağlıklı besin seçmek kadar önemli bir konu. Hangi gıdalar güvenli, yiyeceklerimizi pişirip saklarken nelere dikkat etmeliyiz merak ediyorsanız, işte bilmeniz gerekenler...
RAMAZAN ayı başlamadan kısa süre önce Yıldız Holding (Ülker’in çatı şirketi) Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker Tucker, Kurumsal İletişim’den Hande Ertan’la birlikte Ak Gıda’nın Pamukova’daki (Sakarya) süt ve süt ürünleri fabrikasına gittik.
Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, geçen yıl bütün sektörlerde konsolide olarak yüzde 15 büyüdüklerini, bu yıl da yüzde 15 büyümeyi hedef aldıklarını belirterek, “Bizim sektörlerin krizle olan irtibatı daha esnek. Büyüme, gelişme ve yatırım yapma potansiyeli açısından olumlu beklentimiz devam ediyor. Ekonomik açıdan endişemiz yok” dedi.
Saray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.