Soğan haberleri sayfasında Soğan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 13403 Soğan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kış aylarıyla birlikte öksürük ve nefes darlığı sorunları da artmaya başladı. Kişinin ciğer kapasitesi tamamen hava ile dolmadığı ya da yeteri kadar nefes alınmadığı zamanlarda, nefes darlığına iyi gelen bitkiler öne çıkar. Bu konuda doğrudan değerlendirilecek ya da özel karışım ile kullanılacak farklı yağlar ve bitkiler nefes almanızı özellikle yatarken kolaylaştırabilir. Peki, öksürüğe ne iyi gelir? İşte nefes darlığına iyi gelen bitkisel çözüm önerileri...
#ÖksürükBuzdolabı yiyeceklerin ömrünü uzatır. Ancak buzdolabının her ürün için kurtarıcı olacağı fikrinden vazgeçmek için yeterli nedenlerimiz var. Mesela bazıları nem sevmediğinden, bazıları da tazeliğini kaybetmesinden dolayı buzdolabında olması tehlike saçabiliyor. Özellikler aralarında birkaç tanesine çok şaşıracaksınız. Peki, hangi besinler buzdolabına konulmaz? İşte buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler ve sebzeler...
#Buzdolabına Konulmaması Gereken SebzelerHenüz sektörde çalışan çok fazla vegan şef yok. Ama üniversitelerin vegan kulüpleri bu konuda çok aktif, bitki temelli lezzetlere ilgi duyan birçok gastronomi tutkunu genç yetişiyor. Ben ve restoran ekibim katıldığımız birkaç okul etkinliğinden aldığımız enerjiyi mutfağımıza yansıttık. İspanyol esintili tarifler hazırladık.
#ZeytinyağıMillet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu iktidar çevrelerinden “soğan, cücük” hakaretleri edilip “soğan kafalı” paylaşımları yapıldığını belirterek, “Eskiden bunları sureti bizlerden görünenler yapardı. Çok şükür onları aramızdan uzaklaştırmayı başardık. Allah’ımıza şükürler olsun ki biz değiştik” dedi.
#KılıçdaroğluTarım ve Orman Bakanlığı, soğan üretimi ve piyasaya arzına ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık "Yeni hasatlarla birlikte üretilen ve sofralarımıza gelmeye başlayan soğan miktarı, halkımızın ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak seviyededir" ifadelerine yer verdi.
#Tarım Ve Orman BakanlığıTürk mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılabilmesi için yerel malzemelerimizi tanımak, onların geçmişten bugüne hikâyesini bilmek, özelliklerini tabaklara en iyi şekilde yansıtabilmek önemli. Bu amaçla yerel değerlerin mutfaklarda sürdürülebilirliğini sağlamak için şef Şemsa Denizsel işbirliğinde özel bir projeye imza atan Metro Türkiye, dört etaptan oluşan ‘Yerelin İzinde’yi hayata geçirdi. Boğaz lüferiyle başlayan projenin ikinci ayağında Aydın kestanesi var.
#Aydın KestanesiKısa sürede tüketemeyeceğimiz, pratik olsun diye önceden hazırladığımız bazı besinleribuzluk ya da derin dondurucuda saklarız. Et, ekmek, soğan, sarımsak, sebze, meyve ne bulursak buzluğa atıyoruz ama yaptığımız bazı hatalar bu gıdaların besin değerlerini yitirmelerine, lezzetlerini kaybetmelerine ve en önemlisi zararlı hale gelmemelerine neden oluyor. Biz de Prof. Dr. Nevzat Artık’tan bu konuda kafaları karıştıran soruların yanıtlarını aldık.
#Gıda DondurmaPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞYeniköy’de üç ay önce açılan Lokanta Limu mumla aradığımız o müdavim lokantasının ta kendisi. İster mezelerle doyun, ister ara sıcağından ana yemeğine uzun bir sofra kurun... Öğlenleri şef elinden esnaf yemekleri de sunan mekânın arkasında güzel bir güç birliği var.
#Gaye ŞahinPatateslerin filizlenmesi, içerdikleri solanin adlı doğal bir toksin maddesinin miktarının artmasına neden olabilir. Solanin, yüksek miktarlarda tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabilen zehirli bir bileşiktir. Bu nedenle, filizlenmiş patateslerin tüketimi sınırlı olmalı veya tercihen tamamen önlenmelidir. Peki, filizlenmiş patates ve soğan yenir mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Filizlenmiş PatatesGıdaların besin değerlerini arttırıyor, kompleks lezzetler yaratırken sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Fermantasyonu turşuyla sınırlamayın. Peynir ve et yerine geçen alternatif ürünlerin yapımında oynadığı kilit rollerle vegan ve vejetaryen mutfakların da yıldızı.
#FermantasyonDeğerli vitaminler, sayısız mineral ve düşük kalorili içeriğiyle kuşkonmazı sağlıklı sebzeler listesinde enginarın hemen yanında görürsünüz. Peki alıp yer misiniz? Enginarın dönemdaşı, baharın nadide sebzesi kuşkonmazı hiç yemediyseniz bile deneyin diye hem marifetlerini hem de yaratıcılığa açık tariflerini yazdım.
#KuşkonmazYeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıFrancesca'nın 51 yaşındayken sürekli tatlı yemeye başlaması ailesinin dikkatini çekmiş, hatta zaman zaman gerginliklere yol açmıştı. Bunun bir hastalık belirtisi olduğunu ise çok sonra anlayacaklardı. Peki neydi Francesca'nın hastalığı? Şeker ihtiyacının yanı sıra hangi semptomları gösteriyordu?
#DEMANSİlkbahar doğayla beraber pazar tezgâhlarını da yemyeşil sebze ve otlarla doldurdu. Ancak düzenli olarak pazara gidecek, bu güzel yeşilliklerden taze taze alacak vaktimiz olmayabiliyor. Ben böyle yoğun zamanlar için balkonumda birer saksı maydanoz, dereotu, kekik-biberiye; birkaç kök de soğan ve sarımsak bulunduruyorum, kurtarıcım oluyor.
#AromatikHavaların geçiş aşamasında olduğu şu günlerde uzmanlar soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda artış yaşandığı söylüyor. Özellikle baharda çiçeklerin açması, hava hareketlerinin yaşanması ve arıların aktif olması virüslerin taşınmasını sağlıyor. Bir yetişkin ortalama yılda iki ila dört kez soğuk algınlığına yakalanıyor. Çocuklar ise yetişkinlere göre iki kat daha fazla soğuk algınlığıyla mücadele ediyor. Peki soğuk algınlığından hızla kurtulmanın yolları neler? Hangi doğal ürünler ya da takviyeler hastalığa karşı kalkan oluyor? İşte The Telegraph’a konuşan dört uzmandan soğuk algınlığından çabucak kurtulmanın 10 yolu…
#SağlıkBakara suresinde "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur? Kim Milyoner Olmak İster’de genç yarışmacı Berk Göktaş 5 milyon TL’lik final sorusunu açtırdı. Final sorusu ise “Bakara suresinde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, "biz bir çeşit yemeğe asla katlanmayız" diye isyan edip Hz.Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?“ oldu. Sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu’nun üstlendiği Kim Milyoner Olmak İster’in son bölümü büyük bir heyecanla takip edildi. Peki, Bakara suresinde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, "biz bir çeşit yemeğe asla katlanmayız" diye isyan edip Hz.Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur? İşte cevabı...
#Bakara SuresiMevsin geçişlerinde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda artış yaşanıyor. Bu dönemlerde bağışıklık sistemimizi çok daha güçlü tutmamız ve hastalıklara açık kapı bırakmamamız gerekiyor. Peki gripten korunmak için ne yiyip içelim? Nelere dikkat edelim? Diyetisyen Gülçin Işık, gripten korunmak için 9 öneri sıraladı.
#GripsavarMersin’in coğrafi işaret tescili almaya aday ürünü kan portakalı, C vitamini ve antioksidan deposu; bu sayede bağışıklığı destekliyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlığa faydalarını anlattı, ürüne dikkat çeken ‘Yerelin İzinde’ projesinin işbirlikçisi şef Murat Deniz Temel ise kan portakallı acı sos tarifini paylaştı.
#MersinRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikŞebit yağlaması da denilen Kayseri yağlaması sofralarınıza hem besleyici hem doyurucu bir yöresel lezzet olarak konuk oluyor. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde pratik Kayseri yağlaması tarifi ve yapım aşamaları...
#Kayseri YağlamasıBolu kebabı tarifi akşam yemeği hazırlığında olan kişiler tarafından merak ediliyor. Patlıcanla yapılan lezzetli yöresel yemeklerimizden Bolu kebabı nasıl yapılır merak edenlere işte tarifin detayları...
#Bolu KebabıGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürü ile önemli kentlerinden birisi Adıyaman. Tarihi olarak en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman, ev sahipliği yaptığı pek çok değerli medeniyetin izlerini geçmişten günümüze yansıtabilmeyi başaran ender yerleşim yerlerindendir. Muhteşem doğası Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne kadar görülmesi gereken yerleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlıyor. Bu güzelliklerden biri de zengin mutfağıdır. İşte Adıyaman Yemekleri - Adıyaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Adıyaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Adıyaman'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Sağlıklı ve aynı zamanda ekonomik besin kaynakları içerisinde böbrek gelir. Aynı zamanda oldukça lezzetli bir yiyecek türü olarak da öne çıkar. Peki, böbrek nasıl pişirilir? Böbrek yıkanır mı? Böbrek sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#BöbrekHerkesin en çok sevdiği yemeklerden birisi köftedir. Köfteyi evde pişirdikten sonra servis şeklinde veya ekmek arasında zevkle yiyebilirsiniz. Özellikle çocuklar köfte yemeyi çok severler. Tabi büyüklerde köfteye asla dayanamaz. Köfte nasıl pişirilir? En iyi köfte nasıl yapılır? Köftenin piştiği nasıl anlaşılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KöfteBalık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.
#Hangi Balık Nasıl Pişirilmeli