Adana’da bir fırıncının siyez buğdayından yaptığı pide, kentin en ünlü restoranlarından birinde dünya mutfağıyla buluştu. Restoran sahibi Gürkan Şeref, “Siyez pideyle tanıştık ve dünya mutfağıyla siyez pidesinin buluşabileceğini düşündük. Suşinin yanında siyez pidesinin tüketildiğini gördük” dedi.
#Siyez PidesiÖn kurutma işleminden sonra özel çemen harcına sarıp asarak dinlendirilen pastırma bize özel çok kıymetli bir şarküteri ürünümüz. Kimi kahvaltıda, kimi kâğıtta pişirerek seviyor. Kuru fasulyeye, pideye, göz yumurtaya, böreklere de çok yakışıyor. Etinin çeşidi, çemenin harcı, kurutma şekli ve süresiyle nasıl dilimlendiğiyse onu şehirden şehire farklılaştırıyor.
#PastırmaRamazan ayında, oruç tutan da tutmayan da bir şekilde iftar sofrasına dahil oluyor. Pek çok bilgi kirliliğinin olduğu konulardan biri de malum beslenme… İftar sofralarında ve sahurda nelere dikkat edilmeli ve neleri yanlış biliyoruz diye bir bakalım mı?
#Ramazanda Acıkmamak İçin