Sinüzit
Sinüzit Haberleri
Bebeklerde ateşe dikkat! Yüksek ateş ne zaman tehlikelidir?
Bebeklerde ateş, anne babaları endişelendiren bir durumdur. Ateş müdahale edilmediğinde ciddi sorunlara yol açar. Peki, bebeklerde ateş neden olur? Ateş hangi hastalıkların habercisidir? Bebeklerde ateş ile ilgili merak edilenleri uzmanlardan öğrendik.
Çocuklarda geniz eti ameliyatı ne zaman yapılmalı?
Çocukluk çağının en sık görülen sorunların biri olan geniz eti problemleri özellikle kış aylarında, üst solunum yolu enfeksiyonlarına paralel olarak artış gösteriyor. Uzmanlar uyku bozukluklarından diş çürüklerine kadar birçok sorunun da ortaya çıkmasına neden olan bu durumun tedavi edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Migren Nasıl Anlaşılır? Migrenin 7 Önemli Belirtisi
Migren kaynaklı baş ağrıları dayanılmaz olabiliyor. Peki migreni başlangıç aşamasındayken kontrol altına almak mümkün mü? Migren nasıl anlaşılır? Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Talip Asil migren hakkında bilgiler verdi. İşte migrenin 7 önemli belirtisi...
Skandal ortaya çıktı! Sinüzit ameliyatı oldu hayatı karardı
İZMİR'de baş ağrısı şikayetiyle gittiği özel hastanede sinüzit tanısı konularak ameliyat edilen Sevdet Vatansever'in hayatı karardı. Operasyon sırasında beyin duvarı delinen Vatansever, bunun giderilmesi için iki kez de beyninden ameliyat oldu, ancak 1 TL'lik metal para büyüklüğünde açılan delikten beyin omurilik sıvısının akmaya başlamasıyla bilincini kaybetti. Üç hastane gezen Sevdet Vatansever'in ailesi bir yandan sağlığına kavuşması için yoğun bakım ünitesi önünde bekleyişini sürdürürken, diğer yandan hukuk mücadelesi başlattı.
Papatya Çayının Faydaları
Papatya çayı, alternatif tıbbın favori ürünlerinden biri olarak biliniyor. Uzun yıllardır tedavi amaçlı kullanılan papatya çayının faydaları neler?
Akciğerlerdeki havayı ani ve gürültülü olarak dışarı vermeye ne denir?
Solunum yollarında yaşanan bir problem değişik şekillerde kendini gösterebiliyor. Peki, solunum yolları zarlarının rahatsızlığı nedeniyle akciğerlerdeki havayı ani ve gürültülü olarak dışarı vermeye ne denir?
Çocuğunuzun iştahsızlığının nedeni kulak ağrısı olabilir
Kulak ağrısı çocuklarda sıkça rastlanan bir sağlık problemi olup hem çocuğun hem de ve anne-babaların huzursuz olmasına neden olmaktadır. Kulak ağrıları kulak hastalıklarından veya kulağa komşu bölgelerden kaynaklanan hastalıkların ağrılarının kulağa yansıması nedeniyle ortaya çıkabilir. Kulak ağrısının birçok sebebi olabilir ve bunun nedeni de kulağın duyusal uyarısının fazla olmasıdır. Konuyla ilgili merak edilenleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları doktoru, Uzm. Dr. Mehmet Ali Talay cevaplandırıyor.
Çocuklarda ve bebeklerde burun tıkanıklığına çözüm
“Bebeklerde ve çocuklarda burun tıkanıklığı nasıl geçer?” sorusu ebeveynlerin en çok sorduğu soruların başında geliyor. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve rahatsızlık veren bir durum olan burun tıkanıklığı hakkında uzmanlar önemli bilgiler veriyor.
Çocuklarda bronşit nasıl anlaşılır? Bronşit nasıl geçer?
Akciğerlere ait hava yollarının iltihaplanmasıyla oluşan ve kış aylarında kendini gösteren bronşit çocukları daha fazla etkiliyor. Bronşit, soluk borusundan dallanarak akciğerlere yayılan hava borularını örten zarın akut veya kronik olarak iltihaplanması anlamına geliyor.
Çocuklarda horlama neden olur, nasıl geçer?
Horlama yetişkinler kadar çocuklarda da sık görülen bir sorun. Üstelik horlamanın şiddeti, burun tıkanıklığının derecesine göre çok kuvvetli olabiliyor. Prof. Dr. Uğur Çınar, çocuklarda horlamanın en sık görülen 5 nedenini anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Çocuklarda ağız kokusunun 8 nedeni
Halitozis olarak adlandırılan kötü ağız kokusu çocuklarda da görülebiliyor. Yaş gruplarına göre değişmekle birlikte okul çağı çocuklarında görülme sıklığı yaklaşık yüzde 15 olarak kabul ediliyor.
Başın sol tarafında ağrı ne anlama gelir?
Baş ağrısı basit gibi görünse de hayatı dar edebilecek sorunlardan biridir. Baş ağrısı tek başına görülmekle birlikte başka belirtiler ile de ortaya çıkabilir ve bir hastalık habercisi olabilir. Başın her tarafında görülen ağrılar başka bir sağlık sorununu işaret edebilir. En sık rastlanılan bağ ağrısı çeşitlerinden biri de başın sol tarafının ağrıması ve uyuşmasıdır. Başın sol tarafında ağrı ne anlama gelir?
Öksürüğü doğal yolla geçiren siyah turp- bal kürü nasıl yapılır?
Öksürüğü doğal yöntemlerle geçirmenin yolunu arayanlar için basit bir önerimiz var: Turp-bal kürü. Siyah turp ve bal ikilisinden oluşan bu kür, öksürük, bronşit ve diğer solunum sistemi rahatsızlıkları için faydalı oluyor. Peki, turp-bal kürü nasıl yapılır?
Tavuk suyu kışın çocukları hastalıklardan koruyor
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cihan Avaroğlu, kışın çocukları hastalıklardan korumada ve tedavide tavuk suyu çorbasının sofraların baş tacı olması gerektiğini söyledi.
Alerjiler kışın da uyumuyor
Kış aylarında, sık sık nezle ve grip olan, burun akıntısı, tıkanıklığı, kaşıntısı yaşayan; geceleri geçmeyen öksürük, öksürüğe bağlı hırıltı ya da nefes darlığı sorunları olan çocuklarda, altta yatan neden ‘alerji’ olabilir. Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, alerjik çocuklarda enfeksiyonların, diğer çocuklara göre daha uzun sürdüğüne işaret ediyor. Kimi zaman da, enfeksiyonların kendisi alerjik hastalıkları tetikleyebiliyor.
Ağız kokusu neden oluşur, nasıl giderilir?
Ağızdaki ve nefesdeki kötü kokuya ağız kokusu tıptaki adıyla halitazis denir. Fizyolojik veya patolojik nedenlere bağlı olabilir. Beslenme sonrasında ve sabah uyandığımızda olan ağız kokusu fizyolojiktir. Bunların dışında ağız kokusu pek çok hastalığın sinyali olabilir.
Çocuğun sürekli hastalanmasının nedeni alerji olabilir
Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, kış aylarında sık sık nezle ve grip olan, burun akıntısı, tıkanıklığı, kaşıntısı yaşayan; geceleri geçmeyen öksürük, hırıltı ya da nefes darlığı sorunları olan çocuklarda, altta yatan nedenin ‘alerji’ olabileceğini belirtti.
Ateş nasıl düşürülür? Uzmanlardan öneriler…
Ateş nasıl düşürülür? Evde ateşi düşürmek için ne yapmalı? Sirkeli su ateş düşürür mü? Ateş hangi hastalıkların habercisidir? İşte ebeveynlere rehber olacak bilgiler…
Çocuklarda orta kulak iltihabı ihmale gelmez
Kış aylarının etkisinin iyiden iyiye artmaya başladığı şu günlerde, soğuk hava koşullarıyla birlikte enfeksiyon riskleri de beraberinde artmaya başladı. Özellikle kış aylarında görülen bir hastalık olan orta kulak enfeksiyonlarının çoğu zaman fark edilmediğine dikkat çeken Kulak Burun Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, çocuklarda görülen orta kulak enfeksiyonu konusunda bilgi verdi.
Grip ve nezleyi nasıl ayırt edeceğiz?
İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aslı Çurgunlu “Nezle veya soğuk algınlığı; hapşırık, burun akıntısı veya burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, öksürük, yüz ve alın bölgesinde dolgunluk hissi gibi belirtilerle ortaya çıkar, genelde ateş görülmez. Grip ise daha ağır şikayet ve bulgularla seyreder, Ateş, şiddetli halsizlik, kas ağrıları, baş ağrısı, öksürük gibi şikayetler vardır” diyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aslı Çurgunlu nezle ve gripten korunma yollarını anlattı.
Soğuk Havalar Kulak Enfeksiyonu Riskini Artırıyor
Kış aylarının etkisinin iyiden iyiye artmaya başladığı şu günlerde, soğuk hava koşullarıyla birlikte, enfeksiyon riskleri de beraberinde artmaya başladı. Özellikle kış aylarında görülen bir hastalık olan orta kulak enfeksiyonlarının çoğu zaman fark edilmediğine dikkat çeken Kulak Burun Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, kulak enfeksiyonunu anlattı.
Burun spreyleri bağımlılık yapabilir
Burun spreylerinin doktorlar tarafından önerildiği süre ve doz dışında kullanılmaması gerektiğini söyleyen Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Doç. Dr. Müzeyyen Doğan, "Uzun süreli kullanım durumlarında bağımlılık yapabilir ve kan değerlerini değiştirebilir" dedi.
Şişkinlik sandığınız miyom olabilir
Şiddetli baş ağrılarından yakındığını söyleyen biri için genelde ilk düşündüğümüz şey “Migreni var herhalde” olur ya da öksürük krizlerini göğüs hastalıklarına bağlama eğilimi daha yüksektir. Halbuki baş ağrısı beyin tümöründen göz hastalıklarına kadar birçok hastalığın habercisi olabilir; tıpkı durmak bilmeyen öksürük krizlerinin nedeninin sinüzit ya da alerjiye bağlı geniz akıntısı olabileceği gibi. Miyom sorunu yaşayan kadınlarda buna benzer durumlar görülebiliyor.
Migrenle Başa Çıkma Yolları
Migren Türkiye’de ve dünyada en sık görülen hastalıklar arasında. Birçok insanın en büyük dertlerinden olan migren ağrılarından, düzenli beslenme, egzersiz ve yaşam şeklinde yapacağınız değişikliklerle kurtulabilirsiniz. Herkes için tek bir migren tipi olmadığını ve hastalığın farklı özellikler taşıyabileceğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Nebil Yıldız dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Hastalık peşini bırakmıyor
İkiz bebeklerine beş aylık hamile olan Pelin Akil’i, hastalıklar peşini bırakmıyor.
Ses kısıklığına karşı 9 etkili öneri
Sürekli konuşmak zorunda olanlar ya da yüksek sesle hitap etmesi gereken kişiler çok daha risk altında. Zira toplumumuzda basit ve geçici bir durum olarak görülen, ses kısıklığı kalıcı hasarlara zemin hazırlayabiliyor! Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Dilaver Özturan, sinirli biçimde bağırmanın yanı sıra futbolda ani gol heyecanının da ses tellerinde kanamaya yol açabileceğini belirtirken, ses kısıklığına karşı basit ama etkili 9 kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Ses Kısıklığına Karşı 9 Etkili Öneri
Havaların buz kestiği bugünlerde bağışıklık sistemimizin zayıflaması ses sağlığımızı da yakından tehdit ediyor. Hele de sürekli konuşmak zorunda olanlar ya da yüksek sesle hitap etmesi gereken kişiler çok daha risk altında. Zira toplumumuzda basit ve geçici bir durum olarak görülen, ses kısıklığı kalıcı hasarlara zemin hazırlayabiliyor! Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Dilaver Özturan, ses kısıklığına karşı basit ama etkili 9 kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Bebeğinize bu pozisyonda sakın yemek yedirmeyin!
Bu hatalı davranış bakın neye yol açıyor?
Kışın çocuklar hastalanmasın diye neler yapılmalı?
Soğuk algınlığı, nezle, grip, boğaz-bademcik iltihabı, sinüzit, orta kulak iltihabı gibi hastalıklar kışın çocuklarda sık sık görülmektedir. Her çocuğun hastalıklara karşı direnç kazanabilmesi için, bu hastalıkları geçirmesi gerekmektedir. Bu hastalıkların çoğu, ayaktan tedavi edilebilmektedir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu, açıkladı.
Sinüzit nedir? Sinüzit nasıl geçer?
En sık olarak kasımdan mart-nisan aylarına kadar olan dönemde görülen sinüzit, hastaların yaşam kalitelerine direkt olarak olumsuz etki eden can sıkıcı rahatsızlık olarak dikkat çekiyor. Sinüzitten gereken önlemler alınarak korunmak ya da etkisini hafifletmek oldukça kolay. Peki, sinüzit nedir? Sinüzit nasıl geçer?
Kış Hastalıklarından Korunmak İçin 15 Altın Kural
Havaların soğuması solunum yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığını artırıyor. Solunum yolunu etkileyen hastalıklar kapalı ortamlarda hızla yayılabiliyor; nefes darlığı, balgam ve öksürük gibi belirtilerle kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Belirtileri, sıklıkla griple karıştırılan üst solunum yolu enfeksiyonları ihmal edildiğinde ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Göğüs Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Necla Songür, kışın en sık görülen hastalıklarla ilgili alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
Kulak Tıkanıklığı Yaşam Konforunu Düşürüyor
Kulak tıkanıklığı genelde ciddi bir durum olmasa da hayat konforumuzu olumsuz şekilde etkileyen bir sorun. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Arslanhan anlatıyor...
Öksürüğün kaynaklandığı hastalık tespit edilmeli
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Asım Şafak, yaşam kalitesini düşüren ve hangi nedene bağlı oluşursa oluşsun, öksürüğün kaynaklandığı hastalığın tespit edilerek tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.
Bu Besinleri Tüketin, Kışı Hastalıksız Geçirin!
Bağışıklık sistemi ya da vücudun savunma mekanizması her mevsim güçlü olmak zorunda. Özellikle de bakteriler ve virüslerle sık sık karşılaştığımız sonbahar ve kış aylarında… Diyetisyen Emre Uzun sizler için analattı...
Önerilere Uyun, Sinüzitten Korunun
Nezle gibi burun içinde bir enfeksiyon oluştuğunda burun içi ödemlenir ve şişer. Bu durum mukusun burun içine geçişine engel olup sinüs içinde birikmesine ve sinüs içerisi basınç artışına yol açar. Sinüs içerisi artmış basıncın baş ağrısına yol açtığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç Deniz Kaya sinüs hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
Çocukların sık yakalandığı 5 kış hastalığı
Bağışıklık sistemi yetişkinlere oranla daha hassas olan çocuklar, bir ısınıp bir soğuyan havalarda kış hastalıklarından olumsuz etkileniyor. Bulaşıcılık riski yüksek olan çoğu kış hastalığı, okulda çocuklar arasında hızla yayılıyor ve fiziksel yıpranmanın ötesinde derslerinin de aksamasına yol açıyor.
Çocuklarda her öksürüğün tedavisi ilaç değildir
Büyüme çağındaki çocuklarda pek çok hastalık öksürük ile başlar. Sıklıkla viral solunum yolu hastalıklarına bağlı görülen öksürüğün arkasında astım, alerji, geniz eti hatta obezite dahi olabilir.
Burun Tıkanıklığına Neden Olan 6 Etken
Burun tıkanıklığı özellikle kış aylarında oldukça yaygın görülen bir sorun. Burundan nefes alıp vermekte güçlük çeken kişilerin oranı yüzde 20’lere kadar yükseliyor. Burun tıkanıklığı kronikleştiğinde hayat kalitesini düşürmesinin yanı sıra koku ve tat alma bozukluğundan uyku sorunlarına sık sık boğaz enfeksiyonlarına yakalanmaktan ses kalitesinin düşmesine kadar pek çok önemli problemler oluşturabiliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Elif Aksoy burun tıkanıklığına neden olan 6 etkeni anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
Sadece yetişkinleri değil, çocukları da tehdit ediyor
Son yıllara dek yetişkinlerin hastalığı olarak bilinen reflü, günümüzde artık çocukların da kapısını sık çalan bir hastalık haline geldi. Mide içeriğinin ağıza veya yemek borusuna geri kaçmasıyla oluşan şikâyetler reflü olarak adlandırılırken, belirtileri çok farklı şikâyetlerle kendini gösteriyor.
Ağız Kokusundan Korunmanın 10 Yolu
Ağız kokusu, kişinin hem kendisini hem de çevresini rahatsız eden bir durum. Ağız kokusunun tüketilen yiyecekler nedeniyle meydana gelmesinin yanı sıra bazı hastalıkların da habercisi olabileceğini belirten Diş Hekimi Alper Çıldır, ağız kokusundan kurtulmak için 10 öneride bulundu.
Bu gidişle hapı yutacağız
- Hatalı antibiyotik kullanımı, dirençli bakteriler yani ‘süper mikroplar’ı çoktan yarattı bile. Sadece Avrupa ülkelerinde her yıl yaklaşık 33 bin, tüm dünyada da 700 bin kişi bu süper mikropların yol açtığı enfeksiyonlardan yaşamını kaybediyor. Sorun bu hızla büyürse 2050 yılından itibaren her yıl toplam 10 milyon kişinin dirençli bakteri enfeksiyonları nedeniyle öleceği hesaplanıyor. Bu tabloya ‘antibiyotik kıyameti’ de deniyor.
Faranjit nedir? Faranjit tedavisi nasıl olur?
Mevsime bağlı hastalıklardan biri olarak nitelendirilebilecek farenjit, boğazın farinks ve farenks adı verilen kısımlarının iltihaplanması sonucu oluşur ve genellikle kış mevsiminde yaygın olarak görülür. Havaların soğuması ve bu tarz hastalıkların artmasıyla birlikte, faranjitin ne olduğu ve nasıl geçtiği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, faranjit nedir? Faranjit tedavisi nasıl olur?