SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Selçuk Üniversitesi, 1975 yılında Konya'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin rektörü Mustafa Şahin'dir.
Bugün bünyesinde 21 fakülte, 6 enstitü, 6 yüksekokul, 22 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuarı bulunan Selçuk Üniversitesi, 70.000'i aşkın öğrencisi ile Türkiye’nin en büyük eğitim kuruları arasında yer almaktadır.
Konya'nın Kulu ilçesinde önceki yıllarda 'artemia salina' bakterisi nedeniyle pembeye dönen Küçük Göl, bu kez kahverengiye büründü. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Akköz, “Küçük Göl’deki rengi meydana getiren siyanobakteri dediğimiz canlıların bir familyasıdır. Nostocales familyasına ait nodularia isimli üyesidir. Bu canlılar, belli dönemlerde sudaki azot ve fosfor girdisi yükselirse ortam sıcaklığı ve suyun sıcaklığındaki değişiklikler bu tür organizmaların çoğalmasına neden olur. Bu çoğalma sonucunda da suyun renginde değişiklik meydana getiriyor” dedi.
#KonyaSelçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gezgin, Konya'da son günlerde görülen kum fırtınalarının, yanlış toprak kullanımından kaynaklandığını belirterek, ''Yanlış sulama ve gübreleme gibi yanlış toprak işlemenin de etkileriyle rüzgar estiği zaman toz bulutu sayesinde tarım topraklarımızın en verimli kısmı havaya uçup gidiyor” dedi.
#KONYATürkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020’de 5 bin finalistin yarıştığı festivalde Selçuk Üniversitesini 19 takım temsil etti. Hazırladıkları projelerle finale katılmaya hak kazanan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Ülkemizin geleceği ve insanlık yararına fikir üreten gençlerimizle gurur duyuyorum” dedi.
#TeknofestKonya'da koronavirüse yakalanan, ardından immün yetmezliği teşhisi konan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf intörn öğrencisi Merve Mercan (23), 45 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.
#KonyaKonya'da Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Ö.H.'nin (44), Prof. Dr. H.S.Ç. (41) hakkında 'tehdit, şantaj ve tecavüz' suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmasının ardından idari soruşturma başlattı. Üniversite yönetimi, soruşturmanın selameti açısından da iki öğretim üyesini görevden uzaklaştırdı. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma da sürüyor. Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatıyla birlikte savunma veren H.S.Ç., hakkındaki iddiaları kabul etmedi. H.S.Ç., ''Böyle alçak bir kumpasa düşürüldüğüm için büyük bir pişmanlık duyuyorum. Bir kimseye cinsel saldırıda, rızası dışında bir görüşmede, tehdit ve şantaj eyleminde olmadım'' dedi.
#KonyaSelçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Metin Aksoy atandı. Bu gelişmenin ardından Prof. Dr. Metin Aksoy'un kim olduğu ve akademik kariyeri merak konusu oldu. Peki, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy kimdir?
#Prof. Dr. Metin Aksoy Kimdir?Konya'da Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Dr. Fevzi Altan Göksu (42), bir arkadaşının oturduğu sitede araç parkı yüzünden tartıştığı Ayşe Y.'yi (35) dövüp kaburgalarını kırdığı gerekçesiyle 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen Fevzi Altan Göksu ifadesinde, ''Ben bir şey yapmadım. O topuklu ayakkabılarla koşarken park halindeki bir arabaya çarpıp, yere düştü. Ben de ondan şikayetçiyim" dedi.
#KonyaTürkiye'de 26 üniversiteden 3 bin öğrenciyle yapılan araştırmaya göre, her iki üniversiteliden biri, kendisini yalnız hissettiği için interneti daha çok kullanıyor. Öğrencilerin internet kullanım ortalaması günlük 118 dakika olarak belirlenirken, en yüksek kullanım nedenlerinin 224 dakikayla iletişim, 180 dakikayla eğlence olduğu tespit edildi.
#Selçuk ÜniversitesiSelçuk Üniversitesi, Konya ve ilçelerinde 1975 yılında resmi olarak kurulmuş ve ilk öğrencilerini kabul etmiştir. Bir dönem Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi unvanını da alan bu üniversite, bu tarihten itibaren birçok fakültenin açılmasıyla birlikte faaliyet alanını genişletmiştir. İşte, Konya şehirlerinde üniversite öğrencilerinin eğitimine olanak sağlayan Selçuk Üniversitesi hakkında bazı bilgiler
#Selçuk ÜniversitesiYunanistan’da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Dilara Narin, 11 yaşındayken antrenörü ona ‘sapdöver’ anlamına gelen ‘Patoz’ unvanını takmış. Dilara hem sporcu olmasını istemeyen ailesine hem de rakiplerine karşı verdiği büyük mücadele sonrası kazandığı bu madalyayı 5 yaşında kaybettiği annesine adadı.
#Dilara NarinSorumluluk; bireyin yaş, cinsiyet ve gelişim düzeyine uygun olarak yüklendiği görevleri yerine getirmesi, başkalarının haklarına saygılı olması ve kendi davranışlarının sonuçlarını yüklenebilmesi anlamına gelir. Sorumluluk bilinci ise okul öncesi dönemde başlaması gereken, aşamalı olarak gelişen, süreç içerisinde tekrarlanan deneyimlerle öğrenilip kazanılan, çocuğun bireysel özelliklerinden de etkilenen bir beceri.
#Konuk YazarEğitici oyunların, çocuklar üzerinde olumlu etkilerde bulunduğunu belirten Kleinstein Games Kurucusu Musa Çavuş, “Çocuklar için, eğitici ve eğlendirici metaverse oyunları geliştiriyoruz. İş dünyası için geliştirdiğimiz VR Meet uygulaması ile sanal dünyada kullanıcıların farklı bir deneyim yaşamalarını sağlıyoruz. VR Meet Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından da beğenildi.” sözleriyle yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
#Sponsorlu İçerikKonya'nın Kulu ilçesinde önceki yıllarda 'artemia salina' bakterisi nedeniyle pembeye dönen Küçük Göl, bu kez kahverengiye büründü. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Akköz, “Küçük Göl’deki rengi meydana getiren siyanobakteri dediğimiz canlıların bir familyasıdır. Nostocales familyasına ait nodularia isimli üyesidir. Bu canlılar, belli dönemlerde sudaki azot ve fosfor girdisi yükselirse ortam sıcaklığı ve suyun sıcaklığındaki değişiklikler bu tür organizmaların çoğalmasına neden olur. Bu çoğalma sonucunda da suyun renginde değişiklik meydana getiriyor” dedi.
#Küçük GölKonya'nın Kulu ilçesinde önceki yıllarda 'artemia salina' bakterisi nedeniyle pembeye dönen Küçük Göl, bu kez kahverengiye büründü. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Akköz, “Küçük Göl’deki rengi meydana getiren siyanobakteri dediğimiz canlıların bir familyasıdır. Nostocales familyasına ait nodularia isimli üyesidir. Bu canlılar, belli dönemlerde sudaki azot ve fosfor girdisi yükselirse ortam sıcaklığı ve suyun sıcaklığındaki değişiklikler bu tür organizmaların çoğalmasına neden olur. Bu çoğalma sonucunda da suyun renginde değişiklik meydana getiriyor” dedi.
#Konya