Bugün neler oldu?

Salsa

Güncelleme Tarihi:

Salsa haberleri sayfasında Salsa hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1263 Salsa haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Salsa, Karayipler kökenli olduğu varsayılan, salsa adıyla belirtilen müzik türleri eşliğinde çiftler halinde veya grupça icra edilen, Latin Amerika’nın ve ABD’nin modern bir dansı. Önceleri yalnızca Latin Amerika halkları arasında yaygın olan bu müzik türü, Karayipler’den ABD’ye göçenler sayesinde ABD’de de yaygınlık kazanmış ve salsa dansı özellikle 1980'lerden sonra tüm dünyada tanınır ve uygulanır duruma gelmiştir. Günümüzdeki salsa dansı Afrika, Karayip ve Avrupa stillerinin, dans ve müzik unsurlarının bir karışımı olarak nitelenir.

Salsa haberleri

Beyoğlunda salsa partisi faciayla bitti

Beyoğlu'nda salsa partisi faciayla bitti

İstanbul’atatile gelen Yeni Zelendalı Keshia Handa salsa partisi verilen otelinteras katında mazgalın kırılması sonucu 10 metreden düştü. Genç kadınhayatını kaybetti.YENİ Zelendalı olan ancakAvustralya’da yaşayan Keshia Handa (31), çarşamba günü 2 arkadaşıylaİstanbul’a geldi. Üç arkadaş, Beyoğlu, Asmalimescit’teki bir oteleyerleşti. Genç kadının kaldığı otelin terasında cumartesi gecesi 200 kişinindavetli olduğu salsa partisi vardı. Handa ile arkadaşları da partiyekatıldı. Geceyarısı Handa, biraz hava almak istedi. Otelle yan binaarasındaki boşluk mazgalla kapatılmıştı. Handa mazgalın üzerine çıktı.Çıkmasıyla mazgal kırıldı. Genç kadın, metrelerce yüksekten betona çakıldı. Partide büyük bir şok yaşandı. Partiye katılanlardan bazıları ipsarkıttı ancak Handa’nın boynu kırılmıştı, hareketsiz yatıyordu. Kısasüre içinde düştüğü yerde hayatını kaybetti.Olay yerinhe gelen polisve itfaiye ekipleri cesedi çıkardı. Genç kadının cansız bedeni Adli TıpKurumu’na kaldırıldı. Polis, olay yeri incelemesi yaptı. Arkadaşları,Keshia Handa’nın hayat dolu bir insan olduğunu, dünyanın dört biryanındaki dans partilerine katıldığını, İstanbul’a da bu amaçlageldiğini söyledi.  Handa’nın Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemleri bu sabahsaatlerinde tamamlandı. Keshia Handa’nın yakınları ve Yeni ZelandaBüyükelçiliği yetkilileri Adli Tıp Kurumu’na geldi. Adli Tıp Kurumundagerekli işlemleri tamamlayan aile ve yetkililer uçak saati beklediğiiçin cenazeyi henüz almadan ayrıldı. Öte yandan, Büyükelçilikyetkilileri ve aile olayla ilgili olarak basına bilgi vermedi.

#Beyoğlu
DAHA FAZLA #SALSA HABERLERİ

Salsa’a ait tüm site haberleri