EKSTRA
MENÜ
Arşiv

Pul Biber

Pul Biber ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Pul Biber haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 2.173 Pul Biber haberi bulunmuştur.

Pul Biber Haberleri

Türkiye’nin en iyi 10 kokoreççisi

Türkiye’nin en iyi 10 kokoreççisi

Bir ara ne kadar çok konuşulmuştu, ‘Avrupa Birliği’ne girince kokoreç yasaklanacakmış’ diye. Halk arasında itiraz sesleri yükselmiş, ‘Birliğe alacaklarsa kokoreçimiz ile alsınlar’ sohbetleri yapılmıştı. Böyle sevdiğimiz bir lezzet yani kokoreç.

9.09.2004 Kelebek

Yazar Sonuçları

Altın yapraklı pasta

Üzeri altın yaprakları ile kaplı bir pasta gerçekten yapıldı ve ben de böyle bir pastayı tattım!

5.05.2004

Beslenmeyi bilmiyoruz

Herkesin yaşına, kilosuna, cinsiyetine ve yaptığı işin türüne göre beslenmesi farklıdır.

11.05.2004

Divanyolu kahvehaneleri

‘İstanbul’da Beyazıt ve Sultanahmet Meydanı arasındaki caddeye, Osmanlılar ‘Divanyolu’ adını vermişler.

18.05.2004

Az su, çok vitamin

Narin yapılı yeşil sebzelerdeki vitaminler, bıçakla kesildiği anda bile, vitamin değerini yitirebiliyor.

20.05.2004

Harbiye’de künefe

Kadayıf kelimesi Arapça katife sözcüğünün çoğulu olan ‘Kataif’ten gelir.

31.05.2004

Harbiye’de künefe

Gerek çocukların gerekse yetişkinlerin her gün mutlaka bir miktar hayvansal protein almaları gerekmektedir.

1.06.2004

Gazete baklavası

Çok katlı yufka tekniğiyle yapılan hamur işlerinin, Anadolu’dan önce Orta Asya’da Türkler tarafından yapıldığını söyler yemek tarihçileri.

8.06.2004

Sabırlı yaşam pastası

Bu tatlı özellikle hayatı ve sevmeyi bilenler için tariflendirilmiştir. Öncelikle iri boy gönülü duygu tasına atıp, güler yüzle karıştırın.

13.06.2004

11. yüzyılda mutfak eşyalarımız

Kaşığın tarihçesini okuduğumdan beri; acaba Atalarımız yemek yerken ne gibi mutfak eşyaları kullanırlarmış diye merak ettim.

14.06.2004

Hemen kararan mantar

Mantarı çok severim de, hemen sararıp solmasına ve süratle kararmasına canım sıkılır. Ama bu konuda çok kıymetli bilgiler edinip, hemen sizinle paylaşmak istedim.

22.06.2004

Hamur dinlenmeyi çok sever

Hamur yoğurmaya, unla tuzu karıştırarak başlayın. Sonra ortasını çukurlaştırıp, havuz gibi açın ve yumurta, mayalı su veya süt, yağ gibi sıvıları koyarak yoğurmaya başlayın.

29.06.2004

Gelincik çiçeğimsin, canımsın

Çocukluğumuzda saflığın ve özgürlüğün simgelerinden olan gelincik çiçeği, koparıldığı anda hemen solmasıyla da hepimizi etkilemiştir.

6.07.2004

Nohut deyip geçmeyin

Nohutu, askerin aşı, yoksulun yemeği, okul tabldotu deyip, bir kenara attıysanız ve burun kıvırdıysanız, çok yazık!

8.07.2004

Avusturyalı asil şinitzel

Avusturya mutfağının özgün ve çok sevilen yemeği "şinitzel"in pişirme tekniği çok önemlidir. Nar gibi kızarmış şinitzelin; yağını çekmemiş ve dağılmayan kıtırlıkta bir kabuğunun olması gerekir.

12.07.2004

Salata sakinleştirir

Bence salatanın lezzeti; içine katılan sosun tadıyla doruklara tırmanır. Bunun sırrı ise, doğal zeytinyağında gizlidir! Aslında salata malzemelerinin %90’ı sudur.

13.07.2004

Makarnadan tatlı olur mu?

Hem yemek, hem aşçı, hem de lafçı olunca; sürekli yeni tadlar, farklı zentezler denemek, yeni çeşniler derlemek gibi bir göreviniz de oluşuyor.

18.07.2004

Kızartma sağlıklıdır ancak...

Bunu ben değil, Yunanlı yemek araştırmacısı Nikos Psilakis söylüyor.

21.07.2004

Yok! çaysız olmaz

Sıcak, soğuk, yaz-kış çaysız gün geçer mi? Gözümüzü çayla açıp, akşam çayından sonra kapatıyoruz. Yanında simit, pasta, börek, çörek ya da sade çay kuru kuruya (!)

9.08.2004

Kışa Hazırlık - 3

Kışa hazırlıkta gelelim salçalara... Öncelik domates salçasının... Tarla domatesi kasalarla alınır, her yaz salçalar hazırlanırdı. Şimdi domatesi rende ya da küp küp doğrayarak donduruyoruz da... Örneğin buzdolabı buzluklarının bölmelerinde domates rendesi koyarak dondurabilir, sonra onları poşetleyerek derin dondurucuya atabiliriz (gerektiğinde parça parça kullanmak için).

17.08.2004

Çörek otu kahvesi

Çöreklerin ve ekmeklerin üzerinde görmeye alışık olduğumuz minik, siyah tanecikli çörek otuna siyah susam da denilir. Anayurdu Akdeniz bölgesidir.

24.08.2004

Nerden nereye

Artık tatlılarımızı, pastalarımızı süslemek için ne kadar şık şekerlemeler, soslar var. Çakıltaşı şeklinde çikolatalar, inci görünümünde ya da misket gibi şekerler, renk renk drajeler.

5.09.2004

En sıcağı Paris

Eylül Yaz’a özenmiş yeni gelen günlerini sıcağa boyamış Paris’te 30 derecede yanarken, kışa hafiften hasret, serine aç, fuarda 2005 yaz koleksiyonlarını sunuyoruz.

5.09.2004

Hızlı kilo kaybı

Özellikle gneç kızlarımızın düşük kalorili, hızlı ve şok diyetlere olan meraklarını biliyoruz.

6.09.2004

İlk ‘Yemek Okulu’

Yüzyıllar boyunca Avrupa Aristokrasisi hep yeni tadlar ve arayışlar peşinde olmuş. Bu konuda kendilerine hizmet sunan herkesi de mutlaka ödüllendirmiş.

15.09.2004

Sosların atası meyanedir

Bana göre Türk mutfağının sos geleneği, çorbalara kattığımız "meyane" ile başlar. Yağı unla kavurup, yaptığımız meyaneler ya da yumurta sarısını limon suyuyla çırpıp hazırladığımız terbiyeler, Türk mutfak soslarının atasıdır.

20.09.2004

Benden mutfak kültür programı

Bundan böyle; TRT 2’de, her Pazartesi saat 11 ve 11.30 arası sizlerle birlikte olacağım.

5.10.2004

Savaşı siz kazanın

Yaz bitti deyip ‘form tutup formda kalma’ kararınızı askıya almayın. Gelecek yaza 7-8 ay var diye hemen rahatlamayın.

9.10.2004