Pul Biber
Pul Biber Haberleri
En iyi lahmacun yapan lokantalar
En iyi lahmacun yapan lokantalar
İçine ister sumak koyun, ister limon sıkın, ister nar ekşisini deneyin. Bazen giriş yemeği, bazen ana yemek. Ama her haliyle damak tadımızın vazgeçilmezlerinden biri artık lahmacun. Lahmacun aynı zamanda Türk tipi fast food yiyeceğin de baş tacı.
Salata yap okuma öğren
İstanbul'da, altı ayda 11 bin 600 yetişkin, okuma-yazma öğrendi. Bu eğitim, Rotary kulüplerinin Kolaylaştırılmış Okuma Yazma Eğitimi (KOYE) adını verdikleri bir sistem ile gerçekleşti. Sistemde kitap yok. Öğrenci, görerek, anlayarak, yaparak, yaşayarak, tanıyarak öğreniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilköğretim okullarında okuma-yazma üç ayda öğrenilirken, bu sistemle öğrenci, öğrenme kapasitesine göre 45 ile 90 saatte okur-yazar oluyor.
Detoks diyetleri
Damak çatlatan tatlar
Ara sınıf tuttu
Beylikdüzü Kanat Cumhuriyeti’nde günde bir ton kanat tüketiliyor
Evet bildiğiniz kanat. Hani bir tane yediğinizde dişinizin kovuğuna bile yetmeyen, her tavuktan yalnızca iki tane elde edilen tavuk kanadı! Size sermayeyi kediye yüklemek gibi gelebilir ama Beylikdüzü'ndeki bazı müteşebbis arkadaşlar tavuk kanadına yatırım yapmışlar.
Türkiye’nin en iyi 10 kanatçısı
Türkiye’nin en iyi 10 kanatçısı
Kanadın seveni de çok sevmeyeni de. Ancak bir dönem özellikle evinde mangal yapmaya meraklı olanların gözdesi olan tavuk kanadı, giderek daha fazla restoranın mönüsüne ekleniyor. Hatta kanatçı adıyla açılan restoranların sayısı giderek artıyor.
Türkiye’nin en iyi 10 aktarı
Türkiye’nin en iyi 10 aktarı
Evliya Çelebi'nin seyahatnamesine göre 17. Yüzyıl'da, İstanbul'da 2 binin üzerinde aktar yaşıyormuş. O yıllarda 'kökçü' diye de çağırılan aktarlar, arabalar üzerinde zencefil, ravent, karanfil, biber, tarçın, sümbül yağı, sarısabır gibi 3 bin çeşit mal satarlarmış.
Üç şeften yılbaşı hindisi
Üç şeften yılbaşı hindisi
Genellikle, içi kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tercih edilir yılbaşı sofralarında. Ama biz, bu yıl evinde hindiyi daha değişik şekillerde pişirmek isteyenler için Niş Restoran ve Four Seasons Oteli'nin şeflerinden iki farklı tarif aldık.
Türkiye’nin en iyi 10 büfesi
Herkesin acelesi vardır. ‘Usta, bir dilli kaşarlı’, ‘Bana bir yarım döner kes’, ‘Yengenin yanında havuç suyu istiyorum’ bağrışmalarının arasında siparişinizi vermeye çalışırsınız. Rahatsız taburelere oturup beklersiniz. Üç, bilemediniz beş dakika sonra yemeğiniz önünüzdedir. 10 dakika sonra işlem tamamdır, karnınız doymuştur.