EKSTRA
MENÜ
Arşiv

Pul Biber

Pul Biber ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Pul Biber haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 2.172 Pul Biber haberi bulunmuştur.

Pul Biber Haberleri

En iyi lahmacun yapan lokantalar

En iyi lahmacun yapan lokantalar

İçine ister sumak koyun, ister limon sıkın, ister nar ekşisini deneyin. Bazen giriş yemeği, bazen ana yemek. Ama her haliyle damak tadımızın vazgeçilmezlerinden biri artık lahmacun. Lahmacun aynı zamanda Türk tipi fast food yiyeceğin de baş tacı.

17.04.2003Seyahat
Salata yap okuma öğren

Salata yap okuma öğren

İstanbul'da, altı ayda 11 bin 600 yetişkin, okuma-yazma öğrendi. Bu eğitim, Rotary kulüplerinin Kolaylaştırılmış Okuma Yazma Eğitimi (KOYE) adını verdikleri bir sistem ile gerçekleşti. Sistemde kitap yok. Öğrenci, görerek, anlayarak, yaparak, yaşayarak, tanıyarak öğreniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilköğretim okullarında okuma-yazma üç ayda öğrenilirken, bu sistemle öğrenci, öğrenme kapasitesine göre 45 ile 90 saatte okur-yazar oluyor.

10.05.2003Gündem
Beylikdüzü  Kanat Cumhuriyeti’nde günde bir ton kanat tüketiliyor

Beylikdüzü Kanat Cumhuriyeti’nde günde bir ton kanat tüketiliyor

Evet bildiğiniz kanat. Hani bir tane yediğinizde dişinizin kovuğuna bile yetmeyen, her tavuktan yalnızca iki tane elde edilen tavuk kanadı! Size sermayeyi kediye yüklemek gibi gelebilir ama Beylikdüzü'ndeki bazı müteşebbis arkadaşlar tavuk kanadına yatırım yapmışlar.

15.08.2003Seyahat
Türkiye’nin en iyi 10 kanatçısı

Türkiye’nin en iyi 10 kanatçısı

Kanadın seveni de çok sevmeyeni de. Ancak bir dönem özellikle evinde mangal yapmaya meraklı olanların gözdesi olan tavuk kanadı, giderek daha fazla restoranın mönüsüne ekleniyor. Hatta kanatçı adıyla açılan restoranların sayısı giderek artıyor.

28.08.2003Kelebek
Türkiye’nin en iyi 10 aktarı

Türkiye’nin en iyi 10 aktarı

Evliya Çelebi'nin seyahatnamesine göre 17. Yüzyıl'da, İstanbul'da 2 binin üzerinde aktar yaşıyormuş. O yıllarda 'kökçü' diye de çağırılan aktarlar, arabalar üzerinde zencefil, ravent, karanfil, biber, tarçın, sümbül yağı, sarısabır gibi 3 bin çeşit mal satarlarmış.

9.10.2003Seyahat
Üç şeften yılbaşı hindisi

Üç şeften yılbaşı hindisi

Genellikle, içi kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tercih edilir yılbaşı sofralarında. Ama biz, bu yıl evinde hindiyi daha değişik şekillerde pişirmek isteyenler için Niş Restoran ve Four Seasons Oteli'nin şeflerinden iki farklı tarif aldık.

20.12.2003Kelebek
Türkiye’nin en iyi 10 büfesi

Türkiye’nin en iyi 10 büfesi

Herkesin acelesi vardır. ‘Usta, bir dilli kaşarlı’, ‘Bana bir yarım döner kes’, ‘Yengenin yanında havuç suyu istiyorum’ bağrışmalarının arasında siparişinizi vermeye çalışırsınız. Rahatsız taburelere oturup beklersiniz. Üç, bilemediniz beş dakika sonra yemeğiniz önünüzdedir. 10 dakika sonra işlem tamamdır, karnınız doymuştur.

4.03.2004Kelebek
Başlarken

Başlarken

Hani deriz ya, yılların Ajda Pekkanı ama hala dimdik ayakta ve sahnede. İşte şimdi de o yılların Kelebeği yeniden ve yenilenmiş şekliyle karşınızda.

14.03.2004Spor

Yazar Sonuçları

Bir gün gelecek bu sağlıklı yaşam beni öldürecek

Yıllar önce bir yurtdışı gezisinde aniden tansiyonum düşmüş, soluğu doktorda almıştım.

1.02.2003

Frank aslında Robin Hood olabilir mi?

'Sıkıysa Yakala'ya gidip koltuğa oturduğumda filmin iki saat yirmi dakika olduğunu bilmiyordum. Hatta bir ara saate baktığımda gözlerim faltaşı gibi açıldı. 'Galiba mola vermeyen şehirlerarası otobüsler gibi mola vermeyen ekspres bir gösterim izliyorum.' diye düşündüm. Öyle değilmiş.

7.02.2003

Gençlik gibisi var mı? (Daha iyisi var)

Elimdeki anahtarı kilidin deliğine bir türlü sokamıyordum. Eskiden de böyle beceriksizliklerim olmuştu. Ama bu kilit-anahtar savaşları hep sarhoşken başıma gelirdi. Oysa şimdi ayıktım. Ama alçak kilit, bakire numarası yapıyor benim anahtarı bir türlü kabul etmiyordu.

23.02.2003

Sabah denizden çıkan öğlen sofranıza düşer

Şimdi sayıları azalsa da bir zamanlar İstanbul'da, sokak aralarında, benim esnaf-balıkçıları diye adlandırdığım böyle lokantalar vardı. İşte İstiridye de onlardan biri.

22.03.2003

Detoks diyetleri

Geçen haftaki detoks testi sonuçlarına göre detoks diyeti yapacağınız süreyi belirledinizse, Diyetisyen Ayşegül Uğural ile hazırladığımız diyetlerden birini uygulayabilirsiniz.

17.05.2003

Damak çatlatan tatlar

İki hafta boyunca Kastamonu'yu ve çevresini anlattım. Bu hafta sıra yörenin tatlarına geldi. Araştırmalara göre yörede 815 çeşit yemek tespit edilmiş. Bunların bir kısmı unutulmuş. Bir kısmı ise hálá pişiyor. Pişenlerin lezzetini ise anlatmaya kelime bulunmaz.

31.05.2003

Ara sınıf tuttu

Havayollarında 'ara sınıf' modası hızla yayılıyor. Business ile ekonomi arasında yer alan yeni ara sınıflar, geniş koltukları ve zengin mönüleri ile konforu makul fiyatlara sunuyor. Büyük ilgi gören uygulamanın müşterileri arasında daha fazla konfor isteyen ancak bütçeleri business class için yeterli olmayan ekonomi yolcularının yanı sıra çok sayıda iş adamı da bulunuyor.

12.07.2003

Bir yemek masalı

Neden özellikle erkekler, barbekü, mangal yapmaya meraklıdır sizce? Çünkü ilk çağlardan itibaren avcı olan erkeklerdir. Sonra da avladıkları hayvanların etlerini açık havada ateş üzerinde ilk pişirenler de yine erkeklerdir. Ateş yakarak bir taraftan eşlerini dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korumuşlar bir taraftan da ateş üzerinde et pişirerek onlara yiyecek temin etmişler. Aynı zamanda eşleri bir yerini yakar, yaralanır endişe ve korkusuyla da onları ateşten uzak tutmayı amaçlamışlar.

15.03.2004

İklimler tüketimi etkiliyor

Şu yemek meselesi o kadar derin ki anlatmakla bitmez. Şimdi de ekolojik çevrenin, insanların beslenmesi üzerindeki etkileri araştırılıyor.

23.03.2004

Kral aşçıyı ödüllendirdi

Tüm dünyada Fransız mutfağının çok gözde olmasını hatta zarif ve zevkli yemekler olarak tanımlanmasının elbette çok geçerli nedenleri vardır.

24.03.2004

Türkçe balık adı çok az

Anadolu’ya göçüp de denizle tanışan atalarımız burada tadına vardıkları balıklara ad vermektense, varolan adlarıyla kabulü daha kolay bulmuşlar.

26.03.2004

Balık kültürü Rumlardan kalma

Balığı çok az tüketen bir milletiz. Osmanlılar bile, Marmara denizinden çıkan dünyanın en lezzetli balıklarına burun kıvırmışlar.

6.04.2004

Gıdaları tedbirli seçin

Sulu kıymalar, boyalı zeytinler, soyalı peynirler, aflatoksinli kırmızı toz veya pul biberler, sürekli aynı ya da kızartılarak plastikleşmiş cipsler, gıda boyası katılmış ketçaplar...

7.04.2004

Tatlısız hayat

Bu kadar tatlıya düşkün bir millet olmamıza rağmen, atalarımızın tatlı sevmediklerini söylesem şaşıracaksınız!

11.04.2004

Ağrı Dağı’na uçtum

15 Nisan 1918, Ağrı ilimizin düşman işgalinden kurtulduğu gündür. Derler ki; Büyük Ağrı Dağı ile kızkardeşi Küçük Ağrı, yeryüzündeki dağların padişahı sayılan Kafdağı ailesindendir.

14.04.2004

Kuru fasulyesiz olmaz

Benim mutlaka ‘şeker fasulye’ olmalı dediğim, kimisinin Dermason diye tutturduğu kuru fasulyenin, özellikle kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri oranıyla yüksek bir besin değerine ulaştığını biliyor muydunuz?

19.04.2004

Sevgi dolu yemekçi

Bir İstanbul sevdalısı ile kendisinin açtığı bir kafede tanıştım. Hem de İrlanda asıllı ve 18 yıldır Türkiye’de yaşıyor.

20.04.2004

Her derde deva sarmısak

Bugün artık çağdaş tıp bilimi, sarmısağın kan basıncını düşürdüğü için yüksek tansiyona iyi geldiğini, sindirim sistemini kuvvetlendirdiğini ve bronşları temizlediğini söylemekte.

25.04.2004

Mor sarmısak

Sarmısak, yetiştiği ülkeye ve cinslerine göre acı, tatlı olabildiği gibi, dış kabuğu beyaz, pembe ya da mor renkte de olabilir.

27.04.2004

Bekar erkeğin mutfağı

Uzun süren bekarlıklar erkeklere çok şey öğretir. Eldeki avuçtaki kısıtlı malzemeyle ne yapabileceklerini sıklıkla düşünmelerinin yanısıra, yemek yapmanın zorluklarını da görürler.

29.04.2004