Pul Biber
Pul Biber Haberleri
Çılbır nasıl yapılır? İçte çılbır tarifi ve püf noktaları
Poşe yumurta son dönemlerde çok popüler bir lezzet. Özellikle avokadoyla bir araya geldiğinde enfes bir ikili oluşturuyor. Ancak aslında Türk mutfağına yabancı bir lezzet de değil. Geleneksel yumurta yemeklerimizden çılbır da poşe yumurtayla yapılıyor. Peki çılbır nasıl yapılır? İşte kahvaltıdan akşam yemeğine günün her öğününde zevkle tüketilebilen çılbırın tarifi ve yapılışının püf noktaları…
Evde sucuk nasıl yapılır? Sucuk yapımının püf noktaları
Sucuk kahvaltı sofralarımızın ve tost, sandviç, pizza gibi atıştırmalıklarımızın olmazsa olmazıdır. İnanılmaz yoğun lezzetiyle, yumurtadan kuru fasulyeye her şeyi bir ziyafete dönüştürme gücüne sahiptir. Bunca lezzetli olmasına karşın işlenmiş bir et ürünü olduğu için sağlıklı beslenmek isteyen birçok kişinin mecburen uzak durduğu sucuğu evinizde yapıp gönül rahatlığıyla yemeye ne dersiniz? Cevabınız ‘evet’se içeriğimizi dikkatle okuyun. Çünkü bağırsak kullanarak sucuk yapımı ve bağırsak kullanmadan sucuk yapımı üzerine birçok ince detayı burada bulabileceksiniz. Lafı daha fazla uzatmayalım, huzurlarınızda evde sucuk yapımının püf noktaları ve tarifi…
Arabaşı nedir? Arabaşı çorbası nasıl yapılır?
İç Anadolu'da kışın gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte hemen her mutfakta pişirilen 'Arabaşı çorbası', sofralardaki yerini almaya başladı. Asırlardır Karaman, Konya, Kayseri ve Yozgat yörelerinde severek tüketilen bu çorba, son günlerde sosyal medyada gündem olmasıyla birlikte merak konusu oldu. İşte, Arabaşı hakkında bilgi ve Arabaşı çorbası tarifi...
Tayland Usulü: Hindistan Cevizi Sütünde Körili Karides
Bu tarif dünyanın en iyi 10 mutfağı içerisinde gösterilen Thai mutfağından geliyor! İşte egzotik lezzetiyle Hindistan cevizi sütünde pişen körili karides tarifi…
Fırında Balzamik Soslu Tatlı Patates
Ekşi ve tatlının eşsiz lezzeti bu tarifte tatlı patatesle birleşti. İster aperatif, ister ana yemek… İşte her durumda kurtarıcı fırında balzamik soslu tatlı patates tarifi...
Humus nasıl yapılır? Sade ve pastırmalı humus tarifi
Humus, haşlanmış nohuttan hazırlanan en güzel mezelerden biridir. Tahin, kimyon ve limon suyunun eklenmesiyle oluşan humus, hem sıcak hem de soğuk tüketilebilir. Peki, humus nasıl yapılır?
Ahtapot nasıl temizlenir, nasıl pişirilir? Ahtapot pişirmenin püf noktaları
Ahtapot deniz ürünleri arasında en kıymetlilerden biridir. Genellikle sofralarımızda meze olarak karşımıza çıkan ahtapot, ana yemek olarak da yenebilir. Ancak evde ahtapot pişirmek biraz zor ve zahmetlidir. Çünkü ahtapotun ayıklanması ve temizlenmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası bulunur. Peki ahtapot nasıl pişirilir? İşte temizliğinden sofraya gelişine, ahtapot pişirmenin incelikleri…
Dalak nasıl pişirilir? Dalak pişirmenin püf noktaları
Dalak sakatatlar arasında kıymeti en az bilinenlerdir. Halbuki özellikle kansızlık sorunu çekenlerin bol bol dalak yemesi gerekir. Çünkü dalak ciğer ile birlikte en güçlü demir kaynaklarından biridir. Peki dalak nasıl pişirilir, biliyor musunuz? İşte dalak pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları ve birkaç dalak pişirme fikri...
Zerdeçallı bal kabağı çorbası nasıl yapılır? Zerdeçallı bal kabağı çorbası tarifi
Sıradan çorba tariflerinden sıkılanlar için benzersiz bir önerimiz var: Zerdeçallı bal kabağı çorbası. Hint safranı olarak bilinen zerdeçal, bağışıklığı güçlendirmeden bağırsak hareketlerini hızlandırmaya, tok tutmadan cildi güzelleştirmeye dek birçok faydası bulunan bal kabağı ile buluşuyor, tadına doyum olmuyor. İşte, adım adım zerdeçallı bal kabağı çorbası tarifi…
Avcı böreği nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla avcı böreği tarifi
Dış görünüşü paçanga böreğini andıran avcı böreği sadece çay saatlerinde değil, ana yemeklerde de zevkle tüketilebilen bir börektir. İçinin kıymasıyla ve galeta ununa bulanıp kızartılmasıyla nefis bir hal alan avcı böreğinin yapılışında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İşte püf noktalarıyla ve tarifiyle avcı böreği yapılışı…
Pıçık nedir? Pıçık nasıl yapılır?
Küçük bulgur toplarından oluşan ve bol yoğurtla servis edilen yöresel bir yemektedir. Görüntüsü mantıyı anımsatan pıçık yemeğinin yapılışı çok daha pratiktir. Peki, pıçık nasıl yapılır?
Yumurtalı ekmek nasıl yapılır? İşte tarifi
Yumurtalı ekmek nasıl yapılır sorusunun yanıtı, sabah kalktığında canı kahvaltıda değişik lezzet isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Türk mutfağında sabah ve ya akşam saatlerinde keyif yapmak amacıyla yapılan yumurtalı ekmek, sofraları süslemeye devam ediyor. Peki, yumurtalı ekmek nasıl yapılır? İşte tarifi
Çoban köfte nasıl yapılır? İşte adım adım çoban köfte tarifi
Hem sebze hem de bir et yemeği olan çoban köfte, kurtarıcı yemek tariflerinden biri. Baharatlarla lezzetlenen köfte, sebze harcıyla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. İşte, çoban köfte için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları
Kaz ciğeri nasıl yapılır? İşte tarifi ve pişirilişi
Kaz ciğeri nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofralarında güzel lezzetler arayan vatandaşların sorguladığı ve araştırdığı konular arasında yer alıyor. Yüksek protein değerine sahip olan kaz ciğeri sofralara farklı lezzetler katmaya devam ediyor. Peki, kaz ciğeri nasıl yapılır? İşte tarifi ve pişirilişi.
Borani nasıl yapılır? Ispanaklı ve kabaklı borani tarifi
Borani, Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı şekillerde hazırlanan bir yemek türüdür. Yalvaç ve Mecitözü civarlarında ise borani, ıspanaklı ve fasulyeli olmak üzere iki çeşittir. Peki, borani nasıl yapılır? İşte, ıspanaklı ve kabaklı borani tarifi
Ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası tarifi
“Türk mutfağını en iyi temsil eden çorba hangisidir?” diye sorsak muhtemelen neredeyse herkes “Ezogelin” cevabını verecektir. Adı bile akla Anadolu’nun benzersiz lezzetlerini getiren ezogelin çorbası çok besleyici ve doyurucu da olmasıyla özellikle kış aylarında herkesin gözdesi haline geliyor. Siz de ezogelin çorbasının nasıl yapıldığını tüm incelikleriyle öğrenmek istiyorsanız, Lezizz’e gelmekle çok iyi yaptınız. İşte püf noktaları eşliğinde ezogelin çorbası tarifi…
Uykuluk nedir, nasıl pişirilir?
Sakatatlar arasında en az bilinenlerden fakat en lezzetlilerinden biri olan uykuluk, arama motorlarında en çok aranan maddelerden biri. Siz de adı İstanbul Sütlüce ile özdeşleşmiş uykuluk nedir, uykuluk eti nasıl pişirilir öğrenmek istiyorsanız, sizi hemen aşağı alalım. Çünkü uykuluk hakkında merak ettiğiniz her şeyi ve uykuluk tarifini içeriğimizde bulabilirsiniz.
Fermente Besinler Gripten Koruyor
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte vücudun hastalıklara açık hale geldiğini söyleyen uzman diyetisyen Başak Coşkun, grip ve soğuk algınlığından korunmak için bol bol fermente besinler grubunda yer alan kefir, yoğurt, turşu, tarhana, sirke ve boza tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Tepside içli köfte nasıl yapılır? Tepside içli köfte tarifi
Aslen Arap mutfağına ait bir yemek olan içli köfte, büyük küçük herkesin severek tükettiği lezzetlerden biri. Haşlaması ve kızartması yapılan içli köftenin en pratik hali ise tepside yapılanı. Peki, tepside içli köfte nasıl yapılır? İşte, adım adım tepsi içli köfte tarifi
Beyran nedir? Beyran nasıl yapılır?
UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'in en beğenilen lezzetlerinden biri de beyran. Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan beyran çorbası nezle ve grip gibi solunum yolu hastalıklarına karşı adeta bir şifa kaynağı oluyor. Bu eşsiz lezzeti evde hazırlamak isteyen vatandaşlar, beyran çorbasının nasıl yapıldığını ve tarifini sorguluyor. İşte, beyran çorbası tarifi...
Lavaş dürüm börek nasıl yapılır? Dürüm börek tarifi
Günün her saatinde keyifle tüketilen hamur işlerinden biri olan börek tariflerine alternatif bir tarif derledik: Lavaş dürüm börek…Tavuk, kaşar ve cheddar peyniriyle harmanlanan iç harç lavaş ekmeğiyle buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, lavaş dürüm börek nasıl yapılır? Dürüm börek tarifi
Elbistan tava nasıl yapılır?
Sofralarımızda Maraş rüzgarı estiren Elbistan tava, fırında et yemeği severler için karşı koyulmaz bir lezzet. Kökeni Osmanlı mutfağı olan bu yemek Kahramanmaraş yöresinde nasıl yapılır diye merak ediyorsanız sorularınızın cevapları bütün incelikleriyle burada…
Kokoreç nasıl yapılır?
Sokak lezzeti denince Türkiye’de akla ilk gelenlerden biri olan kokorecin seveni de sevmeyeni de çoktur. Sevmeyenlerin ya da yemek istemeyenlerin çoğu da temizlik kaygıları nedeniyle bu enfes lezzetten uzak durur. Peki size desek ki kendi evinizde, kendi mutfağınızda kokoreç yapıp gönlünüzce yiyebilirsiniz, o zaman ne dersiniz? İşte tüm püf noktaları ve ayrıntılarıyla evde kokoreç yapımı.
Brokolili tavuk yemeği nasıl yapılır?
Brokoli, diyet yapanların ve sağlıklı beslenenlerin en çok tercih ettiği sebzelerden biri. Salatasında, haşlamasına, ekşilisinden, ızgarasına pek çok çeşidi yapılan brokoliyi farklı bir şekilde denemek isteyenler için yeni bir tarif derledik: Brokolili tavuk yemeği…
Babagannuş nedir? Babagannuş nasıl yapılır?
Babagannuş, Hatay mutfağına özgü bir mezedir. Farklı versiyonları bulunan babagannuşun Lübnan ve Arap mutfaklarında da yer aldığı bilinmektedir. Peki, ana malzemesi patlıcan olan babagannuş nasıl yapılır?
Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebap tarifi
Adana kebabı, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Adana kebabının servisini yaparken yeşillik, sumaklı soğan salatası veya salata tercih edilir. Peki, Adana kebap nasıl yapılır?
Kısır nasıl yapılır? Yeşil mercimek kısırı tarifi
Beş çaylarının vazgeçilmezi kısırı farklı bir şekilde denemeye ne dersiniz? Sosuyla lezzet çıtasını yükselten yeşil mercimek kısırı, yeni favorilerinizden olmaya aday. İşte, belli başlı malzemeler ile kısa sürede hazırlanan yeşil mercimek kısırı tarifi...
Tavuk sote nasıl yapılır? Patates püreli tavuk sote tarifi
Tavuk yemeği denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de tavuk sote tarifi oluyor. Peki, sıradan tavuk sote tarifine bir alternatif oluşturmaya ne dersiniz? İşte, hem lezzeti hem de görünüşüyle iştah kabartan patates püreli tavuk sote tarifi...
Ispanak Graten | Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Ispanak Graten var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)
Graten nasıl yapılır? Kabaklı patates graten tarifi
Graten, bir malzemenin, genellikle ekmek kırıntıları, rendelenmiş peynir, yumurta veya tereyağı kullanılarak esmerleşmiş bir kabukla doldurularak hazırlandığı bir mutfak tekniğidir. Karnabahardan brokoliye, taze fasulyeden kuşkonmaza kadar tüm mevsim sebzeleriyle yapılabilen gratenin en doyurucu tariflerinden birini derledik: Kabaklı patates graten. Sebzeleri değiştirerek aynı aşamaları uygulayabilirsiniz. İşte, kabaklı patates graten tarifi...
Kore'nin meşhur turşusu kimçi nasıl yapılır?
Kimçi ya da kimchi, Asya mutfağının en tanınmış lezzetlerinin başında geliyor. Kore yemeklerinin olmazsa olmazlarından biri olan kimçi, aslında bir tür turşu. Başta Çin marulu olmak üzere bazı sebzelerin fermente edilmesiyle elde edilen kimçiyi siz de evinizde yapabilirsiniz. İşte tüm püf noktalarıyla kimçi yapımı…
Kanepe nasıl yapılır? İşte birbirinden lezzetli kanepe tarifleri
Kanepe nasıl yapılır sorusunun yanıtı özel günlerde misafirlerine birbirinden lezzetli yiyecekler sunmak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Özellikle kokteyl partilerinin gözde yiyeceği olan kanepeler için birbirinden lezzetli tarifler yer alıyor. Peki, kanepe nasıl yapılır? İşte birbirinden lezzetli kanepe tarifleri.
Orkinos nasıl pişirilir? İşte orkinos kavurma tarifi
Orkinos kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı balık yemeği seven vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Dünyanın en lezzetleri balıkları arasında yer alan orkinos balığının kavurması sofralara ayrı bir tat katıyor. Peki, orkinos nasıl pişirilir? İşte orkinos kavurma tarifi.
Etli patlıcan yemeği nasıl yapılır? Nohutlu etli patlıcan tarifi
Patlıcan yemeği denilince akan sular pek çoğumuz duruyor. Hem zeytinyağlı hem de etli patlıcan yemeği özenle hazırlandığın tadına doyum olmuyor. İşte, patlıcan yemeklerine bir alternatif olarak nohutlu etli patlıcan yemeği tarifi
Pırasalı Peynirli Mini Börekler
Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Pırasalı Peynirli Mini Börekler var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...
Tavuklu tepsi (sini) kebabı nasıl yapılır? İşte, adım adım tepsi kebabı tarifi
Tepsi kebabı, Antakya mutfağının ününü sınırlar dışına çıkaran meşhur yemekleri arasında yer alıyor. Hem kolay hem de çok lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak isteyenler seçimlerini tepsi kebabından yana kullanabilir. İşte, tavuklu tepsi kebabı için gerekli malzemeler ve adım adım yapım aşaması
Alinazik nasıl yapılır? İşte, kuşbaşı ve kıymalı alinazik tarifi
Tarihi Osmanlı dönemine dayanan alinazik, patlıcan yemeklerinin en sevilenlerinden biri. Kuşbaşı etinin kullanıldığı alinazik kebabı, satır eti, kıyma ya da kuşbaşı kullanarak tarifi hazırlamanız mümkün. Peki, alinazik için gerekli diğer malzemeler neler? İşte, alinazik kebabının tarifi
Pırasalı Peynirli Mini Börekler | Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Pırasalı Peynirli Mini Börekler var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...
Evde İskender yapmak isteyenlere özel püf noktaları
Tereyağı, et ve yoğurdun enfes buluşması İskender evde yapabileceğiniz lezzetlerden. İşte İskender'i evde yapmanın püf noktaları...
Falafel nedir? Falafel nasıl yapılır?
Falafel, Ortadoğu mutfağının en bilinen lezzetlerinden bir tanesidir. Tarifine uygun hazırlanan falafelleri, taze soğan, pita ekmeği, limon suyu ve zeytinyağı ile çırpılmış tahin sosu ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. Peki, falafel nasıl yapılır?
Fırında Soslu Brüksel Lahanası
Brüksel lahanasının soslu bu haline bayılacaksınız! Kış aylarının vitamin deposu brüksel lahanasını önce haşlıyor sonra sosuyla beraber fırına veriyoruz. Üzerine de kaşarla son dokunuşu yapıyoruz! İşte fırında soslu Brüksel lahanası tarifi…
Vücudun Ecza Deposu Antioksidanlar
Hastalıktan koruyan ve yaşlanmayla gelen olumsuz etkileri geciktiren antioksidanlar, vücudumuzda hücrelere zarar veren toksin maddelerin yıkıcı etkilerini azaltıp vücudun içeriden ve dışarıdan yenilenmesini sağlıyor. Vücudun ecza deposu olarak adlandırılan antioksidanlar hakkında merak edilenleri Beslenme ve Diyet Uzmanı Evnur Saray anlattı.
Falafel nasıl yapılır? İşte tarifi
Falafel nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofralarında farklı tatlar ve lezzetler arayan vatandaşların sorguladığı konular arasında yer alıyor. Birkaç sebzenin bir araya gelmesiyle birlikte yapılan falafelin tarifi merak ediliyor. İşte detaylar.
Türk mutfağının benzersiz çorbası: Tarhana
Her toplumun beslenmesinde büyük önemi olan ve o topluma özgü damak tadını yansıtan bazı geleneksel yiyecekler olduğu gibi, Türkiye’de de geleneksel olarak tanımlanan, kültürümüze ve ülkemiz koşullarına özgü besinler bulunmaktadır. Tarhana da besleyici değeri ve lezzeti açısından bunların en başında gelir.
Kuşkonmaza Sarılı Pastırmalı Tavuklar | Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Kuşkonmaza Sarılı Tavuklar var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)