Pul Biber
Pul Biber Haberleri
Beyin salatası nasıl yapılır? İşte beyin söğüş tarifi ve malzemeleri
Beyin salatasını sevenler kadar sevmeyenler de bulunuyor. Sirke, limon ve zeytinyağı ile hazırlanan söğüş beyin salata en pratik sakatat tarifleri arasında. Ancak bu lezzeti yaparken, bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, beyin salatası nasıl yapılır? Beyin salatası malzemeleri nelerdir? İşte, beyin söğüş tarifi ve püf noktalarını sizler için derledik.
Sindirim Sistemine İyi Gelen Patlıcan Saplı Karışım Tarifi
Dr. Fevzi Özgönül, patlıcan sapının faydalarını anlattı ve patlıcan saplı karışım tarifi verdi.
Terletme ne demek? Soğan, sarımsak, patlıcan terletme nasıl yapılır?
Patlıcan, soğan, sarımsak… Özellikle kebaplara eklenen bu tür sebzeler, kebap yapılmadan önce terletme işleminden geçiriliyor. Peki terletme ne demek? Patlıcan terletme nasıl yapılır…
Karides tava nasıl yapılır? Adım adım karides tava tarifi
Deniz mahsulü denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de karides oluyor. Birçok yöntemle pişirilebilen karidesin en pratik tariflerinden birini derledik: Karides tava. Baharatlarla harmanlanan karides, roka ve maydanozla buluşuyor, enfes bir ara sıcak ortaya çıkıyor. Peki, karides tava nasıl yapılır?
Çok ucuz! Şifa niyetine tüketiliyor
Elazığ'da organik olarak yetiştirilen elips şeklindeki tombul patlıcanlar içine konulan ürünlerle fırına veriliyor. Kış aylarında hastalıkları önlediği iddia ediliyor.
Mısır ekmeği nasıl yapılır? Adım adım mısır ekmeği tarifi
Mısır unu ile yapılan mısır ekmeği Karadeniz mutfağının bize kazandırdığı en güzel lezzetlerden biri. Mısır ununun en çok kullanıldığı bu tariftte un içerisine tuz, süt ve az miktarda şeker eklenerek mayalandıktan sonra ya fırında ya da kızartma olarak pişirilir. İşte, adım adım mısır unu ekmeği tarifi…
Pırasanın seveni az ama faydası çok!
Pırasa; çiğ ve pişmiş olarak tüketilebilen mineral ve vitamin açısından zengin bir sebzedir. Bu yararlı sebzeyi düzenli olarak tüketmek için pek çok nedenimiz var!
Çeşmi Nigar çorbası nasıl yapılır?
Çeşmi Nigar çorbası, Osmanlı mutfağı lezzetlerinden biridir. Görüntüsü itibariyle mercimek çorbasını andıran Çeşmi Nigar çorbasının farkı içerisinde terbiye kullanılması. Peki, Çeşmi Nigar çorbası nasıl yapılır?
Mücver nasıl yapılır? Adım adım mücver tarifi
Ana malzemesi kabak olan mücver büyük-küçük herkesin severek tükettiğin lezzetlerden biri. Kızartmayı yağlı ve ağır bulananlar mücver tarifini fırında uygulayabilir. Fırında mücver tarifinde işin sırrı kabaklarının suyunun iyice sıkılmasında gizli. Peki, mücver nasıl yapılır? İşte, adım adım mücver tarifi…
Islama köfte nasıl yapılır? İşte adım adım ıslama köfte yapımı ve tarifi
Islama köfte şüphesiz ki her yaştan kişinin hayır diyemeyeceği lezzetler arasında yer tutuyor. Sakarya'nın yöresel lezzetlerinden olan ıslama köfte pratik malzemelerle hazırlanarak sofralarımızı şölene çeviriyor. Sosa batırılarak servis edilen ıslama köfte belli püf noktalarına uyulduğu takdirde aslında çok kolay hazırlanıyor. Peki, Islama köfte nasıl yapılır? İşte adım adım ıslama köfte yapımı ve tarifi.
Tekirdağ Köfte nasıl yapılır? Tekirdağ Köfte tarifi ve malzemeleri nelerdir?
Tekirdağ Köftesinin yapılışı, normal bir köfteye göre daha zahmetlidir. Kullanılacak olan et ve o etin köfte haline getirilmesi belirli aşamaları gerektirmektedir. Peki, Tekirdağ Köfte nasıl yapılır ve tarifi nasıldır? İşte, Tekirdağ Köfte malzemeleri ve tarifi hakkında bazı bilgiler
Tas kebabı nasıl yapılır? İşte, patates püreli tas kebabı tarifi
Tas kebabı, kuşbaşı dana etiyle yapılan en güzel yemeklerden biri. İster pilav isterseniz de makarna yemeklerinin yanına yapabileceğiniz tas kebabına yeni boyut getirip patates püresiyle buluşturduk. Peki, tas kebabı nasıl yapılır? İşte patates püreli tas kebabı tarifi...
Sonbahar depresyonuna hangi besinler iyi gelir?
Sonbahar aylarında günlerin kısalması ve sıcaklıkların belirgin bir şekilde düşmesi duygu durumunda dalgalanmaları beraberinde getirebiliyor. Dr. Aşkın Nasırcılar, beslenmemizde yapacağımız küçük değişiklikler ile sonbahar depresyonuyla başa çıkmanın yollarından bahsetti.
Fırında karnabaharlı tavuk but nasıl yapılır?
Sıradan tavuk yemeklerinden sıkılanlar için kışın en sevilen sebzesi karnabaharlı yapılan bir tarif derledik: Fırında karnabaharlı tavuk but. Karnabaharın dışında bezelye ve brokolinin de içerisinde yer aldığı fırında karnabaharlı tavuk yemeğini gelişim aşamasında olan çocuklarınıza da yedirebilirsiniz. Peki, fırında karnabaharlı tavuk but nasıl yapılır?
Sonbahar Depresyonunu Önlemek Elinizde
Sonbahar aylarında günlerin kısalması ve sıcaklıkların belirgin bir şekilde düşmesi duygu durumunda dalgalanmaları beraberinde getirebiliyor. Dr. Aşkın Nasırcılar, beslenmemizde yapacağımız küçük değişiklikler ile sonbahar depresyonuyla başa çıkmanın yollarından bahsetti.
Zahter nedir ve nerelerde kullanılır? İşte zahterin faydaları
Görünüşünden dolayı kekiğe benzetilen zahter bitkisi faydaları ile adeta şifa dağıtıyor. Böbrek rahatsızlıklarından mantar hastalığına kadar birçok sağlık problemine olumlu yönde yardımcı olan zahter bitkisi, baharat ve çay olarak tüketiliyor. Yaygın olarak kullanılmaya başlanan bu bitki hakkında bilgi edinmek isteyenler zaman zaman internette araştırma yapıyor. Peki, zahter nedir? Zahter nerelerde kullanılır? İşte zahterin faydaları hakkında detaylı bilgiler.
Yumurta dolması nasıl yapılır? İşte yumurta dolması tarifi ve yapımı
Haşlanmış yumurta ile hazırlanan yumurta dolması kahvaltı ve çay saatleri için özel bir lezzet. Bursa'nın Mudanya ilçesine ait olan bu lezzet, farklı tat arayanlar için alternatif olarak sunuluyor. Sizler de evinizde kahvaltı keyfi yaparken bu farklı tarifle sofralarınızı şölene çevirebilirsiniz. Peki, yumurta dolması nasıl yapılır? Yumurta dolması malzemeleri nelerdir? İşte, yumurta dolması tarifi ve yapımı.
İç pilavlı bütün tavuk nasıl yapılır? İç pilavlı bütün tavuk tarifi
İç pilavlı bütün tavuk. özellikle yılbaşı sofralarında sıklıkla rastlanılan tariflerden biri. Baharatlarla lezzeti katlanan iç pilav, nar gibi kızaran bütün tavukla buluşuyor, ortaya çıkan görüntü önce gözleri, ardından mideleri doyuruyor. Peki, ,ç pilavlı bütün tavuk nasıl yapılır? İşte, adım adım iç pilavlı bütün tavuk tarifi
Türkiye'nin "acısı" 91 ülkeyi yaktı
Türkiye, ocak-eylül döneminde 91 ülkeye 3 milyon 943 bin dolarlık pul biber ihracatı gerçekleştirdi.
Arnavut böreği nasıl yapılır?
İç harcı damak tadına göre değişen Arnavut böreği, Arnavut mutfağının en bilindik hamur işlerinden biri. Sıvıyağla yağlanan hamurlar iki kata ayrılıp iç harcıyla buluşuyor, kıyır kıyır Arnavut böreği beş çayı sofralarını renklendiriyor. İşte, adım adım patatesli Arnavut böreği tarifi...
Fellah Köftesi | Mucize Lezzeter
Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Fellah Köftesi var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)
Muhammara nasıl yapılır? İşte muhammara tarifi ve yapılışı
Her yörede farklılık gösteren ve içerisindeki bolca baharatlarla kahvaltı sofralarımıza gelen muhammara Anadolu mutfağında geniş yer tutuyor. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de bulunan bu lezzet ceviz ve peynirin muhteşem uyumu ile buluşarak hazırlanıyor. Yalnız muhammara yaparken dikkat etmeniz gereken püf nokta cevizi çok fazla küçük parçalara ayırmamak. Peki, muhammara nasıl yapılır? Muhammara malzemeleri neler? İşte kolay muhammara tarifi ve yapılışı.
Fırında köfteli patlıcan kebabı nasıl yapılır? Fırında köfteli patlıcan tarifi
Patlıcan yemekleri büyük küçük herkes tarafından çok seviliyor, sıradan patlıcan yemeklerinden sıkılanlar için enfes bir önerimiz var: Fırında köfteli patlıcan kebabı. Yuvarlak dilimlenen patlıcanlar, harcıyla lezzetlenen köftelerle buluşuyor. Bir patlıcan bir köfte şeklinde doldurulan tepsinin üzeri domates ve biberlerle süsleniyor, fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiyor. İşte, Fırında köfteli patlıcan kebabı tarifi
Sonbaharın gözdesi pazı ve ıspanak
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve vücudun kışa hazırlanması hastalıklara karşı korunmada oldukça önemli. Mevsim geçiş döneminde öğünlerde her sebzeye mutlaka yer verilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, “Kabak, lahana, bal kabağı, pırasa, kereviz, ıspanak, karnabahar ve pazı sezonu yaklaşırken, vücudumuz da sonbahar mevsimiyle birlikte kışa hazırlık dönemine geçiyor” dedi.
Ançüez nedir, nelerde kullanılır? İşte ançüez tarifi
Kökeni İtalya mutfağına dayanan ançüez, vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Balıktan yapılan bu lezzet, konserve olarak tuzlanarak hazırlanır ve şişelere koyulur. Bu lezzetin ülkemizde de yaygınlaşmasıyla, ilk kez ançüez yapmak isteyenler, internette ançüez tarifini araştırmaya başladı. Peki, ançüez malzemeleri nelerdir? Ançüez nasıl yapılır? İşte, ançüez tarifi ve yapımı hakkında bilgiler....
Musakka nasıl yapılır? Tavuklu patates musakka tarifi
Musakka Türk mutfağının belli başlı sebze yemeklerinden biridir. Aynı zamanda birçok Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin mutfaklarında da yer almaktadır. Birkaç hazırlanış türü bulunmaktadır; patlıcan musakka, kabak musakka, karnabahar musakka ve patates musakka gibi. İşte, musakkanın örneklerinden biri: Tavuklu patates musakka. Peki, tavuklu patates musakka nasıl yapılır?
Bu fotoğraflar İHA'yla çekildi... Gökyüzünden bile görülebiliyor
Pastırma ve sucuğun olmazsa olmazı bu biberler evlerin damlarında kurutulup toz ve pul biber haline getirildikten sonra sofralardaki yerini alıyor. Çatılarda kurutulan biberler, mahallenin gökyüzünden çekilen görüntülerine de yansıyor.
Soğanlama nasıl yapılır? İşte mercimekli ekmek aşı (soğanlama) tarifi
Anadolu sofralarında yer tutan soğanlama, yöresel tatların vazgeçilmezlerinden. Bu lezzeti tatmak isteyip ilk kez soğanlama yemeği yapacak olanlar, internette soğanlama tariflerini araştırıyor. Peki, soğanlama yemeği nasıl yapılır? Soğanlama malzemeleri nelerdir? İşte,mercimekli ekmek aşı (soğanlama) tarifi ve malzemeleri..
Gaziantep'te 25 ton bozulmuş domates ele geçirildi
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde merdiven altı üretim yapanlara yönelik gerçekleştirilen baskında 25 ton bozulmuş domates ele geçirildi.Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri zabıta ekipleri ile birlikte ilçedeki bir depoya yaptığı baskında çuvallar dolusu çürümüş, kokmuş ve bozulmuş şekilde domates bulundu. Ele geçirilen yaklaşık 25 ton domates posası ilçe dışındaki bir alanda yakılarak imha edildi.Bozulmuş domates posalarının pul biber ve salça yapımında kullanılacağı ve ekiplerin baskını ile bu riskin ortadan kaldırıldığı belirtildi.
Yağ Yaktıran Lahana Çorbası Diyeti
Yaz bitti ve tatil boyunca aldığımız kilolar ile baş başa kaldık. Seyahatler, hafta sonu kahvaltıları, davetler, kaçamaklar derken az çok hepimiz kilo aldık. Şimdi aldığımız kiloları verme vakti!
Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır?
Bulgur pilavı, pilav tarifleri arasında en çok sevilenlerden aynı zamanda çeşidi en fazla olanlardan biri. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bulgur pilavının en farklı tariflerinden birini derledik: Kaymaklı bulgur pilavı. Peki, kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?
İsot ve salça bu yollardan geçip soframıza ulaşıyor
Zengin yemek kültürüyle Türkiye'nin gastronomi kentlerinden Gaziantep'te tadı, rengi ve kokusuyla birçok yemeğe lezzet katan isot ve salça, kavurucu sıcakta uzun ve zahmetli bir sürecin ardından sofraları süslüyor.
Tortilla Cips | Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Tortilla Cips var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)
Kuşkonmazlı Karides Sote | Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Kuşkonmazlı Karides Sote var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)
Tavuklu Hellimli Şiş | Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Tavuklu Hellimli Şiş var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)
3 Farklı Et Marine Yöntemi | Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler'in bugünkü bölümünde 3 Farklı Et Marine Yöntemi var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes ipuçları ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)
Sonbahar Depresyonuna Karşı 'Acı' Reçete
Mevsimsel depresyonun doğru beslenmeyle tedavi edilebileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Kurt, kırmızı pul biber gibi acı besinlerin mutluluk veren endorfin maddesinin salgılanmasını sağladığını belirtti.
Kremalı ıspanaklı börek nasıl yapılır? İşte, adım adım kremalı börek tarifi
Beş çayı sofralarını şenlendirecek yeni bir önerimiz var: Kremalı ıspanaklı börek. Kış sebzesi denildiğinde ilk akla gelenlerinden biri olan ıspanakla yapılan bu börekle, hem karnınızı doyacak hem de ıspanağın tüm faydalarından faydalanacaksınız. Peki, kremalı ıspanaklı börek nasıl yapılır? İşte, adım adım kremalı börek tarifi
Çoban köfte nasıl yapılır? Çoban köfte tarifi
Fırında köfte tariflerine bir yenisini eklemek isteyenler için pratik bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Çoban köfte. Makarna, pilav veya çorba hemen hemen her yemeğin yanına çok yakışan köfteyi bu kez sebze ve baharatlarla harmanlayıp fırına veriyoruz. Peki, koban köfte nasıl yapılır? İşte, adım adım çoban köfte tarifi
Testi kebabı nasıl yapılır? İşte, adım adım testi kebabı tarifi…
Testi kebabı Yozgat ilinin tescilli yemeğidir. Bir özelliği de, resmi davetlerde testiyi kıracak olan kişinin kırmadan önce, yapacağı bir işe dair bir söz vermesinin gelenek haline gelmiş olmasıdır. Peki, ismini yapılış şeklinden alan testi kebabı nasıl yapılır? İşte, adım adım testi kebabı tarifi…
Cimcik çorbası nasıl yapılır? Adım adım cimcik çorbası tarifi
Cimcik çorbası, Amasya’nın yöresel lezzetlerinden biridir. Bol lezzetli bir çorba olan cimcik çorbası, diğer çorbalara oranla meşakkatlidir. Peki, cimcik çorbası için gerekli malzemeler neler? İşte, adım adım cimcik çorbası tarifi
Damat paçası nasıl yapılır?
Farklı tavuk tarifi arayanlar için basit bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Damat paçası. Baget tavuklar yufka ve yoğurtlu sosla buluşuyor, tadına doyum olmaz bir tavuk yemeği ortaya çıkıyor. Peki, damat paçası nasıl yapılır?