EKSTRA
MENÜ

Pul Biber

Pul Biber ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Pul Biber haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 2.164 Pul Biber haberi bulunmuştur.

Pul Biber Haberleri

Muhammara nedir nasıl yapılır Muhammara yapımı ve tarifi

Muhammara nedir nasıl yapılır? Muhammara yapımı ve tarifi

Muhammara nedir muhammara nasıl yapılır? soruları, bu lezzeti yapmak isteyenlerin en fazla yanıt aradığı konulardan. Ceviz, baharat ve salçanın mükemmel bir uyumla hazırlanan ve kahvaltı sofralarının baş tacı olan muhammara Kafkas mutfağının geleneksel lezzetlerinden. İşte, muhammara yapımı ve muhammara tarihi ile ilgili ayrıntılar.

Evde Kal, formda kal

Evde Kal, formda kal!

Susuz kalmak zayıf bir bağışıklık sisteminin başlıca nedenlerinden biri olabilir. Vücudumuz düzenli aralıklarla toksinleri, mikropları dışarı atmalıdır ve bunu yapabilmek için sıvıya gereksinim duyar.

1.04.2020Magazin
Yiyemiyorum diye üzülmeyin Ev yapımı kokoreç dışarıdakini aratmıyor

Yiyemiyorum diye üzülmeyin! Ev yapımı kokoreç dışarıdakini aratmıyor

Türkiye’de sokak lezzetlerinin en sevilenlerinden, evde nasıl yapıldığı en çok sorgulanan lezzetlerin başında geliyor. Özellikle temizlik kaygısı nedeniyle dışarıda kokoreç yemek istemeyen ama bu muhteşem lezzetten mahrum da kalmak istemeyenlerin favorisi ev yapımı kokoreç. Biz de evde kokoreç yapmak isteyenler için nefis iki tarif hazırladık. Biri bağırsakla diğeri ise bağırsak bulamayanlar için işkembeyle yapılıyor. Malzemeleri, yapılış adımları ve püf noktaları aşağıda. Afiyet olsun…

31.03.2020Evdehayat
Bayat ekmek nasıl değerlendirilir | Mucize Lezzetler

Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü bölümünde nasıl değerlendirebileceğimizi araştırdık. (Sponsorlu İçerik)

Erişteli yeşil mercimek çorbası | Mucize Lezzetler

Erişteli yeşil mercimek çorbası | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde erişteli yeşil mercimek çorbası var! (Sponsorlu İçerik)

Peynirinizi evde yapabilirsiniz: İşte lor, kaşar, beyaz peynir tarifleri

Peynirinizi evde yapabilirsiniz: İşte lor, kaşar, beyaz peynir tarifleri

Peynir kahvaltılarımızın, salatalarımızın, böreklerimizin, makarnalarımızın kısacası mutfağımızın demirbaşlarından. Marketlerde çeşit çeşit peynirler bulmak mümkün ama aslında evde de kolayca peynir yapabilirsiniz. Sizin için birbirinden kolay ev yapımı peynir tarifleri hazırladık. Tek yapmanız gereken uygun miktarda ve özellikle süt almak. Şunu da söylemeden geçmeyelim, ev yapımı peynirin tadına bir kez vardıktan sonra bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Afiyet olsun…

24.03.2020Evdehayat
Bamya nasıl temizlenir Bamya nasıl pişirilir

Bamya nasıl temizlenir? Bamya nasıl pişirilir

Tombul, sultani gibi çeşitleri olan bamya en çok konservesi yapılan sebzelerden biridir. Bamyanın sevilmeme nedenlerinden biri salyalanmasıdır çünkü bu pek çok kişi mide bulandırıcı bulabilmektedir. Ancak doğru ayıklama ve doğru pişirmeyle bu sorun engellenebilir. Peki, bamya nasıl temizlenir?

12.03.2020Gündem
Adana kebabı nasıl yapılır Evde adana kebabı tarifi

Adana kebabı nasıl yapılır? Evde adana kebabı tarifi

Adana Kebabı’nı diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özellik, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça ettir. Adana Kebabı'nın servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası ve salatayla yapılmalıdır. Peki, Adana kebabı nasıl yapılır? Evde adana kebabı tarifi…

Süzek yapması nasıl yapılır Süzek yapması tarifi

Süzek yapması nasıl yapılır? Süzek yapması tarifi

Yöresel bir lezzet olan süzek yapması ismini yapılış şeklinden alır. Bulgur, kıyma ve baharatlar harmanlanıp minik yuvarlak haline getirilir, tencereye oturtulan süzgecin üzerinde pişirilir. Antep ağzında süzgece süzek adı verildiği için, bu yemeğe süzek yapması denir. Peki, süzek yapması nasıl yapılır? Süzek yapması tarifi…

Şırdan nedir Şırdan dolması hayvanın neresinden yapılır

Şırdan nedir? Şırdan dolması hayvanın neresinden yapılır?

Adana'nın milli yemeği olan şırdan bölgede kebaptan sonra en çok tüketilen lezzetlerden biri. Şırdancılık Adana'da neredeyse başlı başına bir sektördür. Adana'da kesilen koyunların şırdan ihtiyacını karşılamadığı için başka şehirlerden çiğ şırdan getirilmektedir. Peki, şırdan nedir? Şırdan dolması hayvanın neresinden yapılır?

Tohumların ömrünü uzatmak için cihaz geliştirdiler

Tohumların ömrünü uzatmak için cihaz geliştirdiler

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, tohumların küflenmesini önleyerek daha uzun süre saklanması amacıyla elektrik akım uygulamasını temel alan cihaz geliştirdi.

24.02.2020Teknoloji
Nardan aşı nasıl yapılır Adım adım nardan aşı tarifi

Nardan aşı nasıl yapılır? Adım adım nardan aşı tarifi

Nardan aşı, zengin bir kültüre sahip olan Diyarbakır’ın mutfağına ait olan bir lezzet. Temel malzemeleri bulgur, irmik veya kıyma olan bu yemek adını yemeğin içinde kullanılan nar ekşisinden alıyor. Peki, nardan aşı nasıl yapılır? İşte sulu köftenin bir başka hali, adım adım nardan aşı tarifi…

Lahana Dolması | Mucize Lezzetler

Lahana Dolması | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Lahana Dolması var! (Sponsorlu İçerik)

Koronavirüs etkisi

Koronavirüs etkisi

Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının etkileri ticaret hayatında da görülmeye başladı. Türkiye ile Çin 2019’da yaklaşık 21 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşırken, Türkiye’nin Çin’den yaptığı ithalat 2019’da 18.4 milar dolar, Türkiye’nin Çin’den ihracatı ise aynı yıl 2.6 milyar dolar oldu. 2020’nin ilk yıllarında ise koronavirüs sebebiyle ticaret büyük darbe aldı. Çin’de üretim tesislerinin durmuş olması, Çin’den gelen ürünlere karşı yaşanan korku sebebiyle birçok ülke bazı ürünlerde alımlarını azalttı ya da durdurdu. Türkiye için önemli bir ticari ortak olan Çin’den gelen ürünler arasında yedek parçadan kimyasal maddelere, ayakkabıdan plastiğe, elektronikten çeşitli gıda maddelerine kadar birçok ürün bulunuyor. Biz de bu sektörlerin önde gelene isimleri ile konuştuk. Virüsün Türkiye üzerindeki etkilerini araştırdık.

8.02.2020Ekonomi
Ahtapot nedir Ahtapot nasıl yenir Ahtapot ızgara nasıl yapılır

Ahtapot nedir? Ahtapot nasıl yenir? Ahtapot ızgara nasıl yapılır?

Salatası ve ızgarası yapılan ahtapot, sevilen deniz ürünlerinden biridir. Ahtapotlar mitolojide ve folklorda deniz canavarları olarak tasvir edilmiştir. Özellikle Akdeniz ve Asya'da olmak üzere dünyanın çoğu yerinde ahtapot eti yenmektedir. Peki, ahtapot nedir? Ahtapot nasıl yenir? Ahtapot ızgara nasıl yapılır?

Metez nedir Metez nasıl yapılır

Metez nedir? Metez nasıl yapılır?

Görüntüsü itibariyle mantıya benzeyen metez, Çanakkale’ye ait yöresel bir lezzet. Çerkez mantısı olarak da bilinen metezin en ilginç özelliklerinden biri orjinalinde pekmez ile tüketiliyor olması. Peki, metez nasıl yapılır? İşte adım adım metez tarifi...

Gaziantepin günün her saatinde tüketilen doğal ilacı: Beyran

Gaziantep'in günün her saatinde tüketilen doğal ilacı: Beyran

Gastronomi kenti Gaziantep'in geleneksel ve tescilli lezzeti beyran, yöre halkı ve turistler tarafından günün her saati tercih ediliyor.

27.01.2020Seyahat
Tereyağlı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır | Mucize Lezzetler

Tereyağlı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü bölümünde Tereyağlı patlamış mısır yapmanın püf noktalarını araştırdık. Gülçin Çavdarcı'nın enfes ipuçları ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)

Yufka Mantısı | Mucize Lezzetler

Yufka Mantısı | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Yufka Mantısı var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)

Quesadilla nedir Quesadilla nasıl yapılır

Quesadilla nedir? Quesadilla nasıl yapılır?

Quesadilla, Meksika mutfağının en bilinen ve sevilen yemeklerinden biridir. Genellikle etle yapılan Quesadilla yapımında tortilla ekmeği tercih edilir. Quesadilla süzme yoğurtla yapılan soslarla sunuma hazırlanabilir. Peki, Quesadilla nedir? Quesadilla nasıl yapılır?

Kapuska nasıl yapılır Kapuska yemeği tarifi

Kapuska nasıl yapılır? Kapuska yemeği tarifi

En sevilen kış sebzelerinden lahananın en lezzetli hallerinden biri de hiç kuşkusuz kapuska. Aslen Rus kökenli bir yemek olan kapuska, Türk mutfağında da kendine has tarzıyla sevilen ve özellikle soğuk havalarda sofraları süsleyen doyurucu bir yemek. Peki, kapuska nasıl yapılır?

İyileştiren tarifler

İyileştiren tarifler

Soğuklar iyiden iyiye bastırdı. Atkıları, bereleri kuşandık. Ama bu elbette yeterli değil. Vücudumuzu içeriden de korumak gerekiyor. Direncimizi yükseltmek ve hastalığa yakalandığımızda daha çabuk iyileşmek için Beslenme ve Diyet uzmanı Dilara Koçak ve İç Hastalıkları Uzmanı Ayça Kaya’dan tarifler ve tavsiyeler aldık.

Kaşıntıya ne iyi gelir Kaşıntı neden olur Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler

Kaşıntıya ne iyi gelir? Kaşıntı neden olur? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler

Sivrisinek ya da böcek ısırığıyla özdeşleşen kaşıntı, bazen bir hastalığın belirtisi olabiliyor. Kaşının altında alerji, egzama, iç organ hastalıkları gibi nedenler yatabiliyor. Sinir bozucu olan bu durumun önüne geçebilmek için çeşitli yöntemler var. Peki, kaşıntıya ne iyi gelir? Kaşıntı neden olur?

5.12.2019Sağlık
Hamur işi ağzı açık nasıl yapılır Ağzı açık tarifi

Hamur işi ağzı açık nasıl yapılır? Ağzı açık tarifi

Ağzı açık, Şanlı Urfa yöresine ait bir hamur işidir. İç harcı yöreden yöreye değişiklik gösterebilen ağzı açık, adını görüntüsünden alıyor. Orta kısmı arzu edilen şekilde açık bırakılan bu hamur işi, her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabilir. Peki, hamur işi ağzı açık nasıl yapılır? İşte, adım adım ağzı açık tarifi...

Fırında Frenk Üzümlü Tavuk

Fırında Frenk Üzümlü Tavuk

Klasik tavuk tariflerini bir kenara bırakıp frenk üzümü ve biberiyeyle fırında leziz bir tavuk yemeği yapmak istiyorsanız sizi tarifimize alalım…

2.12.2019Et Yemekleri
Beyran nedir ve nasıl yapılır Evde Beyran tarifi ve malzemeleri

Beyran nedir ve nasıl yapılır? Evde Beyran tarifi ve malzemeleri

Gaziantep'in en popüler yemeklerinden birisi olan beyran çorbası, yörede sabah erken saatlerde içilen kahvaltılık ürünlerdendir. Genellikle hastalık durumlarında servis edilen beyran, içerisinde barındırdığı protein ve vitamin bileşenleri ile iyileştirici etkiye sahiptir. Peki, beyran nasıl yapılır ve malzemeleri neledir? İşte, beyran tarifi ve evde beyran yapımı hakkında bazı bilgiler

Tavuk ciğeri nasıl yapılır İşte pratik tavuk ciğeri yapımı ve pişirme yöntemleri

Tavuk ciğeri nasıl yapılır? İşte pratik tavuk ciğeri yapımı ve pişirme yöntemleri

Sote, kızartma, ızgara gibi çeşitlerle sofralarımıza gelen tavuk, ciğer olarak hazırlandığı zaman damakta enfes tat bırakıyor. Ciğer yemeği genelde kuzu ve danadan yapılsa da tavuk etiyle hazırlandığında lezzet bakımından ve ekonomik olmasıyla tercihleriniz arasında yer alacak. Peki, tavuk ciğeri nasıl yapılır? İşte pratik tavuk ciğeri yapımı ve pişirme yöntemleri.

Kruton nedir nasıl yapılır İşte kruton tarifi ve malzemeleri

Kruton nedir nasıl yapılır? İşte kruton tarifi ve malzemeleri

Atıştırmalık lezzetlerin başında gelen ve küp halinde doğranmış ekmek parçalarıyla hazırlanan kruton, genellikte çorba ve iskender yemeği için tercih ediliyor. Bayat ekmekleri değerlendirmenin de bir yolu olarak hazırlanan krutonu sizler de evinizde yapabilirsiniz. Peki, kruton nedir? Kruton nasıl hazırlanır? İşte, lezzetli ve pratik kruton tarifini sizler için derledik...

Doktorlar uyarıyor: Eğer uygun koşullarda saklanmazsa...

Doktorlar uyarıyor: Eğer uygun koşullarda saklanmazsa...

Plastik kaplarda, poşetlerde ve nemli ortamlarda saklanan baharatların kısa sürede aflatoksin adı verilen zehirli küf gelişimine neden olabileceğini ve bunun da karaciğer kanserine yol açabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Hakan Karagöl, "Bunun düşük miktarlarda bile tüketilmesi zehirlenmeye yol açar. Çalışmalar, bunun karaciğer kanserine neden olabileceğini ve bağışıklık sistemini düşürebileceğini belirtmektedir." dedi.

Hangi Baharat Neye İyi Geliyor

Hangi Baharat Neye İyi Geliyor?

Plastik kaplarda, poşetlerde ve nemli ortamlarda saklanan baharatların kısa sürede aflatoksin adı verilen zehirli küf gelişimine neden olabileceğini ve bunun da karaciğer kanserine yol açabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Hakan Karagöl ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Gökçe Bönce, baharatlar hakkında önemli bilgiler verdi.

Kokoreç nedir Kokoreç neyden ve nasıl yapılıyor

Kokoreç nedir? Kokoreç neyden ve nasıl yapılıyor?

Kokoreç, en sevilen sokak lezzetlerinden biri. Garnitür olarak domates, biber turşusu ve salatalık turşusuyla tüketilen kokoreçte en kritik konu ise hijyendir. İşinizi şansa bırakmak istemeyen kokoreçi evde de yapabilir. Peki, nasıl? İşte, ‘kokoreç neyden ve nasıl yapılıyor?’ sorularının yanıtı

Kibbe nedir Kibbe nasıl yapılır

Kibbe nedir? Kibbe nasıl yapılır?

Kibbe, Lübnan mutfağının en meşakkatli yemeklerinden biri. Bulgurun hamur haline getirilerek içinin doldurulması yapılan bu yemeğe kibbe ve bazı yörelerde dolgulu köfte de deniliyor. Peki, kibbe nasıl yapılır? İşte, adım adım kibbe tarifi…

Yazar Sonuçları

Pratik ve ferahlatıcı bir seçenek: Çökelek salatası

Kahvaltıya misafiriniz varsa veya özel ve farklı bir kahvaltı sofrası için menü arıyorsanız çökelek salatası imdadınıza yetişiyor. Hem besleyici hem de ferahlatıcı bir menü olan çökelek salatasının hazırlanışı da oldukça kolay. İşte kahvaltı sofralarında değişik tatlar arayanlara Hatay kahvaltısının vazgeçilmez lezzeti, çökelek salatası…

1.04.2020

Tarih ve kültürün lezzetlendirdiği yemekleriyle Diyarbakır

Efsanelere konu Hevsel bahçelerinin mahsulleriyle pişen yemekler, Dağ kekiğiyle lezzetlenen etler, günün her saati ciğer... Kullanılan tek bir baharatın bile önemli olduğu, ince ayrıntılarla dolu bu mutfağın tadı damağımda kaldı gerçekten. Diyarbakır’ın heybesinde sizi şaşırtacak pek çok lezzet, kulağınıza fısıldayacak onlarca öykü var…

23.03.2020

Korona günlerinde beslenme

Küresel bir salgın haline gelen ve ülkemizi de tehdit eden koronavirüse karşı alınması gereken tedbirlerin başında bağışıklık sisteminin güçlü tutulması geliyor. Bilim insanları ve uzmanlar bu dönemde özellikle tüketilmesi gereken yiyeceklerin demir, çinko minerallerini içeren, C ve D vitamini ağırlıklı olmasını öneriyorlar.

22.03.2020

Tadı damağınızda kalacak bir lezzet: Belen tava

Hatay mutfağının en iyi 10 yemek listesi belirlense üst sıralarda yer alabilecek bir lezzete sahip olan Belen tavayı tüm ihtişamı ile siz de sofralarınızda konuk edebilirsiniz. İşte, Belen tava için ihtiyacınız olan malzemelerin listesi ve oldukça kolay tarif bilgileri…

11.03.2020

Az malzeme ile nefis ve pratik bir lezzet: Arap kebabı

Arap Kebabı, Hatay yöresinde sıkça tüketilen ve çok az malzeme ile lezzetli ve pratik bir yemek yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer buluyor. İşte, öğle ve akşam menülerinde yer verebileceğiniz Hatay mutfağının temel taşlarından Arap Kebabı tarifi…

19.02.2020

Kuzu gömleğinde pilav sanatı

Kuzu gömleği, ilgi çekici isminin yanı sıra efsane lezzetiyle benim yapmayı en sevdiğim yemekler arasında bulunuyor. Kuzunun karnındaki iç organlarını, göğüs kafesinden ayıran zar olarak adlandırılan kuzu gömleği, yağlı ve lezzetli olmasıyla ünlü.

7.02.2020

Grip–nezle diyeti

ORTALIK virüs kaynıyor. Kimi rhino virüslere bağlı nezleden, kimi influenzaların oluşturduğu griplerden, kimi de diğer virüslere bağlı hastalıklardan yorgun düşmüş, yatak döşek yatıyor. Üstüne bir de beta-hemolitik streptekok enfeksiyonları, sinüzit, farenjit, bronşit eklendi mi “Yandı gülüm keten helva” gibi bir durum ortaya çıkıyor.

23.01.2020

Oldukça kolay Hatay usulü zeytinyağlı humus tarifi

Doğu Akdeniz bölgesinde ana yemekle birlikte meze olarak ikram edilen Humus, son yıllarda ününü ülke sınırları dışına da taşıdı. Kolay tarifi ile Amerika ve birçok Avrupa ülkesinin gözdesi haline gelen Humus, sıcacık bir pide ile inanılmaz uyum sağlıyor.

22.01.2020

Türk mutfağının zahmetli güzeli: Mumbar dolması

Hayvansal gıdalar dünya üzerindeki her mutfak kültüründe yer alıyor. Türk mutfağındaysa hayvansal gıdaların yanı sıra sakatatlar da oldukça sevilerek tüketiliyor. Doğru temizlendikten sonra sağlığa faydalı olduğu belirtilen sakatatlar, özellikle yöresel lezzetlerde karşımıza çıkıyor. Genellikle kızartılarak ya da içerisi doldurularak hazırlanan bu yemek çeşitleri arasında, lezzeti meşhur mumbar dolması tadıyla öne çıkıyor.

17.01.2020

Kokusuyla lezzetiyle verdiğiniz emeğe değecek: Zeytinyağlı tepsi oruğu

Bu hafta sizlere Hatay yöresine ait enfes bir lezzet olan zeytinyağlı tepsi oruğunun tarifini vereceğim. Genellikle odun fırınında pişirilen zeytinyağlı tepsi oruğu, imkân olmaması halinde ev fırınlarında da yapılabilmektedir. Tarifi her ne kadar karmaşık gelse de, fırından çıktığı anda kokusu ve görüntüsü ile verdiğiniz emeklere değdiğini size vurgulayacaktır.

8.01.2020

Yılbaşı sonrası arınma diyetiniz hazır!

İşte yılbaşı sonrası yapabileceğiniz tarifler ve diyet listesi...

31.12.2019

Yılbaşı sofralarınızı renklendirecek közlenmiş biberli cevizli meze

Sevgili Hürriyet Lezizz okurları, sizlere bu hafta yılbaşı sofralarınıza renk katacak ve herkesin severek yiyeceğini düşündüğüm közlenmiş biberli cevizli meze tarifi vereceğim. Lezzetli ve besleyici olmasının yanı sıra kolay yapımı ile de sizleri çok uğraştırmayacak bu tarife sofralarınızda sık sık yer vereceğinizi şimdiden hisseder gibiyim... :)

31.12.2019
Yılbaşı akşamında ve sonrasında dengeleyici beslenme önerileri

Yılbaşı akşamında ve sonrasında dengeleyici beslenme önerileri

Yeni yıla girmeye sayılı günler kala görkemli yılbaşı sofrası hazırlıkları başladı. Ancak yeni seneye mide ağrısı, hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunlarla girmek istemiyorsanız bu noktalara dikkat! Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, yılbaşı gecesi ve sonrası için beslenme önerilerini paylaştı.

30.12.2019

Aya köfteli çorbayla sıcacık bir merhaba!

Sevgili Hürriyet okurları, bu köşede bundan sonra kısmet olursa sizlere doğduğum, büyüdüğüm ve hala yaşamakta olduğum topraklardan, Hatay mutfağından değişik lezzetlerin tariflerini vermeye çalışacağım. Umarım dener ve beğenirsiniz.

25.12.2019

‘Vegan’ yaşam

“Veganlık, hayvanlar alemine dair sömürü ve zulmün tüm biçimlerini dışlamanın ve yaşamı gözetmenin yoludur.” (The Vegan Society-Vegan Topluluğu)

19.12.2019

Düşük kalorili sebzeli köfte tarifi

Sizlere düşük kalorili ve bol lif içeren harika bir köfte tarifi verelim. Tabii bu köfteler sebzelerden yapılacak. Hem çok besleyici hem de doyurucu sebzeli köfteyi yapmak çok kolay.

16.12.2019

Türkiye’de bir İspanyol şef - 2 Paco Roncero’dan ne öğrenebiliriz?

Dün Hürriyet Cumartesi’de yayımlanan ve İspanyol şef Paco Roncero’dan bahsettiğim yazımda, mutfağımızın iki tehlikeyle karşı karşıya kaldığını söyledim: İlki, geleneksel yemeklerin ve pişirme yöntemlerinin yok olmaya yüz tutması. İkincisi, ‘fine dining’ türü ve küçük porsiyonlara dayanan şef mutfağına pek yüz vermememiz. Kaldığımız yerden devam edip Paco’nun yemeklerinden aklımızda kalanlara bakalım...

15.12.2019

Kuzu kokusu sevenlere birbirinden güzel çorbalar PAÇACI HASAN

Hepsini lezzetli buldum. Öte yandan bu terbiye edilmemiş paça çorbalarını içmek için başka lezzetlerle dengelenmemiş güçlü kemik suyu tadını ve ağır kuzu kokusunu sevmek lazım.

7.12.2019