Propolis
Propolis Haberleri
Kilosu 1.000 TL'den satılıyor! En büyük talep Arap turistlerden...
Rize'nin İkizdere ilçesi Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer Balı'nın bu yıl ki üretiminin yüzde 70'inin satıldığı belirtildi.
Danino’nun yeni ürünü ‘Danino Destek’ bağışıklığı güçlendiriyor
İçeriğindeki D vitamini ile bağışıklığı destekleyen ‘Danino Destek’, anneler ve çocukların beğenisine sunuldu.
Türk balı geçen yıl 45 ülkede ağızları tatlandırdı
Türkiye'den 2019 yılında Almanya, ABD, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Umman başta olmak üzere 45 ülkeye bal ihraç edildi.
Grip Salgınına Karşı Dikkat Edilmesi Gerekenler
Son günlerde giderek artan grip salgını vakaları hastanelerin acillerini doldururken, geçtiğimiz hafta iki çocuğun domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden öldüğü şüphesi, hastalığın ulaştığı ciddi boyutu da gözler önüne serdi. Gribe yakalanmadan önlem almak gerektiğini söyleyen Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, gripten korunmanın yollarını anlattı.
‘Kız çocuklarınızı bilimle tanıştırın’
TİKAD’ın öncülüğünde gerçekleştirilen kadın girişimcileri destekleyen GİKAMER toplantısında Emine Erdoğan, kadınların daha çok bilim ve teknolojide olması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, “Kız çocuklarımızı erken yaşta bilimle tanıştıralım” dedi.
BEE’O Propolis hakkında
BEE’O Propolis, Gıda Yüksek Mühendisi Propolis Uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, Ziraat Yüksek Mühendisi Arıcılık Uzmanı Taylan Samancı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisi yine Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık” modeli ile üretmek adına KOSGEB destekli Ar-Ge projesi ile 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te kurulmuştur.
Koronavirüs Belirtileri ve Korunma Yöntemleri
Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan koronavirüs, hepimizi korkutuyor. Koronavirüs hakkında pek çok şeyi de merak ediyoruz. Gerçekten nedir bu koronavirüs. Nasıl yayılır, belirtileri nedir ve kendimizi nasıl koruruz? Özellikle kanser hastaları daha mı çabuk etkilenir? Tüm bu soruları Tıbbi Onkoloji, İç Hastalıkları ve Fitoterapi (Bitkisel tedavi) Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl'e sorduk.
Propolisle önce oğluna sonra dünyaya şifa oldu
Aslı Elif Tanuğur, yenilikçi, çalışkan, fark yakalayan bir kadın girişimci. Kendisini tanıdığımda henüz yolun başındaydı.
Koronavirüsten Korunmak İçin: Propolis
Türkiye'de, koronavirüsün görülmesinin ardından, vatandaşlar alınan tüm önlemlerin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmek için de çeşitli besinler aramaya başladı. Bu sırada arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı tamamen doğal bir ürün olan ve bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen propolisin de satışları arttı.
Propolis nedir? Propolis faydaları ile dikkat çekiyor
Arıların bitki ve tomurcuklar yoluyla ürettiği bir madde olan propolis son zamanlarda çok rağbet görmeye başladı. Tarihi eskilere dayanan propolis, uygarlıklar tarafından farklı amaçlarla kullanılmış. Peki, propolis nedir, faydaları neler?
Corona virüse karşı bağışıklık sisteminin destekçisi propolis
Arıların bitkilerin tomurcuk ve gövdelerinden topladığı reçinemsi maddeleri işlemesiyle ürettikleri, kovanı mikroplara ve dış etkenlere karşı koruyan propolis, antioksidan, antibakteriyel, antiviral, antifungal, antienflamatuar gibi 70’ten fazla faydalı özelliğiyle sağlığı korumaya destek oluyor.
Faydalı özelliğiyle bağışıklık sistemini destekliyor
Arıların bitkilerin tomurcuk ve gövdelerinden topladığı reçinemsi maddeleri işlemesiyle ürettikleri, kovanı mikroplara ve dış etkenlere karşı koruyan propolis, antioksidan, antibakteriyel, antiviral, antifungal, antienflamatuar gibi 70’ten fazla faydalı özelliğiyle sağlığı korumaya destek oluyor.
Yemek yemeyi oldu bittiye getirmek kendimize yapabileceğimiz en büyük saygısızlık
Çilek yatağında scone, sucuklu patates dolması, kerevizli mercimek çorbası, dondurmalı soğuk kahve... Geleneksel reçeteler, dünya mutfağının en iyi örnekleriyle aşçı ve yemek yazarı Aydan Üstkanat’ın ‘Yap, Ye, Paylaş’ adlı kitabında buluştu. Kitapta sofra düzeni ve mönü seçimi konusunda bilgiler de veren Üstkanat ile kitabını konuşup ipuçları ve öneriler aldık.
Propolisin kilosu 2 bin liradan satılıyor
Muğla, Türkiye’nin çam balı üretiminin yüzde 80'lik bölümünü karşılarken, Köyceğiz ilçesinde bal arıları tarafından çiçeklerin öz sıvılarından toplanan macun kıvamındaki ‘propolis’in saf halinin kilosu 2 bin liradan satılıyor. Arıcılar, koronavirüs salgını nedeniyle, bağışıklık sistemini güçlendiren propolisin tüketilmesi için vatandaşa çağrı yaptı.
'Ben hayatımda bu kadar uzun süren öksürük görmedim'
İngiltere'deki eşi ve 2 çocuğunun yanına giden Gaziantep KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek, sosyal medya hesabından kendisi ile eşinin Corona Virüse yakalandığını açıklayıp yaşadıklarını anlattı. Sadık Gözek, ''Ben hayatımda bu kadar uzun süren bir ateş, öksürük, tat-koku alma kaybı görmedim'' dedi.
Nasıl güçleniriz?
Soluduğumuz hava, dokunduğumuz yüzeyler tamam, peki vücudumuzu içten nasıl koruyabiliriz? Yiyeceklerin, egzersizin, uykunun rolü ne?
Bal ihracatında gelir artıyor
oğu Karadeniz'den yılın ilk çeyreğinde 286 bin 832 dolarlık bal ihracatı yapıldı. DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürdoğan "Dünya genelinde tüketici kitlesinin doğal ve sağlıklı ürün tüketimine yönelmesi nedeniyle önümüzdeki dönemde bal tüketiminin daha da artacağına inanıyoruz" dedi.
Romantizm imzaya kadarmış
Aile Meclisi’nin bu haftaki konukları CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve eşi Buket Görgülü Öztunç. Ali Öztunç eşini görür görmez “Evleneceğiz” demiş. O süreçteki şiirli, çiçekli, sürprizli romantizm ise ‘imza’ya kadar sürmüş. Hatta balayında eşini bırakıp RTÜK toplantısına gitmiş.
Ender Saraç: Bel çevrenizi ölçün risk grubunda olabilirsiniz
Korona salgını oruç tutmaya engel değil. Ama hiç kuşkusuz beslenmemize, iftar ve sahur sofralarındaki gıdalara bu yıl her zamankinden daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bağışıklığımızı hangi gıdalarla destekleyeceğiz, nelerden uzak duracağız, kimler risk grubunda? Tüm bunları, salgının Türkiye’deki ilk günlerinde hakkında korona pozitif olduğu yönünde haberler çıkan Sağlıklı Beslenme Uzmanı Dr. Ender Saraç’a sordum. “Şu süreçte şekerden kesinlikle uzak durun” diyen Saraç, karantina günlerinde hepimizi vuran “kontrolsüz kilo artışı”na dur diyecek bazı tavsiyelerde de bulundu: “İştahı dengelemekte yeşil elma, nane ve zerdeçal kokuları etkilidir. Ayrıca dişlerinizi en az 2-3 dakika naneli bir diş macunu ile uzun uzun fırçalamak da işe yarayabilir.”
Ramazanda Sağlıklı ve Bilinçli Oruç Nasıl Tutulur?
Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşların protein ağırlıklı beslenmeleri gerektiğini belirten Dr. Ender Saraç, vatandaşların bol miktarda C vitamini tüketmeleri gerektiğini söyledi, ramazan ayına sayılı günler kala oruç tutacaklara beslenme konusunda önerilerde bulundu.
'Mutlaka Her Gün Bir Limon Tüketin'
Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşların protein ağırlıklı beslenmeleri gerektiğini belirten Uzman Dr. Ender Saraç, vatandaşların bol miktarda C vitamini tüketmeleri gerektiğini söyledi.
Seç, beğen, al! Kadınlar üretiyor, kapınıza kadar geliyor
Binlerce kadının ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesi için kurulan kadın kooperatiflerinin ürettiği doğal gıdaların listesini yaptık. Tarhanadan erişteye, reçelden salçaya birçok geleneksel ürün kapınıza kadar gelecek, kadınlar kazanacak.
Prof. Dr. Silici: 'Propolisin bağışıklık sistemi üzerinde uyarıcı ve düzenleyici etkisi var'
ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tarımsal Biyoteknoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, propolis başta olmak üzere diğer arı ürünlerinin bağışıklık sistemini düzenleyici ve uyarıcı etkilerinin bulunduğunu söyledi.
Propolisin Bağışıklık Sistemi Üzerinde Düzenleyici Etkisi Var
Propolis başta olmak üzere diğer arı ürünlerinin bağışıklık sistemini düzenleyici ve uyarıcı etkilerinin bulunduğunu söyleyen Tarımsal Biyoteknoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, propolisten faydalanmak için doğru ve dozunda kullanımın önemine dikkat çekti.
Arı ürünleri ile hazırlanan BEE’O Kolonya, geçmişten günümüze siz ve sevdikleriniz için…
Arıların kovanlarını temizlemek ve sterilizasyon sağlamak için kullandıkları propolis, İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent Laboratuvarları’nda özenle hazırlanarak BEE’O Propolisli Kolonya’ya dönüştü ve ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızda olacak şekilde tasarlandı! Üstelik %99.9 antibakteriyel özellikte!
Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı: 'Arı sempatik değil ama yaşamımızı sürdürmede payı çok fazla'
Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cahit İleri, 20 Mayıs 'Dünya Arı Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, "Arı sempatik değil ama yaşamımızı sürdürmemizde payı çok fazla" dedi.
Normalleşme sürecinde bağışıklığınızı böyle güçlendirin
Yeni normal sürecine uyum sağlamaya çalıştığımız bu dönemde yaşadığımız stres, kaygı ve endişe bağışıklık sistemimizin zayıflamasına neden olabiliyor. T. Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, normalleşme sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için önerilerde bulundu.
Kilosu 5 bin lira! Siparişlere yetişemiyorlar
Amasya'da arıcılık yapan Halit Çelebi "Çin'in koronavirüs sonrasında üretimde sıkıntıya girmesiyle yurt dışından daha çok istek geldi. İtalya başta olmak üzere 6 ülkeden sipariş aldık, bazı ülkelere test ürünleri gönderdik" dedi.
Propolis nedir, nasıl tüketilmeli?
Propolis, insan sağlığı için alınması gereken 22 bileşeni içermesi açısından içinde bulunduğumuz yüzyılda keşfedilen, mükemmel doğal ürün özelliği ile de önem kazanmıştır. Mısırlılar ölülerini mumyalarken, Yunan ve Romalı doktorlar antiseptik ve yara iyileştirici olarak propolis kullanmışlardır. Peki, propolis nedir? Propolis nasıl tüketilmeli?