Prof. Dr. Süleyman Pampal haberleri sayfasında Prof. Dr. Süleyman Pampal hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 215 Prof. Dr. Süleyman Pampal haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Doğu Anadolu’da peş peşe yaşanan depremler, bölgede dikkat çeken bir hareketliliği yeniden gündeme taşıdı. Kısa süre içinde farklı illerde meydana gelen sarsıntılar, uzmanların da yakından izlediği bir tabloyu ortaya koyuyor. Özellikle belirli bir fay hattına işaret eden bu gelişmeler, “daha büyük bir deprem mi geliyor?” sorusunu akıllara getirdi. Uzman isimlerden gelen uyarılar endişeyi artırırken, bazı bölgeler için kritik değerlendirmeler yapılıyor.
#DepremMalatya’nın Pütürge ilçesi bu sabah 4,5 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. AFAD, olumsuz bir durum olmadığını duyurdu. Peki Malatya’da meydana gelen bu deprem nasıl bir mesaj veriyor? Prof. Dr. Süleyman Pampal, bölgedeki kırılmış fayların ve özellikle Yedisu Fayı’nın yaratabileceği büyük risklere dikkat çekerek Hurriyet.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu.
#Malatya DepremiEge Denizi'nde, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, sarsıntının 17,5 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı. Prof. Dr. Süleyman Pampal, depremin bölgenin normal sismik hareketliliğiyle uyumlu olduğunu belirterek, "Bu tür depremler sürpriz değil" dedi. Ancak asıl büyük depremi beklediği alana dikkat çekerek çok önemli bilgiler paylaştı.
#DepremBalıkesir'in Sındırgı ilçesinde deprem fırtınası sürüyor. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal CNN TÜRK canlı yayınında yaşanan deprem fırtınasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Pampal, "Gelenbe Fayı'na çarpıyor, dönüyor, kıramıyor o fayı ve Sındırgı fayı kuzeyi-güneyi tali fayları sürekli parçalıyor, kırıyor. Ve bu depremleri üretiyor. Ama Gelenbe Fayı buna ne kadar dayanır, dayanamazsa maalesef biraz daha büyük depremler olma ihtimali var" ifadelerini kullandı. Öte yandan Pampal, "Asıl tehlike Girit–Rodos hattında, 7.5-8.5 arası büyüklükte deprem olabilir" dedi.
#Deprem UyarısıBalıkesir'in Sındırgı ilçesinde deprem fırtınası sürüyor. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal CNN TÜRK canlı yayınında yaşanan deprem fırtınasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Pampal, "Gelenbe Fayı'na çarpıyor, dönüyor, kıramıyor o fayı ve Sındırgı fayı kuzeyi-güneyi tali fayları sürekli parçalıyor, kırıyor. Ve bu depremleri üretiyor. Ama Gelenbe Fayı buna ne kadar dayanır, dayanamazsa maalesef biraz daha büyük depremler olma ihtimali var" ifadelerini kullandı. Öte yandan Pampal, "Asıl tehlike Girit–Rodos hattında, 7.5-8.5 arası büyüklükte deprem olabilir" dedi.
#DepremSaat 09:41'de ise 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi Sındırgı'daki bu depremleri değerlendiren Prof. Dr. Süleyman Pampal, bölgede depremlerin daha uzun sürmeyeceğini belirtti. Pampal, asıl tehlikenin bulunduğu bölgeyi işaret ederek 7 ila 8 büyüklüğünde depremin tahmin edildiğini açıkladı.
#Sındırgı DepremleriGazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Sındırgı bölgesinin jeotermal bakımdan zengin olduğunu söyleyerek, "Sıcak su ve su buharı kaynakları bol ve buradan jeotermal enerji elde ediyoruz. Ama bu suların sıcak olmasının nedeni ne? Aktif faylar. Bu sıcak su, sıcak buharların faaliyetleri, bu depremlerin sık olması, deprem fırtınalarının ortaya çıkmasında bir etken olarak karşımıza çıkıyor" dedi. Öte yandan Pampal, İstanbul'u etkileyecek fayı açıklayarak 'O fay kırılmak için yeterli enerji biriktirmiş durumda' dedi.
#Prof. Dr. Süleyman PampalProf. Dr. Süleyman Pampal, Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde gerçekleşen 5.0'lık depremi CNN TÜRK'te değerlendirdi. Pampal, "Bu bölge 7’ye kadar deprem üretebilir. Ancak 5 büyüklüğündeki bir depremin tetikleme etkisinden söz etmek doğru değil. Ama bu tür depremler uyarmak bakımından bir anlam ifade ediyor. " dedi.
#Prof. Dr. Süleyman PampalProf. Dr. Süleyman Pampal, Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde gerçekleşen 5.0'lık depremi CNN TÜRK'te değerlendirdi. Pampal, "Bu bölge 7’ye kadar deprem üretebilir. Ancak 5 büyüklüğündeki bir depremin tetikleme etkisinden söz etmek doğru değil. Ama bu tür depremler uyarmak bakımından bir anlam ifade ediyor. " dedi.
#DepremDeprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kütahya Simav'da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası değerlendirmelerde bulundu. Pampal, "Güneye doğru geniş bir alanda faylar bulunduğu anlaşılıyor. Ege Denizi içinde meydana gelen deprem fırtınası depremleri niteliğinde. Sındırgı’nın yakını aynı fay. Batıda Sındırgı kırıldı şimdi doğuya doğru Simav’a kaydı" ifadelerini kullandı.
#DepremBalıkesir Sındırgı'da meydana gelen 4.9'luk deprem çevre illerden de hissedildi. Bu depremin ardından "Daha büyüğü yaşanır mı?" sorusu gündeme geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN TÜRK'te dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu ve dikkat edilmesi gereken iki fayı işaret etti.
#Balıkesir DepremiDeprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN Türk’te Balıkesir’de 6.1 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Pampal, "Artçı sarsıntılar elbette olacaktır. 6.1 büyüklüğü, bölge şartları dikkate alındığında yıkıcı etkiye sahiptir. İlgili kurumlar (AFAD, bakanlık ekipleri vb.) hızla bölgede çalışmaya başlamıştır. Vatandaşlarımızın uyarıları dikkate almasında büyük fayda vardır. " dedi.
#Prof. Dr. Süleyman PampalDeprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN Türk’te Balıkesir’de 6.1 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Pampal, "Artçı sarsıntılar elbette olacaktır. 6.1 büyüklüğü, bölge şartları dikkate alındığında yıkıcı etkiye sahiptir. İlgili kurumlar (AFAD, bakanlık ekipleri vb.) hızla bölgede çalışmaya başlamıştır. Vatandaşlarımızın uyarıları dikkate almasında büyük fayda vardır. " dedi. Pampal, depremi ana şok olarak değerlendirmenin daha doğru olduğunu belirterek "Bundan daha büyük deprem olabilir ancak çok güçlü değil" uyarısında bulundu.
#Prof. Dr. Süleyman PampalAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Merkez Üssü Silivri olan 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depem sonrası CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Süleyman Pampal "Normal bir durum. Artçılar devam eder. Daha küçük, seyrek artçılar beklenebilir. Zaten Doğu’da kırılmamış faylar var. Bunun bir artçı olduğunu söyleyebiliriz. Abartılacak bir durum değil. Korkulacak bir şey yok derken; bu artçı önemli değil ama 7 büyüklüğe ulaşacak deprem potansiyeli var. " ifadelerini kullandı.
#Marmara'da DepremBursa'nın Gemlik ilçesinde saat 13.57'de 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. CNN Türk yayınına bağlanan Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Gemlik civarındaki bu tür depremler sanki İznik depremini üreten fayın ısınma hareketleri gibi yorumlanabilir. Bir hazırlık gibi. Gemliğin içinden geçiyor bu fay. Bu fayın 1065'te 7 üzerinde deprem ürettiğini söyledik. Uzun zamandır enerji biriktiyor. 7-7.5 üzerinde bir deprem her an mümkündür. Deprem tehlikesi çok yüksek" dedi.
#İstanbulAFAD, Marmaris merkezli 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Muğla'nın yanı sıra, İzmir, Aydın ve Antalya'dan da hissedildi. Panik sonucu yaralanmaların yaşandığı depremde bir kişi hayatını kaybetti. Depremin yüksek odak derinliğine sahip olması ve tsunami riski nedeniyle Ege-Akdeniz hattındaki levha sınırı hareketliliğine dikkat çeken Prof. Dr. Süleyman Pampal, önemli açıklamalarda bulundu.
#DepremAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Konya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, Ankara başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "Konya içinden geçen oldukça uzun ve 7 büyüklüğünde deprem üretebilecek faylar var. Konya için de Ankara için de Eskişehir için de tehlike var. Abartı gibi geliyor ama değil, Türkiye'nin depremden muaf bölgesi yok" ifadelerini kullandı.
#Konya DepremiCNN Türk canlı yayınına katılan Prof Dr. Süleyman Pampal Muğla'daki depreme ilişkin açıklamasında, "Burası Afrika Avrasya levhasının sınırı. Bu bölgede tarihsel dönemde milattan sonra 7 tane çok yıkıcı deprem var. Bunlar 8- 8.5'i bulan büyük depremler. Burada büyük deprem olursa bu asla sürpriz olmaz, buna şaşırmayız." ifadelerini kullandı.
#MuğlaTürkiye’nin diri fay haritası 13 yıl sonra yeniden güncellendi. Haritaya eklenen 215 fay, yer altındaki hareketliliğin düşündüğümüzden çok daha geniş bir alana yayıldığını ortaya koyuyor. Uzmanlar bazı bölgeler için kritik uyarılar yaparken, özellikle bir fay hattı için “beni en çok o korkutuyor” ifadeleri dikkat çekti. Peki haritada görünenden daha fazlası mı var ve risk aslında hangi bölgelerde yoğunlaşıyor? Mercek altına aldık.
#DepremDün Adana’nın Saimbeyli ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem, bölgede endişeyi yeniden gündeme taşıdı. AFAD verilerine göre sarsıntı çevre illerde de hissedilirken, uzmanlar Adana Havzası’na dikkat çekerek bu hareketliliğin olası bir riskin habercisi olabileceği yönünde değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Süleyman Pampal ise Hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada bölgede “yeni bir fay hattı tespit ettiğini” belirtti. Peki bu fay, Adana Havzası’nda kaç büyüklüğüne kadar deprem üretebilir? Prof. Dr. Pampal, özel açıklamalarda bulundu.
#DepremMalatya’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedilirken uzmanların dikkat çektiği bir detay yeniden gündeme geldi. Gözler, uzun süredir sessizliğini koruyan ve ‘kritik eşik’ olarak gösterilen Yedisu Fayı’na çevrildi. Peki, Yedisu Fayı ile ilgili yürütülen çalışmalar neler ve bu fayda kaç büyüklüğünde deprem bekleniyor?
#DepremAFAD, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamada depremden kaynaklı olumsuz bir durumun olmadığı, saha taramalarının devam ettiği kaydedildi. CNN TÜRK'e bağlanarak depremi değerlendiren Prof. Dr. Süleyman Pampal, konuşmasında "Malatya oldukça hassas bir bölge. Çevredeki faylar 7'nin üzerinde deprem üretebilir. Oradaki depremler bizi kaygılandırıyor." dedi. Malatya Valisi Seddar Yavuz, il genelinde eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca deprem nedeniyle kentteki içme suyunda bulanıklık meydana geldi.
#Depremİstanbul'da 2.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Eyüpsultan merkezli depremin derinliği 12.6 km olarak kaydedildi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, depremin büyüklüğünün küçük olduğunu, fakat merkez üssünün şehir içinde olması nedeniyle hissedilmesinin normal olduğunu belirtti.
#DepremTokat’ın Niksar ilçesinde saat 03.35’te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem, son günlerde Türkiye’nin farklı bölgelerinde art arda yaşanan sarsıntıları yeniden gündeme taşıdı. Peki son bir haftada 4 ve üzeri büyüklükteki depremlerdeki artış ne anlama geliyor? Tokat’ta yaşanan deprem nasıl bir mesaj veriyor? Prof. Dr. Süleyman Pampal, Hurriyet.com.tr’ye dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
#DepremErzincan'ın Kemah ilçesinde saat 14.16'da 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliğini 4.52 km olarak duyurdu. Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN TÜRK canlı yayınında depreme ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu deprem beklenen depremi tetiklemiş olamaz. Zaten tetikleme olmadan beklenen bir fay var. Tetikleme çok önemli değil. 6 Şubat depreminde tetiklemeyi gördük. Burada bağlantı var ama deprem küçük. Enerjisini biriktirmiş kırılmayı bekleyen bir fay var. Maalesef önümüzdeki dönemde ülkemiz bu depremi yaşayacak" dedi.
#AFADBalıkesir’de art arda yaşanan depremler, merkez üssüne yakın bölgelerde yaşayanları en ufak sarsıntıda bile tedirgin ediyor. 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından gelen sarsıntılar, “deprem fırtınası” tartışmalarını yeniden gündeme taşırken, hareketliliğin neden sönümlenmediği merak konusu. Prof. Dr. Süleyman Pampal’a göre süreç, klasik fay kırılmalarından farklı ilerliyor. Peki, Sındırgı’daki bu hareketliliğin nedeni ne? Ne kadar daha sürecek? Prof. Dr. Pampal, özellikle kritik bir faya dikkat çekerek, Hürriyet.com.tr’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.
#Deprem6 Şubat depremlerinin ardından bir yıl süren artçı sarsıntılar yavaş yavaş sönümlenmişti. Ancak Hatay’da önce pazartesi günü sonra da bu gece yaşanan 4 ve 4,2 büyüklüğündeki depremler, şehirde yeniden tedirginlik yarattı. Prof. Dr. Süleyman Pampal, tarihsel depremleri hatırlatıp bölgedeki kritik faylara dikkat çekerek, küçük sarsıntıların gelecekteki riskler için önemli uyarılar taşıdığını vurgulayarak, Hurriyet.com.tr’ye çok önemli açıklamalarda bulundu.
#DepremAFAD'dan yapılan açıklamaya göre Antalya'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli ise bu depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu. Antalya Valiliği'nin açıklamada, "Gelen ilk bilgilere göre olumsuz bir durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir." denildi.
#Antalya DepremiAFAD'dan yapılan açıklamaya göre Antalya'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli ise bu depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu. Antalya Valiliği'nin açıklamada, "Gelen ilk bilgilere göre olumsuz bir durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir." denildi.
#DepremDün gece Türkiye’nin iki farklı bölgesinde sarsıntılar kaydedildi. Önce Van’ın Tuşba ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem yaşandı daha sonra ise Antalya’da merkez üssü Konyaaltı’nda 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bugün de depremler devam etti. Saat 12.24’de Antalya Körfezi-Kemer’de 3,6 ve saat 13.21’de yine Antalya Serik’te 4,9 büyüklüğündeki sarsıntılar kısa süreli paniğe yol açtı. Prof. Dr. Süleyman Pampal, özellikle Antalya’daki depremde önemli bir faya dikkat çekerek, Hurriyet.com.tr’ye özel açıklamalarda bulundu.
#DepremOsmaniye’nin Bahçe ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin 8,8 kilometre derinlikte olduğunu açıkladı. Bölgedeki aktif faylar ve sık sarsıntılar, uzmanlar tarafından yakından izleniyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal, Osmaniye’nin deprem açısından kritik bir noktada olduğunu vurgulayarak, Hurriyet.com.tr’ye çok önemli açıklamalarda bulundu.
#DepremCumartesi akşamı Çanakkale’nin Ayvacık açıklarında başlayan deprem zinciri, bölgeyi salladı. 4 büyüklüğündeki ana sarsıntının ardından 30’dan fazla mini deprem kaydedildi, bu gece yarısı ise 3,5 büyüklüğünde yeni bir deprem daha yaşandı. Uzmanlar bölgenin sürekli hareketli olduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Süleyman Pampal ise bölgedeki faylara ve kritik yerleşimlere dikkat çekerek hurriyet.com.tr’ye çok önemli açıklamalarda bulundu.
#DepremBalıkesir ve çevresinde süren artçı sarsıntılar endişe yaratırken gözler bu kez Gelenbe Fayı’na çevrildi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, bu fay hattının bugüne kadar kırılmadığını ancak bölgede stres birikiminin arttığını belirtti. Peki, Gelenbe Fayı kırılırsa kaç büyüklüğünde bir deprem olabilir? Prof. Dr. Pampal, bir ay önce Balıkesir, Akhisar ve Sındırgı başta olmak üzere Batı Anadolu’da yaptığı gezilerdeki gözlemlerini hurriyet.com.tr ile paylaştı.
#DepremAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, Sındırgı çevresinde yaşanan sarsıntıların bir “deprem fırtınası” olduğunu belirterek "Bu deprem, Gelenbe ve Sındırgı faylarının sınırında gerçekleşti. Gelenbe fayı aktif bir fay. Bu fayın kırılması söz konusu olursa 6-6.5 büyüklüğünde bir deprem üretebilir.” diye konuştu.
#AFADBalıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1'lik büyük depremin ardından artçılar devam ediyor. Çevre illerden de hissedilen depremler vatandaşları tedirgin ediyor. CNN Türk canlı yayınında Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Balıkesir'de büyük bir deprem olur mu sorusuna yanıt verdi.
#DepremMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre yurdun kuzey ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji sağanak yağış için tarih verdi. Sağanak yağışlar hafta sonuna kadar devam edecek. Öte yandan AKOM'dan İstanbullulara kritik uyarı geldi. İşte sağanak yağış beklenen iller...
#Sağanak Yağış


































