Prof. Dr. Naci Görür haberleri sayfasında Prof. Dr. Naci Görür hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 86 Prof. Dr. Naci Görür haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Marmara Denizi'nde dün yaşanan depremi değerlendiren Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Marmara'da dün olan deprem bizim beklediğimiz Kuzey Anadolu Fayının(KAF) kuzey kolu üzerinde değil. Aksine KAF fayının güney kolu üzerinde oldu. İstanbul'da en az 7.2, maksimum 7.6 büyüklükte deprem bekliyoruz. Bunları Kumburgaz Fayı veya Adalar Fayı üzerinde olabilir. İstanbul henüz tam olarak depreme hazır değil." dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bizim Yedisu fayı dediğimiz Kuzey Anadolu fayının bir bölümü. Orası çok etkin ve hızlı. Oradan çok endişemiz var bizim. Tunceli’yi etkileyebilecek ciddi bir durum. Zamanı tam bilmiyoruz ama en son deprem orada 1784 yılında demek ki zamanı dolmuş veya dolmak üzere. Ona dikkatli olmak lazım. Bir deprem de yine Tunceli’ye yakın Malatya fayı var. Malatya fayı da yani 2 bin 500 sene gibi tekerrür periyodu var. Bu son depremler bu fayları tetiklemiş olabilir. Ya da bunlara stres transfer etmiş olabilir. Onları zamanından önce deprem üretmeye zorlayabilir” ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bizim Yedisu fayı dediğimiz Kuzey Anadolu fayının bir bölümü. Orası çok etkin ve hızlı. Oradan çok endişemiz var bizim. Tunceli’yi etkileyebilecek ciddi bir durum. Zamanı tam bilmiyoruz ama en son deprem orada 1784 yılında demek ki zamanı dolmuş veya dolmak üzere. Ona dikkatli olmak lazım. Bir deprem de yine Tunceli’ye yakın Malatya fayı var. Malatya fayı da yani 2 bin 500 sene gibi tekerrür periyodu var. Bu son depremler bu fayları tetiklemiş olabilir. Ya da bunlara stres transfer etmiş olabilir. Onları zamanından önce deprem üretmeye zorlayabilir” ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürAFAD, saat 07.58'de merkez üssü Konya'nın Kulu ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür’den ilk açıklama geldi. Konya’da deprem olur mu? sorusu da bölgede yaşayan yüz binlerce kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Görür sosyal medya hesabından depreme ilişkin yaptığı paylaşımda, “Konya, Kulu-Tavşancalı’da 5,1 deprem oldu . Yakınlarda aynı bölgede aynı büyüklükte deprem Çandır- Selçuklu’da olmuştu. Bugünkü deprem muhtemelen Eskişehir Fay Zonunun devamında oluştu (Esat vd 2016), sevgiyle” ifadelerine yer verdi. Peki, Konya’da fay hattı var mı, deprem bölgesi mi?
#Prof. Dr. Naci Görürİstanbul Bakırköy’de düzenlenen 'Afete Dayanıklı Şehir ve 17 Ağustos Anma Programı’ panelinde konuşan Prof. Dr. Naci Görür, “ 14 tane barajın, 7'si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz. Ayrıca İstanbul'da en az yüz milyon ton atık çıkar. Atık dediğim olur. Bunun için de asbest de dahil, parlayıcı, patlayıcı, toksin, kimyevi maddelerin hepsi. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım” dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos depreminin ardından yapılan araştırmaya dikkat çekerek olası Marmara depremi için zamanın daraldığını vurguladı. Görür, olası depremin ardından İstanbul'a dışarıdan destek gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Olası bir depremde İstanbul kendi kendine yetemez çünkü hastanelerin ne kadar çalışacağı, itfaiyenin ne kadar çalışacağı meçhul. Depremde olabilecek yıkım nedeniyle burada ulaşım da olmayabilir. Veya çok sıkıntılı olabilir. İstanbul'da büyük bir kaos söz konusu olabilir. İnsanların belli bir kısmı göçük altında kalabilir. Onlara ulaşılamayabilir cankurtaranlar çalışamayabilir. İstanbul'da bir kar yağışı, bir yağmur olduğu zaman bile biz İstanbul'un ne kadar kaosa sürüklendiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos depreminin ardından yapılan araştırmaya dikkat çekerek olası Marmara depremi için zamanın daraldığını vurguladı. Görür, olası depremin ardından İstanbul'a dışarıdan destek gelmesi gerektiğini belirterek, "İstanbul kendi kendine yetemez çünkü hastanelerin ne kadar çalışacağı, itfaiyenin ne kadar çalışacağı meçhul. Depremde olabilecek yıkım nedeniyle burada ulaşım da olmayabilir. İstanbul'da büyük bir kaos söz konusu olabilir. İnsanların belli bir kısmı göçük altında kalabilir. Onlara ulaşılamayabilir cankurtaranlar çalışamayabilir. İstanbul'da bir kar yağışı, bir yağmur olduğu zaman bile biz İstanbul'un ne kadar kaosa sürüklendiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.
#Deprem6 Şubat depremlerinde açığa çıkan enerjinin kırılmamış faylara transfer edildiğini belirten Prof. Dr. Naci Görür, dün Adana'da meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Adana bölgesi hala hassasiyetini koruyor" dedi. Olası Marmara depremi için uyarılarda bulunan Prof. Dr. Görür, "İstanbul'da depremin yaklaştığı kesin. Her an olabilir kaydıyla 1999'dan itibaren 30 sene içerisinde olma olasılığı yüzde 62 olarak söylenmişti. Bir de Türkiye'de böyle meydana gelen büyük depremlerin, Anadolu fay zonu üzerine öyle veya böyle belirli stres eklemesini de göz önüne alırsak yani bu işin çok uzaması da mümkün değil" ifadelerini kullandı.
#Adana6 Şubat depremlerinde açığa çıkan enerjinin kırılmamış faylara transfer edildiğini belirten Prof. Dr. Naci Görür, dün Adana'da meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Adana bölgesi hala hassasiyetini koruyor" dedi. Olası Marmara depremi için uyarılarda bulunan Prof. Dr. Görür, "İstanbul'da depremin yaklaştığı kesin. Her an olabilir kaydıyla 1999'dan itibaren 30 sene içerisinde olma olasılığı yüzde 62 olarak söylenmişti. Bir de Türkiye'de böyle meydana gelen büyük depremlerin, Anadolu fay zonu üzerine öyle veya böyle belirli stres eklemesini de göz önüne alırsak yani bu işin çok uzaması da mümkün değil" ifadelerini kullandı.
#DepremDepremle ilgili yaptığı açıklamalarla tanınan Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul ile ilgili yeni uyarılarda bulundu. Görür, Adalar Kumburgaz hattı ile ilgili konuştu. Marmara ve Bursa’nın deprem riskini değerlendiren Görür, “Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak deprem bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi. Peki, Adalar Kumburgaz fayı nereden geçiyor? Adalar Kumburgaz fay hattı hangi ilçeleri etkiler?
#Adalar Fay HattıBursa, Gemlik Belediyesi’nin Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı’nda konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak deprem bekliyoruz.” dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için yeni bir uyarıda bulundu. Görür, depremden önce alınması gerek önlemlerin eksikliğine değinerek yetkililere seslendi. Prof. Dr. Görür, "İstanbul'da şu an kanalizasyon sisteminin depreme hazır olmadığını biliyoruz kimi barajların depreme hazır olmadığını biliyoruz. Eğer siz bu atıkları ve molozları uluslararası standartlara göre bertaraf etmezseniz bu atıklar uzun dönemde en az deprem kadar insanların hastalıktan ölmesine neden olabilir" dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürYaşanan depremler nedeniyle Adana’da evlerine giremeyenlere seslenen Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Belediyenin ve yetkililerin herhangi bir binada sorun görmediği, çatlak ve kırık olmadığı yerde insanlar rahatlıkla evlerinde olabilirler" dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürJeolog, Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kanal D'de yayınlanan Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu 'Neler Oluyor Hayatta' programında yaptığı yeni bilgilendirmelere açıklık getirdi. Görür, "İzmir’e dedim ki, bilim insanları sizi de uyarıyor. Aynen İstanbul’u uyardığımız gibi, bizim yıllarca Maraş’ı uyardığımız gibi, Hatay’ı uyardığımız gibi, Elazığ’ı uyardığımız gibi..." dedi. Görür, "Bütün Türkiye’ye haykırarak bunu söylüyorum. Fay tartışmasını bırakın. Ne zaman, nerede olacağını bırakın. Bu deprem gelirse on binleri telef edecek, bu bilimsel gerçeklik. İstanbul’u İzmir’i depreme nasıl hazırlayabiliriz, ne yöntemler yapabiliriz, bu belli. Depreme dirençli kentler haline getirelim" ifadelerini kullandı.
#DepremJeolog, Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kanal D'de yayınlanan Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu 'Neler Oluyor Hayatta' programında yaptığı yeni bilgilendirmelere açıklık getirdi. Görür, "İzmir’e dedim ki, bilim insanları sizi de uyarıyor. Aynen İstanbul’u uyardığımız gibi, bizim yıllarca Maraş’ı uyardığımız gibi, Hatay’ı uyardığımız gibi, Elazığ’ı uyardığımız gibi..." dedi. Görür, "Bütün Türkiye’ye haykırarak bunu söylüyorum. Fay tartışmasını bırakın. Ne zaman, nerede olacağını bırakın. İstanbul nasıl olur, neresi yıkılır, orası mı sağlam, burası mı demeyi bırakın. Bu deprem gelirse on binleri telef edecek, bu bilimsel gerçeklik" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'taki iki depremden sonra yaptığı değerlendirmede, Hatay'ın ölü fay kesimlerinde bir stres transferinin olabileceğini, oralara bir yük geldiğini düşünüyorum. Oralarda özenli ve dikkatli olmak lazım uyarısında bulunmuştu.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bunu ilk kez söylüyorum bunu bütün Türkiye duysun, Türkiye'de en fazla deprem üreten iki fay var. Biri Kuzey Anadolu fayı, diğeri Doğu Anadolu fayı. Her iki fay enerjisinin büyük bir kısmını boşalttı. Bu demektir ki önümüzdeki birkaç yüz sene içerisinde Türkiye'de çok büyük bir deprem olmayacak, en azından bu iki fay kuşağı boyunca. Ancak bizim yine de endişe ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova arasında" dedi. Beklenen İstanbul depremi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Görür, "İstanbul'da durum hiç iyi değil. Nasıl 3 gün önce 'Maraş'tan endişe ediyoruz' diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul'dan endişe ediyorum" diye konuştu.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bunu ilk kez söylüyorum bunu bütün Türkiye duysun, Türkiye'de en fazla deprem üreten iki fay var. Biri Kuzey Anadolu fayı, diğeri Doğu Anadolu fayı. Her iki fay enerjisinin büyük bir kısmını boşalttı. Bu demektir ki önümüzdeki birkaç yüz sene içerisinde Türkiye'de çok büyük bir deprem olmayacak, en azından bu iki fay kuşağı boyunca. Ancak bizim yine de endişe ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova arasında" dedi. Beklenen İstanbul depremi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Görür, "İstanbul'da durum hiç iyi değil. Nasıl 3 gün önce 'Maraş'tan endişe ediyoruz' diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul'dan endişe ediyorum" diye konuştu.
#DepremYer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremi için zamanın çok daraldığını ancak kentte hummalı bir çalışma görülmediğini belirterek, “Belediye ve hükümetin iş birliğiyle İstanbul’u depreme hazırlaması lazım. Ama hep ayrı telden çalınıyor maalesef. Bir bilim adamı olarak bunu görüyorum. İsyan da ediyorum, söylüyorum ama yapacak bir şey yok. Türkiye’de hiçbir kurumun depreme hazır olduğunu görmedim” diye konuştu.
#İstanbulMarmara Denizi'nde dün yaşanan depremi değerlendiren Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Marmara'da dün olan deprem bizim beklediğimiz Kuzey Anadolu Fayının(KAF) kuzey kolu üzerinde değil. Aksine KAF fayının güney kolu üzerinde oldu. İstanbul'da en az 7.2, maksimum 7.6 büyüklükte deprem bekliyoruz. Bunları Kumburgaz Fayı veya Adalar Fayı üzerinde olabilir. İstanbul henüz tam olarak depreme hazır değil." dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bizim Yedisu fayı dediğimiz Kuzey Anadolu fayının bir bölümü. Orası çok etkin ve hızlı. Oradan çok endişemiz var bizim. Tunceli’yi etkileyebilecek ciddi bir durum. Zamanı tam bilmiyoruz ama en son deprem orada 1784 yılında demek ki zamanı dolmuş veya dolmak üzere. Ona dikkatli olmak lazım. Bir deprem de yine Tunceli’ye yakın Malatya fayı var. Malatya fayı da yani 2 bin 500 sene gibi tekerrür periyodu var. Bu son depremler bu fayları tetiklemiş olabilir. Ya da bunlara stres transfer etmiş olabilir. Onları zamanından önce deprem üretmeye zorlayabilir” ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bizim Yedisu fayı dediğimiz Kuzey Anadolu fayının bir bölümü. Orası çok etkin ve hızlı. Oradan çok endişemiz var bizim. Tunceli’yi etkileyebilecek ciddi bir durum. Zamanı tam bilmiyoruz ama en son deprem orada 1784 yılında demek ki zamanı dolmuş veya dolmak üzere. Ona dikkatli olmak lazım. Bir deprem de yine Tunceli’ye yakın Malatya fayı var. Malatya fayı da yani 2 bin 500 sene gibi tekerrür periyodu var. Bu son depremler bu fayları tetiklemiş olabilir. Ya da bunlara stres transfer etmiş olabilir. Onları zamanından önce deprem üretmeye zorlayabilir” ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürAFAD, saat 07.58'de merkez üssü Konya'nın Kulu ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür’den ilk açıklama geldi. Konya’da deprem olur mu? sorusu da bölgede yaşayan yüz binlerce kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Görür sosyal medya hesabından depreme ilişkin yaptığı paylaşımda, “Konya, Kulu-Tavşancalı’da 5,1 deprem oldu . Yakınlarda aynı bölgede aynı büyüklükte deprem Çandır- Selçuklu’da olmuştu. Bugünkü deprem muhtemelen Eskişehir Fay Zonunun devamında oluştu (Esat vd 2016), sevgiyle” ifadelerine yer verdi. Peki, Konya’da fay hattı var mı, deprem bölgesi mi?
#Prof. Dr. Naci Görürİstanbul Bakırköy’de düzenlenen 'Afete Dayanıklı Şehir ve 17 Ağustos Anma Programı’ panelinde konuşan Prof. Dr. Naci Görür, “ 14 tane barajın, 7'si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz. Ayrıca İstanbul'da en az yüz milyon ton atık çıkar. Atık dediğim olur. Bunun için de asbest de dahil, parlayıcı, patlayıcı, toksin, kimyevi maddelerin hepsi. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım” dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos depreminin ardından yapılan araştırmaya dikkat çekerek olası Marmara depremi için zamanın daraldığını vurguladı. Görür, olası depremin ardından İstanbul'a dışarıdan destek gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Olası bir depremde İstanbul kendi kendine yetemez çünkü hastanelerin ne kadar çalışacağı, itfaiyenin ne kadar çalışacağı meçhul. Depremde olabilecek yıkım nedeniyle burada ulaşım da olmayabilir. Veya çok sıkıntılı olabilir. İstanbul'da büyük bir kaos söz konusu olabilir. İnsanların belli bir kısmı göçük altında kalabilir. Onlara ulaşılamayabilir cankurtaranlar çalışamayabilir. İstanbul'da bir kar yağışı, bir yağmur olduğu zaman bile biz İstanbul'un ne kadar kaosa sürüklendiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos depreminin ardından yapılan araştırmaya dikkat çekerek olası Marmara depremi için zamanın daraldığını vurguladı. Görür, olası depremin ardından İstanbul'a dışarıdan destek gelmesi gerektiğini belirterek, "İstanbul kendi kendine yetemez çünkü hastanelerin ne kadar çalışacağı, itfaiyenin ne kadar çalışacağı meçhul. Depremde olabilecek yıkım nedeniyle burada ulaşım da olmayabilir. İstanbul'da büyük bir kaos söz konusu olabilir. İnsanların belli bir kısmı göçük altında kalabilir. Onlara ulaşılamayabilir cankurtaranlar çalışamayabilir. İstanbul'da bir kar yağışı, bir yağmur olduğu zaman bile biz İstanbul'un ne kadar kaosa sürüklendiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.
#Deprem6 Şubat depremlerinde açığa çıkan enerjinin kırılmamış faylara transfer edildiğini belirten Prof. Dr. Naci Görür, dün Adana'da meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Adana bölgesi hala hassasiyetini koruyor" dedi. Olası Marmara depremi için uyarılarda bulunan Prof. Dr. Görür, "İstanbul'da depremin yaklaştığı kesin. Her an olabilir kaydıyla 1999'dan itibaren 30 sene içerisinde olma olasılığı yüzde 62 olarak söylenmişti. Bir de Türkiye'de böyle meydana gelen büyük depremlerin, Anadolu fay zonu üzerine öyle veya böyle belirli stres eklemesini de göz önüne alırsak yani bu işin çok uzaması da mümkün değil" ifadelerini kullandı.
#Adana6 Şubat depremlerinde açığa çıkan enerjinin kırılmamış faylara transfer edildiğini belirten Prof. Dr. Naci Görür, dün Adana'da meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Adana bölgesi hala hassasiyetini koruyor" dedi. Olası Marmara depremi için uyarılarda bulunan Prof. Dr. Görür, "İstanbul'da depremin yaklaştığı kesin. Her an olabilir kaydıyla 1999'dan itibaren 30 sene içerisinde olma olasılığı yüzde 62 olarak söylenmişti. Bir de Türkiye'de böyle meydana gelen büyük depremlerin, Anadolu fay zonu üzerine öyle veya böyle belirli stres eklemesini de göz önüne alırsak yani bu işin çok uzaması da mümkün değil" ifadelerini kullandı.
#DepremYerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz aylarda Adana ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından önemli uyarılarda bulunmuştu. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından sarsıntıların devam ettiği Güney bölgesi için sık sık uyarılarda bulunan Naci Görür, sosyal medyadan paylaşım yapmıştı. Görür, paylaşımında "Kazandere- Göksun'da 4,7 deprem oldu. Daha önceki depremler gibi Hacı Kodal civarında, Göksun hattı üzerinde. Bu bölge gerçekten kıpır kıpır." ifadelerine yer vermişti. Peki, Adana'da başka deprem olacak mı? İşte, Naci Görür'den önemli açıklamalar
#Naci GörürAFAD'ın verilerine göre saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Bize şu an olumsuz bir bilgi gelmedi. Sadece Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü haberi geldi. Arkadaşlarımız oraya gidiyor. Ağır hasarlı binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde yıkılıyor" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Adana’da 2 kişi yüksekten atlama ve eşya düşmesine, Osmaniye’de ise 6 kişi yüksekten atlama ve düşmeye bağlı olarak olaydan etkilenmiştir" dedi. Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından "6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var" mesajını paylaştı. Öte yandan AFAD, Kozan'da saat 10:57'de, 4.4 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldiğini duyurdu.
#DepremDepremle ilgili yaptığı açıklamalarla tanınan Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul ile ilgili yeni uyarılarda bulundu. Görür, Adalar Kumburgaz hattı ile ilgili konuştu. Marmara ve Bursa’nın deprem riskini değerlendiren Görür, “Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak deprem bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi. Peki, Adalar Kumburgaz fayı nereden geçiyor? Adalar Kumburgaz fay hattı hangi ilçeleri etkiler?
#Adalar Fay HattıBursa, Gemlik Belediyesi’nin Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı’nda konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak deprem bekliyoruz.” dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürTBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nun dinlediği yerbilimciler, olası İstanbul depremine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Prof. Dr. Naci Görür şehirde kanalizasyon şebekesinin çökeceğini söylerken, Prof. Dr. Okan Tüysüz “90 bin bina depreme dayanıksız, İstanbul’un yüzde 20’sinde zemin zayıf” dedi...
#İstanbulBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için yeni bir uyarıda bulundu. Görür, depremden önce alınması gerek önlemlerin eksikliğine değinerek yetkililere seslendi. Prof. Dr. Görür, "İstanbul'da şu an kanalizasyon sisteminin depreme hazır olmadığını biliyoruz kimi barajların depreme hazır olmadığını biliyoruz. Eğer siz bu atıkları ve molozları uluslararası standartlara göre bertaraf etmezseniz bu atıklar uzun dönemde en az deprem kadar insanların hastalıktan ölmesine neden olabilir" dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürYaşanan depremler nedeniyle Adana’da evlerine giremeyenlere seslenen Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Belediyenin ve yetkililerin herhangi bir binada sorun görmediği, çatlak ve kırık olmadığı yerde insanlar rahatlıkla evlerinde olabilirler" dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürProf. Dr. Naci Görür deprem açıklaması ile son günlerde gündemin aranan isimlerinden biri oldu. Kahramanmaraş depreminin ardından Hatay ve Adıyaman illeri ile ilgili tahminlerinde de yanılmayan Naci Görür pek çok kişi tarafından takip ediliyor. Peki, Prof. Dr. Naci Görür kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Jeolog Naci Görür hayatı ve biyografisi...
#Naci GörürJeolog, Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kanal D'de yayınlanan Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu 'Neler Oluyor Hayatta' programında yaptığı yeni bilgilendirmelere açıklık getirdi. Görür, "İzmir’e dedim ki, bilim insanları sizi de uyarıyor. Aynen İstanbul’u uyardığımız gibi, bizim yıllarca Maraş’ı uyardığımız gibi, Hatay’ı uyardığımız gibi, Elazığ’ı uyardığımız gibi..." dedi. Görür, "Bütün Türkiye’ye haykırarak bunu söylüyorum. Fay tartışmasını bırakın. Ne zaman, nerede olacağını bırakın. Bu deprem gelirse on binleri telef edecek, bu bilimsel gerçeklik. İstanbul’u İzmir’i depreme nasıl hazırlayabiliriz, ne yöntemler yapabiliriz, bu belli. Depreme dirençli kentler haline getirelim" ifadelerini kullandı.
#DepremJeolog, Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kanal D'de yayınlanan Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu 'Neler Oluyor Hayatta' programında yaptığı yeni bilgilendirmelere açıklık getirdi. Görür, "İzmir’e dedim ki, bilim insanları sizi de uyarıyor. Aynen İstanbul’u uyardığımız gibi, bizim yıllarca Maraş’ı uyardığımız gibi, Hatay’ı uyardığımız gibi, Elazığ’ı uyardığımız gibi..." dedi. Görür, "Bütün Türkiye’ye haykırarak bunu söylüyorum. Fay tartışmasını bırakın. Ne zaman, nerede olacağını bırakın. İstanbul nasıl olur, neresi yıkılır, orası mı sağlam, burası mı demeyi bırakın. Bu deprem gelirse on binleri telef edecek, bu bilimsel gerçeklik" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'taki iki depremden sonra yaptığı değerlendirmede, Hatay'ın ölü fay kesimlerinde bir stres transferinin olabileceğini, oralara bir yük geldiğini düşünüyorum. Oralarda özenli ve dikkatli olmak lazım uyarısında bulunmuştu.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bunu ilk kez söylüyorum bunu bütün Türkiye duysun, Türkiye'de en fazla deprem üreten iki fay var. Biri Kuzey Anadolu fayı, diğeri Doğu Anadolu fayı. Her iki fay enerjisinin büyük bir kısmını boşalttı. Bu demektir ki önümüzdeki birkaç yüz sene içerisinde Türkiye'de çok büyük bir deprem olmayacak, en azından bu iki fay kuşağı boyunca. Ancak bizim yine de endişe ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova arasında" dedi. Beklenen İstanbul depremi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Görür, "İstanbul'da durum hiç iyi değil. Nasıl 3 gün önce 'Maraş'tan endişe ediyoruz' diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul'dan endişe ediyorum" diye konuştu.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bunu ilk kez söylüyorum bunu bütün Türkiye duysun, Türkiye'de en fazla deprem üreten iki fay var. Biri Kuzey Anadolu fayı, diğeri Doğu Anadolu fayı. Her iki fay enerjisinin büyük bir kısmını boşalttı. Bu demektir ki önümüzdeki birkaç yüz sene içerisinde Türkiye'de çok büyük bir deprem olmayacak, en azından bu iki fay kuşağı boyunca. Ancak bizim yine de endişe ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova arasında" dedi. Beklenen İstanbul depremi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Görür, "İstanbul'da durum hiç iyi değil. Nasıl 3 gün önce 'Maraş'tan endişe ediyoruz' diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul'dan endişe ediyorum" diye konuştu.
#DepremYer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremi için zamanın çok daraldığını ancak kentte hummalı bir çalışma görülmediğini belirterek, “Belediye ve hükümetin iş birliğiyle İstanbul’u depreme hazırlaması lazım. Ama hep ayrı telden çalınıyor maalesef. Bir bilim adamı olarak bunu görüyorum. İsyan da ediyorum, söylüyorum ama yapacak bir şey yok. Türkiye’de hiçbir kurumun depreme hazır olduğunu görmedim” diye konuştu.
#İstanbul17 Ağustos 1999 depremini değerlendiren Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara'da beklenen depremin 1999 yılından itibaren her an olmak kaydıyla 30 sene içerisinde olma olasılığını yüzde 64 olduğu bilimsel olarak açıklandı. 1999'dan bu yana 23 sene geçti, yüzde 64 olasılık 2029'a kadar olduğuna göre, biz işin son evresine geldik. Marmara'nın altındaki Kuzey Anadolu'nun bir bölümü olan fay kırıldığı takdirde minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde deprem üretir" dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürProf.Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde kıyıdan 8-9 kilometre uzaklıktaki fayın, 20 kilometre kuzey ve güney kesiminde çok büyük etkisi olacağını belirterek, Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölgeyi 'cehennemin içi' olarak tanımladı.
#Prof.Dr. Naci GörürProf.Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde kıyıdan 8-9 kilometre uzaklıktaki fayın, 20 kilometre kuzey ve güney kesiminde çok büyük etkisi olacağını belirterek, Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölgeyi 'cehennemin içi' olarak tanımladı.
#İSTANBULProf. Dr. Naci Görür, son depremlerin ardından değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. Görür, Ereğli açıklarında gerçekleşen depremin Marmara'daki fay hattı ile alakası olmadığını belirtirken yine de İstanbul için zamanın daraldığını dile getirdi. Naci Görür, "Doğu Anadolu Fayı üzerinde Erkenek, Çelikhan, Kahramanmaraş Türkoğlu yörelerinde bundan sonraki depremlerin oralarda olacağını düşünüyorum. İstanbul bizim beklediğimiz deprem periyodu içerisinde zamanı tükeniyor. 7.0'ın üzerinde bir deprem ile sınanacak" dedi.
#Prof. Dr. Naci Görür