Prof. Dr. Mustafa Gerek
Toplam 1.330 haberi bulunmuştur.
Prof. Dr. Mustafa Gerek Haberleri
Korona virüs geçirenler aşı olacak mı? Uzmanlardan dikkat çeken açıklama: 4-5 ay önce hastalık geçirenler...
Korona virüs geçirenlerin aşı olup olmayacağı, aşı takviminin netleşmesinin ardından gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı korona virüs aşısı sorgulama sayfasını e Nabız sisteminden erişime açarken, uzmanlardan da dikkat çeken açıklama geldi. Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Gerek, koronavirüs geçirenlerin antikoruna bakılması gerektiğini ifade ederek, 4-5 ay önce hastalığı geçirmiş kişilere aşı yapılmasında sakınca olmadığını belirtti. İşte, Korona geçirenlere aşı yapılacak mı sorusunun yanıtına yönelik değerlendirmeler.
Antikor nedir? Yeterli antikorunuz varsa…
Dünyayı umutlandıran koronavirüs aşısındaki gelişmeler ardından antikor terimini daha sık duymaya başladık. Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Gerek, "Yeni hastalık geçirdiniz daha birkaç aylık bir zaman geçti, bu dönemde muhtemeldir ki yeterli antikorunuz vardır; bu aşamada aşı olunmasına gerek olmayabilir. Ancak kişi hastalığı geçirdiğini bilmiyorsa; çünkü toplumun büyük bir çoğunluğu herhangi bir semptom yaşamadan bu hastalığı geçirme şansına sahip olabiliyor. Dolayısıyla bu kişilerin aşı olmasında hiçbir sakınca yok" dedi. Peki, antikor ne demek?
Yakın zamanda Covid-19 geçirenler aşı yaptırmalı mı?
Türkiye’de yaygın uygulamasına başlanacak Çin menşeili Covid-19 aşısının Türkiye’deki Faz 3 çalışmalarında gönüllü olan Prof. Dr. Mustafa Gerek, koronavirüs geçiren kişilerin aşı planlamasındaki yerini anlattı. Prof. Dr. Gerek, "Bir kişi eğer 4-5 aylık zaman diliminden önce hastalığı geçirmiş ise, aşı yapılmasında hiçbir sakınca yok. Yeni hastalık geçirdiniz daha birkaç aylık bir zaman geçti, bu dönemde muhtemeldir ki yeterli antikorunuz vardır; bu aşamada aşı olunmasına gerek olmayabilir" dedi.
Prof. Dr. Gerek: '4-5 ay önce koronavirüs geçirmiş kişi aşı yaptırabilir'
Türkiye'de yaygın uygulamasına başlanacak Çin menşeili Covid-19 aşısının Türkiye'deki Faz 3 çalışmalarında gönüllü olan Prof. Dr. Mustafa Gerek, koronavirüs geçiren kişilerin aşı planlamasındaki yerini anlattı. Prof. Dr. Gerek, "Bir kişi eğer 4-5 aylık zaman diliminden önce hastalığı geçirmiş ise, aşı yapılmasında hiçbir sakınca yok. Yeni hastalık geçirdiniz daha birkaç aylık bir zaman geçti, bu dönemde muhtemeldir ki yeterli antikorunuz vardır; bu aşamada aşı olunmasına gerek olmayabilir" dedi.
Aşı gönüllüsü profesör: Covid-19 geçirmedim, aşı beni koruyor
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca'nın, 50 milyon doz için sözleşme imzalandığını açıkladığı Çin menşeli Covid-19 aşısının Türkiye'deki Faz 3 çalışmalarında gönüllü olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, DHA'ya konuştu.
Aşı gönüllüsü profesörden antikor sözleri: Beni koruyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, 50 milyon doz için sözleşme imzalandığını açıkladığı Çin menşeli Covid-19 aşısının Türkiye'deki Faz 3 çalışmalarında gönüllü olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, DHA'ya konuştu. Prof. Dr. Gerek, "Yeterli düzeyde antikor oluştu. Bu antikorun beni koruduğunu da düşünüyorum. Çünkü çevremdeki herkes Covid-19 enfeksiyonu geçirdi. Ben bu enfeksiyonu geçirmedim" dedi.
'Covid-19, beyinde hasarlanmalara ve kayıplara yol açıyor'
SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, "Koronavirüs sinir dokularına karşı da çok duyarlılığı olan, oralara yerleşmeye çalışan bir virüstür. Bu bakımdan Covid-19 sonrası kişilerde beyin dokusunda belli hasarlanmaların ve kayıplarının olduğunu söyleyebiliriz" dedi.
Aşı gönüllüsü profesöre, Çin'in koronavirüs aşısının ikinci dozu yapıldı
ÇİN'de geliştirilen Covid-19 aşısının gönüllü uygulamalarına katılan Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek'e aşının ikinci dozu yapıldı.
Aşı gönüllüsü rektör yardımcıları
SBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemalettin Aydın ve Prof. Dr. Mustafa Gerek, Ankara Şehir Hastanesinde, Çin'den gelen Kovid-19 aşısının gönüllüler üzerindeki denemesine katıldı.
Antiviral ve Antibakteriyel: Pembe Laden (Cistus Creticus)
Tüm dünyada ve Türkiye’de rakamların son günlerde bir artış trendinde olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Prof.Dr. Mustafa Gerek, günümüzde en iyi bilinen korunma yöntemlerin maske, mesafe ve temizlik olduğuna dikkati çekerek, önümüzdeki günlerde Covid-19’la mücadelede yeni bir dönem başlayabileceğini söyledi.
Ankara'nın eylül sonunda rahatlayacağını tahmin ediyoruz
SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, Ankara'da koronavirüs vakalarının artmasında, çevre illerde hastalanan kişilerin tedavi için gelmesinin de etkili olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gerek, "Önümüzdeki dönemde Ankara'daki rakamların azalmasını bekliyoruz. Tabi ki bu bir süreç, zaman alacaktır. Eylül ayının sonuna doğru Ankara rahatlar, diye tahmin ediyoruz" dedi.Prof. Dr. Mustafa Gerek, Ankara'daki vakaların özellikle ağustos ayı itibarıyla belirli artış trendine ulaştığını ve beklenenin üzerindeki hasta sayısı ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Prof. Dr. Gerek, "Burada 2 önemli neden var. Bunlardan bir tanesi, Ankara'da oturan vatandaşlarımız; özellikle Ankara?nın çevresindeki illerden Ankara?ya göç etmiş kişilerden oluşuyor. Ankara; Çankırı, Çorum, Kayseri, Kırıkkale gibi çevresindeki illerden çok fazla göç alan bir yer. Ve vatandaşlarımız buralara gittiler. Fiziki mesafeye, maske kullanımına gereken özen gösterilmedi. Daha kalabalık ortamlarda düğün yaptılar. Tarlada beraber çalıştılar. Akşamları kalabalık ortamlarda beraberce yemek yediler. Ve bu hastalığın bir yerde yayılmasına neden oldular. Bunların bir kısmı ağustos ayının sonuna doğru geri döndü, bir kısmı hasta olarak geri döndü ve hastalığı buradaki kişilere de bulaştırdıklarını tahmin ediyoruz. İkinci bir neden ise yaz dönemi, diye tatile gidildi. Tatil yörelerinde de fiziki mesafe, toplu olarak bir arada bulunma gibi konularda çok özenli davranılmadı. Buralarda da hastalık kapıldı. Ve bu kişiler tatil dönüşü Ankara'da hastalanma oranlarını artırdı" diye konuştu.
Ankara'daki vakaların artmasının nedenini açıkladı, Eylül sonunu işaret etti
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, Ankara'da koronavirüs vakalarının artmasında çevre illerde hastalanan kişilerin tedavi için gelmesinin de etkili olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gerek, "Önümüzdeki dönemde Ankara'daki rakamların azalmasını bekliyoruz. Tabi ki bu bir süreç, zaman alacaktır. Eylül ayının sonuna doğru Ankara rahatlar, diye tahmin ediyoruz" dedi.
Boğaz ağrısı şikayeti hastaneye başvuruları artırdı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) belirtileri arasında yer alan boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran hasta sayısında artış olduğunu söyledi. Gerek, "Bu hastaların önemli bir kısmı Kovid-19 şüphesiyle geliyor ve test talep ediyorlar. Bademcikler üzerinde mikrobik enfeksiyondan kaynaklı görüntüler varsa bu hastalarda kas, eklem ağrısı, aşırı halsizlik, burun akıntısı gibi Kovid belirtilerine benzer şekilde semptomları görmek mümkün" dedi.
Bu sebepten hastaneye başvurular arttı! ‘Test talep ediyorlar…’
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) belirtileri arasında yer alan boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran hasta sayısında artış olduğunu söyledi. Gerek, "Bu hastaların önemli bir kısmı Kovid-19 şüphesiyle geliyor ve test talep ediyorlar. Bademcikler üzerinde mikrobik enfeksiyondan kaynaklı görüntüler varsa bu hastalarda kas, eklem ağrısı, aşırı halsizlik, burun akıntısı gibi Kovid belirtilerine benzer şekilde semptomları görmek mümkün" dedi.
Böyle uyardı: Aşı bulunmuş olsa dahi...
SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, dünya genelinde koronavirüse karşı aşı geliştirmede ciddi çalışmalar olduğunu, umut verici haberler geldiğini belirterek, "Aşının bulunması, bulunduktan sonra herkese ulaşabilmesi zaman alacak. Aşı bulunmuş olsa dahi, bu enfeksiyonla bir dönem birlikte yaşayacağız" dedi.
Restoranların yeni normali: Temassız menü
Koronavirüs salgınıyla birlikte restoran ve kafelerde 'temassız menü' uygulamasının kullanımı arttı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, "E-adisyon ya da e-menü olayına geçilmesi çok önemli. Çünkü restoranlarda kişiler menüye elleriyle dokunarak ve sayfaları parmaklarıyla çevirerek bakarken virüsü buraya taşımış olurlar" dedi.
'Deri döküntülerini koronavirüs geçirmiş kişilerde görüyoruz'
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, "Deri döküntülerini koronavirüs geçirmiş kişilerde yüzde 2-4 oranında görüyoruz" dedi.
Türk bilim insanına ‘Başkanlık Onur Ödülü’
SBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, Amerikan KBB Baş Boyun Cerrahisi Akademisi'nin ‘Başkanlık Onur Ödülü’ne layık görüldü.
Öğrencilerin spor festivali ‘SPORFEST’ başladı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından öğrenciler arasındaki dostluğu sportif etkinliklerle pekiştirmek amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenen SPORFEST, kortej yürüyüşüyle başladı.
Kongrede naklen ameliyat
Antalya’nın Kemer İlçesi’nde düzenlenen 34’üncü Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi’nde katılımcılara eş zamanlı yapılan 5 ameliyat sinevizyon aracılığıyla canlı izletildi.
Sağlıkçılardan mobbing isyanı: Gecenin köründe mandalina aradım… Kadın olduğum için istifa ettim!
Sağlık çalışanı Mustafa Yalçın'ın mobbing'e uğradığını belirten bir not bırakarak hayatına son vermesi Türkiye'yi derinden sarstı. Birçok sağlık çalışanı, uğradıkları sistematik mobbing'i Hürriyet'e anlattı.
Muhammed Emin Saraç son yolculuğuna uğurlandı
Muhammed Emin Saraç'ın cenazesi, evinde helallik alınmasının ardından yakınları, talebeleri ve sevenlerinin omuzlarında Fatih Camisi'ne taşındı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve iş insanı Fatih Saraç da babalarının tabutuna omuz verdi. Saraç için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınırken cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Cenaze namazında konuşan Erdoğan Saraç için 'Hocamız gerçekten ömrü yani bir muhaddis olarak tefsir fıkıh ilimlerinde olsun tüm bu islami ilimlerde hocamız hep öncülük etti' dedi.
Kahvehaneler ne zaman açılacak, açılacak mı? Kıraathaneler (kahvehaneler) için gözler yeni kararlarda
Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan işletmelerden biri de kahvehaneler oldu. Aşılama programının devam etmesi ve vaka sayısının düşmesinin ardından işletme sahipleri başta olmak üzere vatandaşlar, kahvehanelerin açılacağı tarihe odaklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, corona virüs vaka sayısına göre esnafa uygulanan kısıtlamaların değerlendirileceğini bildirmişti. Gözler şimdi kahvehaneler ne zaman açılacak, sorusunun yanıtında. İşte, kıraathanelerin açılış tarihi ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
Kahvehaneler ne zaman açılacak? İşte en son gelişmeler
Koronavirüs önlemleri kapsamında faaliyeti durdurulan işletmelerden olan kahvehaneler, sosyal mesafe ve hijyen kuralları kapsamında kepenk indirdi. Kahvehanelerin açılış tarihi, başta işletme sahipleri olmak üzere vatandaşların merak ettiği ve yanıt aradığı konuların başında geliyor. Peki, kahvehaneler ne zaman açılacak?
Restoranlar, lokantalar ve kafeler ne zaman açılacak? İşte en son bilgiler
İçişleri Bakanlığı'nın 2020 yılının son döneminde yayınladığı genelgeyle tüm lokanta, restoranlar ile pastane ve benzeri iş yerleri sadece 'paket servis' ve 'gel-al' benzeri şeklinde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet veriyor. Bu işletmelerin çalışanlarının yanı sıra vatandaşlar da yeniden hizmet vereceği günü bekliyor. Peki, restoranlar, lokantalar ve kafeler ne zaman açılacak?
Kahvehaneler (kıraathaneler) ne zaman, hangi tarihte açılacak? Toplantı tarihine odaklanıldı
Kahvehaneler ne zaman açılacak sorusu pek çok kişiyi yakından ilgilendirmeye devam ediyor. İşletme sahipleri ve bu işletmelerde zaman geçiren kişilerin merak ettiği kahvehaneler ne zaman açılacak sorusu için detaylar gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz' ifadesinin ardından detayları araştıran kahvehane sahipleri, gelecek güncel açıklamalara kilitlendi. İşte, o hususta bazı bilgiler
Kafeler ne zaman açılacak? Lokanta, restoran ve kafelerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama
Lokanta, restoran ve kafelerin açılış tarihi, hafta başında yapılan Kabine Toplantısı'nda ele alındı. Koronavirüs tedbirlerinin görüşüldüğü kritik toplantı sonrası işletmecilerin merak ettiği kafeler ne zaman açılacak sorusuna yönelik değerlendirmeleri paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa yönelik kısıtlamaların, vaka sayısına göre esnetileceğini bildirdi. Diğer yandan koronavirüsü nedeniyle paket servis, gel-al şeklinde hizmet veren kafe ve restoranların bir süre gözetleneceği bilgisi gelmişti. İşte, kafe, restoran ve lokantalarla ilgili yapılan o açıklama.
Mutasyonlu koronavirüsün ardından akıllardaki soru: Yeni kısıtlamalar gelir mi? Prof. Dr. İlhan'dan açıklama
Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye'de mutasyonlu koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. İlhan, mutasyonlu virüsün görüldüğü şehirlerde yeni kısıtlamaları düşünmek gerektiğini söyledi. İlhan, "Şu an için böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü Türkiye'nin her yerinde var. Bir ilçede, bir mahallede görülmüş olsa oranın karantina altına alınması söz konusu olabilir; ama bu vatandaşlarımız içinde tedavileri evlerde ve hastanelerde sürenler var. Zor bir dönemden geçiyoruz" dedi.
Türkiye'de 17 ilde görüldü rakam 128 aştı.. Koronavirüs salgınında üç yeni mutant tedbiri..
Mutasyonlu virüs vakalarının artmaya başlaması, yeni tedbirleri de gündeme getirdi. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bu artışın çok ani olmadığını ancak mutant virüsün daha da artmaması için korunma tedbirlerimizi güncellememiz gerektiğini söyledi. Kara’nın altını çizdiği 3 yeni tedbir var.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, trafik kazalarındaki can kaybında yüzde 50 azalış hedefini tutturan iki ülkeden biri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen '2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile Trafik Medya Yüzlerinin Tanıtımı ve Trafik Medya Ödülleri Programı'na katıldı. Programda konuşan Erdoğan, ''Türkiye, dünyada trafik kazalarındaki can kaybında yüzde 50 azalış hedefini tutturan iki ülkeden biri oldu'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İçimizin soğuması, kalbimizin mutmain olması için görmemiz gereken rakam sıfır kaza, sıfır can kaybı, sıfır acıdır'' ifadelerini de kullandı.
Yerli aşıyı geliştiren profesör: İnşallah en kısa sürede aşıyı kazandırmış oluruz
Kayseri'de yerli koronavirüs aşısı çalışmalarının yürütüldüğü Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "İnşallah en kısa sürede ülkemize aşıyı kazandırmış oluruz" dedi.
Mutasyon ne demek, mutasyon virüs kaç ilde görüldü? Türkiye'de de mutasyonlu virüs görüldü
Türkiye'de de mutasyonlu virüs görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyonlu virüsün Türkiye'de 128 kişide görüldüğü açıklandı. İngiltere'de ortaya çıkan koronavirüs varyantı ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Koca, mutasyon tehdidine karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Peki, mutasyon ne demek, koronavirüs mutasyon virüs kaç ilde görüldü? İşte, mutasyonun görüldüğü iller ile ilgili bilgiler.
Lokanta, restoran ve kafeler açılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Gözetleme düşüncemiz var
Koronavirüsü nedeniyle bir süredir kapalı olan ve yalnızca paket servis, gel-al şeklinde hizmet veren kafe ve restoranlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni açıklama geldi. Cuma namazının ardından kısıtlamalarla ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı, işletmecilerin merak ettiği kafeler ne zaman açılacak sorusuna, "Şu anda lokantalarımızı vesaire biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var." yanıtını verdi. Diğer yandan vaka sayısında yaşanan düşüşle beraber kısıtlamaların Kabine Toplantısı'nda yeniden ele alınacağı bildirilmişti. İşte, kafe, restoran ve lokantalarla ilgili yapılan o açıklama.
3 yenilikçi yerli aşıda faz aşaması
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üç yenilikçi aşı adayının faz çalışmalarına başlanacağını belirterek, “Hocalarımızın çalışması kendi kategorilerinde dünyada klinik aşamaya geçen üçüncü aşı adayı olma potansiyeline sahiptir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Beştepe’de TÜBİTAK ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Bilim Ödülleri Töreni’nde özetle şunları söyledi:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı çalışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'ne katıldı. Yerli aşı çalışmaları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Şu anda üç yenilikçi aşı adayımız, faz çalışmalarına başlama arifesindedir. Mevcut inaktif aşılarından daha aktif olma potansiyeline sahip bir aşımızın çalışmaları hızla devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Amerika ve Çin'den sonra Kovid-19 konusunda en çok aşı projesi yürüten 3'üncü ülke durumundayız'' dedi.
Bu belirtilere dikkat! Çocuklar da kalp krizi geçirebilir
Çocukluk çağında görülen ani ölümlerin yüzde 99’u kalp hastalıklarından kaynaklanıyor. Aile öyküsünde 50 yaş altında kalbe bağlı ani ölüm belirlenen çocukların ise kalplerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekiyor. “Kalp krizine bağlı ölümler erişkin yaşlarda daha sık görülmesine karşın çocukluk çağında da daha seyrek de olsa benzer ölümlerin olduğu bilinmektedir” diyen Çocuk Hastalıkları ve Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Koray Lenk, ebeveynlere önemli uyarılarda bulunuyor.
Ben bu duvarları yıkarım dedim, yıktım
İlkokul bahçesinde, çam kozalaklarının peşinde koşarak başlayıp tüm ülkenin tanıdığı, her camianın sevdiği, Türk futbolunun ikonik isimlerinden biri haline gelmek… Bu, ‘tabuları yıkan adam’ın, yani Mustafa Denizli’nin hikâyesi. Denizli ile eski albümlerini karıştırdık. Bize pilotluk hayalini, çocukluğunun Çeşme’sini, mahallede çıplak ayakla yaptıkları maçları, bir trafik sıkışıklığının önüne nasıl yollar açtığını, Türk futbolunda yaptığı devrimleri ve hayatındaki muazzam azim öykülerini anlattı.
Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Sofikerim: Sigara dumanı mesane kanserine yol açabiliyor
ÜROLOJİ Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, mesane kanseriyle ilgili olarak, “Sigara dumanının yanı sıra kimyasal maddelerle yakın temasta bulunmak, tedavi edilmeyen mesane taşları ve sık idrar yolu enfeksiyonu, mesane kanserine yol açabiliyor” dedi.
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli 'dil' mesajı: Devrilmeye mahkumdur
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 – 2020 Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diline sahip çıkmayan milletler tıpkı kökleri kuruyan ağaçlar gibi esen rüzgarlar karşısında devrilmeye mahkumdur." dedi. Ayrıca gençlerin son dönemde İngilizce kökenli ifadeleri kullandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu vahim tablo son yıllarda sosyal medya dili ve plaza diliyle daha da kötüleşmektedir. "Forward etmek", "done olmak", "aksiyon almak"... Dilde müstevlilerin adeta mahkumu durumdayız." ifadelerini kullandı.
Hafta sonu yasakları ne zaman bitecek? Koronavirüs kısıtlamaları hakkında yapılan son açıklamalar
Hafta sonu yasakları, Türkiye'nin koronavirüs gündeminde yer almaya devam ediyor. Vaka sayısını azaltmak ve hareketliliği önlemek adına uygulanan sokağa çıkma yasağı hafta sonları cuma günü saat 21.00'da başlayarak, pazartesi günleri saat 05.00'a kadar kesintisiz uygulanıyor. Hafta başında yapılan Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamaların bir süre daha devam edeceğini ifade etti. Diğer yandan, Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İln, yaptığı açıklamada ‘15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır.’ açıklamasında bulundu. İşte, ayrıntılar.
Kritik aşamaya gelindi: Covid-19 aşısında önemli adım...
Türkiye, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı virüs benzeri parçacıklara (VLP) dayalı aşı çalışmalarında kritik aşamaya geldi. En yenilikçi aşı yöntemlerinden biri olarak kabul edilen çalışmaları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerinde gözlemledi.
Hafta sonu yasakları ne zaman kalkacak? Toplum Bilimleri Kurulu üyesinden 'ikinci normalleşme' için dikkat çeken tarih açıklaması
Hafta sonu yasakları, koronavirüs tedbirleri devam ederken, vaka sayısında bazı illerde yaşanan düşüşle beraber gündemde yer almaya başladı. Hareketliliği azaltmak ve bulaşıcılığı önlemek adına hafta sonları uygulanan kısıtlamalarla ilgili Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan dikkat çeken açıklama geldi. İlhan, yaptığı açıklamada ‘15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır.’ dedi. İkinci normalleşme olarak da bilinen kısıtlamaların kaldırılacağı tarihle ilgili nihai karar Cumhurbaşkanlığı tarafından verilecek. İşte, hafta sonu yasaklarıyla ilgili yapılan değerlendirmeler.
Son dakika: 56 saat sürecek! Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması başladı
Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması saat 21.00 itibarıyla başladı. 56 saat sürecek kısıtlamayla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Vatandaşlarımız sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde (Cumartesi-Pazar) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, çiçekçi ve fırın ya da ekmek satış bayine yürüyerek gidip gelebileceklerdir.'' ifadeleri kullanıldı.
Hafta sonu yasağı ne zaman bitecek? Yasaklar ne zaman kalkıyor? Bilim Kurulu üyesinden kısıtlama açıklaması
Hafta sonu kısıtlamaları ile ilgili açıklamalar araştırılıyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen kısıtlamaların ne zaman biteceği merak ediliyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan koronavirüs kısıtlamalarının ne zaman kaldırılabileceğine dair açıklama yaptı. Ancak, kısıtlamaların sona ereceği tarihle ilgili İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama gelmedi. İşte konu ile ilgili detaylar
Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, sokak kısıtlamalarının kaldırılma tarihi ile ilgili bilgi verdi
Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan ''Koronavirüs önlemleri nedeniyle getirilen kısıtlamalar ne zaman kalkar?'' sorusuna yanıt geldi. Sokak kısıtlamalarının etkisinin çok güçlü olduğunu gözlemlediklerini belirten İlhan, "Hasta sayısı yaklaşık 1 aylık süreçte 7 binden 1500 civarına düştü. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, buna göre 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır" dedi. Prof. Dr. İlhan, hasta sayısı binin altına düşerse okulların da açılabileceğini belirtti.
'Koronavirüs kısıtlamaları ne zaman kaldırılacak?' sorusuna yanıt verdi
Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan ''Koronavirüs önlemleri nedeniyle getirilen kısıtlamalar ne zaman kalkar?'' sorusuna yanıt geldi. Sokak kısıtlamalarının etkisinin çok güçlü olduğunu gözlemlediklerini belirten İlhan, "Hasta sayısı yaklaşık 1 aylık süreçte 7 binden 1500 civarına düştü. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, buna göre 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır" dedi. Prof. Dr. İlhan, hasta sayısı binin altına düşerse okulların da açılabileceğini belirtti.