Probiyotik nedir haberleri sayfasında Probiyotik nedir hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 133 Probiyotik nedir haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sindirim sisteminin düzenli çalışması, sağlığın en önemli koşullarından biri. Buna yardımcı olan en önemli etken de bağırsaklarda bulunan flora bakterileri. Probiyotik ve prebiyotikler, bağırsak mikroflorasının sağlığının korunması ve işlevlerini yerine getirebilmesi için oldukça önemli. Peki probiyotik nedir, faydaları nelerdir? İşte probiyotik bulunan besinler...
#ProbiyotikInsan sağlığı için günlük yaşantımızın kalitesi artırmak, oldukça önemlidir. Sağlığımıza dikkat ettiğimiz sürece yaşam kalitemizi artar ve buna bağlı olarak mutlu bir yaşam sürme durumu da değişir. İnsan sağlığını koruyucu birçok takviye gıda bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de probiyotiklerin kullanımıdır. Probiyotiklerle ilgili birçok kişi merak içindedir. Probiyotiklerle ilgili merak edilen detayları derledik.
#Probiyotik Nedir?Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan probiyotikler sindirim sistemi için oldukça faydalı. Tüketildiklerinde sağlık üzerinde olumlu etki oluşturan probiyotikler vücuttaki yararlı bakterileri destekleyerek doğal koruma görevi üstleniyor. Uzmanlar günde en azında 4 gram probiyotik alınması gerektiğini belirtiyor. Peki, probiyotik nedir? İşte, Probiyotiğin faydaları ve içerisinde probiyotik olan besinlerle ilgili bilgiler.
#Probiyotik NedirFermente yiyecekler; yaşayan bir kültürün büyümesi ve metabolizması yardımıyla başlangıç yiyeceğini fermente yiyeceğe döndürmesi sonucu oluşur. Fermentasyon işlemi; başlangıç yiyeceğinin tat, doku, aroma, mikrobiyal bileşen ve sağlığa yararında değişime yol açabilmektedir. Fermente yiyeceklerin; probiyotik yerine geçtiği söylenmektedir. Ama acaba gerçekten yerine geçiyor mu ?
#Fermente Yiyecekler"Probiyotik ve prebiyotik dengesini doğru beslenmeyle sağlayabiliriz. Bir kase yoğurt yiyorsak yanında bir tane elma mutlaka gün içerisinde tüketmemiz gerektiğini söyleyen Trakya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Güleç probiyotik ve prebiyotik kavramlarını anlattı.
#Sağlıklı BeslenmeR gut, kendi hücrelerini 100 kattan fazla aşan kendi nişlerine sahip belirli bir gıdayı besleyen muazzam bir bakteri popülasyonuna ev sahipliği yapar. Bu bakterilerin çoğu iyi bakterilerdir. Aslında bu bakteriler olmadan hayatta kalamazsınız!
#Bağırsak BakterileriUzmanların dost bakteriler olarak nitelediği probiyotikler, bağırsak duvarını kaplayarak koruyucu bir tabaka oluşturur ve çeşitli sağlık problemlerine neden olan düşman bakterilere karşı doğal biyolojik barajlar inşa eder. Probiyotikleri koruyup desteklemenin bir yolu yanlış beslenme ve gereksiz ilaç kullanımından uzak durmaktır. Peki, probiyotik tam olarak nedir, hangi besinlerde bulunur?
#ProbiyotikBağırsak florasının düzeni, insan sağlığında oldukça önemli bir yere sahiptir. Sindirim sisteminde yaşayan mikroorganizmalar, sağlıklı bir sindirim sisteminin temel taşlarıdır. Bu canlı mikroorganizmalar, bağışıklık sistemini üzerinde de oldukça önemlidir. Probiyotikler de bağırsak mikroflorasının sağlığının korunması ve işlevlerini yerine getirmesinde oldukça etkili. Peki Probiyotik nedir, ne işe yarar? İşte probiyotik içeren besinler...
#ProbiyotikPrebiyotik ve probiyotik, vücut için gereklidir. Probiyotikler, bağırsak duvarını kaplayarak koruyucu bir tabaka oluşturur ve çeşitli sağlık problemlerine neden olan düşman bakterilere karşı doğal biyolojik barajlar inşa eder. Prebiyotikler ise vücutta bağışıklık fonksiyonlarını geliştirir, hastalıklara karşı direnci artırır ve sindirim sistemine de iyi geliyor. Prebiyotik ve probiyotik zaman zaman karıştırılabiliyor. Peki prebiyotik ve probiyotik nedir, farkları nelerdir? İşte prebiyotik ve probiyetiklerin faydaları
#PrebiyotikSindirim sisteminin düzenli çalışması, sağlığın en önemli koşullarından biri. Buna yardımcı olan en önemli etken de bağırsaklarda bulunan flora bakterileri. Probiyotik ve prebiyotikler, bağırsak mikroflorasının sağlığının korunması ve işlevlerini yerine getirebilmesi için oldukça önemli. Peki probiyotik nedir, faydaları nelerdir? İşte probiyotik bulunan besinler...
#ProbiyotikInsan sağlığı için günlük yaşantımızın kalitesi artırmak, oldukça önemlidir. Sağlığımıza dikkat ettiğimiz sürece yaşam kalitemizi artar ve buna bağlı olarak mutlu bir yaşam sürme durumu da değişir. İnsan sağlığını koruyucu birçok takviye gıda bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de probiyotiklerin kullanımıdır. Probiyotiklerle ilgili birçok kişi merak içindedir. Probiyotiklerle ilgili merak edilen detayları derledik.
#Probiyotik Nedir?Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan probiyotikler sindirim sistemi için oldukça faydalı. Tüketildiklerinde sağlık üzerinde olumlu etki oluşturan probiyotikler vücuttaki yararlı bakterileri destekleyerek doğal koruma görevi üstleniyor. Uzmanlar günde en azında 4 gram probiyotik alınması gerektiğini belirtiyor. Peki, probiyotik nedir? İşte, Probiyotiğin faydaları ve içerisinde probiyotik olan besinlerle ilgili bilgiler.
#Probiyotik NedirFermente yiyecekler; yaşayan bir kültürün büyümesi ve metabolizması yardımıyla başlangıç yiyeceğini fermente yiyeceğe döndürmesi sonucu oluşur. Fermentasyon işlemi; başlangıç yiyeceğinin tat, doku, aroma, mikrobiyal bileşen ve sağlığa yararında değişime yol açabilmektedir. Fermente yiyeceklerin; probiyotik yerine geçtiği söylenmektedir. Ama acaba gerçekten yerine geçiyor mu ?
#Fermente Yiyecekler"Probiyotik ve prebiyotik dengesini doğru beslenmeyle sağlayabiliriz. Bir kase yoğurt yiyorsak yanında bir tane elma mutlaka gün içerisinde tüketmemiz gerektiğini söyleyen Trakya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Güleç probiyotik ve prebiyotik kavramlarını anlattı.
#Sağlıklı BeslenmeR gut, kendi hücrelerini 100 kattan fazla aşan kendi nişlerine sahip belirli bir gıdayı besleyen muazzam bir bakteri popülasyonuna ev sahipliği yapar. Bu bakterilerin çoğu iyi bakterilerdir. Aslında bu bakteriler olmadan hayatta kalamazsınız!
#Bağırsak BakterileriUzmanların dost bakteriler olarak nitelediği probiyotikler, bağırsak duvarını kaplayarak koruyucu bir tabaka oluşturur ve çeşitli sağlık problemlerine neden olan düşman bakterilere karşı doğal biyolojik barajlar inşa eder. Probiyotikleri koruyup desteklemenin bir yolu yanlış beslenme ve gereksiz ilaç kullanımından uzak durmaktır. Peki, probiyotik tam olarak nedir, hangi besinlerde bulunur?
#ProbiyotikÇocukların sağlıklı bir geleceğin olması için en önemli şeylerden biri probiyotikler. Türkiye’de yeni yeni keşfediliyorlar. Sezaryenle doğmuş olan bebekler, antibiyotik kullananlar, anne sütü emmemiş olanlar ve alerjisi olanlar mutlaka probiyotik desteği almalı! Sebeplerini Prof. Dr. Ateş Kara ile konuştuk.
#Ömür Kurt"Bakliyatlarla aranız nasıl?" diye sorsam çoğunuzun "Seviyorum fakat şişkinlik, gaz yapıyor diye yiyemiyorum" dediğinizi duyar gibiyim. Besleyicilik değeri çok yüksek olan baklagillerin bu tür sıkıntılara sebep olduğu bir gerçek. Buna sebep olan nedir, ne yaparsak bu istenmeyen etkilerinden kurtulabiliriz ve vücudumuz için biyoyararlılığını nasıl artırabiliriz sizlerle önce bunları paylaşıp arkasından besleyicilik değeri yüksek, lezzetli ve yapımı çok kolay baharatlı nohut çerez tarifini ve bunu nerelerde kullanabileceğinizi sizlerle paylaşacağım.<br><br>Instagram: @dilekcifttci
#NohutSağlığımız her şeyden önce gelir. İşler yapılır, evler değişir, insanlar gelir geçer ama sağlık yoksa bunların hiçbirinin üstesinden gelmeye gücün olmuyor. Yeni çağ tıp anlayışı, genel kavramdan kişiye özel formüller bulmaya yöneldi. Bu da DNA ve genetik yapımızın keşfi ile gerçekleşti. Ülkemizde ve yurt dışında genetik alanında hem akademik, hem bilimsel çalışmaları ile değerli katkıları olan, Amerika’da genetik alanında yaptığı çalışmalar ve kanser tedavisinde bulduğu buluşları ile kendisine ödüller verilen Prof. Dr. Uğur Sezerman ile bu çok önemli konu hakkında sohbet ettik.Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yetiştirdiği yüzlerce öğrencisi ve kişiye özel tedavi yöntemleriyle alanında kendini adamış çok kıymetli biri olan Uğur Sezerman’ın okuyucularımıza ilham olacağına yürekten inanıyoruz.
#Gözde Yener BirmanSağlığımız her şeyden önce gelir. İşler yapılır, evler değişir, insanlar gelir geçer ama sağlık yoksa bunların hiçbirinin üstesinden gelmeye gücün olmuyor. Yeni çağ tıp anlayışı, genel kavramdan kişiye özel formüller bulmaya yöneldi. Bu da DNA ve genetik yapımızın keşfi ile gerçekleşti. Ülkemizde ve yurt dışında genetik alanında hem akademik, hem bilimsel çalışmaları ile değerli katkıları olan, Amerika’da genetik alanında yaptığı çalışmalar ve kanser tedavisinde bulduğu buluşları ile kendisine ödüller verilen Prof. Dr. Uğur Sezerman ile bu çok önemli konu hakkında sohbet ettik.Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yetiştirdiği yüzlerce öğrencisi ve kişiye özel tedavi yöntemleriyle alanında kendini adamış çok kıymetli biri olan Uğur Sezerman’ın okuyucularımıza ilham olacağına yürekten inanıyoruz.
#Gözde Yener BirmanKapağını açtığınızda yeşil bir tabakayla karşılaştığınız salçanızı, turşunuzu, reçelinizi ya da buzdolabının arka taraflarında unuttuğunuz küflü sebze ve meyvelerinizi atıyor musunuz yoksa küflü kısmını temizleyip geri kalanını tüketiyor musunuz? Çoğumuz bu ikilemde kalıyor ve ikinciyi seçiyoruz ama uzmanlar küflü yiyeceklerin tüketimi konusunda uyarıyor. Zira bazı gıdalardaki küfler karaciğer kanserini bile tetikleyebiliyor. İşte 10 soruda küf rehberi...
#SağlıkYüzyıllarca yıl önce Antik Çin’de ortaya çıkan, ‘ölümsüzlük çayı’ olarak adlandırılan kombucha'nın sağlığımıza pek çok faydası olduğuna inanılıyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçek? Bu çay herkes için sağlıklı mı? Yan etkileri neler? İşte 11 soruda kombu çayı dosyası...
#SağlıkYüzyıllarca yıl önce Antik Çin’de ortaya çıkan, ‘ölümsüzlük çayı’ olarak adlandırılan kombucha'nın genel olarak bağırsak sağlığını iyileştirdiği, bağışıklığı ve enerjiyi artırdığı, iltihaplanmayı azalttığı, birçok sağlık sorununa iyi geldiği söyleniyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçek? Bu çay herkes için sağlıklı mı? Yan etkileri neler? İşte 11 soruda kombu çayı dosyası…
#SağlıkDünyada 175 milyondan fazla kadını ilgilendiren bir hastalık var: Endometriozis ya da halk arasındaki bilinen adıyla çikolata kisti. Bu hastalık günümüzde ilaçlar ve cerrahi operasyonlarla tedavi edilse de tamamen iyileşmiyor ya da tekrar etmesi önlenemiyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuda Avustralya'dan çok önemli bir haber geldi: Bilim insanları bilinen her endometriozis türünden doku ürettiklerini duyurdu. Bu atılım, hastalığın çözümü konusunda önemli kapılar aralayacak gibi görünüyor. Biz de böylesi önemli bir adım atılmışken, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. İsmail Çepni'nin kapısını çaldık, endometriozis hakkında merak edilen her şeyin cevabını aldık
#EndometriozisDünyada 175 milyondan fazla kadını ilgilendiren bir hastalık var: Endometriozis ya da halk arasındaki bilinen adıyla çikolata kisti. Bu hastalık günümüzde ilaçlar ve cerrahi operasyonlarla tedavi edilse de tamamen iyileşmiyor ya da tekrar etmesi önlenemiyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuda Avustralya'dan çok önemli bir haber geldi: Bilim insanları bilinen her endometriozis türünden doku ürettiklerini duyurdu. Bu atılım, hastalığın çözümü konusunda önemli kapılar aralayacak gibi görünüyor. İşte detaylar ve bu hastalık hakkında merak edilen her şey...
#EndometriozisYaz sıcağında yenen ve üstüne bir bardak çeşme suyu içilen yıllardan, kar yağan sokağa bakılarak evlerde kaşıklanan dondurmalı günlere gelindi. Çocuklar sokaklarda oynamıyor eskisi gibi... Ama hala ellerde dondurmalarla eskiden kalan bir anıyı yaşıyoruz gizli bir sözleşmeyle. MADO, o gizli sözleşmede bir kaşık dondurmayla çocukluğuna dönen herkesle işbirliği içine girdi. Ne sütünden, ne de salebinden ödün verdi. Ne kadar büyüdüyse o kadar da sadık kaldı geçmişine. Tam 150 yıldır lezzet serüveni içinde yol alan MADO, bugünlere sayısız öncü adım atarak, zor köprüler geçerek engeller atlayarak geldi. Türkiye’nin dondurmada en tanınan markalarından biri olan MADO’nun birbirinden leziz dondurmalarını işletme sahibi Soner Şafak’tan dinledik.
#1