MENÜ

Pide

Pide ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Pide haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 2.981 Pide haberi bulunmuştur.

Pide Haberleri

MSB: Kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuştur

MSB: Kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuştur

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekât bölgesindeki bir üs bölgesine 11 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG’li teröristlerce yapılan havan saldırısında yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen bir askerin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün şehit olduğunu açıkladı.

21.10.2019Gündem
Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır Evde kolay Pideli Köfte malzemeleri ve tarifi

Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? Evde kolay Pideli Köfte malzemeleri ve tarifi

Bursa Pideli Köfte tarifi ile merak uyandıran köfte çeşitleri arasında yer alıyor. Genellikle Bursa'nın Merkez Kayhan Mahallesi'nde meşhur olan bu lezzeti, evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki, Bursa Pideli Köfte malzemeleri nelerdir? İşte, kolayca yapabileceğiniz Pideli Köfte tarifi ve malzeme listesi hakkında detaylı bilgiler

Zeynep Korel’in yaptığı densizlik

Zeynep Korel’in yaptığı densizlik

Bergüzar Korel’in Amerika’da yaşayan kardeşi Zeynep Korel, “Bergüzar ve Halit’in evliliğini bebek kurtardı” açıklamasını yapınca ortalık karıştı. Bergüzar Korel yasal işlem başlattı. Demet Akalın olayı “hamile kadına şiddet” olarak değerlendirdi. Zeynep’in açıklamasında doğruluk payı olabilir mi? Niyeti kötü müydü? Konsey bu olayı yorumladı.

14.10.2019Magazin
Acılı eşten yürek burkan paylaşım

Acılı eşten yürek burkan paylaşım

İzmir'de bebeğini dünyaya getirirken hayatını kaybeden Huriye Çay, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Bebeğini kucağına alamadan hayata veda eden genç kadın memleketi Aydın'ın Karacasu ilçesinde toprağa verilirken, eşi Mehmet Ali Çay'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım yürek burktu

10.10.2019Gündem
ABD’de burgere karşı pide hareketi

ABD’de burgere karşı pide hareketi

1995’te Burger King’in ana geliştirici ve üretici haklarını alan, Sbarro, Popeyes, Arby’s gibi global markaları da bünyesinde barındıran Ata Holding’e bağlı TAB Gıda, Türkiye’de yarattıkları Usta Dönerci ve Usta Pideci markalarıyla yurtdışında büyümeyi hedefliyor.

5.10.2019Ekonomi
Samsunda pideciye uyuşturucu baskını

Samsun'da pideciye uyuşturucu baskını!

Samsun'da polisin bir pide salonuna düzenlediği operasyonda uyuşturucu etkisi gösteren 529 ağrı kesici hap ele geçirildi, 2 çalışan gözaltına alındı

2.10.2019Gündem
Fatihteki cinayette kan donduran ifadeler

Fatih'teki cinayette kan donduran ifadeler

İstanbul’un Fatih ilçesinde, ağabeyine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Ahmet Basravi'yi (27) bıçaklayıp öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 17 yaşındaki D.K. ilk duruşmada kendisini, "Ağabeyime cinsel istismarda bulunduğunu öğrenince doğru mu diye konuşmaya gittim. ‘Sana da aynısını yaparım’ diyerek bana saldırdı. Sonra kendimi kaybettim" diye savundu.

1.10.2019Gündem
Etli ekmek nasıl yapılır Adım adım etli ekmek tarifi

Etli ekmek nasıl yapılır? Adım adım etli ekmek tarifi

Konya ve Sivas yöresine özgü bir lezzet olan etli ekmek, içli pide ve lahmacuna benzeyen bir hamur işidir. Etli ekmek yaparken kıyma veya kuşbaşı doğranmış şeklindeki dana eti, ve her biri ince doğranmış soğan, domates ve biberden oluşan karışım uzunlamasına açılmış hamurun üzerine yayılır, çift yönlü pişirilir. İşte, adım adım etli ekmek tarifi

Bu pide için kilometrelerce uzaktan geliyorlar

Bu pide için kilometrelerce uzaktan geliyorlar

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde yapılan ‘Kürtün Pidesi’ inceliği ve lezzetiyle insanların kilometrelerce uzaktan gelmesine neden oluyor.

24.09.2019Ekonomi
Soğanlama nasıl yapılır İşte mercimekli ekmek aşı (soğanlama) tarifi

Soğanlama nasıl yapılır? İşte mercimekli ekmek aşı (soğanlama) tarifi

Anadolu sofralarında yer tutan soğanlama, yöresel tatların vazgeçilmezlerinden. Bu lezzeti tatmak isteyip ilk kez soğanlama yemeği yapacak olanlar, internette soğanlama tariflerini araştırıyor. Peki, soğanlama yemeği nasıl yapılır? Soğanlama malzemeleri nelerdir? İşte,mercimekli ekmek aşı (soğanlama) tarifi ve malzemeleri..

Sultangazide sürünerek hırsızlık yaparken kameraya yakalandı

Sultangazi'de sürünerek hırsızlık yaparken kameraya yakalandı

Sultangazi'de bir kişi, girdiği pide fırınında çevredekilerin kendisini fark etmemesi için yerde süründükten sonra kasada bulunan 600 lira ile cep telefonunu çaldı. Pideleri yiyerek karnını da doyuran şüphelinin o anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

27.08.2019Haber
Pişkin hırsız Hem çaldı hem de karnını doyurdu

Pişkin hırsız! Hem çaldı hem de karnını doyurdu

İstanbul Sultangazi'de bir kişi, girdiği pide fırınında çevredekilerin kendisini fark etmemesi için yerde süründükten sonra kasada bulunan 600 lira ile cep telefonunu çaldı. Pideleri yiyerek karnını da doyuran şüphelinin o anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı

27.08.2019Gündem
Samsunda bir restoran sahibi yaptı Dünyada muadili yok

Samsun'da bir restoran sahibi yaptı! "Dünyada muadili yok"

Samsun'da bir restoran işletmecisi Samsun pidesi ile hamburgeri yeniden yorumlayarak ürettiği lezzete "pi burger" adını vererek marka tescili yaptırdı. Samsun'un meşhur pidesi ile hamburgeri bir arada sunmak isteyen Samsunlu restoran işletmecisi "pi burger" adıyla yeni bir lezzet üretti. Restoranında müşterilerine farklı bir ürün sunmak için yaklaşık 8 ay çeşitli denemeler yapan girişimci Ömür Ünal, lezzeti sınırları aşan Samsun pidesi ile özellikle çocuk ve gençlerin severek tükettiği hamburgeri tek üründe buluşturdu. İş yerinde "pi burger" adını verdiği yeni ürünü müşterilerine tattıran ve çok sayıda olumlu geri dönüş alan Ünal, Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurarak markasını tescil ettirdi. Ünal, AA muhabirine, meşhur Samsun pidesi ile dünyanın en çok tükettiği fast food ürünü hamburgeri aynı sunumda birleştirdiğini, oluşan lezzetin kendilerini de şaşırttığını anlattı. Bu lezzeti herkesin tatmasını isteyen Ünal, "İki ayrı lezzeti pidenin içinde birleştirdim. Pi burger adını verdiğimiz ve 8 çeşit olarak ürettiğimiz 'pi burger'in patentini aldım" ifadelerini kullandı.

Orduda 20 yıllık pide ustası bambaşka bir lezzet yarattı

Ordu'da 20 yıllık pide ustası bambaşka bir lezzet yarattı

Karadeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan pide, kaymak, muhallebi, çikolata, kakao ve pekmezli çeşitleriyle de ağızları tatlandırıyor.

Avrupa’nın göbeğinde bir Türk kasabası: Telfs

Avrupa’nın göbeğinde bir Türk kasabası: Telfs

40 yıl önce çalışmak için Avusturya’nın Tirol eyaletindeki Innsbruck şehrine bağlı Telfs belediyesine gelen Türklerin sayısı, 15 bin nüfuslu kasabanın yüzde 20’sine ulaştı. Türkçe ise kasabada günlük yaşamın bir parçası.

22.07.2019Avrupa
Galatasarayda pide partisi

Galatasaray'da pide partisi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim önceki gün futbolcularına Bafra Pidesi ziyafeti çekti.

12.07.2019Futbol
Tirit nedir, nasıl yapılır

Tirit nedir, nasıl yapılır?

Orta Asya kültürünün bir parçası olan tirit, yöresel yemeklerden biridir. Samsun'un ilçeleri olan Çarşamba, Kavak, Vezirköprü, Havza, Lâdik ve Asarcık 5 ilçenin tescillenerek patenti alınmış kaz tiridi vardır. Tirit, bazı yörelerde düğün yemeği olarak da bilinmektedir. Bu yemeği Ramazan ayında pideyle yapabilirsiniz. Peki, tirit nasıl yapılır? İşte, tirit için gerekli malzemeler ve adım adım tarifi

Pendik’te iş adamına silahlı saldırı kamerada

Pendik’te iş adamına silahlı saldırı kamerada

İstanbul Pendik’te iş yerine yürüyerek giden Suat D., yol ortasında yanına yaklaşan minibüsteki kimliği henüz bilinmeyen şahısların silahlı saldırısına uğradı. Yaralanan Suat D. kendisine kurşun yağdıranları silahıyla bir süre kovaladı. Ardından yere yıkılan adam tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Öte yandan yaralanan Suat D.’nin yanında muhasebeci olarak çalışan K.K. isimli kadın da Kartal’da pide kuyruğunda beklerken silahlı saldırıya uğramış, saldırı anı güvenlik kamerasına yansımıştı.

3.07.2019Haber
Pendik’te iş adamına silahlı saldırı kamerada

Pendik’te iş adamına silahlı saldırı kamerada

İstanbul Pendik’te iş yerine yürüyerek giden Suat D., yol ortasında yanına yaklaşan minibüsteki kimliği henüz bilinmeyen şahısların silahlı saldırısına uğradı. Yaralanan Suat D. kendisine kurşun yağdıranları silahıyla bir süre kovaladı. Ardından yere yıkılan adam tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Öte yandan yaralanan Suat D.’nin yanında muhasebeci olarak çalışan K.K. isimli kadın da Kartal’da pide kuyruğunda beklerken silahlı saldırıya uğramış, saldırı anı güvenlik kamerasına yansımıştı.

3.07.2019Gündem
Pendikte iş adamına silahlı saldırı

Pendik'te iş adamına silahlı saldırı

İstanbul Pendik’te iş yerine yürüyerek giden Suat D., yol ortasında yanına yaklaşan minibüsteki kimliği henüz bilinmeyen şahısların silahlı saldırısına uğradı. Yaralanan Suat D. kendisine kurşun yağdıranları silahıyla bir süre kovaladı. Ardından yere yıkılan adam tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Öte yandan yaralanan Suat D.’nin yanında muhasebeci olarak çalışan K.K. isimli kadın da Kartal’da pide kuyruğunda beklerken silahlı saldırıya uğramış, saldırı anı güvenlik kamerasına yansımıştı.

3.07.2019Gündem
X, Y ve Z Kuşakları Nasıl Besleniyor

X, Y ve Z Kuşakları Nasıl Besleniyor?

Kuşak kavramı kişilerin; aşağı yukarı aynı yıllarda doğduğu, aynı çağın koşullarını, benzer sıkıntıların olduğu yazgıları yaşamış benzer ödevlerle yükümlü olmuş kişilerin oluşturduğu topluluktur. Diyetisyen Ebru Kahraman, kuşakların beslenme programları ve yaşam tarzları hakkında bilgi verdi.

Yazar Sonuçları

Ülkemizin Saklı Cennetleri: Çıralı, Olimpos, Adrasan ve Finike

Ben yazı kasımda bitirenlerdenim. Güneyde yaz kasım ayının ortalarına kadar devam ediyor ve inanın özellikle eylül ve ekim aylarında Antalya çok daha keyifli oluyor. Geçen yazımda Fethiye’den bahsetmiştim. Bu yazımda da Fethiye gezisinin devamında yolculuk ettiğim Çıralı, Olimpos, Adrasan ve Finike’den bahsedeceğim. Ülkemizin gizli kalmış cennet köşeleri diyebilirim. Gezip görmekte fayda var. Neden mi? Gelin anlatayım…

22.10.2019

Ayılana gazoz koşana ayran

Bursa’mız marka kent olsun diye çırpınanlardanız. Marka kent olmanın yolunun daha çok festival ve etkinlikten geçtiğini bu sütunlarda sık sık yazıyoruz. Mümkünse uluslararası olsun.

22.10.2019

Gastronomik tercihler ve ülke mutfağı

Geçen hafta gastronomik doğruları anlatmıştım. Bu hafta ise mutfağımızın gelişmesinin önündeki en büyük engeli açıklıyorum: Gastronomideki trolleme bağımlılığı!

29.09.2019

Cumhuriyet davasında cezaevinde yatanların günahı neydi?

“GÖKYÜZÜNÜ bizden sakladılar” diye söze giriyor Cumhuriyet’in eski genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu. Kastettiği olay, Cumhuriyet davasından tutuklandıktan sonra konduğu Silivri Cezaevi’nde, hücresinin açıldığı havalandırma avlusunun üzerine bir tel örgü çekilmesiydi. “Avluda başımızı yukarı doğru çevirdiğimizde gökyüzüyle aramıza bu tel örgü giriyordu” diye anlatıyor.

25.09.2019

Gastronomik doğrular ve kişisel tercihler

Geçen hafta Hürriyet Cumartesi’deki yazımda bu ikisinin çok farklı olabildiğini belirtmiştim. Ama bu durum, doğruların doğru olduğu gerçeğini değiştirmiyor elbette. Ülkemizde çok yaygın olan ve mutfağımıza ciddi zarar veren meseleyi farazi örneklerle anlatıyorum...

22.09.2019

BTSO’dan coğrafi işaret atağı

Ülkemizde veya yurtdışında bir yöreye gittiğimizde ilk sorduğumuz sorulardan biri ‘Buranın neyi meşhur?’ olur.

19.09.2019

İzmir’in klasikleri ve yeni yıldızları

Çocukluğumdan beri İzmir'de otlarla, zeytinyağlılarla ve tabii ki gevreklerle büyüdüm. Annem aldığı ot ve sebzeleri sonuna kadar değerlendirirdi. Yapraklar yemeğe, kabuklar salataya, kökler ve saplar ise kaynatılıp şifa niyetine bize zorla içirilirdi. Küçükken burun kıvırdığım bu lezzetleri bir gün bayıla bayıla yiyeceğimi ve İzmir’de olmadığım dönemlerde onların burnumda tüteceğini o zamanlar tahmin bile edemezdim. Bu güzel lezzetlerin hatırına İzmir ve çevresinde benim yüzümü güldüren hem yeni hem de klasikleşmiş bazı mekânları sizlerle paylaşmak istedim…

10.09.2019

Dışarıda yediğinize değer KONYALILAR ETLİ EKMEK

Lokantanın adına bakarsanız burada etli ekmeğin çok iyi olması lazım. Öyle de! Gerçek Konya etli ekmeği. Yani öncelikle bir miktar sert tam buğday unu kullanılmış. Elle açılmış. Kıyma koyun. Zırhla kesilmiş. Azıcık kuyrukyağı. İçinde malzeme olarak da sadece domates, biber, maydanoz... Tabii ki odun ateşiyle yanan fırının koltuk bölümünde pişmiş...

7.09.2019

Çeşme-Alaçatı’dan sezon sonu ‘yapmadan dönmeyin’ notları

Başıydı, ortasıydı, bayramıydı seyranıydı derken yüzdük yüzdük, yazın kuyruğuna geldik. Çeşme ve Alaçatı’ya gidecekler için sezon sonu hatırlatmaları geliyor...

24.08.2019

Çeyrek yüzyıldır düşmeyen başarı grafiği

Türkiye’de özellikle de İstanbul’da restoran tarihi bir bakıma açılan ve kapanan yerlerin tarihidir.

17.08.2019

Rehber, blogger ve gazetecilerden oluşan jüri seçti! Bayramda orada olsaydım...

Tatil başladı. Belki yola çıktınız, belki hazırlık yapıyorsunuz, belki de çoktan cennet sahillere vardınız. Gittiğiniz yerde neler yapacaksınız? Yemeden içmeye, gezilip görülecek yerlere, eğlence ve gece hayatına dair fikir ve tavsiyeler derledik; tadını çıkarın. Biz şehirde kalanlara da okuyup hayal etmesi düşüyor.

10.08.2019

Plajlarda yeni trend

Son dönemde hangi plaj restoranına gitsem, menülerinin en popüler çeşitleri lahmacun, pide ve sonra da hamburger oluyor. Bir zamanlar “alt kültür” yiyeceği gibi görülen lahmacun belli ki “sınıf atladı”. Lahmacun ve pidelerimiz gastronomik açıdan hak ettiği değeri buldu.

3.08.2019

Sabah kahvaltısında masumiyete dönüş

Sabah kahvaltısının evlerden dışarı çıkıp mekanların spesiyalitesi haline gelmesi çok eski bir mevzu değil. Evde demlik, beyaz peynir, domates, zeytin, reçel, tereyağı ve yumurtadan müteşekkil temel kahvaltının yerini şık mekanlardaki pişisinden kavutuna, çeşit çeşit peynirinden özel kaymağına kadar envai çeşit yiyecekle donatılmış zengin sofralar aldı.

3.08.2019

Kara ama mizah değil

“İletişim kurduğum iddia edilen kişi Çankaya’da bir pidecidir. Ben arada bir pide ısmarladığım pidecinin, hakkında soruşturma yürütülen bir kişi olduğunu bilme şansına nasıl sahip olayım ki?..”

1.08.2019

Hadise’nin dansında başka bir falso daha var

Tamam Hadise’nin Reynmen’in “Ela” şarkısıyla yaptığı dansı berbat, tamam Hadise seksi olayım derken itici olmuş, tamam Hadise bu gereksiz performansıyla sınıfta kaldı...

30.07.2019

Başarılı olunca kalite aşağı inmemiş HARBİ ADANA OCAKBAŞI

Burası tertemiz, rahat ve oldukça şık, bazı masaları manzaralı bir mekân. Aradan bir buçuk yıl geçtiği için tekrar gittim. Sonuç? Daha bile çok beğendim. Genel trende uymamışlar.

27.07.2019

Bu gece, oğlak burcunda kısmi Ay tutulması gerçekleşiyor.

Günaydın yepyeni bir günden hepinize merhaba.16 Temmuz 2019 gecesi gerçekleşecek olan “Parçalı Ay Tutulması” tüm Türkiye’den takip edilebilecek.

16.07.2019

Keşke yüz değil bin tane olsaydı

Olayın görüntüsünü izleyenler bilir.

30.06.2019

Bursa’nın gastronomik kimliği

Bursa’mızı ‘UNESCO’nun 27. Gastronomi Şehri’ ve ‘Türkiye’nin 3.Gastronomi Şehri’ projemiz inanılmaz ses getirdi.

29.06.2019

Peki siz Anthony Bourdain'e ne yedirirdiniz?

Yemek dünyası geçtiğimiz yıl haziran ayında büyük bir kayıp yaşadı. ABD’li şef, yazar ve televizyon programcısı Anthony Bourdain, 61 yaşındayken hayatına son verdi ve sevenlerini yasa boğdu.

28.06.2019

Ani gelişen altın günü atakları...

Yazlıkları çıkardığında şortunun cebinde bulduğun banknot mutluluğu gibidir; okuldan eve gelip kapıdan içeri adımını attığın anda gelen börek kokusu ve unuttuğun “gün”...

22.06.2019

Ataşehir’in en lezzetli dalları döner ağacı

Dalları koca bir restoranı saran, kökleri Biga’daki çiftliğe kadar uzanan bir ağaç düşünün. Üstelik de yaprak yaprak döner versin, siz de tuttuğunuzu koparıp ağzınıza atın... Ataşehir’de yeni açılan Döner Ağacı işte böyle bir kebapçı. Üstelik ağacın dönerlerinden ‘Türkburger’ yapıyorlar.

15.06.2019

Soru şu: En son ne zaman gerçek suböreği, et suyunda pişen mantı ya da iyi bir kuzu kapama yediniz?

Geçen haftaki yazımda mutfağımızın dünyada büyük itibar görmemesinin nedenlerini dışta değil içte aramak gerektiğini vurguladım.

9.06.2019

Kaş'ta nerede ne yenir?

Geçen yıl yine haziranın ilk haftasında yazdığım “Kaş Yeme İçme Mini Rehberi” yazısı tüm yılın en çok okunan yazılarından olmuş, onlarca geri dönüş almıştı. Hal böyle olunca rehberin 2019 versiyonunu yazmak şart oldu. Sezon yeni yeni açılırken, bayram kalabalığı etkisini iyice artırmışken buyurun 2019 Kaş yeme içme rehberine… Aynı formatta, aynı bölümlerle!

9.06.2019

Çeşme - Alaçatı’nın yaz havası

Sezonda ne var, ne yok fevkalade merak edenler... İşte geldim buradayım. En tazesinden notlarımla karşınızdayım.

8.06.2019

Dört farklı döner

Bizim mutfak, genel ahlakla birlikte baş aşağı giderken kolaycılık ve ucuzculuk öne çıkan değerler. Dönerde de bu böyle... Bu bağlamda, son bir-iki ay içinde yüksek beklentilerle gittiğim birkaç dönerciyi sizinle paylaşmak istiyorum.

8.06.2019

Bodrum’dan son havadisler

İstanbul’dan Bodrum’a transfer olan yeni nesil restoran... Yalıkavak’taki Tulum havası... 250 lira giriş ücreti olan en popüler plaja dair detaylar... Ve diğer taze Bodrum notları. Hepsi burada.

8.06.2019

Antalya’nın güzel sürprizleri

Önceki haftalarda Antalya 7 Mehmet’te karşılaştığım harika yemekleri anlattım. Şiş köfte-tahinli piyaz için Börekçi Tevfik’i ve Şişçi Volkan’ı tavsiye ettim. Bu haftaysa Antalya’yla özdeşleştirmediğimiz lezzetlerden bahsedeceğim.

1.06.2019