Fransız yemeği olan cordon bleu Gelinim Mutfakta programıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Şinitzele benzeyen cordon bleu, peynir ve salam ile doldurulmuş dana etinden yapılan bir Fransız yemeğidir. Bu yemeğin köklerinin İsviçre'de bulunduğu düşünülür. Fransa, İsviçre, Avusturya ve Almanya'da farklı varyasyonları vardır. İşte, Gelinim Mutfakta Cordon bleu tarifi ve malzemeleri...
#Cordon Bleuİzmir’e ayak bastık mı hemen gözümüzün aradığı lezzetlerden kumru... Tulum peyniri, domates ve sivri biberle yapılanı, İzmirlilere göre kumrunun hası! Ancak içine şarküteri çeşitlerinin girdiği sıcak halini seven de çok. Nohut mayalı ve susamlı ekmekle hazırlanan, İzmir’in coğrafi işaretli bu leziz sandvicinin en iyileri nerede yenir, jürimize sorduk.
#KumruYarın bizim evin şefi, 12 yaşındaki kızım Bilge olacak. Çok küçük yaştan beri özel günler için bize elleriyle kartlar hazırlar. Ama artık sürpriz sofralar kuracak yaşa geldi. Bu hafta ‘Evinin Şefi’ köşemi ona bırakıyorum... Yarın kutlanacak Babalar Günü’nden yola çıkan Bilge, yemekli kutlamaları neden sevdiğini ve babasının en beğendiği tarifleri yazdı.
#Babalar GünüYaz dönemine girilen bugünlerde artan vücut sıcaklığı nedeniyle beslenmeyle ilgili ihtiyaçlar değişkenlik gösterirken, beslenme düzeni de değişebiliyor. Bu nedenle yaz sıcaklarında çocuğun sağlığının korunması için tercih edilecek gıdalar, öğün sayıları, sıvı tüketim miktarı ve tüketilecek sıvılar yönünden dikkatli olmak gerekiyor. Peki yazın çocuklar nasıl beslenmeli?
#BeslenmeZiyaret etmeyi çok sevdiğim ve özlediğim salaş bir lokanta… Yıllardır kalitesini hiç bozmadan, nohut mayalı ekmekle o lezzetli kumruyu yapan bir başka dükkân… Çibörek, mantı ve pişi işinde usta bir aile işletmesi… Çeşit çeşit sakatatı başarıyla sunan bir diğeri… Son zamanlarda İzmir’de tattığım ve damağımda iz bırakan lezzetlere bakalım…
#İzmirBir yanda dünyanın en zengin insanlarından birine ait 500 milyon dolarlık bir süper yat, diğer yanda o yat geçebilsin diye sökülmek istenen asırlık bir köprü ve o köprüye gözleri gibi bakan Rotterdam sakinleri... Şubat ayında yaşanan köprü krizi ilk bakışta basit bir yerel yönetim meselesi gibi görünse de aslında derinlerde çok daha ilginç bir felsefi ayrımın sembolüydü. Nasıl mı? Anlatalım...
#RotterdamOruç tutmak için önce vücudumuzu, aç kalacağımız saatleri düşünerek doğru hazırlamamız gerekir. Sahurda iftardan kalan tuzlu, bol yağlı ve kalorili yemeklerden vazgeçin. Yumurta tok tutar, domates ve salatalık su ihtiyacınıza cevap verir, yoğurt ve süt sinirleri gevşetir...
#OruçAvrupa’daki Türk gıda sektörünün öncülerinden ‘Pastırma Kralı’ Hilmi Selçuk (89) yaşamını yitirdi. Önce Türk pastırmasını, daha sonra da işkembe çorbası gibi klasik Türk ürünlerini Avrupa’ya tanıtan markalardan Öz Kayseri’nin kurucusu olan Selçuk, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle şirket yönetimini çocuklarına bırakarak iş yaşamından çekilmişti.
#Avrupa-AlmanyaYüz yüze eğitime başlayan çocuklar için okullardaki tehlikelerden biri şüphesiz salgın. Ancak yıllardır bitmeyen yemekhane ve kantin sorunu da yeniden gündemde, veliler isyanda. Gerekli yönetmelikler var ama denetim eksik. Uzmanlar çocuklara yasak koymak yerine onları bilinçlendirmemizi tavsiye ediyor.
#Obeziteİndirimli ürünleriyle en çok takip edilen zincir marketler arasında olan BİM aktüel ürünler kataloğunda 24 Ağustos Salı günü neler var merak ediliyor. 2 sayfalık indrimli ürünler kataloğu yayınlanan BİM marketlerinde 24 Ağustos 2021 Salı günü yüz temizleme jelinden, uzaktan kumandalı led ampule pek çok ürün indirimli olarak yer alıyor. İşte, BİM aktüel 24 Ağustos 2021 Salı kataloğu...
#BİM Aktüel Ürünler KataloğuYeni yıla girmeye sayılı saatler kaldı, görkemli yılbaşı sofrası hazırlıkları başladı. Ancak yeni seneye mide ağrısı, hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunlarla girmek istemiyorsanız bu noktalara dikkat! Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, sağlıklı yılbaşı sofrası hazırlığı için önerilerini paylaştı.
#YılbaşıDiyet yapan bireyler pazartesiden cumaya kadar diyetlerini titizlikle uygularken, hafta sonu ile beraber düzen bozuluyor belki de bütün haftanın emeği çöpe gidiyor. Peki hafta sonu hangi sebeplerle diyet düzenimiz karışıyor ve bu durumlarda hangi çözümler bizi kurtaracak..
#KahvaltıYeni yıla girmeye sayılı günler kala görkemli yılbaşı sofrası hazırlıkları başladı. Ancak yeni seneye mide ağrısı, hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunlarla girmek istemiyorsanız bu noktalara dikkat! Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, yılbaşı gecesi ve sonrası için beslenme önerilerini paylaştı.
#Yılbaşı SofrasıYılbaşı gecesi alınan kalorinin, ihtiyacın 2-3 katı üzerine çıktığını, hatta 7 bin kaloriyi bulduğunu biliyor muydunuz? “Eğlence yerini hazımsızlık, mide yanması, şişkinlik, baş ağrısı ve yorgunluk gibi şikâyetlere bırakır. Oysa sağlıklı ve lezzetli yeni yıl tabakları hazırlamak zor değil” diyen Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, sağlıklı yılbaşı tabağının 6 altın kuralını anlattı.
#Yeni Yıl SofrasıVegan yaşam tarzı, Türkiye’de ve dünyada giderek daha fazla sayıda insanın seçtiği bir yol. İnternet arama motoru google’a “Vegan nedir” diye sorduğunuzda size 4 milyor 340 bin Türkçe içerik sunuyor. Karşınıza bilimsel makalelerden vegan tariflere kadar ucu bucağı olmayan bir derya çıkıyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde vegan ürünleri bulmak artık çok daha kolay. Vegan restoranların sayısı çoğaldı, köfteciler bile mönülerinde vegan lezzetlere yer vermeye başladı. Veganlığa geçenlerin motivasyonu farklı farklı. Kimi daha uzun ve sağlıklı bir yaşam için, kimi hayvan haklarını önemsediğinden, kimiyse iklim ve çevre duyarlılığından dolayı hayvansal ürün tüketimini bırakıyor. Çünkü hayvancılık ve yan ürünlerinden kaynaklanan karbondioksit salınımı, dünyadaki tüm sera gazı emisyonunun yüzde 51’ini oluşturuyor. Alternatif bir yaşam biçimi olarak anılan veganizm, anaakım olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye’nin ilk vegan şehri olan Didim’de her yıl yüzbinlerce insan vegan festivalinde bir araya geliyor. Uluslararası İstanbul Vegfest, 8-9 Eylül’de Life Park’ta düzenlenecek. Bir haber de Bodrum’da vegan restoran açan sanatçı Zeynep Casalini’den geldi. Verdiği bir röportajda “Vegan beslenerek sağlığıma kavuştum” diyordu. Dünden bugüne vegan yaşam tarzını masaya yatırdık, son eğilimleri araştırdık, olan biteni doktor, diyetisyen ve aramızdan veganlarla konuştuk...
#VeganCildin yaşı, zamanı, mevsimi filan yoktur. Herkes öncelikle de kadınlar -haklı olarak- cilt sağlığı konusunda dikkatlidir. Ama ne yazık ki bu en büyük ve çok hassas organın düşmanı da çoktur. Bunlardan ilk 5’i ise cilt yaşlanmasının en az yüzde 90’ından sorumludur. Eğer onu bu 5 zararlıdan uzak tutabilirseniz cildiniz size minnettar kalır. Evet bugün DERSİMİZ genç, formda, zinde ve ipek gibi bir cildin yol haritası. Bu zararlılar nelerdir? Hangi besinler cilt dostu desteğidir? Bugün onları anlatacağız. Buyurun...
#Osman MüftüoğluKısa ya da uzun dönem tatiller eğlenmek, dinlenmek ve yeme&içme için en güzel süredir. Ama hamilelik döneminde yeme& içme konusunda biraz daha dikkatli seçimler yapılmalı. Ev dışında daha önce denemediğiniz yerlerde yemek yemek, mide- barsak enfeksiyonu, gıda zehirlenmesi gibi sorunlara yol açabilir. İşte bu riski azaltmanıza yardımcı olacak 6 beslenme önerisi...
#Hamileİtalya’nın kuzey batı köşesinde, Slovenya sınırındaki Trieste’nin alametifarikası sert esen poyrazı. Karst bölgesinin kalker tepelerinde bir zamanlar dinozorlar, Neandertal canlılar dolaşırmış. Altın Sal ile Altın Post’un peşinde yolculuk yapan Arganotlar’ın efsaneleri hâlâ anlatılıyor. Yenilik rüzgârının şehre taşıdıkları arasında bir başka ünlü isim yazar James Joyce. Yeni high-tech fotoğraf müzesi, marina yakınlarındaki hızla genişleyen eğlence bölgesi Portopiccolo, tarihi kiliseler, tablo gibi pizzalar, saraylardaki görkemli müzeler, klasik Avusturya kafeleri, sempatik balık restoranları… Tüm bunlar Trieste’de unutulmaz bir Adriyatik deneyimi yaşatıyor.
#Trieste