EKSTRA
MENÜ

Peynir

Peynir ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Peynir haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 14.899 Peynir haberi bulunmuştur.

Peynir Haberleri

Uzmanından kışa sağlıklı girmek adına tavsiyeler

Uzmanından kışa sağlıklı girmek adına tavsiyeler

Havaların soğumasına ve gece süresinin uzamasına bağlı olarak gece tüketilen atıştırmalık beslenme tarzı, yetersiz su tüketimi ve artan hareketsizlik kış aylarında kilo artışını kaçınılmaz hale getirebiliyor. Uzmanlar artan yağ kütlesinin birçok kronik hastalıkla ilişkili olduğu gibi bağışıklığın düşmesine de yol açabileceğine dikkat çekiyor. Medicana Avcılar Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Havva Kılınç kış ayına sağlıklı girebilmesi için tavsiyelerde bulundu.

20.10.2020Sağlık
İthal hamur işleri İstanbul’u kuyruğa soktu

İthal hamur işleri İstanbul’u kuyruğa soktu!

Pankek Amerikan mutfağının, kruvasan da Fransız mutfağının en sevilen hamur işlerinden. Bu iki lezzet ülkemizde de öyle popüler hale geldi ki ‘gözde mekânlar’da sıra beklemek artık çok olağan.

Son Dakika | Galatasaraydan peynir ekmek açıklaması

Son Dakika | Galatasaray'dan 'peynir ekmek' açıklaması!

Galatasaray Kulübü, futbol A takımı ile antrenmana çıkan akademi futbolcularına yemek olarak peynir ekmek verildiği yönündeki iddialar hakkında açıklama yaptı.

16.10.2020Futbol
Bor katkılı kişisel bakım ürünleri geliştirildi

Bor katkılı kişisel bakım ürünleri geliştirildi

AKÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kabu, kişisel bakım ürünleri çalışmalarını şampuan üzerine yoğunlaştırdıklarını belirterek, "İnşallah onu da en kısa sürede tamamlayacağız" dedi.

16.10.2020Teknoloji
Beslenme çantalarına hazır gıdalar değil, evde hazırlanan yiyecekler olmalı

Beslenme çantalarına hazır gıdalar değil, evde hazırlanan yiyecekler olmalı

Okullar kademeli olarak açıldı. Kantinlerin kapalı olmasıyla birlikte okul çevrelerinde bulunan büfe, döner ve pastanelere öğrencilerin talebi arttı. Uzmanlarsa salgın döneminde çocuklar için beslenmenin önemli olduğunu ve hazır gıdalardan uzak durulması gerektiğini söylüyor. Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, “Anneler dışarıdan poğaça almak yerine kendileri evlerinde yapabilir. Türk geleneğinde ekmek arası diye bir söylem vardır. Veliler tam buğday ekmeğinin arasına peynir, yumurta, balık, tavuk kıymasından olan köfte koyabilir alın size ne güzel beslenme çantası” dedi.

Höşmerim nedir nasıl yapılır Kolay Höşmerim tarifi

Höşmerim nedir nasıl yapılır? Kolay Höşmerim tarifi!

Höşmerim, taze malzemelerle yapıldığı taktirde lezzetine doyum olmayan tatlılardan birisidir. Çanakkale ve Balıkesir yörelerinde meşhur olan höşmerim, süt, peynir mayası ve tereyağından aldığı lezzetini, şeker, irmik ve yumurtaya dahil ederek enfes bir lezzet oluşturuyor. Peki, höşmerim nedir ve nasıl yapılır? İşte, evinizde kolayca yapabileceğiniz höşmerim tarifi

Kabaklı Peynirli Kiş | Mucize Lezzetler

Kabaklı Peynirli Kiş | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Kabaklı Peynirli Kiş var! (Sponsorlu İçerik)

Tunceli’de göçerlerin zorlu dönüş yolculuğu başladı

Tunceli’de göçerlerin zorlu dönüş yolculuğu başladı

TUNCELİ’nin 3 bin rakımlı yaylalarına ilkbaharla birlikte gelip, yerleşen göçerler, havanın soğumasıyla dönüş yolculuğuna başladı. Eşyalarını araçlara ve hayvanlara yükleyip, gönderen göçerler, binlerce hayvandan oluşan sürülerle yaklaşık 1 ay sürecek zorlu yolculuğa başladı. 30 yıldır çobanlık yapan Seydo Karakaya (50), plastik borudan yaptırdığı kavalı eşliğinde koyun otlattığını belirterek, "Kimisi arabalarla dönerken, biz yolculuğumuzu yürüyerek sürdürüyoruz. Gece bazen 3 saat hayvan otarıyoruz. 10 gündür yoldayız, günde 15 kilometre yürüyoruz" dedi.

15.10.2020Gündem
Dev gravyer peyniri şaşırttı

Dev gravyer peyniri şaşırttı

KARS’ın meşhur gravyer peynirinin 100 kiloluk bütün hali, ağırlığı ve görünümüyle görenleri şaşırttı. 2,5 ton sütten elde edilen 100 kiloluk gravyerin kilosu 100 TL’den satışa sunuldu.

15.10.2020Gündem
Tunceli’de 5 sığınak imha edildi, 2,5 ton malzeme ele geçirildi

Tunceli’de 5 sığınak imha edildi, 2,5 ton malzeme ele geçirildi

Tunceli’de İl Jandarma Komutanlığı tarafından Ovacık kırsalında düzenlenen operasyonda 5 sığınak imha edildi, yaklaşık 2,5 ton yaşam malzemesi ele geçirildi.

14.10.2020Gündem
Sudanda enflasyon durdurulamıyor

Sudan'da enflasyon durdurulamıyor

Sudan Merkezi İstatistik Kurumu, ağustosta enflasyonun bir önceki aya göre yüzde 45,46 yükseldiğini duyurdu.

14.10.2020Ekonomi
Hijyenik olmayan koşullarda üretilen ürünler, imha edildi

Hijyenik olmayan koşullarda üretilen ürünler, imha edildi

BURSA'da Yıldırım Belediyesi ekiplerinin yaptığı denetimde ele geçirdiği, hijyenik olmayan koşullarda üretilen 200 kilo peynir ile 1 ton salça imha edildi.

13.10.2020Gündem
Yüklü miktarda parayla yakalanan FETÖ şüphelilerinden 11i tutuklandı

Yüklü miktarda parayla yakalanan FETÖ şüphelilerinden 11'i tutuklandı

Kütahya’da polisin FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik firari şüphelilerin saklandığı ‘gaybubet evleri'ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden aralarında il ablaları, örgütün para kasası ve polis akademisi abisinin de bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

13.10.2020Gündem
FETÖ’nün para kasası zanlıları yakalandı

FETÖ’nün 'para kasası' zanlıları yakalandı

Kütahya'da, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, 'gaybubet evleri'ne eş zamanlı baskın yapıldı. Aralarında 'il ablası ve para kasası' konumunda olan kişilerin de yer aldığı 21 şüpheli yakalandı.

9.10.2020Gündem
Toplanan inek sütü miktarı ağustosta arttı

Toplanan inek sütü miktarı ağustosta arttı

Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, ağustosta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5 artarak 820 bin 835 ton oldu.

9.10.2020Ekonomi
FAO: Küresel gıda fiyatları eylülde arttı

FAO: Küresel gıda fiyatları eylülde arttı

Küresel gıda fiyat endeksi, eylülde bir önceki aya göre yüzde 2,1, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 5 artarak 97,9 değerine yükseldi.

9.10.2020Ekonomi
Anne sütünün artması için çok yemek değil sağlıklı beslenmek önemli

Anne sütünün artması için çok yemek değil sağlıklı beslenmek önemli

Hamilelik sürecinden sonra bebeğini sağlıkla, mutlulukla kucağına alan annelerin aklına ilk düşen sorular genellikle “Acaba emzirebilecek miyim, sütüm yetecek mi?” olurken; Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, “Emzirme döneminde çok yemek değil sağlıklı beslenmek annenin süt üretimini artırır” diye belirtti.

Uzmanlar taklit ve tağşişe karşı uyarıyor... Hileli süt ürünleri nasıl anlaşılır

Uzmanlar taklit ve tağşişe karşı uyarıyor... Hileli süt ürünleri nasıl anlaşılır

Kalsiyum kaynağı olarak bilinen peynir ve yoğurttaki hilelerin başında bitkisel ya da süt dışı harici yağ kullanımı geliyor.

Karaciğeri koruyor En önemli kaynakları ise...

Karaciğeri koruyor! En önemli kaynakları ise...

Glutatyonun karaciğerde üretilen ve karaciğerin detoks kabiliyetini sağlayan esas aminoasit olduğunu belirten Organ Nakli Bölümü' nden Prof. Dr. Onur Yaprak, “Yaşlanmaya ve beslenme yetersizliğine bağlı zamanla glutatyon depoları azalır. Vücudumuzun glutatyon depolarının yüksek tutulmasını sistein, sülfür, selenyum, C vitamini içerikli gıdalar ile sağlayabiliriz. Kırmızı et, balık ve tavuk eti, brokoli, lahana, karnabahar, sarımsak, soğan, peyniraltı suyu en önemli kaynaklardandır” dedi.

6.10.2020Sağlık
Karaciğeri koruyan sır glutatyonda gizli

Karaciğeri koruyan sır glutatyonda gizli

Glutatyonun karaciğerde üretilen ve karaciğerin detoks kabiliyetini sağlayan esas aminoasit olduğunu belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, Yaşlanmaya ve beslenme yetersizliğine bağlı zamanla glutatyon depoları azalır. Vücudumuzun glutatyon depolarının yüksek tutulmasını sistein, sülfür, selenyum, C vitamini içerikli gıdalar ile sağlayabiliriz. Kırmızı et, balık ve tavuk eti, brokoli, lahana, karnabahar, sarımsak, soğan, peyniraltı suyu en önemli kaynaklardandır dedi.

6.10.2020Sağlık
Şehir hayatını bıraktı, ‘küçük dünyam’ dediği köye yerleşti

Şehir hayatını bıraktı, ‘küçük dünyam’ dediği köye yerleşti

Eskişehir'de, Büşra Karasoy (23), 3 yıl önce eşi ve kızıyla birlikte şehir hayatını bırakıp, 'küçük dünyam' dediği köye yerleşti. Köy evinde 6 tavuk ile başladığı yeni hayatında süt sağmayı, peynir ve yoğurt yapmayı öğrenen Karasoy, en büyük hayalinin peynir tesisi kurmak olduğunu belirterek, "Şehre gezmeye gittiğim zaman bir an önce köye kaçmak istiyorum. Kalabalıktan o kadar çok yorulmuşum ki. Şu anda peynir üzerine ilerliyorum. Süt ve inek işini de büyütmek istiyorum" dedi.

6.10.2020Seyahat
Uzaktan eğitim sürecinde çocuklar nasıl beslenmeli

Uzaktan eğitim sürecinde çocuklar nasıl beslenmeli?

Koronavirüs salgını ile birlikte eğitim alanında zorunlu dijitalleşmeye geçildi. Online eğitim sürecinde bilgisayar başında uzun saatler geçiren çocuklarda beslenme ve yeme bozuklukları görülmeye başlandı.

Göçerlerin zorlu dönüş yolcuğu

Göçerlerin zorlu dönüş yolcuğu

Muş’un yaylalarına ilkbahar mevsimiyle birlikte gelip yerleşen göçerler, havaların soğumasıyla birlikte dönüş yolculuklarına başladı. Eşyalarını araçlara yükleyip gönderen göçerler, yüzlerce hayvandan oluşan sürülerle yaklaşık 2 ay sürecek yolculuklarına başladı.

5.10.2020Seyahat
Göçerlerin zorlu dönüş yolcuğu

Göçerlerin zorlu dönüş yolcuğu

MUŞ'un yaylalarına ilkbahar mevsimiyle birlikte gelip yerleşen göçerler, havaların soğumasıyla birlikte dönüş yolculuklarına başladı. Eşyalarını araçlara yükleyip gönderen göçerler, yüzlerce hayvandan oluşan sürülerle yaklaşık 2 ay sürecek yolculuklarına başladı.

5.10.2020Gündem
Sağlıklı Salata Nasıl Olmalı

Sağlıklı Salata Nasıl Olmalı?

Sağlıklı yiyecek olarak adlandırılan salataların içine koyduklarımız maalesef sağlıksız bir hal alabileceğini söyleyen Diyetisyen Gizem Gençyürek, sağlıklı beslenmenin bir parçası olan salatalar içerisine konan besinlere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Organik ürünlerde buna dikkat İnternette büyük hile

Organik ürünlerde buna dikkat! İnternette büyük hile

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sosyal medyada ve bazı e-ticaret sitelerinde "organik", "yöresel", "hakiki" gibi tanımlarla sahte ürünlerin piyasaya sürüldüğünü belirterek, "İnternetten ya da merdiven altı yerlerden bu ürünler rastgele alınmamalı, doğrudan kendi bildiğimiz bir üreticiden ya da tanıdığımız esnaftan alınmalı." ifadesini kullandı.

4.10.2020Ekonomi
Ne yediğimizi her zamankinden daha çok önemsiyoruz, öyleyse neden daha çok şişmanlıyoruz

Ne yediğimizi her zamankinden daha çok önemsiyoruz, öyleyse neden daha çok şişmanlıyoruz?

İnsanlık hızla şişmanlıyor. Aylık istatistiklerde bile fark edilebilen bu durum artık alarm veriyor. Çağımız insanının temel kaygılarından biri sağlıklı yaşamakken obezite oranlarındaki artışı uzmanlara sorduk: “Organik etiketlere yersiz hayranlık duyuyoruz, ‘glütensiz’ gibi kavramlara mucize etiketi taktık, ninemizin yediği portakalla bizim yediğimiz arasında çok fark var. Hareket de etmiyoruz!”

Mutluluğun formülü çok açık

Mutluluğun formülü çok açık

Mevsim geçişlerinde hava değişiminden hem bedensel hem de ruhsal olarak etkileniriz. Kendimizi iyi hissetmek içinse beslenme şeklimize ve uyku düzenimize dikkat etmeliyiz. Bize iyi gelecek bir hobiyi hayatımıza dahil edebilir, yoga yaparak ruhumuzu besleyebilir, ‘mutlu sonbahar’ çayıyla dinginleşebiliriz. Bol bol su içmek de toksik maddelerden kurtulmayı sağlar.

İster salatada ister kahvaltıda

İster salatada ister kahvaltıda

Anavatanı Orta Meksika ama tüm dünya ona bayılıyor. Ülkemizin Akdeniz sahillerinde yetiştirilmeye başladığından beri de çoğu restoranın menüsünde. Avokadolu yeni tarifler arayanlar veya bu meyveyle tanışmak isteyenler için ustalara danıştık, leziz tarifler aldık.

Erzurumun Olur ilçesi damaklarda tat bırakan yöresel lezzetleriyle tanıtım atağında

Erzurum'un Olur ilçesi damaklarda tat bırakan yöresel lezzetleriyle tanıtım atağında

Karadeniz ikliminin hakim olduğu Erzurum'un Olur ilçesinin tescilli yöresel lezzetleri ile kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gezi programı düzenlendi. Programda Çataksu Mahallesi'nde, duvarlarının haricinde çivi kullanılmadan inşa edilmiş, tahtadan yapılan Tahtalı Camisi katılımcılara gezdirildi.

Tunceli’de teröristlerin 2 ton gıda malzemesi ele geçirildi

Tunceli’de teröristlerin 2 ton gıda malzemesi ele geçirildi

TUNCELİ’nin Pülümür ilçesinde, güvenlik güçlerince yapılan aramalarda, teröristlerin kullandığı mağarada yaklaşık 2 ton gıda malzemesi ele geçirildi.

1.10.2020Gündem
Peynirler mağaralardan çıkarılmaya başlandı

Peynirler mağaralardan çıkarılmaya başlandı

Mersin'in Mut ilçesinde geleneksel yöntemlerle üretilen "Kızılova Obruk Peyniri", olgunlaşması ve lezzetini almasının ardından yaklaşık 5 ay sonra mağaradan çıkarılmaya başlandı.

D vitamini alımına dikkat Kontrolsüz ve bilinçsiz kullanmayın

D vitamini alımına dikkat! Kontrolsüz ve bilinçsiz kullanmayın

D vitamininin koronavirüse yakalanma riskini azalttığına dair araştırmaların, kontrolsüz ve bilinçsiz vitamin kullanımını arttırdığını söyleyen Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, “Değerlerinize baktırmadan takviye almayın, ilaç yerine doğal yollara başvurun” dedi.

29.09.2020Sağlık
Probiyotik nedir Probiyotik gıdalar ne işe yarar ve faydaları nelerdir

Probiyotik nedir? Probiyotik gıdalar ne işe yarar ve faydaları nelerdir?

Insan sağlığı için günlük yaşantımızın kalitesi artırmak, oldukça önemlidir. Sağlığımıza dikkat ettiğimiz sürece yaşam kalitemizi artar ve buna bağlı olarak mutlu bir yaşam sürme durumu da değişir. İnsan sağlığını koruyucu birçok takviye gıda bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de probiyotiklerin kullanımıdır. Probiyotiklerle ilgili birçok kişi merak içindedir. Probiyotiklerle ilgili merak edilen detayları derledik.

28.09.2020Araştırma
Mikroskobik canlılar nelerdir Nerede yaşar ve solunum yapar mı Mikroskobik canlıların özellikleri ve faydaları

Mikroskobik canlılar nelerdir? Nerede yaşar ve solunum yapar mı? Mikroskobik canlıların özellikleri ve faydaları

Mikroskobik canlılar; en basit tanımıyla, gözle görülemeyen canlılardır. Özellikle mikroskopla incelenerek görüldüklerinden dolayı ayrı bir bilim dalı olarak karşımıza çıkan Mikroskobik canlılar nelerdir? Nerede yaşar ve solunum yapar mı? Mikroskobik canlıların özellikleri ve faydaları nelerdir? Sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

28.09.2020Araştırma
İsviçrenin Appenzeller peynirinin rakibi: Kars kaşarı

İsviçre'nin Appenzeller peynirinin rakibi: Kars kaşarı

Kars'taki Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu, Kars kaşarının dünyaca ünlü peynirlere rakip olduğunu söyleyerek, "İsviçre'nin dünyanın her yerine sattığı bir Appenzeller peyniri var. İnanın Kars kaşarı, İsviçre’nin Appenzeller peynirinin ciddi bir rakibidir. Yeter ki dünya pazarlarına taşıyabilelim" dedi.

Paketli ürünler çocukların bağışıklığı için zararlı

Paketli ürünler çocukların bağışıklığı için zararlı

Yüz yüze eğitim anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıflar için başladı. Okula giden çocuğun bağışıklığını korumak adına çeşitli beslenme önlemleri almak gerekiyor. Beslenmede paketli ürünlere asla yer verilmemesi gerektiğini anlatan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar, “Bu ürünler çocuğun bağışıklık sistemine zarar veriyor. Bağırsak sistemiyle ilgili ciddi yan etkiler oluşturuyor” dedi. Bakar, C vitamini takviyesi yerine çocuğa sabahları bir bardak portakal suyu içirilmesini tavsiye etti.

6. Sınıf İngilizce 2. Ünite Yummy Breakfast (Leziz Kahvaltı) konu anlatımı

6. Sınıf İngilizce 2. Ünite Yummy Breakfast (Leziz Kahvaltı) konu anlatımı

İngilizce konularının pratik alanında karşılık bulması kelime çalışmasındaki başarıya bağlıdır. Ortaokul müfredatındaki konularda kelimelerin yanı sıra bazı edat, zarf ve ek kullanımları da önemlidir. Bu alanda 6. Sınıf İngilizce 2. ünite Yummy Breakfast (Leziz Kahvaltı) konu anlatımı hakkında araştırmalar yapanlar için işte detaylar.

22.09.20206. SINIF
Hatay’ın tescilli lezzetleri kağıt kebabı ve künefeye ilgi büyük

Hatay’ın tescilli lezzetleri 'kağıt kebabı' ve 'künefe'ye ilgi büyük

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık görülen Hatay mutfağı, birbirinden lezzetli yemekleri ile dikkat çekiyor.

Yazar Sonuçları

Side’de saklı kalmış Girit yemekleri

Son yıllarda popüler tatil beldeleri arasında adı pek geçmese de Side’de çok güzel şeyler oluyor. Yörenin antik mirasını öne çıkaracak olağanüstü çalışmalar yapılırken kaliteli yeme-içme mekânlarının sayısı da her geçen gün artıyor. Side yerlilerinin izinde, şehrin turistik yüzünün arkasında kalmış gerçek mutfağını keşfe çıktık.

19.10.2020

“Tarsus Yeryüzü Pazarı” kutlu olsun

Bu hafta Slow Food’un uluslararası basın temsilcisi Paola Nano’dan bir e-posta geldi ve beni 40 sene öncesine götürdü. Tarsus’la ilgili harika bir haberi duyuran bu postayı okurken kendimi Adana’da geçen yaz tatilimde buldum.

19.10.2020

Yeni bir çağa doğru

Bölgeyi gastronomik değerleriyle ön plana çıkan, marka bir kent yapmayı hedefleyen İzmir’in ilk uluslararası gastronomi festivali İzmir GastroFest, 2018’de ‘Göç’ temasıyla yola koyulmuştu. Ertesi yılın konusu ise ‘Pazarlar’ olarak belirlenmiş, Tarihi Alsancak Tren Gar’ı pazar yerine dönüştürülmüştü.

17.10.2020

Güneydoğu’da Zorlu Göç Yolculuğu

Diyarbakır'ın hemen yanı başında bulunan ve Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde eşsiz doğası, bereketli toprakları ve üzerinde hüküm süren yaşamıyla övgüyle bahsettiği Karacadağ’dayız. Sönmüş bir volkan olan Karacadağ'ın verimli arazisi yüzyıllardır hem hayvancılık, hem arıcılık, hem de çeltik üretimi için uygun. 

7.10.2020

Organik ürün aldatmacası koronayla tavan yaptı

“Bağışıklığımı nasıl güçlendireceğim?” Şüphesiz koronavirüs salgınıyla birlikte hem doktorlara en çok sorduğumuz, hem de internette arattığımız yegâne sorulardan biri bu. Cevabı ‘organik’ pazarında arayanların sayısı ise bir hayli fazla. Hele ki sosyal medya organik ürün satanlarla dolu. Ama dikkat! Çünkü organik diye aldığınız ürünlerin çoğu organik olmayabilir. Bakın uzmanlar neler anlatıyor...

5.10.2020

Her şey yeşil bavulla başladı

Okuldan kalan zamanında bakkalda da çalışır, pizzacıda da...

4.10.2020

COVID-19’dan korunmak için doğru beslenerek sağlıklı olalım

Koronavirüs süreciyle birlikte, yeni normal yaşamda tüm alışkanlıklarımız değişime uğradı.

3.10.2020

Bir İtalyan klasiği: Focaccia ekmeği

Bilirsiniz ki Akdeniz bölgesinin birbirinden lezzetli tarifleri vardır. Bu sefer ülkemizin birazcık dışına çıkıp yan komşulardan birine misafir oldum ve ülkemizde de çok sevilerek yapılan bir tarifin izini sürdüm. Biz toplum olarak ekmeğe çok düşkün bir milletiz. Evlerimizde de sık sık çeşitli ekmekler pişirmeyi severiz. Eminim ki zeytinyağı, taze baharatlar gibi malzemelerle lezzetlendirilen focaccia ekmeği de favoriniz olacaktır.

2.10.2020

Anne sütünün faydaları ve anne sütünü artıran besinler

Emzirmenin hem anne hem de bebeğe olan faydaları konusu tartışılmaz bir gerçek. Bilimsel çalışmalar her defasında anne sütünün bebeklerin büyüme ve gelişmesi için her dönemde değişen içeriği sayesinde ideal bir besin olduğunu kanıtlamıştır.

2.10.2020

Bursa’daki Muhacir-Macır mutfağı

Bursa’ya göç etmiş Bulgaristan ve Balkan Türkleri, mutfak kültürünü de bu topraklara taşdı. Büyük bir zenginlik olan Muhacir ya da Macır lezzetlerini mutlaka tatmalısınız.

27.09.2020

Doğu Karadeniz’de peşine düşmeniz gereken lezzetler

Yaprakların hafiften kızarmaya başladığı, doğanın dinginleştiği eylül ayı Doğu Karadeniz’in de en az yağış aldığı, havanın açık olduğu dönem. Üstelik çay ve bal gibi ürünlerin de hasat sonu... Bölgenin bu fotojenik dönemini yerel tatlarla taçlandırmak isteyenler için muhlamadan çeşit çeşit pideye peşine düşülmesi gereken lezzetleri sıraladık.

20.09.2020