Peynir
Peynir Haberleri
Kuşkonmaz nasıl ayıklanır nasıl pişirilir? İşte cevabı
Kuşkonmaz tam bir sağlık deposu olmasına rağmen mutfaklarımızda çok fazla yer bulabilmiş bir sebze değil ne yazık ki… Ancak kapısı farklı lezzetlere açık olanlar yavaş yavaş kuşkonmazı da hayatına sokmaya başladı. Siz de onlardansanız muhtemelen “Kuşkonmazı nasıl temizlerim, nasıl pişiririm?” diye düşünüyorsunuzdur. Sizin için kuşkonmaz ayıklamanın ve pişirmenin inceliklerini araştırdık. İşte tariflerimizle birlikte püf noktalarımız…
Van'da otlu peynir bidonunda 33 kilo eroin bulundu
Van'da bir kargo aktarım merkezinde yapılan aramada içerisinde otlu peynir bulunan bidonlara yerleştirilmiş 33 kilo 320 gram eroin ele geçirildi.
Normalleşme sürecine kolonya damga vurdu
Normalleşme sürecindeki insert, reklam ve banner kampanyaları verilerine göre; hızlı tüketim kategorisinde en çok kampanya artışı kolonya, soğuk çay, kurabiye gibi ürünlerde olurken; tüketici teknolojileri kategorisinde ise kahve makinesi, saç kurutma makinesi ve tablet gibi ürünler zirvede yer aldı.
3 Mini Atıştırmalık | Mucize Lezzetler
Lezzetli mini atıştırmalıklar hayat kurtarır ! Sizin için kolayca yapılan ve her daim yardımınıza koşacak mini atıştırmalık tariflerimizi paylaşıyoruz.(Sponsorlu İçerik)
Ve sefertası yeniden hayatımızda
1970’lerde işçilerle tarlaya, inşaata giden sefertası günümüzde yeni modelleriyle plazaların yolunu tutuyor. İşyerine kendi yemeğini götürenlerin sayısı artınca uzmanlardan pratik ve sağlıklı öğün önerileri aldık: “Salatanın sosunu ayrı taşıyın, yoğurtla öğününüzü dengeleyin...”
Kars’taki balık ölümlerinin ardından ekipler harekete geçti!
Kars Çayı’nda şüpheli balık ölümlerinin sebebi araştırılıyor. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bölgeden su ve ölü balık numuneleri aldı. Alınan numunelerin incelenmesinin ardından balık ölümlerinin sebebi belirlenecek.
Vicdanından kaçamadı
24 Mayıs’ta evinde ölü bulunan Gülsüm Taç’ın ön otopsi raporunda kalp krizinden kaynaklı yaşamını yitirdiği yazılmıştı. Ancak Gülsüm’le sevgili olan Cem Yılmaz, vicdan azabı çektiğini belirterek cinayeti itiraf etti. Yılmaz, cinayeti örtbas etmek için Gülsüm’ün ağzına ekmek koyarak kalp krizi süsü verdiğini söyledi.
Hayatın umutlu yanları
Ayşen Şahin’in öykü ve yazılarının toplamı olan yeni kitabı ‘Olay Şöyle Oldu’ kirazın çıkmasına, kestane kokusuna, ortasından yarılan karpuza sevinenler için...
Yemek seçen çocuğa doğru yaklaşım için 5 harika öneri
Seçici bir çocuğunuz mu var? Yemek yemeyi seviyor ama sadece belirli şeyleri mi yiyor? O zaman eğlenceli ve renkli yemekler acilen devreye girmeli! Diyetisyen Şevval Güzel, harika bir tarif verdi ve çocuklara yemeği sevdirecek ipuçları sundu.
Toplanan inek sütü miktarı yüzde 3 arttı
Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı yüzde 3 arttı.
Sevgilisini öldürdü, resmini yapıp bu notu bıraktı! Cinayeti vicdan azabı çözdü
Antalya'da evinde ölü olarak bulunan genç kadını, öğretmen sevgilisinin bornoz kuşağıyla boğarak öldürdükten sonra cinayetin ortaya çıkmaması için boynundaki morlukları fondöten ile kapattığı, kıyafetini giydirip kahvaltı yapıyor imajı verdiği ve daha sonra vicdan azabı çekip polisi arayarak cinayeti itiraf ettiği, sevgilisini öldürdükten sonra evine gelip resmini yapıp “yanına geliyorum” diye not bırakarak intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.
20 kişinin testi pozitif çıktı, giriş-çıkışlar kontrol altına alındı
Kütahya'da merkeze bağlı Uluköy Yaylası'nda hayvancılık yapan 20 kişi, koronavirüs belirtileri göstermeleri üzerine hastaneye kaldırıldı. 20 kişinin Covid-19 testi pozitif çıkınca yaklaşık 90 kişinin bulunduğu yaylaya giriş ve çıkış jandarma ekiplerince kontrol altına alındı.
Çocuklar için besleyici makarna salatası tarifi
Diyetisyen Şevval Güzel, çocukların çok seveceği ve besleyici değeri yüksek bir makarna tarifi verdi.
Yaz Aylarında Beslenme Düzeni Nasıl Olmalı?
Sıcak yaz günlerinde nasıl beslenmeliyiz? Hafif ve besleyici öğünleri nasıl oluşturabiliriz? Yaz aylarında beslenme düzenimizi nasıl oluşturmalıyız? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, yaz ayları için önemli önerilerde bulundu, öğün olarak tercih edilebilecek örnek menüler verdi.
Sütün önemi iyice anlaşıldı
Salgının ilk günlerinde insanların gıda güvenliği refleksi gösterdiğini ve süt talebinin yüzde 100 arttığını söyleyen Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Sütü ve eti ürettiğinizde katma değeri artıyor. Bu gücü nedeniyle sütçülüğü işin merkezine koymamız ve elimizdeki fırsatı iyice değerlendirmemiz lazım. Bunun için 734 milyon liraya Bingöl’e katma değeri arttıracak üretim ve yetiştirme üssü kuruyoruz” şeklinde konuştu.
Bildiği gibi gelsin yeni hayat; işimiz bu, yaşamak
Hürriyet Hafta Sonu ekibi bu hafta İstanbul sokaklarındaydı... Ebru Erke özlediği restoranlarına kavuştu: ‘Yeni normal’de kafelerin, kahvehanelerin, fine-dining restoranların son halini inceledi. Uygar Taylan, kentin sahillerinde dolaştı. İpek İzci, AVM’leri denetledi. Fırat Karadeniz spor salonlarına geri döndü. Melis Yılmaz uzun bir süre kapalı kalan kuaförlerdeki son durumu izledi.
Gebelikte D vitamini takviyesi almak şart mı?
Gebeliğin sağlıklı devam etmesi ve sonuçlanması için anne adayının hem dengeli hem de yeterli beslenmesi çok önemli. Özellikle gün içinde alınacak vitamin ve mineraller, anne adayının ve bebeğin sağlığını olumlu etkiliyor. Kan değerlerinin normal olmasının bilhassa önemli olduğu vitaminlerden biri de D vitamini… Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert, gebelikte D vitamini ile ilgili önemli bilgiler aktardı, bu vitaminin hangi besinlerde bulunduğunu açıkladı.
Sınav öncesi doğru beslenme ile enerjinizi yüksek tutmak mümkün
Pandemi sürecinden en çok etkilenenler arasında öğrenciler yer alıyor. Özellikle LGS ve üniversite sınavına hazırlananlar açıklanan tarihlerle birlikte tempolarını hızlandırdılar. Stres düzeyi oldukça yüksek olan öğrencilerin çalışma ve sınav süreçlerindeki beslenme şekilleri de oldukça önemli.
Gündelik Hayatta Güvenli Süt Tüketimi Nasıl Olmalı?
Dünya Sağlık Örgütü’nün gıdalar için sunduğu önerilere mutlaka uyulması gerekiyor. Açıkta satılan peynir, süt, yoğurt, çiğ et, sebze ve meyveler ile diğer gıdalar için bulaşmayı önleyici temel hijyen tedbirleri uygulanmalıdır. Açıkta satılan ve sağım ve saklama koşulları belli olmayan sokak sütlerinden muhakkak uzak durulmalıdır. Sütler için özellikle ısıl işlem uygulanmış pastörize veya UHT sütler tercih edilmesi gerekiyor.
Hürriyet Bilim Kurulu açıklıyor: Yeni normalin sporları
Can BİLGETÜRK soruyor: ‘Yeni normal’ hayatımızda sosyal mesafeli, güvenli spor dalları hangileri? Neleri yapmalı, nelerden çekinmeliyiz?
Doğru beslenin, sınav başarınızı arttırın
Diyetisyen Fatma Hallaç, sınavlarda başarıyı etkileyecek hiçbir besinin tek başına mucizevi etkisinin olmadığının altını çizerek, sağlık problemlerinden korunmak ve başarıyı artırmak için yeterli ve dengeli bir beslenme programı uygulanması gerektiğini söyledi.
Rokfora rakip... Tam 45 ton mağarada saklanıyor
Karaman'ın Ayrancı ilçesinde, mağarada üretilen Fransızların dünyaca ünlü 'rokfor' peynirine rakip olarak görülen Divle obruk peyniri, koyun ve keçi derilerine basılıp, olgunlaşması için mağaraya bırakıldı. Aromasını, halk arasında obruk olarak da bilinen mağaranın mikroflora bakteri yapısından alan peynir, eylül ve ekim ayında çıkartılıp, sofraları süsleyecek. Mağaranın kapasitesinin 45 ton olduğunu belirten Divle Köyü Muhtarı Tacettin Durna, sahte Divle peynirlerinden ayırt edilmesi için bu yıl peynirlere barkot sistemi uyguladıklarını belirtti.
Kabızlık Neden Olur? Kabızlığa İyi Gelen Öneriler
Salgın sürecinde eve kapanarak yüksek miktarda karbonhidratlı yiyecekler tüketmek bağırsak sorunlarını da beraberinde getirdi. Mide ve bağırsaklarda bulunan serotonin, bağırsak hareketlerinin ve işlevlerinin düzenlenmesine katkıda bulunduğunu belirten uzmanlar, “Serotonin eksikliğinde kişi kabızlık, şişkinlik gibi birtakım sağlık sorunları ile karşılaşabilir” uyarısında bulunuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, kabızlık sorunuyla ilgili bilgiler verdi.
Elazığ'da göçebelerin zorlu yayla yolculuğu başladı
ELAZIĞ'ın Ağın ilçesinden Sivas'ın Divriği ilçesindeki yaylalara gitmek için yollara düşen göçebelerin yaklaşık 5 gün sürecek zorlu göçü başladı.
Ambalajlı Sütte Besin Değeri Düşer mi?
Covid-19 salgını beslenme alışkanlıkları ve gıda tüketim tercihlerini de değiştirdi. Bu özel dönemde beslenmenin sağlığın en önemli belirleyicisi olduğunu belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı, gıda güvenliği ile ilgili uyarılarda bulundu.
Hem hafif hem leziz: Ispanaklı patates tarifi
Patates, hemen herkesin severek tükettiği sebzelerden biri. Ancak bu sebze yanlış pişirme yöntemleri ve fazla tüketim halinde kalori bombası haline gelebiliyor. Peki patatesi nasıl sağlıklı hale getirebiliriz? İşte sağlıklı ıspanaklı patates tarifi...
Koronavirüs döneminde açıkta satılan süt ürünlerine dikkat
Covid-19 salgını beslenme alışkanlıkları ve gıda tüketim tercihlerini de değiştirdi. Bu özel dönemde beslenmenin sağlığın en önemli belirleyicisi olduğunu belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı, gıda güvenliği ile ilgili uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Damcı, “Tarih boyunca temiz olmayan ve bozulmuş gıdaların neden olduğu hastalıklar milyonlarca insanın ölümüne ya da sağlığını kaybetmesine neden oldu. Bu nedenle havaların da ısınmasıyla özellikle süt ve peynir gibi çabuk bozulan gıdaların doğru tüketimine dikkat edilmeli, açıkta satılan ürünler yerine, paketli gıdalar tercih edilmeli” dedi.
Tatlı Krizlerine Muhteşem Üçlü: Tarçın, Karanfil ve Limon
Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezi tatlılar. Baklavadan, kadayıfa, tulumbadan, şöbiyete kadar birçok çeşidi mevcut. Bayramda porsiyon kontrolüyle birlikte tatlı tüketimin mümkün olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Evnur Saray, harika bir tarif verdi.
Bayram için en çok bu ürünleri aldık
Tüm Türkiye koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı’nı evlerinde karşıladı.
Uzmanlardan bayram uyarısı: Baklava yerine güllaç, sütlaç...
Ramazan ayında değişen beslenme rutini, bayramdan itibaren normale dönecek. Bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan uzmanlar, bayramda aşırı ve hızlı tüketilen gıdaların başta sindirim ve dolaşım sisteminde olmak üzere birçok rahatsızlığa yol açabileceğine dikkat çekti.
Süt ve süt ürünleri ihracatçıları Çin pazarıyla hedef büyüttü
Çin'e süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engellerin kalkmasıyla sevinen sektör temsilcileri hedef büyüttü.
'Bayram sofrası' kuruluyor
Hürriyet Pazar gastronomi yazarı Ebru Erke'nin 'bayram sofrası' kuruluyor. İlk öğün olan kahvaltı için tarif Mihta Yıldırımtaş'tan: Kuymak! Üstelik her yerde bulunabilecek malzemelerle... Mihta Şef, “Bizde bayram sofrası demek uzun kahvaltı sofraları demektir” diyerek Artvinli anneannesinin tarifini paylaştı: 100 gram mısır ununu (varsa kalın çekilmiş ve kavruk olanından kullanın) 150 gram tereyağında kokusu hafif değişene kadar kavurun. 250 mililitre süt ekleyip karıştırın ve hemen ardından önce 150 gram beyaz peynir, o eridikten sonra da varsa çeçil yoksa 100 gram dil peyniri ekleyin. Akışkan bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Tereyağı üste çıkınca kuymağınız pişmiş demektir.
Hürriyet Pazar gastronomi yazarı Ebru Erke'nin 'bayram sofrası' kuruluyor
Hürriyet Pazar gastronomi yazarı Ebru Erke'nin 'bayram sofrası' kuruluyor. İlk öğün olan kahvaltı için tarif Mihta Yıldırımtaş'tan: Kuymak! Üstelik her yerde bulunabilecek malzemelerle... Mihta Şef, “Bizde bayram sofrası demek uzun kahvaltı sofraları demektir” diyerek Artvinli anneannesinin tarifini paylaştı: 100 gram mısır ununu (varsa kalın çekilmiş ve kavruk olanından kullanın) 150 gram tereyağında kokusu hafif değişene kadar kavurun. 250 mililitre süt ekleyip karıştırın ve hemen ardından önce 150 gram beyaz peynir, o eridikten sonra da varsa çeçil yoksa 100 gram dil peyniri ekleyin. Akışkan bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Tereyağı üste çıkınca kuymağınız pişmiş demektir.
Karantinadan kârlı çıkanlar
Yaşadığımız dönemi sıkılarak, oflayarak, saat sayarak geçirenler kadar kendisi ve çevresi için verimli hale getirenler de var. Kimi ekmek, lahmacun yapmayı öğrendi; kimi kendini bahçeye, toprağa verdi. Yoga öğrenmeye başlayan mı ararsınız, yeni bir dil ya da enstrüman mı... #EvdeKal günleri için ilham verebilecek fikirler derledik.
Güçlü kemiklere sahip olmak için neler tüketmeliyiz?
Kaya gibi sert görünseler de, kemikler kolajen, protein ve mineral gibi birçok katmandan oluşan canlı dokulardan meydana gelir. Tüm bu maddeler kemiklerin içinde o kadar yoğun bir şekilde bulunur ki, mesela sadece uyluk kemiği bükülmeden 550 kiloluk bir baskıya dayanabilir. Peki kaya gibi sert ve güçlü kemiklere sahip olmak için ne yapmamız gerekir? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, güçlü kemiklerin sırrını anlatıyor.
Bayramda beslenme düzeni nasıl olmalı?
Ramazan ayı süresince değişen öğün saatleri ve beslenme düzeni, bayramla birlikte tekrar değişmeye başlayacak. Bu geçiş sürecinin ilk günlerinde sağlıklı beslenmenin daha çok önem kazanacağını ifade eden Uzman Diyetisyen Hilal Konak, konuyla ilgili önerilerini sundu.
Mide üşütmesine ne iyi gelir? Mide üşütmesi belirtileri neler?
Mide üşütmesi zaman zaman herkesin başına gelebilen bir sorundur. Halk arasında mide üşütmesi olarak bilinen bu rahatsızlık, tıp dilinde 'Gastroentrit' şeklinde adlandırılır. Mide üşütmesi yalnızca mideyi değil bağırsakları da etkiler. Peki, mide üşütmesine ne iyi gelir? Mide üşütmesi belirtileri neler?
Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar? Gebelikte mide bulantısı
Hamilelikte mide bulantısı yaşayan kadınlar özellikle mide bulantısı hangi aylarda başlar ve ne kadar zaman sürer sorusunun cevabını ararken, konu hakkında aranan bir diğer konu da gebelikte mide bulantısı neden olur sorusunun cevabı. Peki Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar? Gebelikte mide bulantısı
Giden Gelmez Dağları'nda ilkbahar güzelliği
Konya'nın Seydişehir ilçesindeki Giden Gelmez Dağları'nda, baharın gelmesiyle rengarenk çiçeklerin açtığı yaylalarda, Kovid-19 salgını nedeniyle sakinlik yaşanıyor.
Pırasalı Peynirli Kiş | Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Pırasalı Peynirli Kiş var! (Sponsorlu İçerik)
“Bayramda metabolizmanızı dengeleyin”
Ramazan ayı boyunca uzun süren açlık saatleri Ramazan Bayramı ile yerini fazla ve kalorili beslenmeye bırakıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hatice Sultan Kirişçi, ramazanda yavaşlayan metabolizmayı dengelemek için önerilerde bulunarak “Ramazan ayında günde iki öğün beslenirken bayramda o enfes sofralar ve tatlıların dayanılmaz cazibesine yenik düşerek porsiyon kontrolünü ayarlayamıyoruz. Bu yüzden Ramazan sonrası aniden yemeklere, tatlılara yüklenmek midemizde yanma, reflü atakları, hazımsızlık, ani kan şekeri değişikliği gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Yavaşlamış metabolizmaya fazla kalori verdiğimiz için de hızlı kilo alımları gözleniyor. Bu yüzden Ramazan’da yavaşlamış metabolizmanıza aşırı yükleme yapmayın” dedi.