Pestil haberleri sayfasında Pestil hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 462 Pestil haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Pestil, çeşitli meyveleri uzun süre tüketmenin en lezzetli yollarından biri. Ayrıca tatlı niyetine çayın yanında da ikram edilebilir. Pestil, farklı meyvelerden yapılabiliyor. Elma da bunlardan biri. Peki elma pestili nasıl yapılır? İşte yumuşacık kıvamıyla elma pestili tarifi ve malzemeleri...
#Elma Pestili Nasıl YapılırPestil, lezzetinin yanı sıra uzun süre muhafaza edilebilen bir alternatif. Pestil birçok meyveyle hazırlanıyor, ancak üzüm ve dut daha çok tercih ediliyor. Bizler de sizin için tatlı niyetine tüketebileceğiniz üzüm pestili tarifini derledik. Denemek isterseniz, üzüm pestili hazırlanışı hemen aşağıda şimdiden afiyet olsun...
#Üzüm Pestili Nasıl YapılırYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#ErikHer yiyecek farklı besin değerlerine sahiptir. Özellikle sağlıklı beslenmeye özen gösteren ve diyette olan kişiler bu besin değerlerine daha fazla önem vermektedir. Bu yüzden tüketmeden önce yiyeceklerin besin değerlerini ve kalori miktarlarını araştırmaktadırlar. Eğer sizde pestil tüketmek istiyor ve pestil kaç kalori? 100 gr pestil besin değerleri ve kalorisi nedir tüm detayları ile derledik.
#PestilPestil, günümüzde en fazla tüketilmekte olan gıda maddelerinden bir tanesini oluşturmaktadır. Pestilin nasıl kurutulacağı ve saklanacağı her zaman merak konusu olmuştur. Sizin için pestilin saklama koşullarının nasıl olduğunu ve nasıl kurutulabildiğini derledik.
#PestilSağlıklı, enerji dolu meyve pestillerimizin tam mevsimi. Anadolu’nun asırlık pestil geleneği, tüm dünyadaki sağlıklı beslenme meraklılarının da radarında. Bugünlerde hasat edilen her türlü meyvenin işlenip güneşin kucağına bırakılmasıyla üretilen pestili evde de fırınımızda kolaylıkla yapabiliriz.
#MeyveGümüşhane'nin coğrafi işaretli ürünü olan dut pestili ve kömesi son yıllarda başta Arap ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. İl genelinde geçen yıl 80 bin dolar olarak gerçekleşen ihracat, bu yılın ocak-eylül döneminde 99 bin dolara yükseldi.
#KömeGiresun denilince akla fındık gelse de, fındığın yetişmediği Şebinkarahisar ilçesinin ise en önemli geçim kaynaklarından birisi dut. Dutun önemli geçim kaynağı olduğu Şebinkarahisar’da kadınların zorlu pestil ve pekmez yapımı imece usulü ile eğlenceli hale geliyor.
#PestilYemeklere ferahlığıyla eşlik eden hoşaf ve kompostolar özel günlerin, kalabalık sofraların vazgeçilmez iki geleneksel içeceği. Hoşafın kuru, kompostonunsa taze meyve kullanılarak yapılmasıysa aralarındaki en temel fark. Çok sevdiğim üç tarifimi birlikte hazırlayalım...
#HoşafAvustralya’nın ünlü televizyon simalarından Maeve O’Meara ile düzenlediğimiz Türkiye gastronomi turlarının bendeki yeri çok başka. Dört yıl boyunca 15 Avustralyalı gurmeyi Türkiye’nin değişik bölgelerine götürerek hem yemek kültürümüzü öğretme hem de ülkemizi tanıtma fırsatı buldum. Nereleri gezdirip neler tattırdığımı merak ettiyseniz bu hafta İstanbul’un iki yakasını birlikte turlayalım…
#AvustralyaBirer birer olgunlaşan meyvelerden soframıza en son gelen mürdüm olur... Puslu, asil rengiyle usulca ‘yaz bitti’ diye fısıldar. Kurutmak, reçel ya da pestil yapmak mümkün. Ama tazesini de sadece tatlıya saklamayın. Mürdümün o ekşimsi ve ferah tadıyla fırında tavuk ve dana yahni tariflerimden birini ya da çıtır kızartmalara çok yakışan erik sosunu hazırlayabilirsiniz.
#ErikÖ harfinden sonra, S harfinden önce gelen P, alfabemizin 20 harfidir Ülkemizde ilk harfi P olan hiç şehir yoktur. P harfiyle başlayan ilçelerimizden bazıları ise şunlardır: 1- Pamukkale 2- Pozantı 3- Polatlı 4- Patnos 5- Palandöken 6- Pursaklar. Pelin ve Perihan ise ülkemizde kız çocuklarına verilen en popüler isimler arasında yer alıyor. P harfi ile başlayan ve biten kelimeler nelerdir tüm detayları ile derledik.
#P İle Başlayan Kelimeler Nelerdir?Elazığ, kendine has lezzetleri ve zengin yöresel mutfağı ile kültürel bir doygunluk sunuyor. Elazığ’da günün her saatinde her türlü yemek yenilebilir. Her öğün ayrı ayrı adlandırılıyor. Elazığ'da örneğin, kuşluk ve yatsılık diye de yemek saatleri bulunuyor. Elazığ'ın en meşhur yöresel yemekleri nedir? İşte, tüm detaylar.
#Elazığ YemekleriTürkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Gümüşhane ili oldukça güzel bir şehirdir. Bu şehrin kendine has yemekleri de oldukça meşhurdur. Sizler için Gümüşhane Yemekleri - Gümüşhane'de ne yenir ve neyi meşhur? Gümüşhane mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Gümüşhane YemekleriPestil, çeşit çeşit meyveden hazırlanabiliyor. Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden kayısı da bunlardan biri. Kayısının pestili hazırlayarak daha uzun süre tüketebilirsiniz. Peki kayısı pestili nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde kayısı pestili tarifi ve yapımı...
#Kayısı Pestili Nasıl YapılırSevgili dostlar, bu hafta köşeme Hatay bölgesine has karadut cinsi Şam-ı duttan yapılan, tamamen doğal, katkısız karadut reçelini taşımak istiyorum. Bizim topraklarımızda Şam-ı dutun genellikle şurubu yapılıyor. Hatta damakları şenlendiren bu karadut şurubu, Hatay’da bayramların vazgeçilmez ikramı olarak anılıyor. Canım memleketim, yaşadığı deprem felaketine rağmen bu yıl da bolluğunu bereketini bizden esirgemedi ve karadut ağaçları meyveleriyle doldu taştı.
#Karadut ReçeliDepremler sebebiyle bu ramazan biraz buruk geçecek belki ama sofralar yine birlik ve beraberlik için kurulacak. Peyniri, zeytini, mercimeği, pirinci derken iftar ve sahur alışverişini tamamlamak için az bir süre kaldı. Tüm bu ürünleri afet bölgesinden satın alarak oradaki yerel üretici ve kooperatiflere destek olabiliriz. Jürimize favori adreslerini sorduk...
#Deprem BölgesiKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#KahramanmaraşAKHİSAR Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın, dünya üzüm üretiminde Türkiye’nin önemli paya sahip ülkelerden biri konumunda olduğunu belirtirken, faydaları saymakla bitmeyen bir besin olan üzümün değerinin yeterince bilinmediğine vurgu yapıyor. Alkın, “Üretiyoruz, ihracatını yapıyoruz ama yeteri kadar tüketmiyoruz. Üzümün unutulan bir besin değeri olmasının önüne geçmeli, iç tüketimi mutlaka artırmalıyız” diyor.
#1Binlerce yıllık geçmişiyle pek çok kültürün bir arada yaşadığı, her birinin ayrı iz bıraktığı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu coğrafyasında keşfedilmeyi bekleyen onlarca güzellik var. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Bu bölgelerimizde mutlaka görülmesi gereken yerler nereler?’ diye sorduk; 12 şehirden insanlık tarihini değiştiren antik kentlerden tutun da manastırlar, tarihi camiler ve buzul dağlarına kadar birbirinden harika 12 adresi önerdiler.
#RotaBeypazarı’nın meşhur havucunu 80 katlı baklavalarında kullanarak farklı bir lezzet oluşturan Beypazarı Kınalı Eller Kooperatifi’ndeki kadınlar, “El açması 80 katlı baklavamızı, Beypazarı’nın havucuyla tatlandırdık. Sadece el birliği değil, fikir birliği de yaparak yeni lezzetler ortaya çıkarmaya gayret ettik” diyor.
#BeypazarıGiderek öne çıkan Tokat mutfağında beni şaşırtan, Zile’nin meşhur; 600 yıllık bağlarındaki üzümlerinden üretilen lezzetler oldu. Bu üzümlerden elde edilen şırayla; pekmez, köme (cevizli sucuk) ve tarhana yapılıyor. Yöresel pekmez yapımı bu ülkenin en öne çıkarılması gereken pişirme tekniklerinden biri aslında...
#TokatŞeker 14. yüzyıldan itibaren saray ve çevresindeki mutfaklarda kullanılmaya başlamıştır. 1517 ‘de Mısır’ın Osmanlı topraklarında katılmasıyla birlikte Osmanlı İmparatorluğu artık kendi şekerini kendisi üretmeye başlamış ve varlıklı ailelerin mutfaklarında nihayet şeker görülmüştür.
#BursaPestil, çeşitli meyveleri uzun süre tüketmenin en lezzetli yollarından biri. Ayrıca tatlı niyetine çayın yanında da ikram edilebilir. Pestil, farklı meyvelerden yapılabiliyor. Elma da bunlardan biri. Peki elma pestili nasıl yapılır? İşte yumuşacık kıvamıyla elma pestili tarifi ve malzemeleri...
#Elma Pestili Nasıl YapılırPestil, lezzetinin yanı sıra uzun süre muhafaza edilebilen bir alternatif. Pestil birçok meyveyle hazırlanıyor, ancak üzüm ve dut daha çok tercih ediliyor. Bizler de sizin için tatlı niyetine tüketebileceğiniz üzüm pestili tarifini derledik. Denemek isterseniz, üzüm pestili hazırlanışı hemen aşağıda şimdiden afiyet olsun...
#Üzüm Pestili Nasıl YapılırÇeşitli mevsim meyveleriyle hazırlanan pestiller, meyveleri kışa taşımanın en lezzetli yollarından biri. İncir pestili de bunlardan biri.. ağustos ve eylül aylarında nefis incirlerle hazırlanan pestil hem besleyici hem de tatlı krizlerine birebir. Peki incir pestili nasıl yapılır? İşte adım adım incir pestili tarifi ve malzemeleri...
#İncir Pestili Nasıl YapılırSevdiklerimizi buluşturan sofralar kurmak hayatın en büyük zevklerinden. Bu sofralarda konukların yeni tatlar keşfedecekleri yerel peynirlerimizi sunmak, davete değer ve farklılık katar, sohbetin de derinleşmesine aracı olur. İyi düzenlenmiş, lezzetli, özenli bir peynir tabağının ipuçlarını paylaşmak istiyoruz.
#PeynirYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#ErikAğustos sonu ve eylül ayı çavuş üzümünün tam mevsimi… Olgunlaşıp sararmış çilli taneleriyle tam bir şekerpare... Karadeniz’in kokulu üzümü isabella’yı, Yalova incisini ve Tarsus beyazını da unutmayalım. Serin atıştırmalıklardan pratik sunumlara çok sevdiğim üzümlü tariflerimi siz de deneyin.
#Üzüm