Sarma mutfağımızın en sevilen yemeklerinin başında geliyor. Lahana, asma yaprağı ya da pazıyla yapılabilen sarmanın dışındaki malzeme kadar içinin lezzeti de önemi. Sarma içi etli ya da zeytinyağlı olabilir. Peki sarma içi nasıl yapılır? İşte etli ve zeytinyağlı sarma içi tarifleri...
#Sarma İçi Nasıl YapılırKahramanmaraş, ana yemek ve tatlıları ile dikkat çeken en zengin mutfak kültürü özelliği taşıyan illerimizden arasında yer alır. Mutfak kültürü ve geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan Kahramanmaraş, insanlarla yaşamış olan bir yemek zenginliğine sahiptir. Kahramanmaraş’a seyahat eden kişiler, Kahramanmaraş mutfağındaki lezzetleri denemelidir. Kahramanmaraş'ta ne yenir ve neyi meşhur? İşte, merak edilen tüm detaylar,
#Kahramanmaraş YemekleriTatil beldelerinde balık-meze, pizza, ‘fine dining’, pek çok seçenek bulabiliyoruz ama damağımız arada kuru fasulye, pilav, dolma gibi ev yemeklerini de arıyor. Yöresinin yerel malzemelerini mutfağa taşıyan, hesaplı ve doyurucu esnaf lokantalarını jürimize sorduk...
#Ev YemeğiPek çok kişi tatile çıkınca İstanbul biraz nefes aldı. Ben de uzun zamandır gitmek isteyip vakit bulamadığım birkaç yeni mekâna uğradım, müdavimi olduğum yerleri de ihmal etmedim. Şehirde kalanlar için hamsi turşulamadan ahtapot ızgaraya sizin de tatmanızı istediğim birbirinden leziz tavsiyelerimi derledim.
#BomontiTarih Vakfı yemek seminerleri düzenliyor. Romu Ristorante Ataköy’de; Ferida, Şaşkınbakkal’da açıldı. Sur Balık’ın menüsüne zerdeçallı-ballı balık, avokadolu karides gibi tatlar eklendi. Folks’un 1’inci yaş günü kutlaması ve Pizza Il Forno’nun Anneler Günü kampanyasıyla yeme-içme dünyasından haberler burada
#SuşiŞef Ömer Bozyap’la yaz başında Galata Port’ta düzenlenen bir etkinlik sırasında tanışmıştım. Sirkeci’de bir otelin içinde “Ocak” adlı bir restoranı olduğunu anlatmıştı. Yaz telaşı ve seyahatler bitince aynı ekip buluşma sözü vermiştik. Nihayet hafta başında buluşabildik.
#Müge AkgünAyvalık’ta son birkaç yıldır farklı tarzda mutfaklara sahip mekânların açılması ve en önemlisi bunu sürdürebilmeleri gastronomik renklilik adına heyecan verici. ‘Rakı–balık–Ayvalık’ üçlemesine itirazım yok fakat biraz farklılıktan kimseye zarar gelmez. Geleneksellik iyidir ama arada heyecan yaratmak da gereklidir. İşte geçen yıllarda yarattıkları heyecanı sürdürenler, yeniler ve klasiklerle Ayvalık-Cunda lezzet rehberimiz...
#GastronomiHamuru üç gün mayalanmış pidenin içinde iki gün boyunca pişen dana kaburga... Tatlı patates kremasıyla servis edilen lor peynirli pazı sarması... Patlamış mısır dondurmasıyla sunulan muhallebi... Cağaloğlu Hamamı’nın içindeki 1741, her daim gideceğim ve yurtdışından gelen misafirlerimi gönül rahatlığıyla götüreceğim bir yer.
#Cağaloğlu HamamıBomonti’de açılan yeni nesil meyhane Kita’s’ın tadım menüsünde beş çeşit meze, bir ara sıcak, iki kadeh içki var. İsteyen bunların üstüne alakart olarak devam edebiliyor. İşin ilginç yanı, yemeklerin standart üstü olması. Eğlencesi de cabası...
#Kita’SSöz konusu sarma olunca konuya Tokat yaprağından girilir. Yani yörenin Narince üzümlerinin incecik, damarsız, pişince ağızda dağılan körpe yapraklarından... Ancak ülkemizde asmanın yanı sıra kiraz, dut, fasulye, ayva gibi sebze meyvelerin yapraklarının ya da lahana, pazı gibi sebzelerin sarmaları da başlı başına bir dünya yaratıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda, doğadan toplanan çeşitli yabani otların yapraklarıyla da farklı sarmalar yapıldığını görüyoruz...
#SarmaMasterChef'in 28 Temmuz Salı akşamı ekranlara gelen 12. bölümünde 3'lü düello heyecanı yaşandı. İlk 16 yarışmacı arasında girmek için mutfakta zamanla yarışan yarışmacı adaylarından bazıları, final turuna yükseldi, bazıları ise elenerek hayallerine veda etti. MasterChef'in son bölümüne Somer Şef'e benzerliği ile dikkat çeken Mehmet Gökçeöz damga vurdu. Peki, MasterChef düelloyu kimler kazandı? İşte, MasterChef Türkiye 28 Temmuz kazananı ve MasterChef yeni bölüm fragmanından görüntüler.
#Masterchef Kim Kazandı14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer GünüFOX TV ekranlarında yayınlanan ve ilgi gören yemek yarışması Zuhal Topal'la Sofrada programında cuma akşamı haftanın finali gerçekleşti. Gelin ve kayınvalidelerin yarıştığı programda, 8 Kasım akşamı gerçekleşen finalde bu hafta en fazla oyu alarak para ödülünü kazanan yarışmacı belli oldu. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? İşte, 8 Kasım Cuma Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasının kazananı ve haftanın puan durumu.
#Zuhal Topalla Sofrada BirincisiOnur Büyüktopçu'nun sunuculuğunu üstlendiği Yemekteyiz yarışmasında 25 Şubat-1 Mart haftasının finali yapıldı. Beş gün boyunca yaptıkları yemeklerle kıyasıya yarışan yarışmacılar arasında hangi ismin kaç puan aldığı ve haftayı birinci olarak bitiren yarışmacının kim olduğu belli oldu. Peki, Yemekteyiz'de haftanın birincisi kim oldu?
#Yemekteyiz'de Bu Hafta Kim BirinciIspanağın yakın arkadaşı olan pazının en lezzetli halini sizler için bir araya getirdik: Lor sarması. Besin değeri oldukça yüksek olan yemyeşil pazı yaprakları, lor peyniri ve pirinçle buluşuyor, ortaya karşı konulmaz bir lezzet çıkıyor. Peki, lor sarması nasıl yapılır?
#Lor Sarması Nasıl YapılırSırtını Palandöken’e yaslamış Erzurum’un alametifarikası içinde barındırdığı pek çok güzellikte saklı. Bir yanınızda uluslararası kayak turnuvalarına ev sahipliği yapan Palandöken Dağı, bir yanınızda sayısız tarihi yapılarla dolu şehir merkezi… Ayrıca köşelerde bekleyen parmak ısırtan lezzetler de cabası… Şehrin yakınlarında bulunan Tortum Şelalesi, Oltu, Tepsicik göleti gibi doğa harikası yerler ise çok büyüleyici… Sizin için gezilecek yerlerden tadılacak lezzetlere kadar güzel bir Erzurum rehberi hazırladım…
#ErzurumTaksim’deki People, iç daralması yaşayan beyaz yakalıların beklentilerine cevap verecek şekilde, ‘tam zamanında ve yerinde’ ortaya çıkmış. Bunalan sınıfın beklentilerine karşılık veriyor. İyi de bir aşçıları var; Asım Usta. Ama elindeki malzemeyle bu kadarını yapabiliyor.
#Asım UstaYeme-içme kültürü üzerine yazılar yazıyorsanız gündem zengin. Yeni açılan ya da kapanan mekanlardan hem sektörü, hem de biz nihai tüketicileri ilgilendiren haberlere yazacak çok şey var. Benim gibi birçok konuya yer vermeyi seçiyorsanız en zoru, hepsi birbirinden değerli olan haberlerin hangisini manşete çıkaracağınız ve seçeceğiniz başlıktır.
#Müge AkgünNe zaman kendimi ve kafamı bulutlu hissetsem, yorulsam, sıkılsam ve bıksam, başımı birkaç gün bile olsa dinleyecek, güzel denizlerde yüzecek, hafif rüzgârlara yelken açacak ve lezzetli yemekler yiyecek bir mekânım var. Burası benim için Türkiye’de ‘hengâme hayatın’ son bulduğu, bir nevi şifa bulduğum yer. Hastasıyım…
#Seyahat