Patlıcan kebabı, Malatya mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Salçalı sosuyla lezzetini katlayan bu kebabın tadına doyum olmuyor. Fırında nar gibi kızaran patlıcan kebabını dilerseniz pilav eşliğinde de servis edebilirsiniz. Peki patlıcan kebabı nasıl yapılır? İşte Malatya usulü patlıcan kebabı tarifi, malzemeleri ve yapımı... Şimdiden afiyet olsun...
#Patlıcan Kebabı Nasıl YapılırMutfakların en çok tercih edilen sebzelerinden patlıcan, musakka, karnıyarık gibi pek çok tarifte sıklıkla kullanılıyor. Ancak restoranlarda yemeye alıştığımız patlıcan kebabının damaklarda yeri ayrıdır. Özellikle Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep yörelerinde sık sık tüketilen patlıcan kebabı nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte adım adım evde patlıcan kebabının tarifi ve malzemeleri…
#Patlıcan Kebabı Nasıl YapılırPatlıcan yemekleri büyük küçük herkes tarafından çok seviliyor, sıradan patlıcan yemeklerinden sıkılanlar için enfes bir önerimiz var: Fırında köfteli patlıcan kebabı. Yuvarlak dilimlenen patlıcanlar, harcıyla lezzetlenen köftelerle buluşuyor. Bir patlıcan bir köfte şeklinde doldurulan tepsinin üzeri domates ve biberlerle süsleniyor, fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiyor. İşte, Fırında köfteli patlıcan kebabı tarifi
#Fırında Köfteli Patlıcan KebabıMasterChef Ali Nazik tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Geleneksel Türk mutfağı lezzetlerinden olan Ali Nazik kebabı patlıcan ve et ile hazırlanıyor. Damak zevkine göre kıymalı Ali Nazik ve kuşbaşılı Ali Nazik şeklinde çeşitlendirilebiliyor. Közlenmiş patlıcanın sıcakken sarımsak, yoğurt, ve baharatla ezilmesiyle ılık bir püre hazırlanır. Küçük kuşbaşı doğranmış dana ya da kuzu eti veya kıyma yağda iyice kavrulur ve pürenin üzerine eklenir. Biberli yağ ile de servis edilebilmektedir. Peki, Masterchef Ali Nazik kebabı nasıl yapılır? İşte, orjinal Ali Nazik kebabı tarifi ve malzemeleri
#Ali Nazik KebabıHer yörenin birbirinden lezzetli yemekleri bulunmaktadır. Ancak tüm yörelerin yemekleri farklılık göstermektedir. Siz de farklı bir şehre gideceğiniz zaman şehirde bulunan yemekler hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Sivas yemekleri - Sivas'ta ne yenir ve neyi meşhur? Sivas mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Sivas'a gitmeyi düşünüyor iseniz öncesinde yemekleri ile ilgili olarak tüm detayları derledik.
#Sivas YemekleriÇorba dediğin hep sıcak olmaz. Yaz günlerinde arada serin çorbada severiz. Buzdolabında bekletip öyle ikram ederiz. İçine çeşit çeşit taze otlarla şenlendirip yarmayla hazırlarız. Ayran aşı çorbasından söz ediyoruz. Anadolu topraklarının zenginliğini gösteren harika bir çorba. Ayran aşı çorbası , soğuk çorba olarak da bilinir. Yarmayla yapılan, yaz aylarında içinizi serinleten bu harika çorba tarifini denemediyseniz size de şiddetle tavsiye ediyorum.
#RamazanTam ismine layık bir çorba yoğurtlu bir çorba; Lebeniye çorbası. Arapça kökenli leben kelimesinden gelen, içinde köfte ve nohut bulunan harika yoğurtlu bir çorba. Güneydoğu Anadolu bölgesine ait bir çorba tarife köfteli çorbada denilir. Oldukça besleyici bu çorbadan hem dayanamayıp ikinci tabağı almayın, şehzade kebabına yer bırakın.
#Ramazan MenüsüGerek meyanesi gerek içindeki malzemelerle yiyen herkesi kendine hayran bırakan bir çorbamız var. Hem mideyi rahatlatır, hem doyurucu ve besleyici özelliğiyle gönüllerde taht kurar. Çorba tarifleri, kış aylarında yoğun şekilde tercih edilse de, özellikle köfteli çorbalar besleyici olması ve doyurucu olması sebebiyle tüm mevsimlerde rahatlıkla tüketilebilir. İşte, sizler için hazırladığım meşhur Kıbrıs pilavı, sevilen magnolia tatlısı ve çok daha fazlası...
#İftar MenüsüPatlıcanı sevenlerin favorisi olacak Bolu kebabı mantarlı iç harcı ile sofralarınıza konuk oluyor. Gelinim Mutfakta Bolu kebabı tarifi günün aranan lezzetleri arasında yerini aldı. Peki, Bolu kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Bolu kebabı tarifi ve püf noktaları...
#Bolu KebabıAkşam sofranızda sultan kebabına da yer açın. Tercihe göre tavuk etiyle de hazırlanan bu yemek beşamel sosu ve kaşar peyniri ile lezzetini katlıyor. Ayrıca iç harcı ile oldukça doyurucu. Eğer bu lezzete bir şans vermek isterseniz tarifini sizin derledik. Peki sultan kebabı nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için sultan kebabı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
#Sultan Kebabı Nasıl YapılırTürk mutfağında yöresel lezzetler arasında yer tutan babagannuş MasterChef programıyla yeniden aranan tarifler arasında yerini aldı. Babagannuş, Hatay yöresinin sevilen mezelerinin başında geliyor. Mutfağımızda birçok yemeğe malzeme olan patlıcanla yapılan babagannuşun kökü Osmanlı'ya dayanıyor.Peki, MasterChef babagannuş nasıl yapılır? Evde kolay babagannuş tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
#Masterchef BabagannuşKebap farklı ülkelerde ve Türkiye ülkesinde de sevilen milli yiyeceğimiz olarak bilinmektedir. Kebap doğrudan doğruya ateşin üzerine tutularak pişirilmektedir. Aslında bir kap içerisinde susuz olarak pişirilen et yemeği olarak da tanımlanmaktadır. Çevirmesi, kızartması ya da kavurması yapılmaktadır. Bu seçenekler kebabın pişirme teknikleridir. Kebap çeşitlerinin çoğu ızgarada pişirilmektedir. Fakat tas kebabı gibi seçenekler tencere yemeği olarak kabul edilmektedir. Görüldüğü gibi kebabın kültürel etkilerden etkilendiği ve buna göre de çeşitlere ayrıldığı aşikardır. Kebap çeşitleri ve isimleri nelerdir, en sevilen kebap çeşitleri ve tariflerini sizler için derledik.
Ev halkının ve gastronominin gündemi yılbaşı sofraları. Bir yandan restoranlar, oteller, balo salonları yılbaşı menülerini hazırlarken diğer taraftanartan hayat pahalılığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle yılbaşını evde geçirecek çok büyük bir kitle de evdeki yılbaşı sofrasını nasıl donatacağının derdine düştü.
#BursaGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi yedinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 9 Mayıs Pazar, Ramazan'ın 27. günü için iftar menüsü...
#Ramazan"Akşama ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, islim kebabı nefis bir alternatif. Patlıcan ve köftenin harika uyumunu çok seveceksiniz. Kürdan kebabı olarak da bilinen bu lezzete de sofranızda yer açın. Peki islim kebabı nasıl yapılır? İşte adım adım islim kebabı tarifi...
#İslim Kebabı TarifiGelinim mutfakta programında gelinlerin hünerlerini sergilediği patlıcanlı yelpaze kebabı tarifinden sonra, evlerinde iftar hazırlığı yapan hanımlar patlıcanlı yelpaze kebabını aramaya başladı. Hem görünümü hem de tadıyla hafızalara yer eden patlıcanlı yelpaze kebabı nasıl yapılır sorularının cevabı niteliğinde nefis bir tarif hazırladık. İşte Gelinim mutfakta patlıcanlı yelpaze kebabı tarifi…
#Patlıcanlı Yelpaze Kebabı TarifiUrfa yöresine ait bir yemek türü olan kazan kebabı son dönemlerde iftar menülerinin gözdesi haline gelmeye başladı. Yapımı pek çok kişi tarafından merak edilen kazan kebabı tarifini sizlerle paylaşmak istedik. İşte, kazan kebabı nasıl yapılır sorusunun cevabı…
#Kazan Kebabı TarifiDünyaca ünlü bir yemek sitesinin Adana kebabına Margherita pizzanın ardından ikinci sırada yer vermesi, Adana’daki kebapçıları kızdırdı. Adana kebabının emek ürünü olduğunu söyleyen kebapçı ustası Yaşar Aydın, "Pizzanın birinci olmasını sağlayan lobilerdir. İnanıyorum ki bu yanlıştan dönüp Adana kebabını yakında birinciliğe yerleştireceklerdir" dedi.
#Adana KebabıTürk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer tutan islim kebabı geleneksel tatlardan vazgeçmeyenlerin adeta baş tacı. Patlıcan ve etle yapılan islim kebabı kolay ve özenle hazırlanışıyla şık akşam sofralarında yer buluyor. Hem yapması hem yemesi keyifli olan bu lezzeti yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktası patlıcanın fazla yağlı olmaması. Peki, islim kebabı nasıl yapılır? İşte, islim kebabı tarifi ve malzeme listesi.
#İslim Kebabı TarifiSoğan terletme yapımı, farklı ve değişik lezzet arayanların sofralarında yer tutmaya devam ediyor. Terletme, özellikle kebap yapımında, et ile birlikte pişmesi gereken ancak pişme süresi etten daha uzun olan sebzelere uygulanıyor. Bazı yörelerde bu işleme demleme de deniyor. Soğan, sarımsak ve patlıcan terletme işlemi özellikle kebaplara eklenen bu tür sebzelerde yapılıyor. Peki, terletme nedir, nasıl yapılır? İşte, soğan terletme yapımı ve tarifi.
#Terletme Nasıl YapılırMasterChef Türkiye 2020 sezonu ekran macerasına hızlı bir başlangıç yaptı. MasterChef yarışmacı adayları teker teker jüri karşısına çıkıp yaptıkları yemek ile onları etkilemeye çalışıyor. Peki, MasterChef Türkiye yarışmacıları belli oldu mu? MasterChef Türkiye'de bugüne dek kimler ilk tur geçmeyi başardı?
#2020 Masterchef Türkiye Yarışmacıları