Paris İklim Anlaşması haberleri sayfasında Paris İklim Anlaşması hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 975 Paris İklim Anlaşması haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Avrupa Birliği (AB), 2035’ten itibaren yeni benzinli ve dizel araçların satışını yasaklayacak bir düzenleme üzerinde anlaştı. Mutabık kalınan düzenleme elektrikli araçlara geçişi hızlandırmayı ve iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi amaçlıyor.
#Alman Otomobil Endüstrisi BirliğiTürkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Paris İklim Anlaşması kapsamında üretimde çevresel sürdürülebilirliğin şart olduğunu belirterek “Bursa, yeşil dönüşümün kalbinin attığı kent olmalı” değerlendirmesini yaptı.
#Nilüfer ÇevikelTürkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nı kabul etmesi ve COP26 hedeflerine katılmasının ardından hazır giyim sektöründe yeşil dönüşüm heyecanı başladı. Bir kaç yıldır sürdürülebilirlik adına çalışmalar yapmaya başlayan şirketler, karbon ayak izi ölçümü için danışmanlık almaya başladı.
#Paris İklim AnlaşmasıParis İklim Anlaşması ve Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında hem dış ticaretteki engelleri kaldırmak hem de şirketlerin yeşil dönüşümünü sağlamak için Ticaret Bakanlığı önderliğinde kurulan Yeşil Mutabakat Çalışma Grubu faaliyetlerini yoğunlaştıracak.
#Paris İklim AnlaşmasıCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, küresel ısınmanın sadece insan yaşamını değil bütün ekosistemi etkilediğini ve tabiatın dengesini bozduğunu belirterek, “Sıfır atık bilincini yaygınlaştıracak tüm girişimlerin yanında olacağım” dedi.
#Emine Erdoğan197 ülkenin imzaladığı Paris İklim Anlaşması, geçtiğimiz günlerde Türkiye tarafından da onaylandı. İklim krizine karşı evrensel mücadeleyi örgütleyen tek anlaşma olan Paris İklim Anlaşması hakkında hâlâ pek çok merak edilen bulunuyor. İşte dünyamız için büyük önem taşıyan Paris İklim Anlaşması hakkında en sık sorulan 12 soru ve 12 yanıtı…
#İklim KriziParis İklim Anlaşması’nın Meclis’te kabul edilmesi ile birlikte sigortacılar, iklim krizini gündemin ilk sırasına aldı. Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, iklim değişikliğinin sigortada paradigma değişikliğine neden olacağını belirterek, acil aksiyon alınması gerektiğini söyledi.
#Paris İklim AnlaşmasıTürkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nı imzalayan 192. ülke olmasının ardından Ekosfer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Gürbüz’e anlaşmanın önemini sorduk. Gürbüz, “Yenilenebilir enerji dünyaya ve ekonomiye katkı sağlayacak. Kömür santralları yerine rüzgâr ya da güneş gibi yenilenebilir kaynaklara geçilmesi zor değil. Elektrikli araçların artması, dizel arabaların azalması gibi gelişmeler yaşanacak” diyor.
#Paris İklim AnlaşmasıBirleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı onaylamasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, Ankara'nın en kısa sürede ulusal iklim eylem planı sunmasını beklediğini belirtti.
#Paris İklim Anlaşmasıİklim değişikliği ve deniz suyu sıcaklıklarındaki artışın küresel ve bölgesel etkileri her geçen gün belirginleşirken, Dünya Meteoroloji Örgütü verilerine göre son 150 yılın en güçlü El Nino döneminin beklendiğini belirten Prof. Dr. Ceyhun Özçelik, “Gerek El Nino'nun gerekse küresel ısınmanın etkisiyle önümüzdeki 10 yıl içerisinde hava sıcaklıklarının 1,5 derecenin çok daha üzerinde rakamlara erişeceğini öngörüyorum” dedi.
#İklim DeğişikliğiDeniz seviyesindeki yükseliş dünyanın birçok bölgesi için büyük tehdit oluştururken, yeni bir araştırma tehlikenin sanılandan daha hızlı büyüdüğünü ortaya koydu. Bilim insanlarına göre bazı büyük kıyı şehirleri yalnızca denizlerin yükselmesiyle değil, aynı zamanda zeminin çökmesiyle de karşı karşıya. Bu durum, milyonlarca insanın yaşadığı kentlerde sel ve taşkın riskini çok daha ciddi hale getiriyor.
#DünyaSon yıllarda arka arkaya yaşanılan savaşlar ve jeopolitik gelişmeler enerji güvenliği ve dönüşümü konusunu yeniden stratejik öncelik haline getirirken, orman yangınları, kuraklık, aşırı hava olayları, su stresi gibi nedenlerle iklim krizi de “alarm” vermekte. Böylesi önemli konuların gündemde olduğu bir süreçte Türkiye, 9-20 Kasım tarihleri arasında, Antalya’da 196 ülkeden, 80 lider ve 100 bine yakın katılımcıya, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı’na (COP31) ev sahipliği ve başkanlık edecek. Bu, şüphesiz yalnızca diplomatik bir sorumluluk değil, aynı zamanda yeşil dönüşüm, sürdürülebilir turizm ve iş birlikleri açısından da stratejik bir fırsat! Detaylara beraber bakalım.
#COP31Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Çevre projelerinde asla bir siyasi ayrımcılık içinde değiliz. Çevreyi korumanın partisi olmaz. Afetlere karşı hazırlığın ideolojisi olmaz. Biz iş yapana, hizmet üretene, insanımıza faydası olana her zaman sahip çıkarız, destek veririz, önünü açarız” dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde "Cemre Vakfı Tanıtım Programı"nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çevre bilinci aynı zamanda bir vatan bilincidir, çevre bilinci aynı zamanda bir ağır olma bilincidir, çevre bilinci aynı zamanda bir gelecek inşa etme bilincidir, çevre bilinci aynı zamanda kendimizi insan olduğumuzun farkına varma bilincidir, çevre bilinci kainattaki dengeyi idrak etme bilincidir" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanBuzulların altında saklı devasa bir sır ortaya çıktı. Galler’in yarısı büyüklüğündeki bu gizemli yapı, Antarktika’nın derinliklerinde bilim dünyasını heyecanlandırdı. Uzmanlara göre bu keşif, gezegenimizin geleceği için kritik ipuçları taşıyor olabilir. İşte detaylar…
#AntarktikaCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörsüz Türkiye mesajı vererek "Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz. Beklenen tarihi müjdeyi vereceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Anayasa ve seçim kanunu değişmediğine göre Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Seçimi 2028 yılında, Mahalli İdareler seçimi 2029 yılında yapılacak Bay Özgür" ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörsüz Türkiye mesajı vererek "Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz. Beklenen tarihi müjdeyi vereceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Anayasa ve seçim kanunu değişmediğine göre Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Seçimi 2028 yılında, Mahalli İdareler seçimi 2029 yılında yapılacak Bay Özgür" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAlmanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme planını sert bir dille eleştirerek, “Gerçekleri inkar etmek ve görmezden gelmek iklim değişikliğinin sonuçlarını ortadan kaldırmadığı gibi, tarihsel olarak en büyük sera gazı yayıcısı olan ABD’nin sorumluluğunu da ortadan kaldırmaz” dedi.
#Scholz23 Şubat’ta yapılacak Federal Almanya Meclis seçimleri öncesinde mülteciler ve göçmenler üzerinden yapılan tartışmaların toplumda huzursuzluk yarattığını söyleyen Bahattin Gemici, oy hakkı olan yurttaşlarımızı sandığa davet etti: “Toplumsal barışı bozmayı amaçlayan ırkçı partilere oy yok!”
#Bahattin GemiciABD Başkanı Donald Trump, Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından "kağıt pipet"lere ilişkin de eleştiride bulunarak "plastik kullanımına geri dönüş" mesajı verdi. Trump, "Plastiğe geri dönüyoruz" ifadesiyle Biden'ın "kağıt pipet" kararını geçersiz kılacak başkanlık kararnamesine imza atacağını belirtti.
#TrumpABD Başkanı Donald Trump'ın ikinci dönemi, Avrupa'da endişe ve belirsizlik yarattı. Trump'ın ticaret, Ukrayna ve NATO konusundaki politikalarına temkinli yaklaşan Avrupalı liderler, Trump'ın gelecekte yapacağı hamleleri sessizlik ile beklemeye başladı. Brüksel'de nefesler tutulurken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "soğukkanlı" davranılması gerektiğini ancak AB'nin kendine hakim olmasının pandomimcilik olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.
#Avrupa BirliğiAlmanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkanı Donald Trump’ın daha fazla petrol ve doğal gaz üretimine yönelik enerji politikasını memnuniyetle karşıladığını, küresel piyasalarda daha fazla arzın “Avrupa ve Almanya” için iyi olduğunu söyledi.
#AlmanyaKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün akşam CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge Özel’ programına konuk oldu, Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Bakan Ersoy, “Bolu itfaiyesi otelde eksikler tespit ettiğini bildirseydi o otel kapatılırdı. Yangın yeterlilik belgesini hangi itfaiye veriyorsa otomatik olarak o itfaiye denetlemekle sorumludur” dedi.
#Mehmet Nuri ErsoyKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün akşam CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge Özel’ programına konuk oldu, Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Bakan Ersoy, “Bolu itfaiyesi otelde eksikler tespit ettiğini bildirseydi o otel kapatılırdı. Yangın yeterlilik belgesini hangi itfaiye veriyorsa otomatik olarak o itfaiye denetlemekle sorumludur” dedi.
#Mehmet Nuri Ersoy






















