Yoğun kar yağışı nedeniyle trafikteki tehlikeyi azaltmak için valilikten açıklama gelmeye devam ediyor. En çok tehlikede olanlardan motokuryeler ve scooter'lara işte İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan gelen açıklama...
#MotokuryeParadokslarla dolu bir yıldı 2021. Önümüzü görmenin hayli zorlaştığı koşullarda yeni yılın trendleri de çok kesin çizgilerle belirlenemiyor. Paket servisteki gelişimden İtalyan mutfağı sevdasına, kalifiye eleman sıkıntısından dikey tarıma 2021’in değerlendirmesini beraber yapalım...
#GastronomiTÜRKİYE’nin birçok ilinde kontrollü normalleşme döneminde restoranlar müşterilerini kabul etmeye başlarken, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı tabloya göre kırmızı kategoride yer alan Konya'daki restoranlar paket servise devam etti.
#KonyaMasalarını belirsiz bir süre için kaldıran restoranların çoğu paket veya al-götür servise geçti. Sevdiklerimizle buluşup sohbet ettiğimiz, müdavimi olduğumuz mekânların lezzetlerini artık evimizde deneyimleyebiliyoruz. Özlediğimiz restoranların mezeleriyle bir çilingir sofrası kurabilir, hatta kokteyllerini bile sipariş verebiliriz...
#GazetehaberleriYılbaşı gecesi müdavimi olduğumuz mekânlara gidemesek de onlar hazırladıkları menülerle bizim kapımıza kadar geliyor. Bu yıl salgın nedeniyle restoranların çoğu paket servis veya gel-al uygulamasına geçti. Başarılı şeflerin hazırladıkları menüler bize o mekânlara ışınlanmışız gibi hissettirebilir. İşte birkaç örnek...
#GazetehaberleriTüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının en büyük darbeyi vurduğu sektörlerin başında yeme-içme sektörü geliyor. Sektör, karantinalar ve uzun dönemli kısıtlamalar nedeniyle zor günler geçiriyor. Aynı dönemde tüketicilerin paket servis alışkanlıkları da giderek artıyor. İşte bu noktada harekete geçen GetirYemek uygulaması, paket servis sisteminin yaygınlaşmasını desteklemek adına komisyonları kaldırdığını duyurdu.
#GazetehaberleriYeme-içme mekânlarının bu yıl ikinci kez ve süresi belirsiz olarak kapanması birçok kişiyi işsiz bıraktı. Bazı işletmeler paket servise döndü ama sektörün belkemiği olan garsonlar çaresiz. Aralarında yaşadığı şehri terk etmek üzere olanlar da var, garsonluktan kuryeliğe geçip idare etmeye çalışanlar da...
#GazetehaberleriYeni kısıtlamalar çerçevesinde restoranlar müşterilerine bir süre içeride hizmet veremeyecek. Ama müdavimi olduğunuz mekânların lezzetlerinden ayrı kalmanıza gerek yok. Lüks restoranların bile birçoğu kepenk indirmemek için paket servise geçti. Jürimiz üç büyük şehirde, farklı fiyat skalalarından paket servis yapan 30 mekân seçti.
#GazetehaberleriCovid-19 salgınının yoğunlaştığı bugünlerde tedbiri elden bırakmamaya ve güvenliğimizi, sağlığımızı korumaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sizler için birbirinden leziz yemekler pişiren ve paket servisiyle öne çıkan restoranları listeledik...
#Paket Servisİstanbul Esenler’de 65 yaş ve üzerindekilerin sokağa çıkmasının 10-13.00 saatleri ile 20 yaş ve altındakilerin dışarı çıkabilecekleri 13.00-16.00 saatleri arasında çocuklar, gençler ve yaşlıların tedbirlere uyup uymadıkları kontrol edildi. Ayrıca, zabıta ekipleri restoran ve kafeleri gezerek paket ile gel-al servise geçip geçmediklerini denetledi.
#İstanbulHafta sonları genellikle dışarıda kahvaltı yapanlardanım. Benim için ya bir tavsiye olacak ya da internetten baktığım yorumları değerlendirerek mekanı seçiyorum. Bu hafta da Başakşehir’de iki mekan belirledim. Önce kahvaltıya ardından da farklı bir tat olduğunu düşündüğüm kebapçıya uğradım. Tabi benim için fiyat performans da önemli. Her zaman çok para verip iyi hizmet ya da lezzeti bulamadığım yerlerde oldu. Ancak benim aradığım, iyi hizmet, iyi lezzet ve düşük bütçe. Bu yüzden size Gagaline Cafe Restaurant ve Zahter Kilis Sofrası’nı tavsiye ediyorum.
#Zahter Kilis SofrasıMayıs ayı Gastronomi adına hareketli başladı diyebiliriz. Bir yandan tüm Türkiye’de festivaller, şenlikler başlarken diğer yandan Türk Mutfağı Haftası tüm yurtta etkinliklerle doruk noktasına ulaştı. Ama size bir önemli etkinlikten daha bahsetmek isterim ki ; Restoran Haftası!
#Ramazan BaşanKen Sushi and More’un şefi Aras Serkek farklı teknikleri birleştirerek eğlenceli suşiler hazırlıyor. Üzeri pancar, havuç veya pırasa kıtırları ya da çıtır baklava hamurlarıyla süslenen çeşitlerin arasında nori sevmeyenler için soya kâğıdından suşi de var.
#Suşi