Omurga Eğriliği
Omurga Eğriliği Haberleri
Duruş bozuklukları psikolojik problemlere de yol açabilir
Uzman Fizyoterapist Onur Salman Körtelli, çocukluk çağında görülen duruş bozukluklarının psikolojik problemlere de yol açabileceğine dikkat çekti. Körtelli, çocuklarda fiziksel aktivite eksikliğinden kaynaklı duruş bozuklarının yaygın olarak görüldüğünü belirterek, tedavisi hakkında önemli bilgiler aktardı.
Klinik Pilates Vücuda Nasıl Fayda Sağlar?
Klinik pilatesi kısaca omurga, eklem, kas ya da sinir sistemi rahatsızlıklarına yönelik mat, reformer, cadillac gibi özel ekipmanlarla uygulanan pilates egzersiz programları olarak tanımlayabiliriz. Seanslar hastanın fiziksel değerlendirmesi sonrası programlanır ve kişinin fiziksel durumu ve ihtiyacına göre şekillenir, kişiye özeldir. Uzm. Fzt. Birgül Elmas Bodur tüm detayları sizler için anlattı.
Skolyoz hastası Oktay Nahirci, sosyal medya ile hayata bağlandı
Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, doğuştan skolyoz (omurga eğriliği) hastası Oktay Nahirci (19), sosyal medyada içerikler üretip, paylaşınca her geçen gün takipçi sayısını artırdı. Yaptığı yayınların ilgi görmesinin kendisini yeniden hayata bağladığını belirten Nahirci, amacının eve kapanan engelli bireylere örnek olmak olduğunu söyledi.
Skolyoz tedavi edilmezse farklı sorunlara neden olabilir
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Özdemir, halk arasında ’omurga eğriliği’ olarak bilinen skolyozun tedavi edilmemesi halinde kalp ve akciğer gelişiminin bozulduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özdemir, bu durumun ileri yaşlarda kalp ve solunum yetmezliğine neden olduğunu söyledi.
Skolyoz tedavi edilmezse kalp ve solunum yetmezliğine neden oluyor
BEYİN ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Özdemir, halk arasında 'omurga eğriliği' olarak bilinen skolyozun tedavi edilmemesi halinde kalp ve akciğer gelişiminin bozulduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özdemir, bu durumun ileri yaşlarda kalp ve solunum yetmezliğine neden olduğunu söyledi.
Her 10 çocuktan 1'inde görülüyor... Erken teşhisi hayati önem taşıyor
Çocuklardaki hastalıklar ailelerin en çok korktukları şeyler arasında yer alır. Halk arasında omurga eğriliği olarak bilinen skolyoz ise çocuk yaşlarda görülmeye başlar. Aileler tarafından genellikle fark edilmese de çocuğun yaşamında büyük sorunlara sebep olabilecek skolyoz için en önemli şey ise kesinlikle erken tanı. Peki skolyoz nedir? Skolyoz nasıl tedavi edilir? Fizik ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Gülis Kavadar, skolyoz ile ilgili her şeyi aileler ile paylaştı. İşte tüm detaylar…
Arka Cepte Taşınan Cüzdana Dikkat! Bakın Neye Sebep Oluyormuş
Kredi kartları, ehliyet, kimlik, para ve gereksiz kartlarla doldurulan cüzdanlar özellikle erkekler tarafından pantolonlarının arka cebinde taşınıyor. Peki arka cepte cüzdan taşımanın oldukça zararlı olduğunu söylesek? Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Baykara anlatıyor...
Ameliyatsız, İlaçsız Ellerden Gelen Şifa: Manuel Terapi
Tıbbın insanlık tarihi kadar eski ve klâsik uygulamalarından olan ellerden gelen şifa olarak adlandırılan ameliyatsız, iğnesiz ve ilaçsız tedavi yöntemi manuel terapi, sağlık sorunu yaşayan kişiler tarafından özellikle bu dönemde büyük ilgi görüyor. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Göksel Çelebi, çok eskilere dayanan bu yöntemi anlatıyor.
Çocuklarda obezite probleminden dolayı duruş bozukluğu da görülüyor
Çocuklarda küçük yaşlardan itibaren dengesiz beslenme ile gelişen obezite probleminden dolayı duruş bozukluğu da görülebildiğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruhan Özer, "Egzersiz, postür (duruş) problemini ortadan kaldırmada kullanılan en etkin tedavi yöntemidir. Çocuğunuz ağrıdan bahsediyorsa, çocuğunuzu incelediğiniz zaman herhangi bir asimetri gözlemliyorsanız doktorunuzdan postür analizi yapmasını istemelisiniz” dedi.
Omurga eğriliği erken teşhis edilmezse kalp ve akciğer problemlerine yol açabilir
Toplumun yüzde 2 ile 4’ü arasında görülen omurga eğriliği (skolyoz) rahatsızlığının ilaçla tedavisinin olmadığı ve erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ali Özgür, skolyoz hastalığı hakkında önemli bilgiler verdi.
Kız çocuklarında daha fazla görülüyor… Bu belirtilere dikkat!
Skolyoz ergen-genç kızlarda erkeklere oranla 8-10 kat fazla görüldüğünü belirten Doç. Dr. Ahmet İnanır, "Skolyozu olan bir çocuğun çanta taşıması artışa neden olabilir. Yanlış yatma, oturma, ders çalışma postürleri skolyozu artırıcı etki gösterebilir" dedi.
Her şey yolunda!
Sunucu ve radyo programcısı Rıza Esendemir'in geçtiğimiz günlerde skolyoz (omurga eğriliği) ameliyatı olan kızı Eceşan Esendemir, yoğun bakımdan çıktı. Esendemir, hastane odasında verdikleri baba-kız pozunu "Sonunda normal odaya geçtik. Her şey yolunda" notuyla paylaştı.
6 yaşındaki Cihan, ameliyat olamazsa felç kalacak
ADANA’da, Süphan Taş (45) ve Remziye Taş (41) çiftinin 6 yaşındaki oğulları Cihan Taş (6), skolyoz (omurga eğriliği) hastalığıyla mücadele ediyor. Oğlunun her biri 260 bin lira olan 5 ameliyatı olmaması halinde felç kalacağını söyleyen baba Süphan Taş, "Oğlum gözümün önünde eriyor. Bize yardım eli uzatsınlar" dedi.
Çocuklarda duruş bozukluğu ‘skolyoz’ işareti olabilir
Skolyoz hakkında bilgilendirmede bulunan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, “Çocuklarda kötü duruş, omuz seviyeleri arasında eşitsizlik, bel çukurlarındaki asimetri, bel kemiğinde bir tarafın öne çıkıntı yapması, kürek kemiğinde tümsek görünümü, elbiselerin vücuda tam olarak oturmaması ve kızlarda eteğin yukarı doğru çekilmesi gibi belirtiler görüldüğünde skolyoz ihtimali düşünülerek vakit kaybetmeden hekime başvurulmalı” dedi.
Küçük Ayşenur dik yürüyecek
17 yaşında ayağa kalkan Nisa: Süper gücüm varmış gibi hissediyorum
CAM kemik hastası olarak dünyaya gelen Nisa Bayazıt, 17 yaşında ilk kez ayağa kalkabilmenin mutluluğunu yaşadı. Ailesi, cam kemik hastalığı nedeniyle ilerlemiş omurga eğriliği yüzünden hayati tehlike taşıyan Nisa’nın iki yıl önce gerçekleştirilen skolyoz ameliyatı için gerekli 150 bin lirayı güçlükle topladı. Ayağa kalkması için yapılması gereken bacak ameliyatı da Nisa’dan haberdar olan İstanbul Armoni Korosu’nun desteği sayesinde gerçekleşti. Yaşam mücadelesine destek olan, koroyla sahneye çıkıp şarkı da söyleyen Nisa, "Sanki bir süper gücüm varmış gibi hissediyorum" dedi.
Ergenliğin kötü sürprizi skolyozda ezber bozan araştırma
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Emel Ece Özcan Ekşi'nin meslektaşlarıyla birlikte yaptığı araştırmada, çocukların soğuk algınlığı ya da başka hastalıklar için istenen akciğer filmlerinin incelenerek skolyozun daha başlangıç düzeyindeyken teşhis edilebileceği ortaya çıktı. Yapılan araştırma, dünyanın saygın beyin cerrahi dergilerinden World Neurosurgery’de de yayınlandı.
Ergenliğin kötü sürprizi skolyozda ezber bozan araştırma
Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Emel Ece Özcan Ekşi'nin meslektaşlarıyla birlikte yaptığı araştırmada, çocukların soğuk algınlığı ya da başka hastalıklar için istenen akciğer filmlerinin incelenerek skolyozun daha başlangıç düzeyindeyken teşhis edilebileceği ortaya çıktı. Yapılan araştırma, dünyanın saygın beyin cerrahi dergilerinden World Neurosurgery’de de yayınlandı.
Skolyoz hastası Cansu, yardım bekliyor
MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde, doğuştan skolyoz (omurga eğriliği) hastası 3 yaşındaki Cansu Yıldız'ın sağlığına kavuşması yapılacak ameliyata bağlı. Rahatsızlığı ileri düzeyde olan minik Cansu'nun ameliyatının riskli olması nedeniyle endişeli olan ailesi, özel hastanelerin ameliyat için yaklaşık 80 bin ile 100 bin lira arasında bir para istediğini, kendilerinin bunu ödeyebilecek güçlerinin bulunmadığını belirtip, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.
Skolyoz Hamilelikte Artıyor
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aydoğan, halk arasında omurga eğriliği olarak bilinen ve genellikle çocuklarda görülen skolyozun hamilelik döneminde daha çok artığını söyledi.
Pilates Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Son zamanlarda şehir merkezlerinin hemen hemen her sokağında bir pilates stüdyosu görüyoruz. Sosyal medyada da birçok kişi birbirinden farklı pilates hareketleri ile fotoğraflar paylaşıyor. Spn dönemlerin en gözde spor aktivitelerinden biri olan pilates, hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar faydalı. Peki fiziğinize ve beden sağlığınıza olduğu kadar, ruh sağlığınıza da olumlu etkileri olan pilates hakkında her şeyi biliyor musunuz?
Okul çantası çocuğun boyuna uygun olmalı!
Okulların açılmasına sayılı günler kala uzmanlar ağır çanta uyarısında bulunuyor. Çantanın yanlış kullanımı ve ağır çanta, omuz, boyun ve sırt ağrıları ile kollarda ve ellerde uyuşmaya yol açabiliyor. Uzmanlara göre, çocuğun boyuna uygun çanta seçmek gerekiyor. Çantada ağırlığı fazla olan cisimler sırt bölgesine daha yakın olacak şekilde yerleştirilmeli ve çantanın ön ceplerine daha hafif eşyalar konulmalı. Çantayı taşırken her iki omuz askısı da mutlaka takılmalı.
NF hastalığı nedir? Nörofibromatosiz hastalığı nedir?
NF ya da Nörofibromatosiz hastalığı bu konu hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenler için internet üzerinden detaylı bir şekilde araştırılmaya devam ediliyor. NF hastalığı genellikle deride görülen bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Peki, NF hastalığı nedir ve nasıl anlaşılır?
THY kimlerin pilot olmayacağını açıkladı
Türk Hava Yolları'nın ikinci pilot alım ilanına büyük ilgi oluştu. Kurum buna istinaden hangi adayların pilot olamayacağını da duyurdu.
Skolyoz hastalığı nedir? Tedavisi nasıl sağlanıyor?
Skolyoz hastalığı, çocuk yaşlarda ortaya çıkan, çeşitli yöntemlerle kontrol altına alınabilen dikkat edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Peki, Skolyoz hastalığı nedir ve nelere dikkat edilmelidir? İşte, o konu rahatsızlık hakkında merak edilen bazı detaylar
Omurga eğriliği tedavisi için "akıllı korse" geliştirildi
İstanbul'da, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark bölgesinde bir Ar-Ge şirketi, omurga eğriliği olan çocuklarda korsenin uyguladığı basıncı ölçen, doktoru bilgilendiren donanım ve yazılımı içeren akıllı korse yaptı.
Skolyoz nedir? Skolyoz nasıl anlaşılır?
Skolyoz, gövdede meydana gelen sağa veya sola eğilme hastalığıdır. Kamburluğa göre farklılıklar gösteren Skolyoz, genellikle duruş ve görüntü bozukluğu ile tespit edilir. Çocuk yaşlarda fark edilen bu durum, gelişen ve büyüyen omurgalarda büyük sıkıntılara neden olabilmektedir. Peki, skolyoz nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, merak edilen o detaylar
5 yaş sonrası çocuklarda bu muayeneler atlanmamalı!
5 yaşından sonra çocuklarda hangi rutin doktor muayeneleri yapılmalı? 5 yaşından sonra mutlaka yapılması gereken kontroller neler? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Sosyal Pediatri Uzmanı Doç. Dr. Selda Karaayvaz anlatıyor.
Charcot Marie hastalığı nedir?
Kalıtsal bir hastalık olan Charcot Marie Tooth (Motor ve Duyusal Poli Nöropati), kol ve bacakların distal (uç) kısımlarında yavaş ilerleyen kas güçsüzlüğü ve erimesi, his bozukluğu, derin tenden reflekslerinde azalma iskelet problemleri ile kendini gösteriyor. Peki, Charcot Marie hastalığı nasıl anlaşılıyor?
Skolyoz gelişme çağındaki çocukları tehdit ediyor
Omurga eğriliği olarak bilinen skolyoz, tedavi edilmediğinde solunum güçlüğünden depresyona kadar pek çok ciddi sağlık sorununa neden oluyor. Skolyozun gelişme çağındaki çocukları tehdit ettiğine dikkat çeken Dr. Gülseren Kayalar, “Her 30 çocuktan birinde skolyoz görülüyor” dedi.
Çocuğa Instagram hesabı açmak doğru mu?
Demet Akalın, kızı Hira için Instagram hesabı açtı ve Hira’nın takipçi sayısı 2 saatte 50 bine ulaştı. O yaştaki bir çocuğun sosyal medya hesabı olması doğru mu? Haftanın en çok konuşulan olaylarını Magazin Konseyi masaya yatırdı.
Öğretmenlere skolyoz farkındalığı
Skolyozun cerrahi tedavisi
Nörolojik Cerrahi, Omurga Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Suat Canbay cevapladı; Skolyozun cerrahi tedavisi