Ölümcül
Ölümcül Haberleri
Riot Games Valorant Global İstatistiklerini Açıkladı
Valorant global istatistikleri, bir yıl sonu sürprizi olarak Riot Games tarafından açıklandı. Bu istatistiklerin bazıları kimse için sürpriz olmasa da bazıları hayli şaşırtıcı. Güncelleme döngüsü tatil dönemi için yavaşlamış durumda, çoğu geliştirici evden çalışsa da çoğu yeni yıla kadar resmi tatilde.
Türksat ile Discovery ortaklığı uzatıldı: 3 yıl daha sürecek
Türksat ve Discovery arasında imzalanan anlaşmayla Discovery kanalları Discovery Science, ID, Eurosport 1 ve Eurosport 2 kanalları KabloTV'deki yayınlarına 3 yıl daha devam edecek.
Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan açıklamalar
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanları, salı günü yılın son basın bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Hiçbirimiz bir salgını kendi başımıza bitiremeyiz ama bu salgını birlikte bitireceğiz." değerlendirmesinde bulundu. DSÖ yetkilisi Dr. Mike Ryan, koronavirüsün ortaya çıkabilecek en büyük salgın olmadığını ve daha ölümcül bir salgının dünyayı yerle bir edebileceğini söyledi. Ryan ayrıca, ‘küresel koronavirüs salgını gezegenin ne kadar hazırlıksız ve kırılgan olabileceğini bize gösterdi.’ Diyerek uyarılarda bulundu.
Koronavirüs salgını DSÖ'yü tartışmaya açtı
Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde 1948'de kurulan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında aldığı gecikmeli kararlar nedeniyle ve şeffaflık konusunda sıkça eleştirilirken, örgüt 2020'de tarihinin en zor döneminden geçti.
2021'de Türkiye'yi astrolojik açıdan neler bekliyor?
Satürn’ün Kova seyahati Türkiye doğum haritasında 8. ev dediğimiz alanda alacak bu transiti. 8. Dünya astrolojisine göre; bize ait olmayan paralar, faizler, vergiler, şirketlerin, ülkelerin borçları, cinayetler ve terör saldırıları, bankalar, sigorta, sosyal güvenlik, ölümcül büyük kazalar, salgınlar, sermaye kazanımları, yabancı ülkelerle finansal ilişkiler, krizler, gizlilik içinde halledilen işler, ticaret merkezlerini sembolize eder.
Rusya ile ilgili flaş iddia! Ölümcül virüslerin kullanıldığı biyolojik silahlar gündemde...
Putin yönetimindeki Rusya ile ilgili iddialar bir kez daha dünya gündemine bomba gibi düştü! İngiliz basınında çıkan haberlere göre Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ölümcül virüsleri silah olarak kullanmayı amaçlayan bir programı hayata geçirdi. İddiaların doğruluğu kanıtlanırsa dünyayı koronavirüs salgınından sonra daha büyük tehlikeler bekliyor olabilir.
Buz kırma timi günde 20 kamyon buz kırıyor
ERZURUM Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 'Buz Kırma Timi', kar yağışının artından soğuk havayla birlikte ev ve iş yerlerinin saçaklarında oluşan ve tehlike oluşturan buz sarkıtlarını mızrak ve küreklerle kırarak temizlik yapıyor. İtfaiye eri Sedat Özmen, günde ortalama 15- 20 kamyon buz kırdıklarını söyledi.
Kapıda bekleyen tehlike: Batı Nil virüsü ve Zika virüsüne dikkat!
Ülkemiz son günlerde mevsim normallerinin altına düşen yağış ve su kullanımında yapılan hatalar nedeniyle ciddi kuraklık yaşıyor. Barajlarda su seviyeleri hızla düşerken uzmanlar, yaşanan bu durumun yazın bataklık ve küçük gölcükler oluşturabileceğine, bu ortamın sivrisinek üremelerine zemin hazırlayabileceğine, beraberinde ise Batı Nil Virüsü, Zika gibi ölümcül hastalıkların yayılabileceğine dikkat çekti.
Modern tedavi yöntemleriyle kalp yetersizliği hastalarının hayat kalitesini yükseltmek mümkün
Kardiyovasküler Akademi Derneği Genel Sekreter Yardımcısı, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Berkay Ekici kalp yetersizliği hastalığıyla ilgili merak edilen soruları cevaplıyor.
Dünya koronavirüsle mücadele ederken, yeni mutasyonlar gündemde
Tüm dünya İngiltere’de koronavirüsün mutasyona uğrayarak daha bulaşıcı bir hale gelmiş olabileceğinden bahsediyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Nilüfer Aykaç, konuyla ilgili gelişmeleri anlatıyor ve uyarılarda bulunuyor.
Güvenilir yerlerde manikür, dövme ve piercing yaptırın! HIV bulaşma riski var
Bağışıklık sisteminde yaptığı ağır tahribat nedeniyle istenmeyen sonuçlara yol açan HIV virüsünün, cinsel ilişki, kan ve kan ürünleriyle bulaştığını belirten uzmanlar, virüsten korunmada el hijyeni, temizlik kurallarına uyma ve cinsel ilişkide korunmanın önemine işaret ediyor. Özellikle deri bütünlüğünün bozulmasının bulaşıcılık açısından önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, güvenli yerlerde manikür, dövme ve piersing yaptırılması uyarısında bulunuyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Songül Özer, konuyla ilgili önemli bilgiler veriyor.
Meteoroloji'den Ege için fırtına uyarısı... Karbonmonoksit zehirlenmelerine dikkat!
Ege Bölgesi'nde yarın gece yarısına kadar sürmesi beklenen kuvvetli lodos nedeniyle vatandaşların soba ve baca gazı zehirlenmesi ile çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olaylara karşı dikkatli olması istendi.
Nijerya'da katliam gibi kaza: 10 ölü, 16 yaralı
Nijerya'nın Kwara eyaletinde meydana gelen trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı.
2040'a kadar en büyük risk: Biyolojik tehlike
Oxford Üniversitesi'nden Nayef Al-Rodhan, gelecek 20 yılda dünya için en büyük risklerin "biyolojik tehlikeler", "siber tehditler" ve "uzay çatışmaları" olduğunu bildirdi.
Flebit nedir ve ne demek?
Flebit vücutta yüzeysel damarlarda yada varislerde pıhtı olmasıdır. Trombozun (kan pıhtısı) eşlik etmesi durumuna tromboflebit denir. Bu durum genellikle bacaklardaki derin venlerde görülür. Bu trombozun akciğerlere ilerlemesi, ölümcül olabilen pulmoner emboli'ye neden olur. İltihap çoğunlukla damar içi pıhtılaşmaya, yani tromboza yol açar, iltihapla sonuçlanan damar içi pıhtılaşmaya ise "tromboflebit" denir.
Aşıların otizm yaptığına ilişkin iddialar asılsız
Aşıların otizm yaptığına yönelik yanlış ve temeli olmayan iddialar yüzünden çocukların ölümcül sonuçları olan bulaşıcı hastalık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten uzmanlar, aşılamanın önemine işaret ediyor. “Aşılar otizme neden olmaz” diyen uzmanlar, aşı yaptırmamanın çok ciddi bir çocuk ihmali olduğuna dikkat çekiyor.
Meningokok aşısı nedir, kimlere yapılır? Meningokok aşısının yan etkileri var mı?
Koronavirüs pandemisi hızını artırarak yayılmaya devam ederken dünya genelinde aşıların önemi bir kez daha anlaşıldı. Gündemde bulunan bu aşı türlerinden biri ise meningokok aşısı… Meningokok, halk arasında menenjit olarak bilinir. Peki, meningogok aşısı nedir, kimlere ve neden yapılır? Meningogok aşısının yan etkileri var mı? İşte meningogok ve meningogok aşısı ile ilgili merak edilenler…
Son dakika haberler: Bu sonucu kimse beklemiyordu! Sivrisinekler koronavirüsü geçti
ABD’de Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi'nin (CDC) açıklamasına göre Küresel Sağlık Merkezi misyonu sağlık dalında 2020'nin en çok ilgi gören 5 hikayesini açıkladı. Çıkan sonuçlara göre ABD'de en çok ilgi gören konu küresel koronavirüs salgınını geri bırakarak "sivrisinekler" oldu.
Bursa'da 5 yıl önce kapandı! 100 metrelik kuyulardaki tehlike...
BURSA’da 5 yıl önce kapanan kireç ocağında üzeri açık bırakılan derin kuyular tehlike oluştururken, bölgeye atılan çöpler de çevre kirliliğine neden oluyor. Ocağın bulunduğu alan dronla havadan görüntülenirken, DOĞADER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, "Burada can güvenliği yok" dedi.
Ani atardamar tıkanıklığı ölümcül olabilir
Pandemide ani atardamar tıkanıklığı şikâyetlerinin atlanmasının ölümcül sonuçları olabileceğini söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, “Kovid-19 sürecinde ani atardamar tıkanıklığı şikâyetiyle gelen hastaların tanı ve tedavisinde gecikme olmamasına dikkat edilmeli. Ayrıca Kovid-19 enfeksiyonunun da kalp ve damar cerrahi komplikasyonları olduğunu ve akut arteriyel emboliye yol açabileceğini bilerek Kovid-19 hastalarında da çok uyanık olunması gerekmektedir” dedi.
Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz: İlaç kullanılmazsa hastalık ağırlaşıp, sepsise neden olabilir
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, Türkiye'de koronavirüsle mücadelede, hastalarda erken dönemde kullanımına başlanan ilaçların önemini anlattı. İlaç kullanmaktan çekinenlere uyarılarda bulunan Gündüz, "İlacın kullanılmaması durumunda hastalık şiddetlenebilir. Sepsis dediğimiz bir hastalığa yol açabilir" dedi.
Analistler: ‘Azerbaycan, Türk SİHA’larıyla üstünlük sağladı’
Dünyanın prestijli basın yayın organları arasında yer alan Al Jazeera, Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı Dağlık Karabağ’da kazandığı zaferi, analistlerin gözünden değerlendiren haber yayınladı. Haberde Azerbaycan’ın 44 günlük mücadelesinde zafere ulaşmasına Türk SİHA’larının büyük katkısı olduğu vurgulandı.
Son dakika haberler: ABD'nin karonavirüs bilançosu: 102 yıl sonraki en ölümcül yıl!
Dünyayı kasıp kavuran koronavirüsten (Kovid-19) en çok etkilenen ABD’de, ölüm oranlarında I. Dünya Savaşı sonrasındaki en büyük artış kaydedilirken 2020'de toplam yıllık ölü sayısının ilk kez 3 milyonu geçmesi beklendiği belirtildi. Uzmanlar ülkedeki yaşam süresi beklentisiyle ilgili de çok kritik bir uyarı geldi.
Mozambik'te 250 bin çocuk salgın hastalık tehdidi altında
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), çatışmalar ve terör saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan 250 bin Mozambikli çocuğun salgın hastalıkların tehdidi altında olduğunu açıkladı.
Her mevsim sofralarımızdan eksik etmiyoruz... Balık diyeti riskli midir?
Severek tükettiğimiz balık eti kırmızı ete oranla daha az yağlı, beyaz ete oranla da daha fazla besleyicidir. Balık, omega 3’ün yanı sıra kaliteli proteinler, vitaminler ve mineraller yönünden çok zengin bir besin ve 100 gramı bile A vitamini gereksiniminin yüzde 10 ila 15’ini karşılıyor. Peki balık tüketimi nasıl olmalıdır? Balık diyeti riskli midir? Hangi balık hangi mevsimde yenilmelidir? Tüm bu sorular ve daha fazlasını Diyetisyen Şevval Güzel yanıtladı.
Son dakika...2040'a kadar en büyük risk 'biyolojik tehlike' 'siber tehditler' ve 'uzay çatışması' olarak görülüyor
Son dakika haberleri...Gelecek 20 yılda dünya için en büyük risklerin "biyolojik tehlikeler", "siber tehditler" ve "uzay çatışmaları" olduğu bildirildi. Oxford Üniversitesi'nden Profesör Nayef Al-Rodhan, gelecek 20 yılda dünya için en büyük risklerin "biyolojik tehlikeler", "siber tehditler" ve "uzay çatışmaları" olduğunu bildirdi. Al-Rodhan, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) için kaleme aldığı yazıda, 2040'a kadar ortaya çıkabilecek 3 yıkıcı riski gündeme getirdi. Dünyanın çeşitli dönüştürücü teknolojilerdeki benzeri görülmemiş gelişmeyle giderek daha birbirine bağlı ve bağımlı hale geldiğine işaret eden Al-Rodhan, bu durumun faydaları olduğu kadar önemli riskler de taşıdığını kaydetti.Al-Rodhan, dünyanın 2040'a kadar karşılaşabileceği risklerin "biyolojik tehlikeler", "siber tehditler" ve "uzay çatışmaları" olduğuna işaret ederek, uluslararası iş birliğinin bu tehditlere karşı hazırlıklı olmak için önem taşıdığını vurguladı.
ABD'de 2020 Kovid-19 nedeniyle en ölümcül yıl olacak
ABD'de 2020, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kaynaklı can kayıplarının da etkisiyle "en ölümcül yıl" olacak.
Son dakika haberler: İngiltere'de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonuyla ilgili Prof. Dr. Tevfik Özlü'den açıklama
Son dakika haberi... Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, İngiltere'de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Özlü, koronavirüslerin sürekli mutasyon geçirdiğini ve önceden de buna benzer mutasyonların raporlandığını belirtti. Özlü, koronavirüs mutasyonuna ilişkin "Ne olursa olsun şu anda henüz tam bilinmeyen bir süreç başlamış oldu. Dünya bunu ciddiye aldı, öyle anlaşılıyor" dedi. Özlü, "Mutasyonun aşılamaya olumsuz bir etkisi olacağına pek ihtimal vermiyorum" ifadelerini kullandı.
Mutasyon endişesi büyüyor… Koronavirüs artık daha mı tehlikeli?
İngiltere’de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonu endişeleri artırdı, salgınla mücadele eden dünya yeniden alarma geçti. Panik havası dalga dalga büyürken çok sayıda ülke İngiltere'ye uçuşları durdurdu.
Son dakika haberler: Sorularla İngiltere’de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonu... Artık daha bulaşıcı! İşte detaylar
İngiltere’de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonu nedeniyle dünya diken üstünde. Hürriyet mutasyonu bilim adamlarına sordu, dünyada bu konudaki son araştırmalarla kafalardaki sorulara yanıtlar aradı. Prof. Dr. Zafer Kurugöl, ''Virüsün genetiği değişiyor. Bu beklediğimiz ve gözlemlediğimiz bir şey, her zaman olur. Ancak özelliğinin ne kadar değiştiğini, daha ağır hastalık yapıp yapmadığını ya da antijenik özelliklerini değiştirip değiştirmediğini henüz bilmiyoruz.'' dedi. Koronavirüs artık daha mı bulaşıcı, daha mı ölümcül, aşıları etkisiz hale getirebilir mi, Türkiye’ye de gelmiş olabilir mi?
Veteriner Hekim nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Veteriner Hekim olma şartları, maaşları ve iş imkanları
Gerek doğadaki hayvanların gerekse evlerimizde beslediğimiz sadık dostlarımızın herhangi bir zamanda biz insanların yardımlarına ihtiyacı olabilir. İşte bu anlarda onların yardımına koşacak kişiler veteriner hekimler olmaktadır. Hayvanların sağlıkları ile ilgilenen veteriner hekimlerin iş alanları, gelirleri ve görev tanımları ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik.
Uyanış Büyük Selçuklu 13. son bölüm kesintisiz ve tam izle - Uyanış Büyük Selçuklu son bölümün tamamı yayınlandı
Uyanış Büyük Selçuklu 13. bölüm tek parça yayınlandı. Her hafta pazartesi akşamı izleyici karşısına çıkan Uyanış Büyük Selçuklu'nun 21 Aralık tarihli son bölümünde Melikşah'ın Andreas için Konstantiniyye’ye bir ültimatom göndermesi dikkat çekti. Bizans imparatorundan aralarındaki barışın sürebilmesi için Andreas’ın ölümle cezalandırılmak istemesi bu haftaki bölümde merak uyandırdı. Diziyi ekran başında izleyemeyenler için son bölümün tamamı internetten paylaşıldı. İşte, Uyanış Büyük Selçuklu 13. son bölüm kesintisiz ve tam izleme linki.
Mutasyon nedir, ne demek? Koronavirüsün mutasyona uğraması nedir? Mutasyon ve varyant terimlerinin anlamı
Mutasyon nedir? Mutasyon kelimesinin anlamı İngiltere'de yaşanan son gelişmelerin ardından gündeme geldi. Bilim insanlarının yaptığı çalışmalar ile tüm dünyada etkisini devam ettiren koronavirüsün mutasyona uğradığı bildirildi. Öte yandan mutasyona uğrayan koronavirüsün Birleşik Krallık'ın dışında, Hollanda, Danimarka ve Avusturya'da tespit edildiği aktarıldı. Yapılan araştırmalara göre mutasyona uğrayan virüs, yaklaşık yüzde 70 daha fazla bulaşıcılık oluşturuyor. Peki, virüsün mutasyona uğraması nedir? İşte, o konuyla ilgili değerlendirmeler.
Petrol 51 dolar seviyesinde
Brent petrolün varili, haftanın ilk iş gününde uluslararası piyasalarda 50,82 dolardan işlem görüyor.
Koronavirüs mutasyonu nasıl meydana geliyor?
İngiltere'de mutasyona uğrayan yeni koronavirüsün tespit edilmesiyle Noel kutlamaları öncesi kısıtlamalar artırıldı, Türkiye dahil birçok ülke İngiltere'den seyahatleri yasakladı.
DSÖ, mutasyon alarmı veren İngiltere’yi yakından izliyor
İngiltere’de koronavirüsün çok daha hızlı yayılan bir mutasyonunun keşfedilmesinin ardından DSÖ alarma geçti. Noel’e günler kala vaka rekoru kırılırken; Türkiye dahil pek çok ülke İngiltere uçuşlarını durdurma kararı aldı.
Son dakika haberi: Mutasyona uğrayan koronavirüs birçok ülkede daha görüldü
Son dakika haberi... Dünya koronavirüsle mücadelede aşının bulunmasıyla umutlanırken, Birleşik Krallık'tan gelen 'mutasyon' haberi dünya medyasının gündemine oturmuş durumda. Avrupa ülkeleri Britanya ile uçuşları askıya alırken, en az beş ülkede daha mutasyona uğrayan koronavirüs vakası tespit edildi. Birleşik Krallık'tan gelen koronavirüs tablosu ise durumun vahametini ortaya koydu.
Koronavirüste son dakika... Dünya gelişmeleri korkuyla takip ediyor! Türk bilim insanından kritik açıklama
Snn dakika haberi... Koronavirüs pandemisiyle mücadele uygulanmaya başlayan aşılar tünelin ucundaki ışık olarak nitelendirilirken, ingiltere'de tespit edilen ve çevre ülkelere yayılmaya başlayan mutasyon, dünyayı diken üstüne getirdi. Birçok ülke İngiltere'yle ulaşımı geçici olarak yasakladı. Güney Afrika'da da İngiltere'dekine benzer bir mutasyon görüldü. Bilim insanları durumdan endişeli olsa da şaşırmış değil. İskoçya'da çalışan Türk bilim insanı Dr. Müge Çevik, İngiliz yetkililer tarafından açıklanan bulaşıcılık oranının laboratuvar deneylerine değil, modellemelere dayandığını açıkladı.
Boris Johnson'dan korkutan koronavirüs açıklaması: 'Yüzde 70 daha hızlı yayılıyor'
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede daha hızlı yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bir türünün ortaya çıktığını ve yüzde 70 daha hızlı yayıldığını aktardı. Öte yandan Johnson yeni alınan Kovid-19 önlemlerini de açıkladı.
İngiltere'de korkutan koronavirüs gelişmesi! 'Acil çalışma gerekiyor'
İngiltere hükümetinin Sağlık Baş Danışmanı Prof. Dr. Chris Whitty, koronavirüsün mutasyon sonucu ortaya çıkan yeni türünün "daha hızlı yayılabildiğini" söyledi. Whitty yaptığı açıklamada, "Konuyla ilgili acil çalışmalar yürütülmesi gerekiyor" dedi.
Covid-19 günlerinde mevsimsel gripten nasıl korunmalı?
Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu günlerde, mevsimsel gripten korunmanın önemi bir kat daha arttı. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Hakan Evren, gripten (influenza) korunmak için neler yapılması gerektiğini değerlendirdi.
Son dakika haberi: Bill Gates'ten koronavirüs salgını ile ilgili korkutan senaryo! Nisan ayına kadar 200 bin kişi daha ölebilir...
Son dakika haberi... Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, ABD'nin koronavirüs salgınında çok zorlu bir aşamayla karşı karşıya olduğunu belirterek önümüzdeki dört-altı ayın en ölümcül dönem olabileceği uyarısında bulundu. Aşı geliştirme ve hastalıkla mücadele çalışmalarına şimdiye kadar 1,75 milyar dolar yardımda bulunan Gates, aşıyla ilgili de konuştu. CNN'e konuşan Gates, "Zamanı geldiğinde aşıyı görünür bir şekilde yaptıracağım. Çünkü hastalığı başkalarına geçirmemek herkesin yararına" açıklamasında bulundu.