Öğrenme
Öğrenme Haberleri
Tıp alanında sanal gerçeklik eğitimi başlıyor
Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgını nedeniyle okullarda eğitim uzaktan devam ederken, tıp eğitimi için geliştirilen sanal gerçeklik uygulaması sayesinde artık anatomi derslerini kadavraya ihtiyaç duymadan, insan vücudunun bütün organlarını en ince detaylarına kadar ekrandan seçilen kadın veya erkek modellerle işlemek mümkün.
Yapay zeka odaklı eğitim
Darüşşafaka’nın Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) eğitmenleriyle özel geliştirilen ‘Yapay Zeka- Derin Öğrenme Eğitim Projesi’ne özel sektörden destek geldi. Böylece öğrencilerin yapay zeka odaklı programlama eğitimi almaları sağlanacak.
Kaynaştırma öğrencilerine matematik kaynağı
MEB, ilkokul ve ortaokulun tüm sınıf seviyelerinde kaynaştırma eğitimi alan öğrencilere destek amacıyla matematik dersi kazanımlarıyla ilgili altı kitaptan oluşan uyarlanmış etkinlikler seti yayımladı.
Çocuklarda Kovid’e bağlı akciğer hasarı ileride demansa hatta IQ düşüklüğüne neden olabilir
ÇOCUK ve gençlerde ani gelişen ve ağrı kesicilere rağmen geçmeyen baş ağrısının Kovid-19 belirtisi olabileceğine işaret eden Nöroloji Algoloji ve Vasküler Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, 72 saatten uzun süren şiddetli baş ağrısının migrenle karıştırılmamasını, özellikle çocuk ve gençler ile erkeklerde bu türden baş ağrısı görülürse mutlaka bir hekime başvurulması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Uludüz, belirtili ya da belirtisiz, hastada akciğer lezyonu oluşmuşsa bunun, beynin yeterli oksijen alamamasından kaynaklanan nörolojik hasarlara yol açabileceğini, demans hatta 8,5 puana varana kadar IQ düşüklüğüne yol açabileceğini vurguladı.
Uzaktan eğitim programları
Koronavirüs salgını nedeniyle çocuklarımız okullarından, öğretmenlerinden, arkadaşlarından çok uzun süredir ayrı kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) yüz yüze eğitim için okulların açılmasına yönelik çalışmalar hızlanırken, 25 yıldır 3 milyon çocuğun nitelikli eğitimle buluşmasına vesile olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), uzaktan eğitim çalışmalarına başlıyor.
HGS geçiş ihlali sorgulama E-Devlet ekranı.. HGS bakiyesi nasıl sorgulanır?
HGS geçiş ihlali sorgulama ekranı pek çok kişinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Özellikle otoyolda seyahat ederken KGM ve özel otoyollardan geçiş yapan pek çok araç sürücüsü, sinyalizasyon hataları ya da HGS kartının okunmaması dolayısıyla geçiş ihlali olup olmadığını merak ediyor. Peki, HGS geçiş ihlali sorgulama E-Devlet ile nasıl yapılır? İşte, konu hakkında merak edilen bazı bilgiler
Liselilerden ‘Yaşayan Su’ projesi
Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı ‘Yaşayan Su’ projeleriyle dünyada ve Türkiye’de ödül aldı. Öğrenciler ayrıca konuyla ilgili Türkçe ve İngilizce bir bilgilendirme sitesi de hazırladı.
Öğretmenler Haftası’nı ‘koç öğretmenler’ ile kutladılar
‘Öğretmenler Haftası’nda öğretmenlerimizle buluşuyoruz!’ webinarı yapıldı. Etkinlikte, koçluk deneyimine sahip panelist öğretmenler, bütün öğretmenlerin koçluk eğitimi alabilmesinin ülkemiz ve eğitim sistemiz için büyük bir kazanım olacağını belirtti.
Birleşik Krallık üniversitelerinden çevrimiçi eğitim fuarı
2 Kasım – 11 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi eğitim fuarı düzenleniyor. Lisans ve lisansüstü öğrenciler, Birleşik Krallık’taki üniversiteleri tanıyor. 11 Aralık’a kadar sürecek fuar, tamamen ücretsiz.
Samsung Akıllı Monitör satışa çıktı: İşte özellikleri
Samsung Electronics tek bir ekranda ders çalışmak, öğrenmek ve multimedya deneyimi için tasarlanan Samsung Akıllı Monitörü küresel çapta satışa sundu. İşte ürünün öne çıkan özellikleri...
Uzaktan eğitimine devam eden çocuklar için kritik uyarı
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) Müdürü Doç. Dr. Yusuf Levent Şahin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında okullarda devam ettirilen uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler, öğrenciler ile velilere yönelik uyarı ve tavsiyelerde bulundu.
E nabız koronavirüs test sonucu öğrenme: Covid 19 test sonucu nasıl sorgulanır?
Covid 19 test sonucu sorgulama ekranı araştırılıyor. Koronavirüs testi yaptıran vatandaşlar sonuçlarını e-nabız sistemi üzerinden sorgulayabiliyorlar. Test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ve pasaport numaranızla birlikte, TC Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığı'nın e nabız uygulaması ile sonuçlar görüntüleniyor.
Çağdaş Yunan Dili Ve Edebiyatı Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Yunanistan’ın kültürel yapısı konusunda araştırmalar yapılarak gelecek meraklı nesillere aktarmayı hedefleyen akademik bir disiplindir. Sizin için Çağdaş Yunan dili ve edebiyatı bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları konularını tüm detayları ile derledik.
Biyoloji Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Biyoloji bölümü, canlı organizmaların ve yaşam ile ilgilenen çalışmaları gerçekleştiren doğal bir bilimdir. Biyoloji, hayatımızın her alanında gerekli olan bir bilim ve disiplindir. Biyoloji bölümü okumak isteyen kişilerin en çok merak ettiği sorular arasında yer alan Biyoloji Bölümü nedir? Biyoloji Bölümü mezunları ne iş yapar? Sizler için derledik.
Batı Dilleri Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Öğrenciler üniversite tercihleri yaparken hayatları boyunca yapacakları meslekleri iyi seçmeleri gerekmektedir. Bu nedenle de tercih yapacakları bölümleri araştırmaları gerekir. Batı dilleri bölümü de öğrenciler tarafından oldukça merak edilen bölümlerden bir tanesidir. Batı dilleri bölümü nedir, mezunları ne iş yapar, iş imkanları nelerdir sorularının yanıtlarını derledik.
E nabız koronavirüs test sonucu öğrenme: Covid 19 test sonucu nasıl sorgulanır?
Covid 19 test sonucu sorgulama ekranı araştırılıyor. Koronavirüs testi yaptıran vatandaşlar sonuçlarını e-nabız sistemi üzerinden sorgulayabiliyorlar. Test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ve pasaport numaranızla birlikte, TC Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığı'nın e nabız uygulaması ile sonuçlar görüntüleniyor.
Namaz kılmayı öğreten 'akıllı seccade' geliştirildi
Katarlı bilgisayar mühendisi Abdurrahman Hamis, namaz kılmayı öğreten ve telefon uygulaması üzerinden kontrol edilebilen "akıllı seccade" tasarladı.
Meslek lisesi öğrencileri stajlarına devam edebilecek
Staj için işletmenin talebi ve öğrenci velisinin izni gerekecek - İşletmeler tarafından COVID-19 salgınına yönelik tedbirler alınacak. Mesleki eğitim merkezine kayıtlı çırak öğrenciler ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 12'nci sınıf öğrencileri işletmenin talebi ve velisinin izniyle 30 Kasım'dan itibaren stajlarına devam edebilecek.
Karantina Döneminde Kadına Şiddet Vakaları Arttı!
Araştırmalar pandemi döneminde kadınların daha fazla şiddete maruz kaldığını, işini kaybetme riski ile daha çok karşılaştıklarını ve evde iş yüklerinin daha çok arttığını ortaya koyuyor. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında uzmanlar toplumda farkındalığa dikkat çekmek üzere önemli açıklamalarda bulunuyor.
Milli Eğitim Bakanı Hürriyet Eğitime Destek Eki EBA için yazdı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretmenler Günü nedeniyle Hürriyet'in EBA ekinde bir yazı kaleme aldı:
Kurslarda uygulama eğitimlerine devam
Direksiyon ve piyano kurslarındaki gibi kursiyerle birebir yapılan uygulama eğitimleri, koronavirüse karşı önlem alınarak ve İçişleri Bakanlığının genelgesinde yer alan kısıtlamalara riayet edilerek sürdürülebilecek. Yaygın eğitim kapsamındaki koruyucu maske ve koruyucu kıyafet yapımı kursları, Türkiye İş Kurumu işbirliğinde açılan istihdama yönelik işbaşı eğitimli meslek edindirme kursları, hijyen eğitimi kursu, kalorifer ateşçiliği kursları, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların eğitimine yönelik kurslar valilik onayıyla açılabilecek.
Okan Karacan kimdir? Okan Karacan'ın eşi Zeynep Kadıoğlu hakkında bilgiler
Geçtiğimiz yıllarda fazla kilolarından kurtulmak için mide küçültme ameliyatı olan sunucu ve oyuncu Okan Karacan, değişimiyle dikkatleri üzerine çekiyor. 80 kilo veren Okan Karacan kilolarından kurtulduktan sonra bambaşka birine dönüştü. Peki, Okan Karacan kimdir? Okan Karacan'ın eşi Zeynep Kadıoğlu hakkında bilgiler
Açıköğretimde sınavlar yüz yüze
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü göndermiş olduğu resmi yazıda açıköğretim sınavlarının planlandığı üzere 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde yüz yüze yapılacağını duyurdu.
Salgınla birlikte dijital eğitim veren kurumlar değer kazandı
Yaklaşık 1 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını eğitim sektörünü de olumsuz etkiledi. Uzmanlar, son derece ciddi sonuçlar doğuran hastalık sürecinde dijital eğitim imkânlarını kullanan kurumların avantaj sağladığına dikkati çekti.
Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Her bireyin hayatla ilgili aldığı kararlar, varmak istediği hedefler bulunur. Bu hedefler kişilere göre farklılık göstermektedir. Çeşitli öğrenim gruplarından birisi de çok yararlı, faydalı ve insancıl meslek hedefi olan, üniversitelerin zihinsel engelliler öğretmenliği bölümüdür. Cevabı merak edilen zihinsel engelliler öğretmenliği bölümü nedir, mezunu ne iş yapar, kaç yıllıktır, dersleri nelerdir gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.
Üstün Zekâlılar Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Üniversite tercihlerini hangi alanda yapacağına hala karar verememiş olan kişilerin iyi bir araştırma yapması oldukça önemlidir. Çünkü bilindik olmayan ve çok ihtiyaç duyulan pek çok bölüm bulunmaktadır. Üstün Zekalılar Öğretmenliği Bölümü de bunlardan biridir. Üstün zekalılar öğretmenliği bölümü nedir, bölümden mezun olanlar ne iş yapar, bölümün dersleri nelerdir gibi bilgileri sizler için derledik.
Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Türk dili yapı ve gelişimine katkı sağlayan, diğer diller ile olan bağlantısını inceleyen, tarihte ve bugünde ne durumda olduğunu incelemek üzere eğitim veren Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümü nedir? Türk dili ve edebiyat mezunu ne iş yapar? Türk dili ve edebiyat öğretmenliği bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Sorularının detaylarını meslek seçimi açısından yön vermesi amacıyla sizler için derledik.
Tekstil Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Tekstil Öğretmenliği bölümü, son zamanlarda en dikkat çeken meslekler arasında yer alıyor. Tekstil öğretmenliği nedir? Mezunları ne iş yapar? En çok merak edilen soruların cevabını sizler için derledik.
Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Üniversite sınavına giren her öğrencinin hayali istediği mesleğe kavuşmaktır. Bu sebeple yıllarca eğitim aldığı kurumlardan sonra okuyacağı bölümü seçme konusunda oldukça titiz davranır. Üniversite sınavına girecek olan her genç okuyacağı bölüm ile ilgili detaylı araştırmalar yapar. Bu bölümlerden bir tanesi de psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümüdür. Özellikle öğrencilerin sık tercih ettiği bölümler arasında yer alan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümü merak edilen bölümler arasında yer alır. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümü ile ilgili detayları derledik.
Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Öğretmenlik mesleğinin de farklı branşları bulunur. Özellikle de özel eğitim öğretmenliği en çok talep gören meslekler arasında yer alıyor. Özel eğitim öğretmenliği bölümü nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Müzik Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Müzik öğretmenliği, çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda gençlere, çocuklara ve yetişkinlere müzik eğitimi veren eğitimcidir. Müzik öğretmenliği nedir? Mezunları ne iş yapar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Matematik Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Matematik öğretmenliği rağbet gören bölümler içerisinde yer alıyor. Matematik öğretmenliği nedir, bölüm kaç yıllıktır, mezunları ne iş yapar gibi merak ettiğiniz soruları derledik.
Kimya Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Kimya öğretmenliği bölümü pek çok kişinin kariyer hedefleri içerisinde yer alır. Peki, kimya öğretmenliği nedir, ne iş yaparlar, bölüm kaç yıllıktır? Tüm bu sorularınızın yanıtlarını sizler için derledik.
Japonca Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Yabancı dil öğretmenliğine ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle de Japonca öğretmenliğine yoğun ilgi gösteriliyor. Japonca öğretmenliği bölümü nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
İşitme Engelliler Öğretmenliği bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
İşitme engelliler öğretmenliği, işitme engeli bulunan öğrencilere özel yöntemler kullanarak bilgi ve beceri kazandıran eğitmenlerdir. İşitme engelliler öğretmenliği nedir? Mezunları ne iş yapar? Gibi bu Bölümü tercih etmek isteyen kişilerin merak ettiği pek çok sorunun cevabını sizler için derledik.
İngilizce Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Birçok devlet ve vakıf üniversitesinin Eğitim Fakültesinde İngilizce Öğretmenliği Bölümü bulunmaktadır. Türkiye'de yaklaşık 70 bin İngilizce öğretmeni, devlet okullarında görev yapıyor. İngilizce bölümü olan üniversiteler hangileri, bu bölümden mezun olanlar nerelerde iş bulabilir? Sizin için derledik.
İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Matematik, sayısal düşünme yetisini geliştirmeyi ve analitik düşünmeyi sağlamayı amaçlayan bir bölümdür. Aynı zamanda matematik hayatın içinde yer aldığında temel ihtiyaçlarımız arasında yer alıyor. İlköğretim matematik öğretmenliği nedir? Mezunları ne iş yapar? Sizler için derledik.
Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Geçmişten günümüze öğretmenlik en çok ilgi gören mesleklerin başında geliyor. Özellikle de fen bilgisi öğretmenliği tercih ediliyor. Fen bilgisi öğretmenliği bölümü nedir? Tüm ayrıntıları sizler için derledik.
Biyoloji Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Biyoloji, canlı organizmaları inceleyen ve araştıran bir bilim dalıdır. Bu bilimi öğrencilere etkili bir biçimde anlatan eğitimcilere ise, biyoloji öğretmeni denir. Tercih yapacak öğrencilerin en çok merak ettiği Biyoloji öğretmeni nedir? Mezunları ne iş yapar? Soruların cevabını sizler için derledik.
Arapça Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Tüm dünyadaki üniversitelerde yabancı dillere ait bölümler bulunmaktadır. Türkiye’de bulunan bu bölümlerden biri de Arapça öğretmenliği bölümüdür. Arapça öğretmenliği bölümü nedir? Arapça öğretmenliği bölümü kaç yıllıktır? Arapça öğretmenliği iş imkanları nasıldır? İşte Arapça öğretmenliği ile ilgili olan soruların yanıtları.
24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun
Türkiye yaklaşık 40 yıldır 24 Kasım’ı öğretmenler günü olarak kutluyor. Neden 24 Kasım? Çünkü 24 Kasım 1928’de Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Millet Mektepleri Başöğretmenliği' unvanı Millet Mektepleri Talimatnamesinde yayımlanarak resmiyet kazanmıştı. İşte bu tarih yani Atatürk’ün Başöğretmen oluşunun yıldönümü, onun doğumundan tam 100 yıl sonra; 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlandı.
Öğretmenin resim defteri
Kış mevsiminin güneşli bir öğleninde, Beytüşşebap Devlet Hastanesi önünde elmas gözlü bir kız çocuğunun, mesleğinin ilk yılındaki İzmirli öğretmenine sualidir aslında okuduğunuz başlık…
Bulut girişimlerinize kapsamlı bir beceri eğitimini nasıl dahil edebilirsiniz?
Amazon Web Services (AWS) Eğitim ve Sertifikasyon Direktörü Maureen Lonergan, kapsamlı bir bulut eğitim programı oluşturmak ve kuruluşlar genelinde bulut yetkinliğini teşvik etmek için atılması gereken beş adımı açıkladı.
Yeni düzenlemede üniversitelerden ilk girişim
Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) girişimiyle Gazi, Ankara ve Ortadoğu Teknik Üniversitelerinin güçleri birleştirilerek ortak Ar-Ge için Nörobilim ve Nöroteknoloji Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÖROM) kuruldu.