Psikolojik açıdan en rahatsız edici sorunlar arasında obsesif kompulsif bozukluk gelmektedir. Özellikle günümüzde pek çok kişinin yaşadığı ciddi rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Peki obsesif kompülsif bozukluk nedir, nasıl geçer? Obsesif kompülsif bozukluk ve nefes darlığı nasıl atlatılır tüm detayları ile derledik.
#Obsesif Kompülsif BozuklukAcaba ütünün fişini çektim mi? Duaları üç kez okumazsam kabul olmaz, Kara kedi gördüm hemen saçımı çekmeliyim, Ellerimi sürekli yıkamazsam mikrop kaparım, Kapıyı kilitledim mi? gibi cümlelere hepimizin aşinalığı vardır. Hemen herkesten sıklıkla duyarız bu cümleleri. Peki bu cümlelerin birer hastalık belirtisi olduğunu biliyor muydunuz?
#Obsesif Kompulsif BozuklukTüm sivri cisimleri erkek cinsel organı olarak algılayan, kendisine tecavüz edilecekmiş gibi hatta tecavüz edilmiş gibi hisseden, bu yüzden mutfağa giremeyen, evin içinde dolaşamayan, halka açık hiçbir banka ya da toplu taşıma aracına oturamayan, eğer bunları yaparsa hamile kalacağını düşünen bir kadın düşünün. A. L.’nin başına gelen, duyabileceğiniz en garip obsesif kompulsif bozukluk hikayelerinden...
#Obsesyonİnsanlardan bazıları günlük yaşama uyum sağlamakta bazen zorluklar yaşayabilmektedir. Bu kişilerin problemlerinin neden kaynaklandığını kestirmek zor olmaktadır. Bu nedenle bu kişiler alanında uzman olan kişilerin desteğine ihtiyaç duymaktadır. Psikoterapi de bu bağlamda ele alınması gereken konulardan biri olarak belirtilmektedir. Peki, psikoterapi nedir? Nasıl yapılır? Psikoterapi ne işe yarar ve kimler yapar detayları ile derledik.
Türkçe alfabesinde yer alan harflerin bir araya gelmesiyle oluşturduğu kelimelerden meydana gelir. Bu kelimeler cümle kurmamızda bize yardımcı olur. Kelimeleri oluşturan Türk alfabesi ise tam olarak 29 harften meydana gelir. Bu harfler ünlü ve ünsüz harfler olmak üzere kategorilere ayrılır. Aynı zamanda harflerin alfabede belirli bir sıralaması vardır. Örneğin A harfi alfabenin ilk sırasında yer alır ve ünlü bir harftir. S harfi olan kelimeleri, içerisinde S harfi olan kelimelerin listesini 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 harfli olmak üzere derledik.
#HarfKişilik bozukluğu filmlerinde, paranoyak, şizofren ve obsesif kişilerin yaşadıkları anlatılır. Psikolojik gerilim ve psikolojik dram türündeki filmlerde olaylar kadar karakterlerin iç dünyası da önemlidir. İnsan psikolojisinin derinliklerine inen bu yapımlarda antisosyal ve sınırda kişilik bozukluğu olan karakterlere de yer verilir. En çok izlenen kişilik bozukluğu filmlerini derledik.
Kişinin iç dünyasında yaşadığı gel - gitler, psikolojisini olumsuz yönde etkiler. Bunun en büyük nedeni ise stres ve kaygı bozukluklarıdır. Ruhsal sorunlar nedeniyle kaygı sıkıntı takıntı gibi rahatsızlıkları olan kimse bulmaca cevabı nedir tüm detayları ile derledik.
Arapça kökenli bir sözcük olan müşebbehe, teşbih kelimesinden türetilmiştir. Teşbih, benzetme yapmak anlamına gelirken müşebbehe kendisine benzetilen demektir. Arapçada sıfatlar ismi fail ve sıfat-ı müşebbehe olmak üzere ikiye ayrılır. Geçici olan sıfatlar ismi fail olarak adlandırılırken, uzun süreli ya da kalıcı sıfatlar için sıfat-ı müşebbehe olarak nitelendirilir. Sıfat-ı müşebbehe konusunu örnek kelimeler ve cümlelerle birlikte derledik.
#Sıfat-I MüşebbeheTwitter, Facebook, Tiktok... Cep telefonu, akıllı saat, tablet... Her geçen gün daha fazla vakit geçirdiğimiz sosyal medya platformları ve teknolojik araçlar, adına 'dijital çağ hastalıkları' denilen bir sürü rahatsızlığı da ortaya çıkardı. İşte “Bundan 30 yıl önce obezite bir hastalık dediğimizde 'yiyen insansan zarar gelmez' diye karşı çıkılıyordu. Bugün ise Hikikomori, WhatsAppitis dediğimizde uzaydan gelmişiz gibi bakıyorlar ama durum ciddi" diyen uzmanların ışığında yeni çağın hastalıkları ve uzmanlardan önemli uyarılar...
#Dijital Hastalıklar