Obezite Nedir
Toplam 539 haberi bulunmuştur.
Obezite, insan vücudunda yağ hücrelerinde depolanan doğal enerji rezervlerinin ciddî risk oluşturacak düzeyde artması ve sonuçta ölüm riskinin yükselmesi ile karakterize olan bir hastalıktır.
Obezite Nedir Haberleri
Aşırı kilolu bireyler koronavirüsü daha ağır geçiriyor
Obezite, birçok rahatsızlığı beraberinde getiren günümüzün ciddi bir sağlık problemi. Son dönemlerde ise bu rahatsızlığın koronavirüse olan etkisi oldukça sık konuşuluyor. Konuyla ilgili olarak Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Erdem, “obez ve aşırı kilolu bireylerin koronavirüsü ağır geçirme oranları diğer insanlardan 2 kat daha fazla.” açıklamasını yaparak ciddi uyarılarda bulundu.
Türkiye Obezleşiyor! Her 3 Kişiden 2'si Fazla Kilolu
Türkiye'de, günümüz rakamlarına bakıldığında her 3 kişiden ikisinin fazla kilolu ya da obez olduğunu dile getiren Obezite Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tufan Ergenç, "Eğilim devam ederse, Türkiye'de 2030 yılına kadar %60 fazla kilolu ya da obez olacağı da öngörülmektedir" dedi.
Yağ Oranınız Yüzde 25'i Geçiyorsa Dikkat!
Vücut yağ oranının erkeklerde yüzde 30, kadınlarda ise yüzde 25’in üzerinde olması obezite ile ilişkilendiriliyor. Çağın hastalığının ‘ölümcül’ olarak nitelendirilen morbid obezite olduğunu ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Abuoğlu, obezitenin tehlikelerine dikkat çekti.
Psikolojik Sorunlar Obezite Tehlikesi Yaratıyor
Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer alan obezitenin psikolojik problemlerle birlikte açığa çıkabileceğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Toplumun yüzde 85’inde obezite hastası olmaya yol açacak genler vardır” dedi.
Modern zamanların salgını: Obezite
Dünya ve paralel olarak ülkemiz giderek şişmanlıyor. 50 yıl önce daha az konuştuğumuz birçok hastalığı daha sık konuşmak zorunda kalıyoruz. Obeziteye bağlı ortaya çıkan hastalıkların yarattığı ciddi sorunlar ise geri döndürülemez sonuçlar yaratabiliyor. Bir salgın gibi artan obezitenin ortaya çıkmasında ise en çok yanlış beslenme alışkanlıkları ve hareketsizlik belirleyici rol üstleniyor.
Obezite nedir, belirtileri nelerdir?
Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır.
Obezitenin Vücudumuza ve Sağlığımıza Etkileri
Vücutta aşırı miktarda yağ birikmesi olarak tanımlanan obezite, sadece fazla kiloya sahip olmak anlamına gelmiyor. Sağlığı pek çok yönden olumsuz etkileyen obezite hakkında Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yalım Uçtum önemli bilgiler verdi.
'Obezite Yetişkinlerde 10 Yılda Yüzde 10 Arttı'
Prof. Dr. Füsun Saygılı, toplumda obezitenin hızla arttığını belirterek, "2000 yılında erişkin nüfusta görülen obezite sıklığı yüzde 22'lerde iken, 2010 yılında yüzde 32'ye çıkmıştır. Bu oran özellikle erkeklerde yüzde 100'e erişmiştir. Obezite, önlenebilir ölüm nedenleri arasında sigaradan sonra ikinci sıradadır" dedi.
Obezite İle Mücadelede Yeni Yöntem
Sağlık sorunu oluşturacak kadar kilolu 'morbid obez' kişiler haricinde, kilosundan rahatsızlık duyan herkese uygulanabilecek mide botoksu hakkında açıklamada bulunan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ahmet Erdil, “Mide botoksundan 30 dakika sonra günlük hayatınıza dönebilir ve yemek de yiyebilirsiniz” dedi.
Obezite, Kadın Kanserleri Riskini Artırıyor
Tarama programlarının çoğalmasına rağmen son dönemlerde kadın kanserlerinde bir yükseliş olduğunu dile getiren Doç. Dr. Veysel Şal, obezitenin jinekolojik kanserlerin riskini artırdığını söyledi.
Çocuklarda obezite nedir, nasıl önlenir?
Türkiye’de yapılan araştırmalara göre çocuklarda ve gençlerde obezite oranı yüzde 25 civarında. Özellikle çocuklarda genetik ve hormonal kaynaklı obezitenin görülme oranının düşük olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Çiftçi, "Çocukluk çağı obezitesinin yüzde 90-95’i fazla kalori alımı ve yetersiz kalori harcanmasından kaynaklanıyor" dedi.
Obezite cerrahisi nedir? Kimler için uygundur?
Şişmanlıyoruz. Dünya olarak obezleşiyor, az hareket ediyor, çok yemek yiyoruz. Mutluyken yiyor, mutsuzken yiyor her şekilde kendimizi buzdolabının önünde buluyoruz. Çoğu zaman obeziteyi estetik bir sorun olarak görüyor, arkasında yarattığı sağlıksal tahribatı önemsemiyoruz.
Obezite nedir?
Obezite ya da bilinen adıyla şişmanlık, değişen çevresel şartlara ve gıda tüketimindeki değişikliklere bağlı olarak oranı hızla artmakta olan bir sorun haline gelmiştir. Morbid obezite tanımlaması kilonun, boyun karesine bölünmesi ile hesaplanan ve vücut kitle indeksi denen matematiksel bir değerle belirlenmektedir. Bu hesaba göre vücut kitle indeksinin 40 kg/m2 ve üzerinde olması ya da 35 kg/m2 ve üzerinde olup şeker hastalığı, hipertansiyon gibi eşlik eden hastalıkların bulunması morbid obezite olarak tanımlanır.
Obezite, sinsi ilerleyen bir hastalık
Kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülüyor.
Aşırı kilolarınızdan kurtulabilirsiniz !
Diyet, egzersiz, ameliyatsız obezite tedavilerinin hiçbirisinden fayda görmeyenler ne yapmalı?
Obeziteden Metabolik Cerrahi İle Kurtulun!
Sağlıklı yaşamın önündeki en büyük engellerden biri olan obezitenin tedavisinde cerrahi yöntemler umut veriyor. Medicorium Obezite ve Metabolizma Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Üstün konuyla ilgili açıklamalarda bulundu!
Obezite ameliyatlarının tehlikeleri var mı?
Ameliyattan 12 saat önce hastaya kan sulandırıcı iğneler yapılmaktadır.
Morbid obezite cerrahisi hayatınızı değiştirebilir!
Morbit obez olanlar, kanser dahil birçok hastalıkla risk altındadır.
5-2-0-1 kuralı ile çocuklarda obeziteyi önleyin!
Ailenin beslenme alışkanlığı çocuğu da etkiliyor!
Morbid obezite nedir?
Genel Cerrahi UzmanıDoç. Dr. Kamil Gülpınar cevaplıyor: Morbid obezite nedir? Obezite vücutta aşırı yağ depolanmasıdır. İnsanın aldığıkalorinin harcadığı kaloriden daha fazla olduğu durumlarda bu kalorivücudumuzda yağ olarak depolanır. Morbid obezite bu aşırı yağ depolanmasınınvücutta tahribat verdiği durum anlamına gelmektedir. www.kamilgulpinar.com
Obezite cerrahisi herkese uygulanabilir mi?
Obezite cerrahisi öncesi hastalarda dikkat edilen şeyler nelerdir?
Morbid obezite nedir? Neden tehlikelidir?
Yandaş hastalıklarla beraber yaşam süresini 10 yıl kısaltıyor!
Mardin’de Obezite Okulu Açılıyor
Obezite riskini azaltan 20 basit öneri
Dikkat, şişmanlık birçok hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor.
Obezite hayatını karartmasın
Günümüzde okul öncesi ve adolesan dönemdeki çocuklarda çok sık görmeye başladığımız sağlık problemlerinin başında maalesef obezite gelmektedir.
Obez Çocuklar Ailelerinden Alınmalı mı?
Obeziteyi önlemek tahmininizden çok daha kolay!
Mide kelepçeleri dost mu, düşman mı?
Dünya Sağlık Örgütü, obeziteyi sigaradan sonraki en yaygın sağlık problemi olarak ilan etti. Obezite ile Mücadele ve Bilinçlendirme Derneği Bilimsel Kurul Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Oktay Banlı'yla mide kelepçesi ile obezite tedavisi hakkında konuştuk.
Türk insanını bekleyen tehlike
Obezite özellikle son 5 yılda, bütün dünyada süratle artmakta ve bir salgın hastalık gibi yayılmaktadır. Bu salgından ülkemiz de etkilenmektedir. Kadın nüfusumuzun yaklaşık üçte biri, erkek nüfusumuzun da yaklaşık beşte biri obez, yani aşırı şişmandır.
Mutluluk için siz de gelin
Türkiye’nin en saygın Obezite Okulu’dan kadınlara mesaj "Sağlıklı bir gelecek için, bize başvurun."
Simit deyip geçme
Simit deyip geçmeyin. Türk halkının vazgeçemediği ayaküstü gıdalarından bir simitteki yüksek kalori şişmanlatmaya yeter de artar bile. Aynı şekilde lahmacun ve kebap da kalori deposu.
5 SORU 5 YANIT l Koronavirüs geçiren çocuklarda MIS-C tehlikesi
Koronavirüs sonrası ortaya çıkan MIS-C sendromu çocukların sağlığını tehdit ediyor. Covid-19’a yakalananlarda ortaya çıkan bu hastalık, kalple ilgili ciddi problemlere de yol açabiliyor. Bu nedenle çocuk hastaların yakın takibi önem taşıyor.
“Doğru tedbirler alındığında pandemi kanser tedavilerine engel değil”
Dünyada her geçen yıl kanser vakalarında artış gözleniyor. Tüm hayatı etkileyen bu hastalık pandeminin de ortaya çıkmasıyla daha da korkulur hale geldi. Peki pandemi kanser hastalarını nasıl etkiledi? Hastalar tedavilerine devam etmekten korkuyor mu? Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman önemli açıklamalarda bulundu ve yapılan çalışmaları anlattı.
Pankreas İltihabı: Belirtiler ve Tedaviler
Pankreatit, pankreasın zarar görmesi ve bunun sonucunda pankreas bezinin iltihaplanmasıdır. Akut olup geçici semptomlar oluşturabilir ya da kronik olup uzun vadeli hasara yol açabilir. Kontrolsuz enflamasyon uzun vadeli hasara veya farklı komplikasyonlara yol açabileceğinden, her iki pankreatitte enflamasyonun altta yatan nedenini teşhis etmek çok önemlidir.
Fazla Tüketimi Hastalıklara Davetiye Çıkarıyor: Melas Şurubu Nedir?
Yüksek şeker oranı içeren ve özellikle meşrubat üretiminde çok kullanılan bir madde olan melasın dikkatli tüketilmesi gerekiyor. Diyetisyen Eda Balcı, “Her ne kadar vitamin ve mineralleri barındırsa da şeker içeriği oldukça yüksektir ve bu fazla miktardaki şekerin diyabet, obezite, kalp ve damar hastalıkları, kanser, depresyon, cilt sorunları, erken yaşlanma, karaciğer yağlanması ve böbrek hastalığı gibi birçok hastalığa yakalanma riskini artırır” dedi, önemli bilgiler verdi.
Obezite Cerrahisi Nedir ve Faydaları Nelerdir?
Obezite kişilerin en basit hareketlerini bile kısıtlayan ve kişide çeşitli tıbbi rahatsızlıklara yol açan ciddi riskleri olan bir rahatsızlıktır. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, obezite cerrahisi sonrası hastanın yaşam kalitesindeki değişiklikleri sizler için anlattı.
Her 4 Kadından 1’inde Görülüyor: Pelvik Taban Rahatsızlığı Nedir?
Günümüzde her 4 kadından 1’i pelvik taban problemi yaşıyor. Sorun yaşayanların birçoğu ise bu durumun farkında olmadan yaşamına devam ediyor.
Gizemli Hastalık: Geçirgen Bağırsak Sendromu Nedir?
Geçirgen bağırsak sendromu, son dönemlerde adından sıkça söz ettiren bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. En son oyuncu Neslihan Atagül'ün geçirgen bağırsak sendromuna yakalandığını açıklaması üzerine oldukça merak edilen bu hastalık hakkında Uzm. Klinik Psikolog, Uzm. Dyt. Merve Öz, önemli bilgiler veriyor.
Virüs ve bakterilere karşı etkisi çok kuvvetli... Beyaz çayın faydaları neler?
Türk kültüründe çayın yeri çok başka. Sadece siyah değil beyaz çayın sağlığa faydalarını artık bilmeyen yok. Cilt sağlığı üzerinde de etkili olan beyaz çayın diğer çaylardan farkı nedir? Sağlıklı kilo kaybı için tüketilebilir mi? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy ve Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada beyaz çayın faydalarını anlattı.