Ne Kadar Su İçilmeli
Toplam 142 haberi bulunmuştur.
Ne Kadar Su İçilmeli Haberleri
Su Tüketim Anketi Yapıldı! İşte Verilen İlginç Cevaplar...
Türk Böbrek Vakfı, su tüketim alışkanlıklarını araştırdı. Vakıf Başkanı Timur Erk, araştırma sonuçlarını anlattı, önemli bilgiler verdi.
İdeal Su Tüketimi Nasıl Hesaplanır?
Su, özellikle yaz aylarında en çok tükettiğimiz içecek oluyor. İdeal su tüketimi ise kişiden kişiye değişiyor. Üroloji Uzmanı Dr. Erdem Çapar, ideal su tüketiminin nasıl hesaplandığını anlattı.
Sıcak Havalarda Yeterince Su Tüketiyor Musunuz?
Yaz aylarının gelmesiyle aşırı sıcak hava insan sağlığını da etkiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Yaman, sıcak havalarda damarların genişlemesinden dolayı normalden hızlı çalışan kalbin daha çok yorulduğunu, bundan dolayı da hayati organlara kan akışının düştüğünü söyledi, su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
Kimler, Ne Kadar Su Tüketmeli?
Su insan yaşamı için vazgeçilemez bir beslenme öğesidir. Suyun insan vücut ağırlığının yaklaşık yüzde 60’ını oluşturduğunu, idrar yapma, dışkılama, terleme gibi yollar ile atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılması, vücut ısısının korunması, cildin kurumasını önlenmesi gibi işlevlere sahip olduğunu vurgulayan İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, kimlerin ne kadar su tüketmesi gerektiğini anlattı.
Su içmenin faydaları nelerdir?
Vücudumuzun neredeyse dörtte üçünü oluşturan su, insan sağlığının devamı için oldukça faydalı. Günlük alınması gereken miktarın altında su tüketildiği zaman, bazı sağlık sorunlarına davetiye çıkabilir. Peki, vücuttaki toksinlerin atılması, böbrek sağlığı ve vücut ısısının korunmasında yardımcı olan suyun faydaları nelerdir? İşte, merak edilen bazı bilgiler...
Aralıklı oruç diyeti ile Covid-19 döneminde bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz
Ülkemizde yaşanan Covid-19 pandemisi ile beraber beslenme sorunları beraberinde birtakım hastalıkları ve hastalık risklerini de karşımıza çıkardı. Eve kapandığımız veya izole olduğumuz zamanlarda bağışıklık sistemini koruyarak doğru beslenme yöntemi ile vücudu dinç tutmak mümkün. Covid-19’da bağışıklık sistemini düşürmeden IF diyeti (aralıklı oruç) uygulanabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Görmüş, konu hakkında detaylı bilgi verdi.
Ah olmaz, çaysız olmaz...
Dünya üzerinde en iddialı olduğumuz konulardan biri çay içmek! Her yıl yapılan araştırmalarda Türkiye en çok çay tüketilen ülke çıkıyor. En çok duyduğumuz laflardan biri “Çayı koydun mu?” ve evet, siyahı baş tacımız ama farklı malzemelerle hazırlanan tarifler de kışın içinizi ısıtacak türden... İşin uzmanlarından değişik ve lezzetli tarifler aldık. Aynı zamanda çay someliyesi olan yazarımız Ebru Erke’ye de çay demlemenin püf noktalarını sorduk.
Rizelilere göre çay süzgeç kullanmadan, şekersiz, ince belli bardakta içilmeli
Rizelilerin vazgeçilmezi olan çayında Rizelilere göre bir içme adabı vardır. Düğün evinden yas evine kadar her yerde ikram edilen çayın en güzel yanı ise sohbetlerin ortak noktası olması. Fakat çay içmekten çok demlemesi önemli.
Bebeklerde diş sağlığı için nelere dikkat edilmeli?
Her anne baba çocuğunun diş sağlığını korumaya özen gösterir. Küçük yaştan itibaren çocuğun diş temizliği alışkanlığı edinmesi için telkinlerde bulunur, aşırı şekerli besinler tükettiğinde dişlerine zarar gelmesinden endişelenir. Ancak diş çürüğüne yol açan bakteriler çocuğa başkasından da bulaşabiliyor.
Böbrek ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Böbrek ağrısına ne iyi gelir?
Karnın arkasında, göğüs kafesinin altında, omurganın her iki tarafında, sırt bölgesine yakın şekilde bulunan böbrekler, zaman zaman çeşitli nedenler ağrı yapabilir. Peki, böbrek ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Böbrek ağrısına ne iyi gelir?
İşte ramazanda bağışıklığı güçlü tutmak için iftarda ve sahurda yenmesi gerekenler
Yeni tip koronavirüsten korunmak için çok önemli olan güçlü bağışıklık sisteminin, Ramazan Ayında da korunması, iftar ve sahurda yeterli ve dengeli beslenmek büyük önem taşıyor. Virüslere karşı vücudumuzu korumak için, bağışıklık sistemini olumlu etkileyen faktörlerden en önemlisinin sağlıklı ve dengeli beslenme olduğunu söyleyen Diyetisyen Renan Güneş önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Ofiste Beslenme Nasıl Olmalı?
Çalışanlar günün büyük bir bölümünü iş yerlerinde geçirirken, beslenme gereksinimlerini de işyeri yemekhanelerinde, ofislerde veya çalışma alanına yakın yerlerde karşılıyorlar. Yapılan işin niteliğine göre çalışanın her türlü besin ihtiyacının değişkenlik gösterdiğini belirten Diyetisyen Sibel Mumcu, “Fiziksel ve zihinsel verimliliğin yüksek olması için yeterli enerji alımı kadar besin öğeleri yönünden yeterli bir beslenme planı izlenmesi de önemli. Yoğun iş hayatı bazen bu dengenin göz ardı edilmesine neden olabiliyor” dedi, kahvaltı, öğle yemeği ve atıştırmalıklara ilişkin ofis çalışanlarına önemli bilgiler verdi.
İsveç Diyeti Gerçekten Sağlıklı mı?
İsveç diyeti, özellikle son zamanlarda çok fazla duymaya başladık. Bu diyeti uygulayanlar, 2 haftada 7 ile 20 kilo arasında kilo verdiğini söylüyor. Peki bu kadar çabuk kilo verdirmeyi başaran İsveç diyeti gerçekten sağlıklı mı?
Mide Kanseriyle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar
Birçok kişi midede ekşime ve şişkinlikten şikayet eder ancak çok fazla ciddiye almaz. Aslında mide kanseri buna benzer belirtilerle geliyorum der. Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ümit Koç, mide kanseri ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.
Yurtdışında kahve yerine kemik suyu içiyorlar
Faydalı Mamuller adlı şirketin kurucusu Bahar Şamhili Tanju, Gurvita adlı yeni bir marka yarattı. Markayla birlikte kemik suyu başta olmak üzere diğer sakatat çeşitlerinin de çorbalarını üreten Tanju, “Kemik erimesi rahatsızlığı geçirdim. Doktorlar hayatımdan kemik suyunu eksik etmememi söyledi. Sonra da bu işe girdim” diyor.
Su zehirlenmesine dikkat!
Suyun vücudumuzun temel ihtiyaçlarından bir tanesi olduğunu söyleyen Dr. Ümit Aktaş, suyu alkali hale getirmek için içeriğini değiştirmeye gerek olmadığını, vücudun alkali dengesini kendisinin ayarladığını belirtti.
2018 Ramazan imsakiyesi il il iftar saatleri | İstanbul Ankara ve İzmir'de iftara ne kadar kaldı?
Akşam saatlerinin gelmesiyle birlikte iftar saati araştırmaları hız kazandı. Rahmet ve bereket ayı Ramazan'da beşinci gün oruçlarını tutan vatandaşlar, bulundukları kentlerdeki iftar vakitlerini sorguluyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin iftar saatleri merak ediliyor. Peki, akşam ezanı bu akşam saat kaçta okunacak? İftar bugün saat kaçta? İftara ne kadar kaldı?
Sınav adayları dikkat, bahar çarpmasın!
Kasvetli kış mevsiminin ardından baharın gelişiyle ortalık canlandı. Ağaçlar çiçek açmaya, çevremiz yavaş yavaş renklenmeye başladı, bahar geldi. Fakat bahar mevsimi, bazen insanlar üzerinde olumsuz etkiler de yaratabiliyor. ‘Bahar sendromu’ olarak adlandırılan durum özellikle sınava hazırlanan öğrencilerin performansını düşürebiliyor. Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ın bu durumdaki öğrencilere, ailelere ve öğretmenlere önerileri var.
7 uzmandan 7 diyet... Sezona formda ve sağlıklı giriyoruz!
Üçüncü cemre çoktan düştü, güneş yüzünü göstermeye başladı, en şifalı otlar birbiri ardına tezgâhlarda... Nihayet, mevsimlerden bahar! Bu kış fazla ‘kaçırdıysanız’ ya da hareketsiz kaldıysanız rehberimiz tam size göre.
Bademcik ve geniz eti hakkında merak edilenler
Bademcik ve geniz eti hastalıkları sebebi ile sık kullanılan antibiyotiklerin özellikle bağırsak sistemini etkileyerek vücut savunma sistemine zararlı etkileri olduğu bilinmektedir. Peki, geniz eti ve bademcik hastalıkları olanlar ne yapmalı? Ameliyat hangi durumlarda gereklidir? Ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Murat Salihoğlu, merak edilen bu soruları sizler için yanıtladı.
Suyu ne zaman içmeliyiz? Yemekten önce mi sonra mı?
Sağlığa olan pek çok faydası nedeniyle su içmenin önemli olduğu her zaman söylenir. Ancak suyun ne zaman içildiği de önemli…
Huzurun adresi: Köyceğiz ve Sığla ormanları
Köyceğiz, Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen, hâlâ bakir kalabilmiş nadir yazlık beldelerinden. Bir de Sığla ormanları var ki, nefes aldığınıza şükredeceksiniz.
Uzmanlardan sıcak uyarısı
İstanbul, Ankara, İzmir İftar ve Sahur vakitleri - İl il Ramazan 2016 İmsakiye
İftar ve sahur saatleri dün ve bugünün en çok merak edilen konularından biri oldu. Sizde oruç tuttuğunuz ildeki iftar ve sahur saatini merak ediyorsanız alttaki linkten öğrenebilirsiniz. Haberimizde bulunan iftar ve sahur saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği saatlerdir. İşte il il, ilçe ilçe iftar ve sahur saatleri
Çalışanlar için 6 adımda sağlıklı beslenme
Yoğun ve stresli ofis temposunda sağlıklı beslenmek için öneriler...
Hangi yaşta hangi egzersiz yapılmalı?
Uzmanlar hangi yaşta hangi egzersizin yapılması gerektiğini açıklardı. Buna göre, 1-4 yaş arasında gün içinde 180 dakika süreyle aktif olunmalı. 5-11 yaş aralığında ip atlama ve jimnastik yapılmalı, 12-18 yaş aralığında tempolu dans ve yoga yapılmalı, yetişkinler haftada en az üç gün dayanıklılık egzersizleri yapmalı.
Şeyda Coşkun: 'Anne olmanın getirdiği özgüven hiçbir şeyle ölçülemez'
Çok konuşuluyor, merak ediliyor, ilgi çekiyor. Zayıflattığı ünlüler, sabah yürüyüşleri, diyetleri derken anne oldu, hızla eski formuna geri döndü ve konuşulmaya devam ediyor. Şeyda Coşkun, bu süreçte neler yaşadığını ve hayatında nelerin değiştiğini Women’s Health dergisinin yeni sayısında anlattı.
7 Günde Toksinlerden Arının
Vücudunuzdaki tüm toksinlerden arınarak sağlıklı ve kalıcı şekilde kilo vermenin yolunu Uzm. Dyt. Nesrin Eriş açıklıyor!
Süt hakkında bilinmesi gerekenler
Süt doğumumuzdan itibaren hayatımıızda olan bir besindir. İçeriğinde bulunan kalsiyum zayıflamadan tok tutmaya kadar birçok fayda sağlıyor. Ancak bunlarla da sınırlı değil. Süt hakkında her gün yeni bir bilgi karşımıza çıkıyor. İşte süt hakkında bilinmesi gerekenler.
Kalsiyum diyeti mucizesi
Bugüne kadar başkalarından görüp körü körüne bağlandığınız, yaparken açlık ve sıkıntılar çektiğiniz şok diyetleri unutmanın zamanı geldi çattı. Dr. Ayça Kaya’nın Kalsiyum Diyeti’yle gündelik hayata uyum sağlayabilen, aç kalmadan, sağlıklı şekilde kilo vermeniz mümkün!
Hamilelikte suyun erken gelmesi bebeği etkiler mi?
Suyu erken gelen anne adayı ne yapmalı?