Nabız aralığının bilinmesi oldukça kolaylık sağlayacak bir unsur olarak ifade edilebilir. Hayati bir öneme sahip olan nabız aralığının kadınlarda, erkeklerde, çocuklarda ve bebeklerde farklı aralıklara sahip olduğunu söylemek mümkündür. Müdahale edilmesi gereken durumlarda nabız aralığının bilinmesi kolaylık sağlayabilmektedir. Kadınlarda nabız kaç olmalı? Yaşa göre kadınlarda ortalama nabız aralığı ne olmalıdır detayları ile derledik.
#Kadınlarda Nabız Kaç OlmalıE Nabız giriş işlemi ile Sağlık Bakanlığı envanterinde kayıtlı olan tüm kişisel bilgileri görüntülemek mümkün oluyor. E Nabız şifresi aracılığıyla giriş yapabilen vatandaşlar, dilerlerse E-Devlet üzerinden de giriş yapma imkanına sahip olabiliyor. İlk giriş esnasında E-Nabız kayıt aşamalarının tamamlanması gereken sistemde, son gidilen hastaneler, poliklinikler, tahlil sonuçları, doktor değerlendirme modülü, kullanılan ilaçları, aşı takvimi gibi pek çok bilgiye erişmek mümkün oluyor. İşte, E-Nabız giriş ekranı ve kayıt olma aşaması hakkında detaylı bilgiler
#E Nabızİnsan vücudu bazı rakamlarla bile sağlık hakkında bilgi verebiliyor. Bu rakamlardan biri de kalp atış hızıyla ilgili. Ortalama 60-100 arası olması gereken kalp atış hızı yani nabız sayısının normalden yüksek olması birtakım kalp, akciğer ve kansızlık sorunlarına işaret edebiliyor.
#Nabız Kaç OlmalıNabız sayısı, insan bedenindeki diğer tüm sistemler gibi olağan dışı durumlarda bazı sinyaller veriyor. Normalden hızlı ya da yavaş olması birçok değişkene bağlı olmakla birlikte bazı hastalıkların habercisi de olabiliyor. Bu nedenle nabız sayısı hakkında bilgi sahibi olmak, sağlık açısından önem taşıyor. Kardiyoloji Uz. Dr. Gülsüm Bingöl, kalbin kasılma gücünü yansıtan nabız sayısı hakkında bilgi verdi.
#NabızBir kişinin solunumunun yani nefesinin durması sonucunda yapılan ilk yardım hareketine suni teneffüs veya suni solunum denmektedir. Suni solunum yapma ihtiyacı bir kaza anında doğar. Bu hayati önem taşıyan ilk yardım işlemi iki aşamadan meydana gelmektedir. Birinci aşama ağızdan nefes verme şeklinde yapılan solunumdur. İkinci aşama ise sonrasındaki kalp masajıdır. Bebeklerdeki suni solunum işlemiyle ilgili ayrıntıları sizler için derledik.
Bebeklerin metabolizmalarında meydana gelen bazı durumlar yetişkinlerinkine göre oldukça farklı olabilmektedir. Bu durumların başında da nabız sayısı gelmektedir. Nabız ya da kalp atışı kalbin belli bir sürede kaç kez attığını gösteren hayati önem arz eden bir durum olmaktadır. Peki, bebeklerde nabız sayısı neden fazladır ve kaç olmalıdır? İşte, bebeklerdeki nabız ve nabız sayısı hakkında bilinmesi gereken detaylar.
Tarihçi akademisyen Prof. Dr. Zafer Toprak’ın ‘Türkiye’de Kadın Özgürlüğü ve Feminizm’ başlıklı kitabı Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki kadın mücadelesine odaklananlar için başvuru niteliğinde bir çalışma. Toprak’ın genişletilmiş makalelerinden oluşan kitap, dönemin kadın hareketinin öne çıkan meselelerini anımsatıyor.
#Türkiye'de Kadın Özgürlüğü Ve Feminizme-Devlet uygulaması, sunduğu hizmetlerle pek çok resmi işlemi kolaylaştırıyor. Fakat sisteme giriş için daha önce e-Devlet uygulamasına giriş yapmayan ve şifresi olmayan ya da şifreyi unutan vatandaşlar da e-Devlet şifresinin nasıl alındığını merak ediyor. Şifre ile sisteme giriş yapılarak istenen işlem hızlıca yapılıyor. Peki e-Devlet şifresi nasıl ve nereden alınır? İşte e-Devlet şifre alma ve giriş hakkında bilgiler
#E-Devlet Şifresi