Müzeyyen Senar haberleri sayfasında Müzeyyen Senar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 883 Müzeyyen Senar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Müzeyyen Senar 16 Temmuz 1918 Gököz, Keles, Bursa - 8 Şubat 2015, İzmir, Türk Sanat Müziği sanatçısı. "Cumhuriyetin Divası" olarak da anılır.
Müzeyyen Senar, müzik eğitimine, Anadolu Musiki Cemiyeti'nde , kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı. Güçlü bir sese sahip olan bu kız çocuğunun ünü yayıldıkça, hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lemi Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları da ona dersler verdi, zamanın sevilen şarkılarının yanı sıra, kendi bestelerini de öğretip söylemesine yardımcı oldu.
‘Cumhuriyet’in Divası’ olarak bilinen Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar’ın mirasçıları, ‘Müzeyyen Plus’ isimli işletmeyi açarak ünlü sanatçıya ait görselleri ve şarkıları izinsiz kullandığı iddiasıyla, işletme sahibi Anıl Hoşken’den 150 bin 500 liralık tazminat talep etti.
#Müzeyyen SenarMuğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren 73 yaşındaki Feraye Işıl, annesi Müzeyyen Senar'ın hatıralarını yaklaşık 9 yıl yaşadığı evindeki adını verdiği odada, çerçeveletilmiş fotoğraflar, çeşitli afiş ve albümlerle yaşatmaya çalışıyor. <br> <br> HÜRRİYET ARŞİV, DEPO PHOTOS
#Müzeyyen SenarMüzeyyen Senar’dan Safiye Ayla’ya, Ajda Pekkan’dan Nilüfer’e, Tanju Okan’dan Ayten Alpman’a, Hümeyra’dan Füsun Önal’a bir resmigeçit... Ortak özellikleri hepsinin yolunun bir dönem Odeon Müzik’ten geçmiş olması. Bu efsane arşiv şimdi emin ellerde. Firmayı devralan Avrupa Müzik’in sahipleri Cengiz ve Deniz Erdem kardeşlerle buluştuk. (Murat Yeşilyurt)
#Hey OnbeşliBugün Google ana sayfasını açan kullanıcılar, Müzeyyen Senar'ın 100. yaş gününe özel doodle tasarımı ile karşılaştılar. Türk Sanat Müziği denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Müzeyyen Senar, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de ilgisini çekmişti. Duayen sanatçı, bir röportajında Atatürk ile tanışma hikayesini anlatmış, yaşadığı heyecanı 'Orada nasıl ölmedim, bilemiyorum.' sözleriyle dile getirmişti. İşte Müzeyyen Senar ve Atatürk'ün tanışma öyküsü
#Müzeyyen SenarMüzeyyen Senar ya da diğer bir tabirle Cumhuriyetin Divası, vefatının üzerinden 3 yıl geçmesiyle birlikte, doğum gününde Google tarafından unutulmadı. Türk Sanat Musikisine kazandırdığı eserler ile unutulmazlar arasında yerini alan Müzeyyen Senar, 2015 yılında 97 yaşındayken Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Peki, Müzeyyen Senar kimdir? İşte, duayen sanatçı hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar
#Müzeyyen SenarSon günlerde herkes onu konuşuyor. Yeni dizisi ‘Yasak Elma’da bunca yıldır bildiğimizden çok farklı bir Şevval Sam görüyoruz. O artık daha seksi, daha cesur... Artık maskülen olmaya ihtiyaç duymadığını söylüyor. Sam’la buluştuk; psikolojik şiddete maruz kaldığını, evliliğe inancını kaybettiğini, aldatma ve aldatılma hakkındaki görüşlerini, annesinin hayatına kattıklarını bütün samimiyetiyle anlattı.
#Müzeyyen SenarCEM KARACA <br>Henüz çocukluk yaşlarındayken tanıştı notalarla… Sesi keşfedildikten sonra birçok grupla çalıştı.Babası Azeri, annesi Ermeni asıllıydı. Bu kültür zenginliği şarkılarında da başköşede yerini aldı.Cem Karaca, Türkiye’de Anadolu Rock türünün kurucularındandı.Karaca ayrıca tiyatro ve sinema çalışmalarında da yer aldı.8 Şubat 2004 sabahında, solunum ve kalp yetmezliğine bağlı olarak ağır bir kalp krizi geçiren sanatçı 59 yaşında hayata gözlerini yumdu.<br>MÜZEYYEN SENAR<br>Atatürk’ün ve yediden yetmişe herkesin sesine hayran olduğu “Cumhuriyet Divası” idi Müzeyyen Senar…Küçük yaşlarda kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey’den ve daha birçok sanatçıdan müzik eğitimi almaya başladı. Zaman içinde hem sevilen şarkıları hem de kendi bestelerini söylemeye başladı. Ünü Atatürk’e kadar gitti. Sanatçı, Atatürk’ün huzurunda beş konser verdi.Benzemez Kimse Sana, Kimseye Etmem Şikayet gibi şarkılarla yılar içinde Türkiye’nin sevgilisi oldu.2006’da felç geçiren sanatçı, 8 Şubat 2015’de zatürre dolayısıyla tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 97 yaşında hayatını kaybetti.
#Cem KaracaBar müzisyenliği biraz futbolculuğa benzer. İnsanlar günün stresini atmak için oraya gelir ve sahnedekilerden de bunu sağlamasını bekler. Rahat görünse de bazen çok sıkıcı ve stresli bir hale bürünmesi kaçınılmaz olan bar müzisyenliğinin görünmeyen taraflarına bakıyoruz ve eller havaya diyoruz.
#Elvis Presley‘Cumhuriyet’in Divası’ olarak bilinen Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar’ın mirasçıları, ‘Müzeyyen Plus’ isimli işletmeyi açarak ünlü sanatçıya ait görselleri ve şarkıları izinsiz kullandığı iddiasıyla, işletme sahibi Anıl Hoşken’den 150 bin 500 liralık tazminat talep etti.
#Müzeyyen SenarBir yandan son filmi üzerine çalışıyor, önemli yapımların restorasyonunu üstleniyor bir yandan sürpriz şekilde oyun karakteri olarak karşımıza çıkıyor. Yönetmen Fatih Akın’la buluşup ona son filmlerinin hikâyesini, İstanbul’u değişmiş bulup bulmadığını ve hayalindeki projeleri sorduk.
#Fatih AkınSanat müziğinin efsane seslerinden Nesrin Sipahi, 90 yaşında stüdyoya girdi, dillere pelesenk olan “Seni Ben Ellerin Olsun Diye mi Sevdim” şarkısını seslendirdi. Sanatçının 60 yıldır oturduğu Nişantaşı’ndaki evine konuk olduk, geçmişe uzanan keyifli sohbetimizde hem bu projeyi hem de eski bayramları konuştuk...
#Nesrin SipahiMustafa Keser, İbrahim Tatlıses’in “Onu sahneye ilk çıkaran benim” sözlerine katıldığı bir televizyon programında yanıt verdi. Ünlü türkücü, Tatlıses’i yalancılıkla suçladı: “30 seneden beri bu teraneyi söyleyip duruyor. Bu yalana bir son vermemiz lazım. 95 yılındaki ‘Alo’ programımla bugünkü büyük şöhretime eriştim. Beni sahneye çıkartan isim İbrahim Tatlıses değil.”
#Mustafa KeserCoşkun Sabah, Ahmet Özhan elinin değdiği binlerce öğrencisinden en meşhur olanları… İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda 49 yıl aralıksız ders veren, 42 yılını da Üniversite Korosu Şefi olarak geçiren Klasik Türk musikisi alanında ‘hocaların hocası’ Süheyla Altmışdört ile buluştuk. Hem eski albümleri karıştırdık hem müzikteki yeni usul ‘fasıl’ları konuştuk. 97 yaşındaki Altmışdört, “Krallık bir İngiltere’de bir de musikide vardır; tek idareci şef, tek anayasa notalardır! Şimdiki fasıllar fasıl değil. Güzel okumak; hissetmek demektir, yorumdur. Musiki çok bağırmak değildir” diyor...
#Süheyla Altmışdört8 yaşında tiyatro sahnesiyle tanıştı. O küçük kızın ele avuca sığmaz yaşama sevincini içinde hep taşıdı. İlk Müslüman kanto sanatçımız Nurhan Damcıoğlu 5 Haziran’da aramızdan ayrıldığında ondan geriye eteklerini savurup tatlı tatlı nidalar atarak söylediği kantolar kaldı…
#Nurhan DamcıoğluBu gece milyonlarca insan yeni yılı kutlayacak. Kimi fakir sofrasında, kimi zengin sofralarda... Kimi kalabalıklarda, kimi bir iki arkadaşıyla evde ya da sokakta, kimi de yalnız. Hangileri bu gece “İyi ki varım, iyi ki yaşıyorum” diyebiliyor, sahte değil, içinden gelerek dünyaya gülebiliyorsa, yılbaşını en iyi onlar kutlayacak.
#YılbaşıKültür ve Turizm Bakanlığı, arşivinde yer alan belge filmleri, web sitesi ve ‘Film Mirasım KTB’ mobil uygulaması ile erişime açtı. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, erişimi, “Atatürk’ün İzmir’e gelişi”, “Alman İmparatoru II. Wilhelm’in İstanbul’a gelişi”, “İngiltere Kralı 8. Edward’ın Türkiye ziyareti” ve “Sultan Vahdettin’in kılıç alayı” arşiv videolarını paylaşarak duyurdu.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıAçılışı heyecanla beklenen İstanbul Modern’in ilk eseri Galataport’taki binanın önündeki yerini aldı. Çağdaş heykel sanatının en özgün ve yenilikçi isimlerinden Tony Cragg’in 6 metrelik ‘Runner’ heykeli müze girişine yerleştirildi. 2023’ün ilk çeyreğinde açılması planlanan müzenin sergilenen ilk eseri de bu heykel oldu.
#İstanbul Modern