Hayata geçirdiği projelerle binlerce kadının hayatına dokunan yerinde üretmeyi ve tüketmeyi odağına alan Sosyal Gastronomi Şefi Ebru Baybara Demir’in imzasını taşıyan Mardin’in masalsı dünyasından yola çıkarak tasarlanan Zamarot 1890, kasım ayında kapılarını açıyor. Sıfır atık ekosistemine sahip, 6’ncı duyu ve deneyim restoranı olan Zamarot 1890’da gastronomide kooperatif modeli uygulandı. 170 çiftçiye istihdam sağlayan restoran gastronomi meraklılarını Mardin’e davet ediyor.
#MardinMisli.com 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta çıktığı 7 maçta 1 puan alan ve son sıradan kurtulamayan Manisaspor’da, Ahmet Seçgin’le yolların ayrılması üzerine boşalan teknik direktörlük görevine, takımın eski kalecilerinden Bülent Ataman getirildi.
#FutbolTFF 3üncü Lig 1inci Grup’tan amatör kümeye düşmesi haftalar önce kesinleşen Manisaspor’da başkan Murat Yörük, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili olarak sporculara gerekli bilgilendirmeleri yaptıklarını belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) gelecek açıklamayı beklediklerini söyledi.
#ManisasporESKİŞEHİR’in Mihalgazi İlçesi yakınlarında, arkadaşlarıyla iddiaya göre define aramak için girdiği mağaradaki kuyuya düşerek yaralanan ve burada mahsur kalan 40 yaşındaki Ramazan Yörük, arama kurtarma ekiplerinin 4 gün süren çabası sonucunda yaralı çıkarıldı. Kurtarma ekiplerince 83 saat sonra mağaradan çıkartılıp askeri helikopterle hastaneye kaldırılan Ramazan Yörük, magğaraya define aramak için değil fotoğraf çekmek için girdiğini ileri sürdü.
#FotoğrafAdana kebabı, Adapazarı ıslama köftesi, Siirt buryan kebabı.. Örnekler çoğaltılabilir ancak bu ürünlerin ortak noktası hepsi bulundukları il ya da bölgeyle özdeşleşmiş olmaları. Türkiye’de ‘tescilli coğrafi işaretli’ olan bu ürünler için Türkiye’de yapılan tescilin dünyada ise bir geçerliliği bulunmuyor.
Dolar 2.2505 TL ile yeni rekora ulaştı. Euro ve döviz sepetinde de tarihi rekorlar var. Ulaşılan kur seviyeleri piyasa uzmanları ve reel sektör temsilcilerini endişelendirmeye başladı. Oyak Yatırım Başekonomisti Mehmet Besimoğlu "Merkez Bankası'nın geçtiğimiz sene kur seviyesi telaffuz etmesi kurun yükselmesi karşısında şirket kararlarını geciktirdi. Döviz açığı olanlar da pozisyonlarını pek kapatabilmiş gözükmüyor. Şirket iflas haberleri de gelmeye başladı" diye konuştu
#DolarDoların art arda rekorlar kırması üreticiyi endişelendirmeye başladı. Ancak üreticiler için asıl tehlike bu kurun kalıcı olması veya daha da yükselmesi... Ekonomistler sermaye girişinin azalmasıyla şirketlerin borç kapatmaya koştuğunu, enflasyonun bu seviyedeki kurdan olumsuz etkileneceğini söylüyor. 2.20 TL’lik dolar ve 3 TL’lik Euro kuru ihracatta Türk şirketlerine kağıt üstünde avantaj sağlasa da sektör temsilcileri kârlılığın azalacağını, maliyetlerin artacağını belirtiyor.
#Türkiye Ekonomi KurumuTürkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yörük, Türkiye'nin hedeflerine ulaşması halinde tarımsal ekonomik büyüklükte ilk 5 ülke arasında yer alacağını, tarımsal gayrisafi milli hasılasını 150 milyar dolara ulaştıracağını ve tarımsal ihracatının 40 milyar doları aşacağını söyledi.
Son dönemde tekrar yükselişe geçen et fiyatlarını düşürebilmek için Et ve Süt Kurumu (ESK), besicilere çağrı yaparak karkas etin kilosuna 15.6 lira vereceğini açıkladı. ESK besiciye erken kesim primi ve nakliye farkı verecek, ayrıca satın alma bedellerinin yüzde 50'sini de nakit olarak ödeyecek. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç, Et ve Süt Kurumu’nun et fiyatlarına müdahale etmesinin piyasaları kısa süreliğine sakinleştireceğini, uzun süreli sonuç almak için Türkiye’ye besilik hayvanların gelmesi gerektiğini söyledi.
#ESK