Mide Bulantısı
Mide Bulantısı Haberleri
Son dakika... MHP lideri Bahçeli taburcu oldu
Sabah saatlerinde mide bulantısı şikayetiyle Ankara Başkanet Üniversitesi Hastanesi'ne gelen Devlet Bahçeli, taburcu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanede ziyaret ettiği Bahçeli'nin üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle tedavisinin evinde devam edeceğini söyledi.
Son dakika... MHP'den Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, hastanede olan Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Yalçın, Bahçeli'nin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Bahçeli'nin özel kalem müdürü Murat Çeliker de ''Üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı ateş yükselmesi sonucu hastaneye gitti. Sağlık durumu gayet iyi'' dedi.
Devlet Bahçeli hastanede
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mide bulantısı şikayetiyle başvurduğu hastanede tedaviye alındı.
Okulda panik! 27 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Bingöl’de bir okulda civa zehirlenmesi şüphesiyle 27 öğrenci tedbir amaçlı hastaneye kaldırılarak tahlil yapıldı. 27 öğrenciden 5'i doğrudan civa ile temas ettikleri gerekçesiyle Elazığ'a sevk edildi.
Şarbon nedir? Şarbon hastalığı belirtileri nelerdir?
Zaman zaman gündeme gelen haberlerle, hayvanlardan insanlara bulaşabilen şarbon merak konusu olmaya devam ediyor. Özellikle sığır ve koyunlarda görülen şarbon, bulaşıcı olmasının yanı sıra, tedavi edilmediği takdirde sağlık açısından ciddi tehlikeler doğurabiliyor. Peki, şarbon nedir? Şarbon hastalığı belirtileri nelerdir? İşte, şarbon tedavisi ve konuyla ilgili merak edilenler.
Mario Lemina'dan sakatlık açıklaması!
Galatasaray'da ilk yarıda erken sahadan çıkarak, taraftarlarını endişelendiren Mario Lemina'dan açıklama geldi.
Karaciğer yağlanması en çok bu kişilerde görülüyor
Vücudumuzun ikinci en büyük organı olan ve büyüklüğünün hakkını vererek çok büyük görevler üstelenen karaciğer, birçok alanda etkili faaliyetler sürdürüyor. Vücudumuz için gerekli olan besin ve içecekleri işleyen karaciğer aynı zamanda zararlı maddelerin kandan süzülmesini sağlıyor. Ancak iyi bakılmayan ve hareketsiz bir vücuda hapsedilen karaciğer, yağlanmaya başlayarak eski gücünü kaybedebiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, karaciğer yağlanmasının tedavi yöntemlerini ve korunmanın ipuçlarını anlatıyor.
Tomografi nedir, nasıl çekilir?
Tomografi; Yunanca kesim, dilim, kısım anlamına gelen Tomos kelimesi ile yazmak, kaydetmek anlamına gelen Graphein kelimelerinden gelir. Peki Tomografi nedir, nasıl çekilir? Kaç çeşit Tomografi yöntemi vardır? İşte detaylar
B12 vitamini nelerde bulunur? B12 eksikliği nasıl anlaşılır?
Televizyonlarda ve gazetelerde konuşan uzmanlar, sık sık B12 vitaminin eksikliği durumunda yaşanacak sağlık sorunlarından bahsederek vatandaşları uyarıyor. Bu nedenle B12'nin bulunduğu besinleri sıklıkla tüketmek önemli. B12 vitaminin bulunduğu besinler aslında her evde bulunan gıdalar. Peki, B12 nelerde bulunur? B12 eksikliği nasıl anlaşılır?
Vertigo nedir, Vertigo belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?
Vertigo kısaca sizin veya gördüklerinizin döndüğünü hissetmenize yol açan bir histir. Sıklıkla bulantı, kusma ve denge kaybı bu duruma eşlik edebilir. Vertigo genellikle baş dönmesi olarak adlandırılmaktadır. Peki Vertigo'nun en öne çıkan belirtileri nelerdir, Vertigo nasıl tedavi edilir? İşte merak edilen soruların cevapları
Baş Ağrısı ve Vertigonun Sinsi Sebebi; Üst Servikal Omurga Sendromu
Bazı durumlar vardır ki, günlük hayatımızın içinde rutinin bir parçası olur. Örneğin geçmeyen migren atakları, önemsemediğimiz boyun ağrıları ve dünyayı alt üst eden vertigo (baş dönmesi) gibi… Ancak bu durumlar dayanılmaz bir hal aldığında artık ertelemek çok tehlikeli bir hal alabilir. Bahsi geçen şikayetlerin üst servikal omurga sendromundan kaynaklanabileceğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Ortak, konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
Grip Gibi Gelen Sinsi Tehlike; Kaçış Sendromu
Son zamanlarda sıklıkla bahsedilen bir hastalık olan kaçış sendromu, hala neden ortaya çıktığı tam olarak bilinmeyen gizemli bir sağlık problemidir. Dünyada ve Türkiye’de çok nadir görülse de yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve erken müdahale edilmediğinde ölüme kadar götüren kaçış sendromunu Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Cenal anlatıyor.
Şiddetli adet sancıları hastalık habercisi mi?
Kadın olmak zordur özellikle de adet dönemlerinde… Kasıktan karna doğru yayılan keskin ağrı kimi zaman adet öncesinde kimi zamansa adetin ilk günlerinde kendini belli eder. Birçok kadın için işkenceye dönüşen adet dönemi ağrıları, çoğu zaman normal karşılansa da bir hastalığın da belirtisi olabilir.
Şiddetli Regl Sancıları Hastalık Habercisi mi?
Kadın olmak zordur özellikle de regl dönemlerinde… Kasıktan karna doğru yayılan keskin ağrı kimi zaman adet öncesinde kimi zamansa adetin ilk günlerinde kendini belli eder. Birçok kadın için işkenceye dönüşen regl dönemi ağrıları, çoğu zaman normal karşılansa da bir hastalığın da belirtisi olabilir. Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gamze Baykan, regl sancıları hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
Antalya'da gıda zehirlenmesi şüphesi: 61 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle 61 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Trabzon’da 217 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
Trabzon'un Maçka ilçesinde 217 kişi mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu. İlçede içme suyu kaynaklarından numune alınırken olayın nedeni araştırılıyor. Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, ''Yaz ishali olabiliyor. Yine turist ishali dediğimiz iklim, mekan değişikliklerinden kaynaklı da olabiliyor. Şu an için mümkünse birkaç gün içme sularının kullanılmamasını, aynı zamanda sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanarak tüketilmesini, herhangi bir kirli ortamdan temin etmemelerini ve mümkün olduğunca da suyu kullanacaklarsa da kaynatarak içmelerini öneriyoruz'' dedi.
Trabzon’da 217 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı! Uyarı geldi
Trabzon'un Maçka ilçesinde 217 kişi mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu. İlçede içme suyu kaynaklarından numune alınırken olayın nedeni araştırılıyor. Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, ''Yaz ishali olabiliyor. Yine turist ishali dediğimiz iklim, mekan değişikliklerinden kaynaklı da olabiliyor. Şu an için mümkünse birkaç gün içme sularının kullanılmamasını, aynı zamanda sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanarak tüketilmesini, herhangi bir kirli ortamdan temin etmemelerini ve mümkün olduğunca da suyu kullanacaklarsa da kaynatarak içmelerini öneriyoruz'' dedi.
Faydaları saymakla bitmiyor: Demirhindi şerbeti nasıl yapılır?
Osmanlı şerbetleri denilince ilk akla gelenlerden biri de demirhindi şerbeti oluyor. Osmanlı mutfağında sıklıkla kullanılan demirhindi şerbetlere tat vermesinin yanı sıra şifasıyla da rağbet görüyor. Susuzluğu kesmesi, mide bulantısı, ateş ve iç sıkıntısına iyi gelmesiyle tarihte ünlüdür. Peki, demirhindi şerbeti nasıl yapılır?
Yaz ishali çocuklar için büyük risk taşıyor
Sıcak havalar ile birlikte görülme sıklığı artan ishal, özellikle çocuklar için büyük risk taşıyor. Doğru beslenmenin ve bol sıvı tüketiminin önemli olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Elkin, “Çocuklarda ishale kusma ve ateş eşlik ediyorsa, en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir. Önemli olan çocukta sıvı kaybı olup olmadığının takip edilmesidir” dedi.
Kusan çocuğa verilebilecek en sağlıklı gıda
Çocuklarda kusmanın kendi başına bir hastalık olmadığını ve bu problemin nedeninin mutlaka araştırılması gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Ela Tahmaz, bulantı ve kusma tedavisi hakkında bilgi verdi. Tahmaz, kusma sonrası çocuğa verilebilecek en faydalı sıvının su olduğunun da önemle altını çizdi.
Bu Belirtiler Varsa Hamilesiniz!
Hamile olup olmadığınızı mı merak ediyorsunuz? Bunu öğrenmenin kesin tek bir yolu vardır, o da hamilelik testi yaptırmaktır. Ancak bu olasılığın varlığını gösteren erken hamilelik belirtileri de vardır. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, bu belirtileri anlattı.
Fabrikada yemekten zehirlenen 54 kişi hastaneye kaldırıldı
Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki bir tekstil fabrikasında çalışan 54 işçi zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alındı.
Yaz ayında migren ağrılarına dikkat!
Migren günümüz dünyasında yaşadığımız tempoya hiç de uygun olmayan, ciddi maddi ve manevi kayıplara eşlik eden ve sık görülen bir hastalıktır. Bir hastalığın tedavi edilmesi öncesinde doğru bir şekilde tetkik edilmesi prensibi bu hastalıkta da geçerliliğini korumaktadır. Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Diren Çelik konu hakkında bilgiler verdi.
Dönerde saptandı: Listeria monocytogenes
Tekirdağ'da 45 kişinin zehirlenmesine neden olan dönerde kullanılan ette, su ve kanalizasyonlarda bulunabilen ve buradan da hayvanlara geçen "Listeria monocytogenes" bakterisi saptandı.
Antidepresan İlaçlarla İlgili Bilmeniz Gerekenler
"Halka arasında tüm psikiyatri ilaçlarına antidepresan denir. Antidepresan ilaçlar ilk olarak depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar olarak kullanılmaya başlandı. Bugün pek çok psikiyatrik bozuklukta bu ilaçlar kullanılmaktadır" diyen Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, antidepresan ilaçlarla ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.
Çok Fazla Baharat Tüketmek Vücudu Nasıl Etkiliyor?
Çok fazla kızartma veya bajaratlı yiyecek tüketiyorsanız dikkat! Bu yedikleriniz ülsere neden olabiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Sedat Işık ülserin beslenme ile olan ilişkisini ve ülserle ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
Fotoğraf uğruna atlamayın
Instagram kullanıcılarının göz alıcı turkuvaz rengi nedeniyle fotoğraf için tercih ettiği İspanya’nın Monte Neme gölünün ‘zehirli’ olduğu ortaya çıktı.
Kız öğrenci yurdunda büyük panik! Kendilerini dışarı zor attılar...
ÇANKAYA'da özel bir yurtta kalan çok sayıda kız öğrenci güvenlik görevlisinin yanlışlıkla sıktığı biber gazından etkilendi. Kimi öğrencilerin baygınlık geçirmesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ile AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi. Olay sonrası bina tamamen tahliye edilirken, ekiplerin müdahale ettiği öğrencilerden 9'u ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Sayı 231'e yükseldi... Komalık olanlar var!
RİZE'nin Ardeşen ilçesi Armağan köyünde dün akşam yedikleri nişan yemeğinden sonra rahatsızlananların sayısı 231'e yükseldi. Davetliler, yedikleri tavuktan zehirlendiklerini söyledi.
Düğün kâbusa döndü... 115 kişi hastanelik oldu
RİZE’nin Ardeşen ilçesi Armağan Köyü’nde düğün yemeğinden zehirlenen 115 kişi hastanede tedaviye alındı.
145 kişi hastaneye başvurdu, yetkililer uyardı: 'Suyu kaynatıp soğutmadan tüketmeyin!'
Gümüşhane'nin Dibekli köyünde şebeke suyundan içmelerinin ardından rahatsızlanarak hastaneye başvuranların sayısı 145'e ulaştı. İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ekiplerinin köy suyunun temin edildiği sondaj kuyusu, depolar ile çeşmelerdeki temizlik ve arıtma çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, köy sakinlerine içme suyunu kaynatıp soğutarak tüketmeleri uyarısında bulundu.
'Her Şey Dahil' Tatilde Hastalık Riskine Dikkat!
Tatillerde açık büfelere karşı koymanın oldukça zor olduğunun altını çizen Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Demirci, tatile çıkacaklara beslenme önerilerinde bulundu. Demirci, "Tüm yiyecekleri aynı anda almayın, önce hafif bir şeyler yiyin. Tatlı için acele etmeyin" dedi.
Bu köyde 120 kişi hastanelik oldu! 'Her şey bir sancıyla başladı'
Gümüşhane'nin merkeze bağlı Dibekli Köyü'nde zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan 120 kişinin tamamının yapılan müdahalelerinin ardından taburcu edildiği belirtildi. Köylülerin içme suyundaki 'koliform bakteri' nedeniyle zehirlendikleri üzerinde dururken, köydeki tedirgin bekleyiş de sürüyor. Köylülerden Alaattin Demir, "Her şey bir sancıyla başladı, karın ağrısı ve ishal ile devam etti'' dedi.
'Koliform bakteri' şüphesi! 118 kişi hastaneye kaldırıldı
Gümüşhane'nin merkeze bağlı Dibekli köyünde 118 kişi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılıp, tedaviye alındı. Köylülerin içme suyundaki 'koliform bakteri' nedeniyle zehirlendikleri tahmin ediliyor.
Malezya'da kimyasal maddeler nedeniyle çok sayıda çocuk hastalandı
Malezya'nın güneyindeki Johor eyaletine bağlı Pasir Gudang kentinde bazı fabrikalardaki kimyasal sızıntıya bağlı olarak son bir aydır etkisini gösteren yoğun hava kirliliğinden etkilenen 11 ilkokul öğrencisi hastaneye kaldırıldı.
Sivas'ta tarım ilacından zehirlenme şüphesi: 17 işçi tedavi altında
Sivas'ın Ulaş ilçesinde tarım ilacından zehirlenme şüphesiyle 17 işçi hastaneye kaldırıldı.
Babalar da aşerebilir
Hamilelik süreci, hormonal ve fiziksel değişimler nedeniyle anne adayları için sıkıntılı geçebiliyor. Bu süreçte anne adaylarının en çok yaşadığı mide bulantısı, kusma, aşerme hatta anne adayı gibi karında şişme baba adaylarında da görülebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Parvana Seyidova, halk arasında sempatik baba sendromu olarak bilinen Kuvad sendromu hakkında bilgi verdi.
Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?
Yaz aylarının gelip sıcak havaların iyice kendisini göstermesiyle beraber, güneş yanıkları da birçok vatandaşların muzdarip olduğu konulardan biri haline geldi. Uzmanlar zararlı güneş ışığından etkilenilmemesi için belirli saatlerde güneş altında durulmasını tavsiye etmeseler de, cildi hassas olan kişiler bu durumdan çok daha kolay etkileniyor. Peki, Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?
Gıda Zehirlenmesinin Belirtileri ve Tedavisi
Havaların ısınması, doğanın uyanışı ve güneşin yaydığı enerjinin ruh halimizi tamamen değiştirmesi mükemmel bir tablo çizse de, bu durumu bozabilecek birçok sorun söz konusudur. Özellikle de sıcak havalarla birlikte görülen ve çok ciddi sonuçları olan besin zehirlenmesi gibi… İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, yaz mevsiminde artan gıda zehirlenmesine karşı alınması gereken önlemleri anlatıyor.
Gıda zehirlenmesi belirtileri nedir, nasıl tedavi edilir?
Havaların ısınması, doğanın uyanışı ve güneşin yaydığı enerjinin ruh halimizi tamamen değiştirmesi mükemmel bir tablo çizse de, bu durumu bozabilecek birçok sorun söz konusudur. Özellikle de sıcak havalarla birlikte görülen ve çok ciddi sonuçları olan besin zehirlenmesi gibi… İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail ÇELİK, yaz mevsiminde artan gıda zehirlenmesine karşı alınması gereken önlemleri anlatıyor.
Survivor 2019 şampiyonu kim oldu? İşte Survivor Türkiye birincisi
Survivor 2019 şampiyonu 1 Temmuz Pazartesi günü açıklandı. Yusuf Karakaya ve Seda Ocak arasında gerçekleşen SMS oylaması sonucunda şampiyon belli oldu. Yunan takımında Dimitra, Nikos ve Afroditi, Türk takımından ise Okay ve Emre yarı finalde elenmiş, Yunan şampiyonu Dimitra olmuştu. Peki, Survivor 2019 şampiyonu kim oldu? İşte Survivor Türkiye birincisi
Survivor 2019 şampiyonu kim oldu? Survivor birincisinden duygusal konuşma!
Survivor finali dün akşam Seda ve Yusuf arasında geçen SMS oylamasının ardından birincinin belli olmasıyla sona erdi. Survivor 2019 şampiyonu belli olmadan evvel her iki yarışmacının ailesine de söz hakkı veren Acun Ilıcalı, tarafların görüşlerini aldı. Bu esnada Yusuf Karakaya'nın annesinin fenalaşması, yayında panik anlarının yaşanmasına neden oldu. Survivor 2019 şampiyonu olan ismin belli olmasının ardından Yusuf'un konuşmaları ise dikkat çekti. İşte, Survivor'un kazanan ismi ve yaşananlardan bazı detaylar