Mide Bulantısı
Mide Bulantısı Haberleri
Boğaz iltihabına ne iyi gelir? Boğaz iltihabı nasıl geçer? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Havaların ani soğuması ve kışın kendini hissettirmeye başlaması, boğaz iltihaplarına neden olmaya başladı. Bu sorundan muzdarip vatandaşlar da boğaz iltihabının nasıl geçeceğini araştırıyor. Peki, Boğaz iltihabına ne iyi gelir? Boğaz iltihabı nasıl geçer?
İyileştiren tarifler
Soğuklar iyiden iyiye bastırdı. Atkıları, bereleri kuşandık. Ama bu elbette yeterli değil. Vücudumuzu içeriden de korumak gerekiyor. Direncimizi yükseltmek ve hastalığa yakalandığımızda daha çabuk iyileşmek için Beslenme ve Diyet uzmanı Dilara Koçak ve İç Hastalıkları Uzmanı Ayça Kaya’dan tarifler ve tavsiyeler aldık.
Böbrek Ağrılarının Belirtileri Nelerdir?
Birçok kişi sık sık yaşadığı bel ve sırt ağrılarından şikayet eder. Genellikle bel ve sırtta başlayan ağrının daha derinlere ulaşarak keskinleştiğini söyler. Ancak ağrı daha derinlerde ve şiddetli olduğunda sanılanın aksine sırt değil böbreklerde sorun var demektir. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Arman ÇİTÇİ , böbrek ağrılarının bilinmeyen nedenlerini anlatıyor.
Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir? Nasıl geçer? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Hamilelik sürecinde başlayan hatta hamileliğin belki de belirgin ilk belirtilerinden biri olan mide bulantısı için anne adayları internette sıklıkla ilgili bu konuda araştırmalarda bulunuyor. Hamilelikte mide bulantısının nasıl geçtiği veya hangi besinlerin iyi geldiği merak ediliyor. Peki Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir? Nasıl geçer
Migrene ne iyi gelir? Migren nasıl geçer? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Migren ağrılarına ne iyi gelir sorusu, katlanılamaz ağrılarla başa çıkmaya çalışan pek çok kişinin araştırdığı konular arasında yer alıyor. Migren nasıl geçer ve Migren ağrılarına ne iyi gelir sorularına cevap arayan vatandaşlar, alternatif tıp dahil her türlü çözüm yöntemini merak ediyor. Peki, Migrene ne iyi gelir ve Migren nasıl geçer? İşte, o soruların cevabı
Yedi kişi zehirlendi
Marmaris'te gıdadan zehirlenen 50 kişiden 49'u, taburcu edildi
MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, özel bir yemek firmasının dün çıkardığı akşam yemeğini yedikten sonra rahatsızlanan 40'ı üniversite öğrencisi, 50 kişiden 49'u, tedavilerinin ardından taburcu oldu.
Hamilelik ilk belirtisi nedir nasıl anlaşılır? İşte erken dönem hamilelik belirtileri
Anne olmayı planlayan kadınlar, gebeliğin ilk dönemlerinde hormonal belirtilerle hamile olup olmadığını anlayabiliyor. Bazı istisnalar olsa da genellikle hamileliğin en önemli belirtisi regl döneminde yaşanan gecikmedir. Ancak, vücutta yaşanan bazı değişimler hamileliğin ilk belirleyicilerinden olabiliyor. Peki, hamilelik ilk belirtisi nedir nasıl anlaşılır? İşte, erken dönem hamilelik belirtileri ve konu hakkında bilgiler.
Okulda panik... 25 öğrenci hastanelik oldu
ŞANLIURFA’da 25 öğrenci, öğle vakti yedikleri kumanyadan zehirlenerek hastanelik oldu.
Zarftan çıkan tozda kimyasal bulguya rastlanmadı
Aksaray'da açılan zarfın içinden çıkan toz üzerinde yapılan ilk incelemede herhangi bir kimyasal ve biyolojik bulguya rastlanmadı. Polis zarfı iş yerine bırakan kişiyle ilgili şu ana kadar herhangi bir ize rastlamazken, şüphelinin kimliğini belirlemek için çalışmasını sürdürüyor. Karantina altında tutulan ve yapılan tetkiklerinde sağlık problemi tespit edilmeyen 5 kişi ise dün taburcu edilmişti.
Voleybolcular hastanelik olunca maç ertelendi!
Türkiye Voleybol 1. Ligi ekiplerinden Kuzeyboru takımının 10 oyuncusu, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılarak, tedaviye alındı.
Lahmacun yedikten sonra rahatsızlanan 17 öğrenci ve 1 öğretmen hastaneye kaldırıldı
Sivas'ta lahmacun yedikten sonra rahatsızlanan 17 ortaokul öğrencisi ve 1 öğretmen, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Mantardan zehirlendiler! 5 kişi hastanelik oldu
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde mantar yedikten sonra rahatsızlanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı.
Mevlit pilavından zehirlendi iddiası! 40 kişi hastaneye kaldırıldı
Sultangazi'de bir mevlitte yedikleri tavuklu pilavdan zehirlendikleri öne sürülen 40 kişi hastanede tedavi altına alındı.
Çağımızın Hastalığı: Anksiyete
Anksiyete, özellikle son dönemlerde adını fazlasıyla duyduğumuz bir psikolojik sorun olarak karşımıza çıkıyor. Uzman Klinik Psikolog Merve İlikçi İygün konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Muğla'da şoke eden olay! Yedikleri mantar dünyanın en zehirlisi çıktı...
MUĞLA'da, doğadan topladıkları mantarı tüketen anne-kızdan Mükerrem Akgül (57) hayatını kaybederken, yoğun bakıma alınan annesi Fatma Koçer'in (84) ise 18 gündür tedavisi sürüyor. Kulaktan dolma bilgilerle tedavi amaçlı mantar tüketiminin yanlış olduğunu belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) görevli Doç Dr. Hakan Allı, anne- kızın romatizmaya iyi geldiği düşüncesiyle tükettiği mantarın dünyanın en zehirli türlerinden olduğunu belirtti.
Sivas'ta panik! 5 lise öğrencisi hastaneye kaldırıldı
SİVAS'ta tavuk döner yedikten sonra rahatsızlanan 5 lise öğrencisi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Ispanak zehirlenmesinin ardından tüketicilere uyarı
Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, belediye halini by-pass ederek pazara sürülen sebze ve meyvelerin denetlenmediğine dikkat çekerek, tüketicileri zehirli ya da bozulmuş olabilecek bu tür yiyeceklerden uzak durmaya çağırdı. Taşpınar, “Bakanlık tarafından hallerde gerekli kontroller yapılıyor. Ancak bazı satıcılar aracıyı ortadan kaldırıp direk üretici ile temas halinde ve bu ürünlerin hepsi izlenemiyor” dedi.
İstanbul'un ardından bir korkutan haber de Tekirdağ'dan geldi!
TEKİRDAĞ ve ilçelerinde, dün akşam ıspanak yedikten sonra mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetiyle 22 kişi çeşitli hastanelere başvurdu.
67 üniversite öğrencisi hastanelik oldu
Afyonkarahisar'da 67 üniversite öğrencisi, yedikleri tavuk dönerden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvurdu.
Nijerya'da sarı humma salgınında 115 kişi öldü
Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Katsina eyaletinde sarı humma salgını nedeniyle son üç haftada 115 kişi hayatını kaybetti.
Kaçış sendromu hastalığı nedir?
Kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren kaçış sendromu hastalığı, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması olarak tanımlanmaktadır. Tıp dilinde 'Capillary leak syndrome' olarak bilinen hastalık, ilk kez 1960 yılında tanımlanmıştır. Peki, kaçış sendromu nedir?
Ormandan topladığı mantarı yedi, hayatını kaybetti
Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yediği mantardan zehirlenen Sebahat Kasapoğlu (82), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Mantardan zehirlenen kadın öldü, eşi tedaviye alındı
Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde yedikleri mantardan zehirlendikleri tahmin edilen Makbule Özkan (80) öldü, eşi Hüseyin Özkan (77) ise tedaviye alındı.
Karnında yarım kiloluk sargı bezi unutuldu! İnceleme başlatıldı
İZMİR İl Sağlık Müdürlüğü'nce safra ameliyatının ardından sağlık durumu kötüleşen, operasyondan 9 ay sonra kaldırıldığı hastanede, karnında yarım kiloluk sargı bezi unutulduğu belirlenen Muazzez Alan'ın (86) ölümüyle ilgili inceleme başlatıldı.
Kumkuat nedir? Kamkat (kumkuat) faydaları nelerdir?
Turunçgil ailesinin en ufağı olan kumkuat, halk arasında kamkat, kumkat gibi farklı isimlerle adlandırılan, adeta bir şifa kaynağı. Kabuğuyla tüketilen tek turunçgil olma özelliği olan kamkat, reçel, marmelat, meyve suyu, şekerleme olarak da tüketiliyor. Zengin ve sindirim sistemine destek olan bu meyveyi araştıranlar, "kumkuat nedir?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, kamkatın faydaları nelerdir?
Mesaiye başladı... Sakalla döndü
GEÇİRDİĞİ üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle tedavi gören MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 21 gün sonra MHP Genel Merkezi’nde mesaisine başladı. Genel Merkez’e gelişinde çok sayıda partilinin alkışlarıyla karşılanan Bahçeli, makam odasına girişinde de onları selamladı. Bahçeli’nin sakal bırakması dikkat çekti.
Mesaiye yarın başlıyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, üst solunum enfeksiyonu nedeniyle rahatsızlanarak tedavi altına alınan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, yarın MHP Genel Merkezi’nde mesaiye başlayacağını açıkladı.
Bol Su İçmek Sinüzit Şikayetlerini Azaltıyor
Burun tıkanıklığı, baş ağrısı, yüzde tıkanıklık hissi gibi şikayetleriniz başladıysa sinüzit olma ihtimaliniz ortaya çıkmış demektir. Özellikle de mevsim geçişlerinin yaşandığı şu günlerde ıslak saçla dışarı çıkmak sinüzite davetiye çıkarmaktan başka bir şey değil. Sinüzitten korunmanın mümkün olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, sinüzit ile ilgili bilinmesi gereken önemli noktalara değindi.
Beşiktaş'a çifte müjde!
Georges-Kevin N’Koudou ile Abdoulay Diaby, bugünkü Alanyaspor karşılaşmasında forma giyebilecek.
Beşiktaş, lider karşısında çıkış arıyor!
Beşiktaş, Süper Lig'in 7. haftasında yarın Aytemiz Alanyaspor ile evinde karşı karşıya gelecek. Vodafone Park'taki karşılaşma, saat 16.30'da başlayacak. Mücadeleyi hakem Arda Kardeşler yönetecek.
Çocuğunuz deprem sonrası okula gitmek istemiyor mu?
Çocuklarda deprem korkusunun anne ve baba tutumlarıyla kontrol altına alınabileceğini belirten uzmanlar, bu konuda “güven” duygusunun önemine işaret ediyor. Dış dünyaya güven duymanın her zaman kişiye iyi geldiğini belirten uzmanlar, evde ve okulda “güvenli yer belirlenmesi” ve çocukla mutlaka konuşulması gerektiğini vurguluyor. Çocuk deprem sonrası okula dönmede sorun yaşıyorsa destek şart!
Beşiktaş 0-1 Wolverhampton
UEFA maçı kapsamında Beşiktaş bu akşam Wolverhampton'u konuk etti. Beşiktaş'ta Güven Yalçın yaşadığı sakatlık sonrası 27. dakikada yerini Umut Nayir'e bıraktı.İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi. 67. dakikada Vida'nın kafa vuruşu az farkla auta çıktı. Rakip takım 88. dakikada golü buldu ancak gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı. Wolverhampton, 90+3'te Boly'in attığı golle 1-0 öne geçti. Karşılaşma 1-0 sona erdi.
En tehlikeli 9 örümcek türünden biri Bilecik'te görüldü
Dünyadaki en tehlikeli 9 örümcek türünden biri olarak bilenen kurt örümceği, Bilecik'te görüntülendi.
Dizanteri nasıl bulaşır, Dizanteri nedir?
Sindirim sistemi hastalıklarından biri olan dizanteri, tarih boyunca en bulaşıcı hastalıklardan biridir. Özellikle çocuk ve bebeklerde son derece tehlikeli boyutlara ulaşabilir. Peki Dizanteri nedir ve nasıl bulaşır?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli taburcu oldu
Sabah saatlerinde mide bulantısı şikayetiyle Ankara Başkanet Üniversitesi Hastanesi'ne gelen Devlet Bahçeli, taburcu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bahçeli'nin üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle tedavisinin evinde devam edeceğini söyledi.
Son dakika... MHP lideri Bahçeli taburcu oldu
Sabah saatlerinde mide bulantısı şikayetiyle Ankara Başkanet Üniversitesi Hastanesi'ne gelen Devlet Bahçeli, taburcu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanede ziyaret ettiği Bahçeli'nin üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle tedavisinin evinde devam edeceğini söyledi.
Son dakika... MHP'den Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, hastanede olan Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Yalçın, Bahçeli'nin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Bahçeli'nin özel kalem müdürü Murat Çeliker de ''Üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı ateş yükselmesi sonucu hastaneye gitti. Sağlık durumu gayet iyi'' dedi.
Devlet Bahçeli hastanede
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mide bulantısı şikayetiyle başvurduğu hastanede tedaviye alındı.
Okulda panik! 27 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Bingöl’de bir okulda civa zehirlenmesi şüphesiyle 27 öğrenci tedbir amaçlı hastaneye kaldırılarak tahlil yapıldı. 27 öğrenciden 5'i doğrudan civa ile temas ettikleri gerekçesiyle Elazığ'a sevk edildi.
Şarbon nedir? Şarbon hastalığı belirtileri nelerdir?
Zaman zaman gündeme gelen haberlerle, hayvanlardan insanlara bulaşabilen şarbon merak konusu olmaya devam ediyor. Özellikle sığır ve koyunlarda görülen şarbon, bulaşıcı olmasının yanı sıra, tedavi edilmediği takdirde sağlık açısından ciddi tehlikeler doğurabiliyor. Peki, şarbon nedir? Şarbon hastalığı belirtileri nelerdir? İşte, şarbon tedavisi ve konuyla ilgili merak edilenler.