Meyve haberleri sayfasında Meyve hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 41958 Meyve haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Beslenme uzmanı Gözde Güzelcan akciğerin temizlenmesini sağlayan tahinin özellikle koronavirüs sürecinde kahvaltı sofralarından eksik edilmemesini önerdi. Güzelcan, "Tahin çok güçlü bir antioksidandır. Bir yemek kaşığı tahini meyvelerin üzerine dökülerek tüketilmesi pek çok hastalığa karşı koruyucu olacaktır" dedi.
#TahinSağlıklı yaşamın yolu mevsimin sebze-meyvelerini bolca dahil ettiğimiz dengeli tabaklardan geçiyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit; brokoli, karnabahar, pırasa, lahana, kereviz ve ıspanağın karaciğeri desteklediğini, pancarınsa yüksek antioksidan değere sahip olduğunu söylüyor.
#SebzePastacılıkta gram, ml gibi ölçüler çok önemlidir ama kekler hele de meyveli kekler doğaçlamaya, bardak-kaşık ölçüsüne hatta göz kararına bile uyumludur. Atıştırmalık ya da sabah bir bardak sütle hızlı bir kahvaltı olabilen keklerin sonbahara en yakışanı meyveli kek tarifleri hazırladım.
#KekSorbe, cheesecake, muffin ve muhallebi gibi tatlılara çok yakışıyor, kokteyllerde sık sık karşımıza çıkıyor. Passionfruit veya Türkçe adıyla çarkıfeleği semizotu, Bergama tulumu ve mangoyla yaptığım salatanın sosuna katmayı da çok seviyorum. İçine girdiği her şeye ferah bir lezzet katan bu tropikal meyveyi nasıl kullanabiliriz, bakalım...
#PassionfruitKayısı; hem kurutulmuş şekli hem de yaş olarak sevilerek tüketilen oldukça sağlıklı atıştırmalıklar içerisinde bulunmaktadır. Yaz mevsiminin gelmesi ile beraber kurutulup saklanmakta ve tüm sene tüketilen atıştırmalıklar içerisinde bulunmaktadır. Peki, kayısı nasıl kurutulur? Evde taze gün kurusu kayısı güneşte ve fırında nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#KayısıHünnap önemli bir geleneksel bitki ve toniktir. Hünnap ağacının günümüzde botanik formüllerinde en sık kullanılan kısımları olan meyve ve tohumlarının zihni, kalbi ve sindirim sistemini sakinleştirdiğine inanılır. Peki, bu meyveyi uzun süre saklamak için nasıl kurutabilirsiniz? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hünnap MeyvesiSonbahar ile kış ayları geldiğinde C vitamini deposu olan portakallar ortaya çıkmaktadır. Özellikle sıkmalık ya da kan portakalı gibi çeşitli portakal türleri ile faydası da saymakla bitmemektedir. Bununla birlikte portakalı lezzetini kaybetmeden diğer mevsimlere taşımak kurutma yolu ile mümkün olmaktadır. Sizin için portakalın ve kabuklarının hem fırın içerisinde hem de güneş üzerinde nasıl kurutulabildiğini detayları ile derledik.
#PortakalMeyve verebilen ağaçlar insanların eski dönemlerden bu yana dikkatini çekmiş olan bir konu olmaktadır. Meyve ağaçlarının lezzetli meyveleri, yer aldıkları alanları daha ilgi çekici hale getirmiştir insanlar da bu ağaçlara yakın olan yerlere ikamet etmeye başlamışlardır. Önemli özelliklere sahip olan meyvelerden bir tanesi de kirazdır. Özellikle kirazın nasıl kurutulabileceği ve kurutma yöntemleri sık sık merak edilmektedir. Sizin için evde kirazın nasıl kurutulacağını ve saklanacağını, bununla birlikte kiraz sapının da nasıl kurutulabileceğini detayları ile derledik.
#KirazKurutulmuş pek çok meyve, taze meyvelere oranla daha fazla tercih edilmektedir. Kurutulmuş meyvelerin birden fazla olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bununla beraber meyveler; fırında, güneşte ve ipte kurutulabilmektedir. Şeftalinin kurusunun çok sevilerek tüketildiği belirtilebilir. Peki, şeftali nasıl kurutulur ve saklanır? Evde kışlık şeftaliyi fırında ve diğer kurutma ipuçları nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#ŞeftaliBuzdolabından çıkarıp soğuk soğuk yemesi de çok keyifli, kahvaltıda yoğurda karıştırıp ev yapımı granolayla sunması da... Keçi veya Erzincan tulumu gibi yoğun aromalı peynirlerle hazırladığım salatalara yakıştırıyorum. Şeftaliden salsa yapıp çiğ balık tabaklarıyla birleştirmeyi de seviyorum. Sade dondurmayla servis edilen şeftalili crumble’ın yeriyse bende çok ayrı… Şeftalinin tadını çıkarabileceğimiz çok az bir zamanımız kalmışken mutfağımda nasıl kullandığımı anlattım.
#ŞeftaliTokat'ta antioksidan değerinin yüksek olmasından dolayı süper meyve olarak adlandırılan aronya meyvesinin hasadı başladı. Kilosu 200-250 liradan alıcı bulan meyvenin hasadı ise tek tek elle toplanarak yapılıyor.
#Süper MeyveSebze ve meyvelerdeki pestisitlerden kaynaklı zehirlenmeler nedeniyle hayatını kaybedenler var. Peki eskiden dalından koparıp yediğimiz meyveler sebzeler şimdi nasıl oluyor da zehirlenmelere yol açıyor? Meyve ve sebzeler neden gün geçtikçe kirleniyor? Uzmanlarla enine boyuna tartıştık.
#MeyveAilemizle, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz bayram buluşmalarında biliyorum bazen ölçüyü kaçırabiliyoruz. Neyse ki aldığımız kiloları telafi etmek o kadar da zor değil... Yulaf, yoğurt, meyve ve kuruyemişli bir kahvaltıyla işe başlayalım; kabak, havuç, yeşil fasulye gibi lif oranı yüksek sebzeleri soframızdan eksik etmeyelim. Bayramda kavurma gibi tuz oranı yüksek besinler nedeniyle vücudumuz ödem tutabiliyor. Onun da çaresi bol su ve yürüyüş...
#BayramRengarenk yaz meyveleri, lezzetinin yanı sıra sağlığa etkileriyle de öne çıkıyor. Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri de yeşil erik. Ekşi tadıyla damaklarda hoş bir lezzet bırakan eriğin kilo yapıp yapmadığı da merak konusu oldu. Peki erik kilo aldırır mı, kaç kalori? Yeşil eriğin vücuda etkileri...
#ErikSebze ve meyvelerin hal çıkış fiyatları ile raf fiyatları arasında oluşan büyük fark, 'Hal Kayıt Sistemi' ile tespit edildi. Halden kilosu 18 liraya çıkış yapan eriğin fiyatının raflarda 59 liraya satılması tepkilere neden oldu. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu "Ticaret Bakanlığı'nın geliştirdiği bir 'Hal Kayıt Sistemi' var. Bu uygulamayı akıllı telefonuna indiren tüketici, Hal Kayıt Sistemi'ne künyeyi okutarak karekod üzerinden kaça alındığını, nereden alındığını, ne zaman alındığını, ne miktar alındığını görebilecek" dedi.
#MarketSebze ve meyvelerin hal çıkış fiyatları ile raf fiyatları arasında oluşan büyük fark, 'Hal Kayıt Sistemi' ile tespit edildi. Halden kilosu 18 liraya çıkış yapan eriğin fiyatının raflarda 59 liraya satılması tepkilere neden oldu. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu "Ticaret Bakanlığı'nın geliştirdiği bir 'Hal Kayıt Sistemi' var. Bu uygulamayı akıllı telefonuna indiren tüketici, Hal Kayıt Sistemi'ne künyeyi okutarak karekod üzerinden kaça alındığını, nereden alındığını, ne zaman alındığını, ne miktar alındığını görebilecek" dedi.
#MarketSıcakların bastırması, tatlı bahar esintilerinin son bulması ile pek çoğumuz içimizi ferahlatacak hafif içecek ve yiyecek arayışına giriyoruz. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca her gün bolca su içmemiz gerektiği için suyu pas geçiyor ve sizi yaz aylarının en sevilen, en ferah yiyecek ve içecekleri ile hürriyet ve leziziz baş başa bırakıyorum.
#Limonataİş hayatının yoğunluğu ve gündelik hayatın koşuşturması derken bazı zamanlarda vücudumuza aşırı stres yüklemesi yapabiliyoruz. Kimileri bu stresle başa çıkabilmek için aşırı yemeye yönelirken kimileri de stres altındayken hiçbir şey tüketmiyor. Aslında doğru besinlerle stres seviyesinin kontrol edilmesi mümkün… Peki stresi azaltan bu besinler neler? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzman Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkOkulun eksiklerini gidermek ve kooperatifleşmeyi öğrenmek adına turşu, reçel, zeytinyağı yapıp satan öğrenciler, şimdi bunları SMA Tip-1 hastalığına yakalanan 14 aylık Defne için üretiyor. İzmir Bergama’daki köy okulunun öğrencileri elde edecekleri geliri Defne bebeğe bağışlayacak.
#Defne GürbulakBazı besinler kanser hücrelerini vücuttan uzaklaştırma konusunda vücudun iç dinamiklerine daha fazla destek veriyor. Pek çok uzman ise ölçüyü kaçırmadan bu besinlere sofranızda yer açmanız gerektiği konusunda uyarıyor. Peki kansere meydan okuyan besinler hangileri? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? İşte detaylar…
#SağlıkBrezilyalı şef Janaina Torres, World’s 50 Best Restaurant’s tarafından geçen yıl Latin Amerika’nın En İyi Kadın Şefi seçilmişti. Özellikle atıksız yaklaşımıyla adından söz ettiren restoranı A Casa do Porco yine aynı listede geçen yıl dünyanın 12’ncisiydi. Bu yıl unvanını Dünyanın En İyi Kadın Şefi’ne yükselten ‘Leydi Jaguar’ lakaplı Janaina Torres “Gelenekleri, malzemeyi korumayı ilke edinen üreticilerle çalışıyorum. İnsan ve hayvan refahına saygıyı değerli buluyorum” diyor.
#Janaina Torres1777’de kurulan, Türkiye’nin en eski markası Ali Muhiddin Hacı Bekir’in akide renkleriyle İstiklal Caddesi ruhu buluştu ve bir İstanbul şekerlemecisi doğdu. Evrensel marka olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren Beyoğlu’ndaki şık mağazada logolu porselen takımlardan tasarım lokum kutularına bambaşka bir boyuta taşınan vizyona hayran kaldım.
#Akide ŞekeriKonu gıda takviyeleri, özellikle de multivitaminler olunca kafalar karışık. Piyasada birbirinden farklı içeriklere ve etkilere sahip birçok farklı multivitamin bulunuyor. Peki ama kimler multivitamin almalı? Kendi ihtiyacımıza en uygun multivitamini nasıl seçebiliriz?
#SağlıkUzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, Ramazan ayı sonrası beslenme ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Bu dönemde sık karşılaşılan beslenme sorunlarının hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık, mide yanmaları, reflü olduğuna dikkat çeken Dursun, ‘beş altın kural’ tanımlaması yaptı.
#Ramazan Sonrası BeslenmeRamazan Bayramı’nı keyifli ve sağlıklı geçirmek için nasıl beslenmeliyiz?’ sorusunun yanıtını veren Diyetisyen Ezgi Evgin Aktaş, “Bayram ile birlikte normal rutinimize dönerken liften zengin beslenmeli, sebze-meyve ve probiyotik besinlere yer vermeliyiz” uyarısında bulunuyor.
#Diyetisyen Ezgi Evgin AktaşRamazan Bayramı’nda beslenme ve kalp sağlığına ilişkin bilgiler veren TOBB ETÜ Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, ‘Bugün bayram, bugün bir şey olmaz’ algısının son derece yanlış olduğunu vurgulayarak “Ağır yemek sonrası kan şekerimiz aniden yükselir ve buna cevap olarak vücudumuzda yüksek oranda insülin salgılanır. Bu yaşanılan şekerdeki yükselme kalp sağlığımızı olumsuz etkiler” uyarısında bulundu. Prof. Bozbaş, şu bilgileri verdi:
#Ramazan BayramıYILLIK 4.7 milyon tonluk üretimle dünya sekizincisi olan, 2023’te 1 milyar 112 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Türk narenciye sektörü, KKTC’deki narenciye bahçelerinde ve enginar tarlalarında görülen Psyllidi (yeşillenme) hastalığının Türkiye’ye de sıçra-ması endişesi yaşıyor.
#NarenciyeYaşlanma doğal bir süreçtir, ancak bazı basit yaşam tarzı değişiklikleri yaparak yaşınızdan daha genç görünmek mümkündür. Aşağıda, yaşlanma belirtilerini geciktirmeye ve cildinizin daha sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olacak 5 şeyden bahsedeceğiz. Her bir maddeyi daha ayrıntılı olarak inceleyelim.
#CiltGaller Prensesi Kate’in, 42 yaşında olmasına rağmen kanser olduğunu ve kemoterapi gördüğünü açıklaması, 50 yaş altında olup bu hastalığa yakalananların sayısındaki önemli artışı bir kez daha gündeme getirdi. Birmingham Üniversitesi’nden kanser uzmanı Shivan Sivakumar, 50 yaşın altındakiler arasında gerçek bir ‘salgın’ olduğunu açıkladı. Peki hangi kanser türlerinde artış var? Ülkemizdeki kanser oranı nasıl? Kansere karşı hangi önlemleri almak gerekiyor? Doç. Dr. Nilay Şengül, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Sağlık