EKSTRA
MENÜ

Meyve Tüketimi

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 3.337 haberi bulunmuştur.

Meyve Tüketimi Haberleri

İpek Kuşçu : Doğanın döngüsüne uyum sağlayarak daha sağlıklı olabiliriz

İpek Kuşçu : Doğanın döngüsüne uyum sağlayarak daha sağlıklı olabiliriz

Enginar çiçeğinden yoğurt mayalamayı denediniz mi? Turp turşusunu şekerde bekleterek yapmak kulağınıza nasıl geliyor? Yemek yazarı İpek Kuşçu son kitabı ‘Şifalı Dönüşümler’de yiyecekleri daha besleyici hale getirmenin yollarını anlatıyor. Kitabında her ayın sebze ve meyveleriyle hazırlanmış reçeteler veren Kuşçu’yla konuştuk, tarifler aldık.

Çocuk ve ergenlerin sınav kaygısıyla baş etme yöntemleri

Çocuk ve ergenlerin sınav kaygısıyla baş etme yöntemleri

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binasında 26 Mayıs 2021 tarihinde saat 18.00-19.00 saatleri arasında “Çocuk ve Ergenlerin Sınav Kaygısına Bakışları ve Baş Etme Yöntemleri” konulu halka açık çevrim içi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

27.05.2021Eğitim
Ramazan sofraları için sağlık ve lezzet tüyoları

Ramazan sofraları için sağlık ve lezzet tüyoları

Ramazan’da hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler yapmanın mümkün olduğunu söyleyen Altınbaş Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri, özenli hazırlanan sofralar için pişirilen yemekler hakkında çeşitli tüyolar verdi.

12.04.2021Sağlık
Sağlık Bakanlığından Ramazanda beslenme önerileri

Sağlık Bakanlığı'ndan Ramazan'da beslenme önerileri

Sağlık Bakanlığı'nca "Ramazan'da beslenme önerileri dikkate alınmalı, kalabalık iftar sofraları kurulmamalı ve sosyal mesafe kurallarına azami özen gösterilmelidir" uyarısında bulunuldu.

10.04.2021Gündem
Portakal Ağacı Nedir, Nerede Ve Nasıl Yetişir Portakal Ağacı Özellikleri, Bakımı Ve Faydaları Hakkında Bilgi

Portakal Ağacı Nedir, Nerede Ve Nasıl Yetişir? Portakal Ağacı Özellikleri, Bakımı Ve Faydaları Hakkında Bilgi

Meyve tüketimi insanlar için doğru beslenmenin yollarından biridir. Meyvelerin içindeki şeker doğal şekerdir. Bu yüzden meyveler beyindeki sinir hücrelerini geliştirerek hafızamızı canlı tutmaktadır. Portakal meyvesi de bu anlamda insanlar tarafından çoklukla tüketilen bir meyvedir. Bu nedenle insanların ilgisini çekmektedir. İşte portakal konusunda bilmek istediğiniz tüm bilgileri sizler için derledik.

173 kilogram meyve 269 kilogram sebze

173 kilogram meyve 269 kilogram sebze

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülkede 2020 yılında 14 milyon 495 bin 216 ton meyve, 22 milyon 517 bin 111 ton sebzenin iç tüketime konu olduğunu belirterek, “Toplam nüfusa (83 milyon 614 bin 362) oranlandığında kişi başına meyve tüketimi 173 kilogram/yıl, 474 gram/gün; kişi başına sebze tüketimi 269 kilogram/yıl, 737 gram/gündür” dedi.

16.03.2021Ekonomi
Sağlıklı bir hamilelik için uzak durulması gereken 10 besin

Sağlıklı bir hamilelik için uzak durulması gereken 10 besin

Hamilelikte yeterli ve dengeli beslenme yalnızca annenin vücudunu ve sağlığını değil, doğrudan bebeği de etkiler. Bu dönemde, annenin aldığı besinler plasenta aracılığıyla fetüse taşınır ve fetüs enerji ihtiyacını bu besinler aracılığıyla giderir. Bebeğin organ gelişimini sağlayabilmesi için annenin hem doğru besin tercihleri yapması hem de bu besinleri doğru miktarlarda vücuduna alması gerekir.

İlham veren zayıflama hikâyeleri... Pandemiyi fırsat bilip kilo verdiler

İlham veren zayıflama hikâyeleri... Pandemiyi fırsat bilip kilo verdiler

Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle yeme-içme alışkanlıklarımız değişti. Pek çoğumuz bu dönemde daha fazla yemeye başladık. Buna bir de sokak kısıtlamasıyla gelen hareketsizlik eklenince kilo almak kaçınılmaz oldu. Ama tersini yaşayanlar da var. Onlar pandemide dengeli beslenmeye ve spor yapmaya odaklandılar. Sonuçlarını almaları çok sürmedi. Geçen yılda sağlıklı bir yaşama geçenlerle konuştuk.

Uzmanı tek tek açıkladı… Yaşlılığı ertelemenin 20 yolu

Uzmanı tek tek açıkladı… Yaşlılığı ertelemenin 20 yolu

Yaşlanma sürecinde yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değinen Dyt. Ramle Düzcan, "Yaşlanma her canlıda görülen, tüm işlevlerde azalmaya neden olan bir süreç olarak tanımlanmaktadır. Bu süreçte beslenme morbidite ve mortaliteyi etkilemektedir. Yeterli ve dengeli beslenme, yaşlılığa bağlı hastalıkların önlenmesinde, geciktirilmesinde ve tedavi edilmesinde etkin bir rol oynamaktadır" dedi.

28.01.2021Sağlık
Yemekten Sonra Uyku Gelmesi Bakın Neyin İşaretiymiş

Yemekten Sonra Uyku Gelmesi Bakın Neyin İşaretiymiş!

Özellikle pandemi döneminde yasaklardan dolayı evlerde olan birçok kişide kilo artışı meydana geliyor. Korona döneminde şişmanlama tehlikesine karşı insülin direnci de önem taşımaktadır. Kilo problemi yaşıyorsanız, yemeğin ortasında uykuya dalıyorsanız veya hemen sonrası aşırı bir uyku hali oluyorsa dikkatli olmanız gerekiyor. Dr.Fevzi Özgönül konu hakkında önemli bilgiler verdi.

13.01.2021İyi Yaşam
Bağışıklığı güçlendiriyor, hastalık riskini azaltıyor İşte mandalinanın faydaları...

Bağışıklığı güçlendiriyor, hastalık riskini azaltıyor! İşte mandalinanın faydaları...

Kış aylarında bağışıklık sitemini güçlendirmek için meyve tüketimi de oldukça önemli. Özellikle C vitamini yönünden zengin meyveler hastalıklara karşı etkili olabiliyor. Bu meyvelerden biri de mandalina... Peki mandalinanın faydaları nelerdir? Alırken nelere dikkat edilmeli? Mandalina nelere iyi gelir?

12.01.2021Sağlık
Koronavirüse Karşı Diyet Reçetesi

Koronavirüse Karşı Diyet Reçetesi!

Koronavirüsten koruduğu iddiasıyla kamuoyuna yansıyan bir besin ve vitamin takviyelerinin şehir efsanesi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Bülent Yaşar, koronavirüse karşı diyet reçetesi verdi.

Adan Zye kolesterol hakkında her şey

A'dan Z'ye kolesterol hakkında her şey

Vücudun tüm işlevlerini yerine getirebilmesi için kanda belirli bir miktarda olması gereken kolesterolün yüksekliği, kalp sağlığı için olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Yanlış beslenme ve hareketsizlik, “kötü kolesterol” adı verilen LDL’yi yükseltirken; sağlıklı bir yaşam tarzı bu değeri düşürüyor ve “iyi kolesterol” olarak adlandırılan HDL’yi olması istenilen seviyelere çıkarıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Betül Erer, kolesterol değerleri konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi ve önemli önerilerde bulundu.

30.12.2020Sağlık
Güçlü bir bağışıklık için kahvaltı mutlaka, yumurta günde 1 defa

Güçlü bir bağışıklık için kahvaltı mutlaka, yumurta günde 1 defa

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, korona virüsten korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için, güne kahvaltıyla başlanmasının önemine dikkat çekerek, herhangi bir sağlık problemi yoksa her gün 1 yumurta tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi.

27.12.2020Yemek
Soğuk hava sedef hastalığını tetikliyor

Soğuk hava sedef hastalığını tetikliyor

Havaların soğumasıyla birlikte şiddetlenen sedef hastalığının sadece bir deri rahatsızlığı olmadığına dikkat çeken Dermatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Dünyada ortalama 125 milyon insanın, ülkemizde ise 1 milyona yakın sedef hastası olduğu düşünülüyor. Sedef hastalarında obezite, diyabet, bağırsak hastalığı ve kalp damar hastalıkları görülme oranının arttığı görüldü. Uzun yıllar tedavi almayan hastalarda, derideki bu iltihabın, damarlarla diğer organlarda da bozukluklara yol açma durumu olduğu unutulmamalı” dedi.

9.12.2020Çocuk-Aile
Kısırlığa karşı brokoli ve lahana tavsiyesi

Kısırlığa karşı brokoli ve lahana tavsiyesi

Doğru beslenmenin kısırlıktan korunmada etkili olduğunu vurgulayan Diyetisyen Bahtınur Yılmaz, "Folik asit, progesteron seviyesini düzenler ve düzenli yumurtlama için önemlidir. Bu nedenle folik asit içeren yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, yumurta, kuşkonmaz, brokoli, lahana, Brüksel lahanası, muz, avokado gibi besinlerin anne adayları tarafından tüketilmesi önerilir. Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan demir, magnezyum, çinko ve kalsiyumun da gebe kalma sürecine olumlu etkileri saptanmıştır" dedi.

5.11.2020Sağlık
Kış beslenmenizi renklendirin... Hastalık kapınızı çalmasın

Kış beslenmenizi renklendirin... Hastalık kapınızı çalmasın!

Havaların soğumasıyla üst solunum yolu, grip ve bronşit gibi hastalıklar artış gösterirken, hastalıklardan korunmak için taze sebze ve meyve tüketimi önem kazanıyor.

2.11.2020Sağlık
Sedef Hastalığı Nedir, Vücuda Nasıl Etki Eder

Sedef Hastalığı Nedir, Vücuda Nasıl Etki Eder?

Havaların soğumasıyla birlikte şiddetlenen sedef hastalığının sadece bir deri rahatsızlığı olmadığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, sedef hastalığı hakkında bilgi verdi.

30.10.2020Diyet Rehberi
“Sedef hastalığı sadece bir deri rahatsızlığı değil”

“Sedef hastalığı sadece bir deri rahatsızlığı değil”

Havaların soğumasıyla birlikte şiddetlenen sedef hastalığının sadece bir deri rahatsızlığı olmadığına dikkat çeken Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Dünyada ortalama 125 milyon insanın, ülkemizde ise 1 milyona yakın sedef hastası olduğu düşünülüyor. Sedef hastalarında obezite, diyabet, bağırsak hastalığı ve kalp damar hastalıkları görülme oranının arttığı görüldü. Uzun yıllar tedavi almayan hastalarda, derideki bu iltihabın, damarlarla diğer organlarda da bozukluklara yol açma durumu olduğu unutulmamalı” dedi.

29.10.2020Sağlık
“Hamile, yaşlı ve veganların iyot tüketmesi şart”

“Hamile, yaşlı ve veganların iyot tüketmesi şart”

İYOT eksikliği tiroid hormonlarının dengeli olabilmesi için gerekli bir element ve bu nedenle hayati önem taşıyor. Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Necmi Namal, hamile, yaşlı, sağlıksız beslenen gençler ve veganların, vücudun iyot ihtiyacını karşılamaya yönelik beslenmesi gerektiğini belirterek, “Mutlaka haftada bir ya da iki kez deniz ürünleri tüketmelerini öneriyoruz” dedi.

22.10.2020Sağlık
Uzmanından Kışa Sağlıklı Girmek İçin Tavsiyeler

Uzmanından Kışa Sağlıklı Girmek İçin Tavsiyeler

Havaların soğumasına ve gece süresinin uzamasına bağlı olarak gece tüketilen atıştırmalık beslenme tarzı, yetersiz su tüketimi ve artan hareketsizlik kış aylarında kilo artışını kaçınılmaz hale getirebiliyor. Uzmanlar artan yağ kütlesinin birçok kronik hastalıkla ilişkili olduğu gibi bağışıklığın düşmesine de yol açabileceğine dikkat çekiyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Havva Kılınç kış ayına sağlıklı girebilmesi için tavsiyelerde bulundu.

21.10.2020 İyi Yaşam
Uzmanından kışa sağlıklı girmek adına tavsiyeler

Uzmanından kışa sağlıklı girmek adına tavsiyeler

Havaların soğumasına ve gece süresinin uzamasına bağlı olarak gece tüketilen atıştırmalık beslenme tarzı, yetersiz su tüketimi ve artan hareketsizlik kış aylarında kilo artışını kaçınılmaz hale getirebiliyor. Uzmanlar artan yağ kütlesinin birçok kronik hastalıkla ilişkili olduğu gibi bağışıklığın düşmesine de yol açabileceğine dikkat çekiyor. Medicana Avcılar Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Havva Kılınç kış ayına sağlıklı girebilmesi için tavsiyelerde bulundu.

20.10.2020Sağlık
Uzmanından yaşlılığa bağlı hastalıkları önlemek için önemli tavsiyeler

Uzmanından yaşlılığa bağlı hastalıkları önlemek için önemli tavsiyeler

Her canlıda görülen, tüm işlevlerde azalmaya neden olan bir süreç olarak tanımlanan yaşlanma için yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değinen Diyetisyen Ramle Düzcan, yaşlılığı ertelemenin 20 kuralını paylaştı.

30.09.2020Sağlık
Uzmanından yaşlılığı ertelemenin 20 kuralı

Uzmanından yaşlılığı ertelemenin 20 kuralı

Her canlıda görülen, tüm işlevlerde azalmaya neden olan bir süreç olarak tanımlanan yaşlanma için, yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değinen Dyt. Ramle Düzcan, yaşlılığı ertelemenin 20 kuralını paylaştı.

30.09.2020Sağlık
3. Sınıf Hayat Bilgisi Mevsimine Özgü Yiyecekler konu anlatımı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Mevsimine Özgü Yiyecekler konu anlatımı

Sağlıklı bir beslenmenin temelinde dengeli sebze ve meyve tüketimi yatar. Mutlaka mevsimine göre farklı meyve ve sebzeleri tüketmeliyiz. Şimdi hangi mevsimde hangi meyveler var bunlara bakalım ve inceleyelim. İşte 3. sınıf hayat bilgisi mevsimine özgü yiyecekler konu anlatımı.

11.09.20203. SINIF
Bağışıklık Sistemini Zayıflatan ve Güçlendiren Besinler

Bağışıklık Sistemini Zayıflatan ve Güçlendiren Besinler

Aşırı seviyede karbonhidrat, şeker ve kırmızı et tüketiminin, düşük lifli rafine ürünlerin, doymuş yağdan zengin gıdaların, paketlenmiş ürünlerin bağışıklık sistemini zayıflatabileceğine dikkat çeken İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Fazla ekmek tüketenlere bağışıklığı zayıflatabilir uyarısı

Fazla ekmek tüketenlere bağışıklığı zayıflatabilir uyarısı

Aşırı seviyede karbonhidrat, şeker ve kırmızı et tüketiminin, düşük lifli rafine ürünlerin, doymuş yağdan zengin gıdaların, paketlenmiş ürünlerin bağışıklık sistemini zayıflatabileceğine dikkat çeken İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, “Ekmeğin de fazla tüketilmesi bağışıklığın zayıflamasına ve dolayısıyla tehlikelere açık hale gelinmesine neden olabiliyor” dedi.

7.08.2020Sağlık
Sebze ve meyve tüketimi çocukları enfeksiyonlara karşı korur

Sebze ve meyve tüketimi çocukları enfeksiyonlara karşı korur

Çocuklar ve bebeklerin her mevsimde çıkmış taze sebze ve meyveleri tüketmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Selda Bülbül, “Beslenme kişiseldir ve mevsimlere göre değişiklik gösterir. Çocuklar ve bebekler için sağlıklı beslenmede önerdiğimiz her dönemde mevsiminde çıkmış taze sebze ve meyveleri tüketmeleridir. Bebek beslenmesi için de yazın mevsimine uygun sebze ve meyvelerin tercih edilmesi uygun olur. Bu günlerde tezgahlar iyice çeşitlendi ve renklendi. Tabii ki sofralarımız da şenlendi” dedi.

Göz Altı Morluklarına Karşı Neler Yapabiliriz

Göz Altı Morluklarına Karşı Neler Yapabiliriz?

Göz altı morluklarında genetik faktörün yanı sıra yaşam şeklinin, beslenme alışkanlıklarının, yaşlanma sürecinin ve göz çevresi bakımının göz altı görünümünü belirleyen başlıca etmenler olduğuna dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, göz altı morluklarına karşı beslenme önerilerinde bulundu.

12.06.2020Kişisel Bakım
Hamilelikte Uzak Durulması Gereken Meyveler

Hamilelikte Uzak Durulması Gereken Meyveler!

Meyve tüketimi, hamilelikte önemli bir yere sahip. Sıklıkla tüketilmesi gereken bazı meyveler varken bir de uzak durulması gereken meyveler bulunuyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, hamilelikte tüketilmesi ve uzak durulması gereken meyveleri anlattı.

Üreticiler artan meyve talebine yetişemiyor

Üreticiler artan meyve talebine yetişemiyor

Egeli çiftçiler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde büyük talep gören erik, kiraz ve çilek gibi bahar meyvelerini tüketicilere yetiştirmek için yoğun mesai yapıyor.

30.05.2020Ekonomi
Uzmanlar Açıkladı: Çilekte Tuzlu Su Deneyi Nasıl Yapılır

Uzmanlar Açıkladı: Çilekte Tuzlu Su Deneyi Nasıl Yapılır?

Severek tüketilen yaz meyvesi çilekle ilgili sosyal medyada hızla yayılan videolar herkesi şaşırttı. Paylaşılan videolarda tuzlu suya atılan çileğin içerisinden böceklerin çıktığı görüldü. Bu tür meyvelerde kurtçukların görülmesinin çok normal olduğunu belirten Gıda Mühendisi Prof. Dr. Bülent Nazlı, bu durumun doğanın döngüsü olduğunu ve sağlık açısından risk oluşturmayacağını açıkladı.

Hamilelikte Meyve Tüketimi Ne Kadar Olmalı

Hamilelikte Meyve Tüketimi Ne Kadar Olmalı?

Meyveler her zaman sağlıklı ve besleyicidir, birçok esansiyel vitamin ve besin öğesi yanı sıra iyi birer lif kaynağıdırlar. Yapılan bazı çalışmalara göre; meyveler çevreye zarar veren maddelerden kaynaklanan cenin hücre yaralanmalarını azaltmaya yardımcı olan antioksidanlara sahiptir.

Televizyonun karşısında kefir için

Televizyonun karşısında kefir için!

Beslenme ve diyet uzmanı Aslı Demirel, zamanının büyük bölümünü evde geçirenlere ve evden işlerini yürütenlere sağlıklı beslenme konusunda altın değerinde öneriler sundu.

8.04.2020Avrupa
Bilinçsiz vitamin tüketimi bağışıklığa zarar veriyor

Bilinçsiz vitamin tüketimi bağışıklığa zarar veriyor

Koronavirüs korkusu, vitamin ve gıda takviyesi tüketimini de etkiledi. Ancak bilinçsiz ve gelişi güzel tüketilen gıda takviyeleri ve vitaminlerin, enfeksiyondan korumaktan ziyade vücuda zarar verebildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Kenan Yıldırım, herkesin kendine has bir bağışıklık direnci bulunduğunu söyledi. Yıldırım, “D vitami, demir, B12, E vitamini ve çinko takviyesini uzman önerisi olmadan, kendi kendinize alıp kullanmayın. Bilinçsizce kullanılan gıda takviyeleri karaciğer toksisitesine ve böbrek hücrelerine zarar verebilir.” dedi.

31.03.2020Sağlık
Corona virüse karşı ne yiyelim ne içelim Corona virüsüne karşı beslenme tavsiyeleri

Corona virüse karşı ne yiyelim ne içelim? Corona virüsüne karşı beslenme tavsiyeleri

Uzmanlar, dünyada yayılmaya devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tehlikesinin günden güne arttığına dikkati çekerken, hala tedavisi ve aşısı bulunmayan bu hastalık için korunma önlemlerine özen gösterilmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlendirilmesi gerektiğini bildiriyor.

Son dakika haberi: Dünyaca ünlü hekim Mehmet Özün corona virüsten korunma yöntemi

Son dakika haberi: Dünyaca ünlü hekim Mehmet Öz'ün corona virüsten korunma yöntemi

Dünyaca ünlü kalp doktoru Mehmet Öz corona virüsten korunma yöntemlerini bir bir sıraladı. İşte Mehmet Öz'ün corona virüsten korunmak için yapılması gerekenler...

11.03.2020Dünya
Fazla tuz tükettiğimizde vücudumuzda bakın neler oluyor

Fazla tuz tükettiğimizde vücudumuzda bakın neler oluyor

Yaşam için hayati öneme sahip olan tuz, aşırı tüketildiğinde dosttan düşmana dönüşüp insan sağlığını tehlikeye atabiliyor. Tuzun gıdaların bozulmasını önlemenin yanı sıra antiseptik özelliğiyle mikroplara karşı koruyucu özelliği olduğunu, vücudun sıvı-elektrolit ve asit-baz dengesini koruyarak düşük tansiyonu dengelediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgün İyigün, ‘Tuza Dikkat Haftası’ nedeniyle uyarılarda bulundu.

9.03.2020Sağlık
Ergenlik döneminde diyet yapmak sakıncalı

Ergenlik döneminde diyet yapmak sakıncalı

Ergenlik döneminde yapılan diyetler, gelecek yıllarda kemik sağlığını tehlikeye atarak kemik kütlesinin azalmasına sebep oluyor. Vitabiotics Türkiye’nin Edu20 zirvesinde bir konuşma yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu “Ergenlik döneminde yapılan diyetler, gelecek yıllar için büyük risk oluşturuyor” dedi.

Aşırı Kahve Tüketimi Göz Altlarında Koyu Halkalara Yol Açabilir

Aşırı Kahve Tüketimi Göz Altlarında Koyu Halkalara Yol Açabilir

Toplumda sıkça karşılaşılan koyu göz altlarına ilişkin Dermatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Karaciğer, böbrek ve tiroid hastalıkları, bazı vitamin ve mineral eksikleri, uyku problemleri, yorgunluk, dengeli beslenmeme, az su veya yoğun kahve tüketimi göz altlarındaki koyu halkalara yol açabilir” dedi.

Yazar Sonuçları

Delta’ya dikkat!

Hindistan'da salgının en yoğun olduğu dönemde ortaya çıkan Delta ve Delta Plus varyantları şu anda küresel anlamda en baskın koronavirüs tipi olarak kabul ediliyor.

26.06.2021

Menopoz Döneminde Beslenme

Menopoz, kadınlarda adet kanamalarının sona erip doğurganlık yeteneğinin kaybolduğu 48-55 yaş arası dönemdir.

11.03.2021

50 yaş üstü kadınlar için beslenme önerileri

Bu yaş grubu kadınlarda sık görülen sağlık problemleri; kalp ve damar hastalıkları, diyabet, osteoporoz ve şişmanlıktır Doğurganlık yeteneğinin kaybı anlamına gelen menopoz dönemi genellikle 48-55 yaş arası kadınlarda görülür.

26.02.2021

Yeni Yıl Sonrası Beslenme

Sağlıklı besleniyorken, kilo veriyorken, spor yapıyorken; yeni yıl sofrası üzerine 4 gün karantinada kalınca dengeler şaşmasın!

18.01.2021

Acilci gözüyle Kovid-19

ONLAR pandemi başladığında görevinin başında olan, bütün acı kayıplara rağmen şifa dağıtmaya devam eden kahramanlar...

27.10.2020

Ramazanda rahat bir sindirim sistemi için nasıl beslenmeli?

Ramazan ayı içerisinde olduğumuz şu günlerde oruç tutmanın etkisiyle hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık gibi mide-bağırsak problemlerinin görülme sıklığı da artabiliyor. Aynı zamanda birçoğumuz koronavirüs sebebiyle haraketli hayatlarımıza ara verip günün büyük bir kısmını evde geçiriyoruz. Dolayısıyla bu günlerde hareketsizlik, düzensiz yaşam tarzı, kötü beslenme ve stres de birçok sindirim problemine yol açabiliyor. Fakat bu dönemde yaşam ve beslenme şeklinizde yapacağınız bazı değişikliklerle bu problemleri azaltabilir veya bunlardan kurtulabilirsiniz.

8.05.2020

Antikor desteği neden önemli

Koronavirüs enfeksiyonuyla mücadelede elimizde üç farklı seçenek var: Aşı, ilaç ve antikor (plazma) tedavisi. Peki bu üçlüden işimize yarayabilecek en yakın, acil, önemli çözüm hangisi?

8.04.2020