Mevsim Geçişleri
Mevsim Geçişleri Haberleri
İki İplik Kumaş Nedir, Nasıldır Ve Terletir Mi? İki İplik Kumaş Özellikleri Ve Kullanım Alanları
Genellikle mevsimlik kıyafetlerin üretiminde kullanılan iki iplik kumaş, son yılların en çok tercih edilen kumaşları arasında yer alıyor. İmalatında iki farklı iplik kullanıldığı için bu adı almıştır. Astar kısmındaki iplik daha kalın ve atlamalıdır. Bu sayede çok daha dayanıklı ve yumuşak olan bu kumaş türü, ince ama dayanıklı bir yapıya sahiptir. İki iplik kumaş hakkında merak edilenleri sizin için derledik.
Bipolar bozukluk nedir? İşte bipolar bozukluğu belirtileri ve tedavisi
Bipolar bozukluk, genel olarak 20'li yaşlarda ortaya çıkıyor. Bu hayat boyu sürdüğü için mutlaka düzenli takip gerekiyor. Tedavi edilmediği durumlarda da ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Peki bipolar bozukluk nedir? İşte bipolar bozukluğu belirtileri ve tedavisi...
Bipolar bozukluk nedir? Belirtileri arasında uykusuzluk da bulunuyor
Manik depresif hastalık olan bipolar bozukluk gündemde yer alıyor. Bu hastalık iki uçlu mizaç bozukluğu olarak da bilinen önemli bir psikiyatrik bozukluktur. Bipolar bozukluğun belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilgiler araştırılıyor. İşte bipolar bozukluk hastalığı hakkında merak edilenler
İklimsel faktörler cilt sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir
Mevsim geçişleri ile birlikte sıcaklık, nem ve diğer iklimsel faktörlerin değişmesi cilt sağlığı ve görünümünü olumsuz yönde etkileyebilir. Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Oya Yeşim Hacımustafaoğlu Utkan, cilt bakımına dair ipuçları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
İklimsel Faktörlerin Cilt Sağlığına Etkileri
Mevsim geçişleri ile birlikte sıcaklık, nem ve diğer iklimsel faktörlerin değişmesi cilt sağlığı ve görünümünü olumsuz yönde etkileyebilir. Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Oya Yeşim Hacımustafaoğlu Utkan, cilt bakımına dair ipuçları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
5 SORU 5 YANIT | Neden bir gün yaz, ertesi gün kış yaşıyoruz?
Hava sıcaklıkları her geçen gün şaşırtıyor. Sabah güneşli havaya aldanıp ince bir montla dışarı çıkıyorken, akşam fırtına ile karşılaşmamız artık olası. Hava sıcaklıklarındaki ani değişim, insanları, bitkileri ve hayvanları etkiliyor. Peki bu ani değişimler neden kaynaklanıyor?
Yüksek Libidoya Neden Olan 9 Şey
Libido; kişiye göre değişir ve libido seviyenizi çevrenizdekilerle kıyaslamak yerine, yüksek libidonun nedenlerini bilmeniz daha iyi bir fikir olabilir. Libido durumunuz artık günlük yaşantınızı etkiliyorsa, bunun nedenleri ve neler yapabileceğiniz hakkında bazı önerileri derledik. İşte yüksek libidoya neden olan 9 şey...
Maske kullanımı solunum problemlerinin fark edilmesini sağlıyor!
Deviasyon olarak da bilinen burun kemiği eğriliği, halk arasında estetik ameliyatı olmak isteyenlerin en yaygın gerekçesi olarak değerlendiriliyor. Ancak uzmanlar, deviasyonun ciddi bir sağlık sorunu olduğuna ve maske kullanımının bu sorunun fark edilmesinde etkili olduğuna dikkat çekiyor. Op. Dr. İbrahim Altoparlak, konuyla ilgili önemli bilgiler veriyor.
Bipolar nedir? Bipolar hastalığı belirtileri neler? Bipolar bozukluk zıt ataklarla seyrediyor!
Bipolar bozukluğun tanımı, gündemde yer alan psikolojik hastalıkların başında geliyor. Mani, hipomani ve depresyon olarak ortaya çıkabilecek üç ana semptomu olan bipolar bozuklukta, kişiler tedavi edilmesi gereken atak dönemleri dışında sağlıklı oluyor. Duygu durum bozukluğu olarak tanımlanan bipolar, temel sorun şartlara ve duruma uygunsuz ya da abartılı duygulanım içinde olmak anlamına geliyor. İşte, bipolar rahatsızlığı belirtileri ve hastalıkla ilgili merak edilen bazı bilgiler.
Beslenme listenizden eksik etmeyin! Bu besinler kalbi güçlendiriyor
Sıcak hava kadar mevsim geçişleri de sağlığımızı etkiliyor. Sıcaklardan sonra gelen serin hatta soğuk havalar bizi rahatlatsa da hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Özellikle grip ve solunum yolu hastalıkları kapımızı çalıyor. Ancak soğuk havalar kalp rahatsızlığı olanları da tehdit ediyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Karabulut, kalbi güçlendiren besinleri anlattı.
Saç Dökülmesi Nasıl Durdurulur?
Vücudumuzun önemli bir parçası olan ve dış görünümü etkileyen saçların dökülmesi hem kadınların hem de erkeklerin korkulu rüyası. Beslenme, düzensiz uyku, stres, genetik ve çevresel faktörler, saç tipinize uygun olmayan şampuanlar, kremler, spreyler, mevsim geçişleri gibi saç dökülmesinin birçok farklı nedeni olabilir. Kozmotolog & Medikal Estetik Uzmanı Songül Durur Zevzir, saç dökülmesinin önüne geçmek isteyenlere önerilerde bulundu.
'Vücutta iyi gelmediği şey yok' Mevsim geçişinde bunları sofradan eksik etmeyin
Diyetisyen Reyhan Özbey, pandemi etkisi altındaki mevsim geçiş sürecinde bağışıklığın güçlenmesi için hangi gıdaların tüketilmesi gerektiğine dair tavsiyeler verdi.
Mevsim geçişlerinde her sofrada bulunmalı! İşte o besinler ve pratik tarifler
Pandemi etkisi altındaki mevsim geçiş sürecinde bağışıklığın güçlenmesi için gıdalarla alınacak önlemlerin olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Eda Balcı, önemli bilgiler paylaştı.
Sonbaharda Kaş ve Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?
Oldukça sıcak geçen yaz dönemi, yerini sonbahara bırakıyor. Tüm ruhsal ve fiziksel dengeleri değiştiren sonbahar mevsimine uyum sağlamaya çalışan vücudumuz ise bu geçiş sürecinde saç dökülmesi ve cilt problemleri gibi bazı fiziksel değişimler yaşayabiliyor.
Sonbaharda da cildiniz ışıldasın
Yazın ardından daha sağlıklı ve bakımlı olmanın ipuçlarını işin uzmanlarına danıştık. Güçlü saçlar için Omega 3 ve folik asit takviyesi şart. Cildinizi canlandırmak, lifting etkisi yaratmak için haftada iki kez yaş mayalı kür tavsiye ediliyor. Yüzünüzde renk tonunu eşitlemek içinse killi maske birebir...
Mevsim Değişikliklerinde Beslenme
Sonbaharın gelmesi hemen hepimizde bünyelerimiz yaza alıştığı için bazı olumsuz etkiler yaratıyor. Ancak özel beslenme ve diyet programlarıyla mevsim geçişlerinin olumsuz etkilerini en aza indirgemek mümkün.
65 yaş üzerine uyarı: Aktivite düzeyinin üzerine çıkmayın
Pazar günleri sokağa çıkan 65 yaş üstü bireyler için Gerontolog F. Sıla Ayan uyarılarda bulundu. Ayan, “Alışılan veya tolere edilebilecek aktivite düzeyinin üzerine çıkılması ve yaşlıların kendini aşırı zorlaması durumunda nefes darlıkları, fenalık hissi, baygınlık gibi sorunlar veya kas – iskelet sistemi ağrıları yaşanabilir” dedi.
Bipolar bozukluk nedir? Belirtileri ve tedavisi
Psikiyatrik bir problem olan bipolar bozukluk, temel olarak duyguları düzenleyememe ve duyguların şiddetini kontrol edememe durumudur. Peki, bipolar bozukluk tedavi edilebilir mi? Psikolog Aylin Çıtakbaş, konuyla ilgili önemli bilgiler aktardı.
Nebahat Çehre: Hastalıkları atlattım
Nebahat Çehre önceki gün Zorlu AVM’de alışveriş yaptı.
Haftanın ortasında soğuk havayı ısıtacak nefis yemek tarifleri
Türkiye birkaç gündür kışın en soğuk günlerini yaşıyor. Hal böyle olunca ısınmak için sadece giydiklerimizden değil, yiyip içtiklerimizden de medet umuyoruz. Sizin için akşam yemeğinde aileniz ve sevdiklerinizle zevkle tüketebileceğiniz, içinizi ısıtacak nefis yemek tarifleri derledik. “Bugün ne pişirsem?” derdiyle uğraşanlara ilaç gibi gelecek. Şimdiden afiyet olsun…
Akşama ne pişirsem diyenler için pratik ve nefis yemek tarifleri
Akşam yemeğine saatler öncesinden "Yine ne pişirsem?" diye düşünmeye başladınız mı? Eğer karar veremediyseniz hazırladığımız menüye bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Çorbadan pilava, salatadan tatlıya nefis alternatifler sizi bekliyor. İşte akşama ne pişireceğini düşünenler için nefis tarifler...
Boğaz Gıcıklanması Neden Olur? Boğaz Gıcıklanmasına Ne İyi Gelir? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Boğaz ağrıları ve halk arasında boğaz gıcıklanması olarak adlandırılan boğaz sorunları ile ilgili internette bir çok sorunun cevabı merak ediliyor. Peki boğaz gıcıklanması neden olur, boğaz gıcıklanmasına ne iyi gelir?
Mevsim Geçişlerinde Hava Durumuna Göre Giyinmek Ağrıları Azaltıyor
Mevsim geçişlerinde bel ve boyun ağrıları şikâyetiyle hekime başvuruların sayısının arttığını vurgulayan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Ünal, “Mevsim geçişleri bel ve boyun ağrılarının en sık yaşandığı zamanlardır çünkü genellikle insanlar hala bir önceki mevsime göre giyinmeye devam eder. Bu yüzden takvime göre değil, hava durumuna göre giyinilmeli” dedi.
Mevsim Geçişleri Migreni Artırıyor
Nörolojik bir hastalık olan migreni tetikleyenler arasında yiyecek içeceklerden, mevsimsel değişikliklere kadar pek çok etken yer alıyor. Hastalığın seyrinde günlük hava değişiklikleri bile etkili olabiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Nurettin Varolgüneş, migren hakkında bilgiler verdi.
Mevsim Geçişlerinde Bunlara Dikkat!
Sabahları yataktan çıkmakta zorlanıyor, uykunuzu alsanız da kendinizi yorgun hissediyorsunuz. Bununla birlikte havanın daha erken kararması, güneşin yerini yağmurun alması, soğukların gitgide artıp, işlerin yoğunlaşması dolayısıyla gelişen halsizlik, stres ve beslenme düzeninizde değişiklik meydana gelmesinden şikâyetçisiniz. Peki bunun neden böyle olduğunu hiç düşündünüz mü?
Çocukların hastalanmasının sebebi yediği besinler olabilir
Son zamanlarda artış gösteren ve çağımızın da bir hastalığı olan alerjiler yetişkinler kadar çocukları da olumsuz etkilemektedir. Sadece mevsim geçişleri, toz, hayvan tüyü sebebiyle değil çocuğunuzun tükettiği gıdalar da birtakım alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Mevsim Geçişleri Bulaşıcı Hastalıkları Artırıyor
Mevsim geçişleri, pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor. Özellikle bulaşıcı hastalıklar, mevsim geçişlerinde artıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Gülay Kılıç, konuyla ilgili bilgiler verdi.
Mevsim geçişleri bulaşıcı hastalıkları artırıyor
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Gülay Kılıç, mevsim geçişlerinde zayıflayan bağışıklık sisteminin bulaşıcı hastalıkları da beraberinde getirdiğini söyledi. Kılıç, “Bulaşıcı hastalıklar mevsim geçişlerinde artıyor” dedi.
Mevsim geçişleri hasta edebiliyor
Mevsim geçişlerinde, ısı farkları olduğu için ilkbaharda hasta olma riski artıyor. Ağırlıklı olarak mevsim geçişlerinde ortaya çıkan polenler alerjiye sebep oluyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece “Alerjik bünyelilerin ve astım hastalarının özellikle bu dönemde ilaçlarını düzenli kullanmaları çok önemli. ‘İyiyim’ diyerek ilaç kullanımını asla kesmemeliler’’diyor.
Kozmetik Ürünler Göz Alerjilerini Tetikliyor
Hapşırık ve alerji mevsiminin habercisi olan mevsim geçişleri çevremizde sürekli hapşıran, kırmızı burunların ve kızarmış gözlerin sayısını da artırıyor. Dışarıdaki birçok faktör, alerjiye bağlı sağlık problemlerinin temel kaynağı olmaya devam ederken, en çok hassas gözlere sahip kişiler bu durumdan etkileniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Kemal Yıldırım, bir alerji mevsimi olan geçiş aylarında sıklıkla rastlanılan göz alerjilerini anlatıyor.
İşte Bozulmayan Kusursuz Eyelinerın Sırrı...
Doğanın kış mevsiminin etkilerini yavaş yavaş üzerinden attığı bu dönemde tabiatla birlikte insan bedeni ve psikolojisi de değişmeye başlar. Özellikle de mevsim geçişleri, fizyolojik olarak kişinin bazı problemlerle karşılaşmasına sebep olur.
Bahar Aylarında Artan Mide Ağrılarına Dikkat!
Mide ağrıları çok sık rastlanılan sağlık problemlerinden biridir ve tedavi edilmediğinde çok ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getirir. Özellikle de bahar mevsimlerinde artış gösteren mide sorunları dayanılmaz sancılarla kişinin yaşam kalitesini düşürür. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, mevsim geçişlerinde artan mide ağrılarının sebeplerini ve kurtulma yöntemlerini anlatıyor.
Vize telaşında her şeyi sen mi düşüneceksin? Bırak, dağınık kalsın!
Üstümüzden tır gibi geçen vize haftasının yükünü 119. sayımızın Neşeli Günler sayfasında atıyoruz!
İlkbahar Depresyonunun Belirtileri Nelerdir?
Dışarıda güneş daha parlak, gökyüzü daha maviyken, kış mevsiminin etkileri yavaş yavaş silinirken hala kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Pencereden içeri süzülen ışık size enerji değil, isteksizlik mi veriyor? Eğer bu sorulara cevabınız evet ise farkında olmasanız bile bahar depresyonu ile karşı karşıya olabilirsiniz. Nörolog Mehmet Yavuz, bahar depresyonuna karşı almamız gereken önlemleri anlattı.
Bahar Yorgunluğu İle Baş Etme Yöntemleri
Kış aylarında yavaşlayan metabolizma, mevsim değişikliği ve havaların ısınması ile kimi zaman adaptasyon sorunu görülebilir. Bu da bireylerde uykusuzluk, stres, yorgunluk gibi sorunlara neden olur. Bu durum hem özel yaşantımızı hem de iş hayatımızı olumsuz yönde etkileyebilir. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aslı Çurgunlu bahar yorgunluğunu ve baş etme yöntemlerini anlattı.
Kampüslü'de bahaneden bol ne var? Bu haftanın bahanesi çok 'mutluluk'
117. sayımızın Neşeli Günler sayfasında bu hafta, sizi olduğunuzdan daha mutlu biri yapacak bahaneler ürettik.
Sıcaklıklardaki ani değişimler sağlığınızdan edebilir
İç Hastalıkları Uz. Dr. Pınar Balcı, ani sıcaklık değişikliklerinde yaşanan sorunlar ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
Sıcaklıklardaki Ani Değişimler Sağlığınızdan Edebilir
Ani sıcaklık değişiklikleri solunum yolu rahatsızlıklarından kalp damar hastalıklarına, sindirim sisteminden duygu durumuna kadar çok farklı anlamlarda sağlığı olumsuz etkileyebiliyor. Sıcaklık değişikliklerine bir şey yapılamasa da alınacak bazı önlemlerle bu dönemleri daha sağlıklı atlatmak mümkün olabiliyor. İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Pınar Balcı, ani sıcaklık değişikliklerinde yaşanan sorunlar ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
Uzmanlar kış için doğal karışımları öneriyor
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte soğuyan hava, birçok bulaşıcı hastalığı da beraberinde getiriyor. Mevsim geçişleri ile birlikte yaygınlaşan hastalıklar, özellikle miniklerden büyüklere hemen her kesimin sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar özellikle soğuk algınlığı, grip ve üst solunum yolu enfeksiyonu gibi bulaşıcı hastalıklara karşı ham bal ile yapılabilecek doğal karışım kürlerini tavsiye ediyor.
Türkiye için korkutan hortum açıklaması: Şiddetleri artacak
Bodrum'da yaşanan sel felaketi ile ardından Marmaris'te görülen hortumla ilgili uyarıda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, "Hortumları sıklıkla göreceğiz ve şiddetleri de artacak" dedi. Prof. Dr. Şen, “Bunun yanı sıra kuraklık da artacak. Bu yıl yüzde 7, bir sonraki yıl da yüzde 20'lik bir yağış düşüşü olacak. Bu da Türkiye'nin kuraklık açısından sıkıntı çekeceğini gösteriyor" diye konuştu.
Bu Besinler Kışın Koruyucu Kalkanınız Olacak
Mevsim geçişleri pek çok kişi için hastalıkların habercisi oluyor. Havaların değişkenlik göstermesiyle etrafta sıkça rastladığımız hastalıkların başında da grip geliyor. Gripten korunmak ve grip sırasında yapılması gerekenler ile ilgili Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş önerilerini paylaştı.
Yorgun hissetmenizin sebebi bunlardan biri olabilir!
İç hastalıkları, endokronoloji ve matabolizma bölümünden Prof. Dr. Haluk Sargın, pek çoğumuzun yaşadığı kronik yorgunlukla savaşta adım adım öneriler getiriyor.
Kadınlarda saç dökülmelerini önlemek için ne yapılmalı?
Günümüzde hem erkek hem de kadınların en çok karşılaştığı sorunlardan birisi saç dökülmesidir. Erkeklere özgü olarak düşünülen saç dökülmesi sorunuyla artık kadınlar da karşı karşıya. Kadınlarda saç dökülmesinin çeşitli sebepleri olması nedeniyle doğru tanı konulması gerektiğini söyleyen Saç Bakım Uzmanı Serap Öztürk Niya, saç dökülmelerini önlemek için önerilerde bulundu.
Kadınlarda Saç Dökülmelerini Önlemek İçin Ne Yapılmalı?
Günümüzde hem erkek hem de kadınların en çok karşılaştığı sorunlardan birisi saç dökülmesidir. Erkeklere özgü olarak düşünülen saç dökülmesi sorunuyla artık kadınlar da karşı karşıya. Kadınlarda saç dökülmesinin çeşitli sebepleri olması nedeniyle doğru tanı konulması gerektiğini söyleyen Saç Bakım Uzmanı Serap Öztürk Niya, saç dökülmelerini önlemek için önerilerde bulundu.