menüler haberleri sayfasında menüler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 811 menüler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
"Bugün iftara ne pişirsem" diye düşünenler akşam için hazırlıklarını özenle yapıyor. Tabii iftar sofralarında besleyici ve doyurucu lezzetlerin sunulması oldukça önemli. Biz de iftar sofralarını şenlendirecek birbirinden lezzetli tarifleri sizin için derledik. İşte "Bugün iftara ne pişirsem? Bu akşam iftara ne yapsam?" diyen ve farklı tarifler arayanlar için çorbadan tatlıya 22. gün iftar menüsü...
#Bugün İftara Ne Pişirsem"Bugün iftara ne pişirsem" diye düşünenler akşam için farklı tarif arayışlarına başladı. Biz de iftar sofralarını şenlendirecek birbirinden lezzetli tarifleri sizin için derledik. İşte "Bugün iftara ne pişirsem? Bu akşam iftara ne yapsam?" diyen ve farklı tarifler arayanlar için çorbadan tatlıya 7. gün iftar menüsü...
#İftar MenüsüRamazan ayının gelmesiyle birlikte sevdiklerine pratik ve lezzetli yemekler hazırlamak isteyenler iftar menüsünü her gün özenle oluşturuyor. İftar sofralarında ağır yemekler yerine besleyici ve doyurucu lezzetlerin sunulması oldukça önemli. Bu nedenle iftar menüleri de sağlıklı ve metobolizmayı dengeleyen besinlerden oluşturulmalı. Bugün iftara ne pişirsem? Bu akşam iftara ne yapsam? diye düşünenler için çorbadan tatlıya kolay ve lezzetli bir menü hazırladık. İşte orucun 5. günü için birbirinde pratik ve güzel iftar menüsü yemekleri...
#RamazanRamazan ayının gelmesiyle birlikte sevdiklerine pratik ve lezzetli yemekler hazırlamak isteyenler iftar menüsü için araştırmalara başladı. İftar sofralarında ağır yemekler yerine besleyici ve doyurucu lezzetlerin sunulması oldukça önemli. Bu nedenle iftar menüleri de sağlıklı ve metobolizmayı dengeleyen besinlerden oluşturulmalı. Bugün iftara ne pişirsem? Bu akşam iftara ne yapsam? diye düşünenler için kolay ve lezzetli bir menü hazırladık. İşte orucun 4. günü için birbirinden pratik ve güzel iftar menüsü yemekleri...
#RamazanRamazan ayının son günü geldi. Arefe gününde de sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler iftar menülerini özenle oluşturmak istiyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın son gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 12 Mayıs Çarşamba yani arefe günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi sekizinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 10 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 28. günü için iftar menüsü...
#MenüRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi yedinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 9 Mayıs Pazar, Ramazan'ın 27. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi beşinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 7 Mayıs Cuma, Ramazan'ın 25. günü için iftar menüsü...
#MenüRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi üçüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 5 Mayıs Çarşamba, Ramazan'ın 23. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on sekizinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 30 Nisan Cuma, Ramazan'ın 18. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on yedinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 29 Nisan Perşembe, Ramazan'ın 17. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on beşinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 27 Nisan Salı, Ramazan'ın 15. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dördüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 26 Nisan Pazartesi, Ramazan'ın 14. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on üçüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 25 Nisan Pazar, Ramazan'ın 13. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on birinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 23 Nisan Cuma Ramazan'ın 11. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 21 Nisan Çarşamba günü 'Lezizz' iftar menüsü...
#RamazanOn bir ayın sultanı Ramazan sonunda geldi. Oruç tutanlar için ilk gün biraz zorlu geçebilir. Gün içinde çok acıkanlar, iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırmaya başladı. Biz de, Ramazan'ın 1. gününe özel çorbadan tatlıya nefis yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenlerdenseniz, işte Ramazanın birinci gününe özel iftar menüsü...
#Nefis Yemek TarifleriKaynakların hızla tükendiği çağımızda dünyanın ve insanlığın geleceği için elimizi taşın altına koymamız şart. Özellikle enerji tüketimi söz konusu olduğunda hepimiz çok dikkatli olmalıyız. Mutfaklar bu konuda en kritik noktaların başında geliyor. Sadece yemekleri hazırlamak için kullandığımız enerji ya da sebze meyveleri yıkamak için kullandığımız su da değil üstelik söz konusu olan. O malzemelerin yetiştirilme ve taşınma sürecinde harcanan enerjiyi de hesaba katmak gerekiyor. Hal böyle olunca yenmeyip çöpe dökülen yemeklerin ne kadar büyük kayıplara yol açtığını hesap edebiliriz. Kimimiz artan yemekleri ertesi gün de tüketmeyi sorun etmiyoruz ancak soğuyup ısınan yemeğin keyif vermediğini düşünenlerin sayısı da hiç az değil. Böyle zamanlarda israfı önlemenize yardımcı olacak bazı tarifler derledik sizin için. Artan yemeğinizi börek, artan pilavınızı salata olarak değerlendirebileceğiniz tasarruf yemekleri karşınızda...
#MenülerEvde yapılan yemekler her zaman günü gününe tüketilemiyor ya da artabiliyor. Böyle zamanlarda soğuyup ısınan yemeğin keyif vermediğini düşünen ama yemeğini de israf etmek istemeyenlerdenseniz sizin için muhteşem bir haberimiz var: Bu listedeki tariflerin hepsi başka yemeklerin dönüştürülmesiyle elde edilen lezzetler. Yemekten börek, pilavdan salata yapabileceğiniz parlak fikirlerimiz aşağıda. Şimdiden elinize sağlık diyor israfsız günler diliyoruz.
#MenülerBazen sofralarımızı bol çeşitle ve özel lezzetlerle donatıyoruz. Fakat çeşit fazla olunca yemekler de artabiliyor. Bu yüzden tüketemediğiniz ve artan yemeklerinizi farklı şekilde değerlendirebileceğiniz çeşitli alternatifler de mevcut. 5 Haziran Çevre Günü vesilesiyle de kalan yemeklerinizden enfes lezzetler ortaya çıkarabileceğiniz tarifleri derledik.
#Menüler26 Mart’ta Unilever Food Solutions’ın (UFS) Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’de yapılan ‘Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun sonuçlarının açıklandığı lansmana OD Urla’nın şefi Osman Sezener’le birlikte UFS Türkiye Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ve Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin’in davetiyle katıldık.
#Müge AkgünDünyanın birçok ülkesine yardım götüren World Central Kitchen’ın önceki gün İsrail füzeleriyle Gazze’de öldürülen 7 neferinden ikisi, Damian ve Zomi arkadaşımdı. Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgeye gidip iki ay birlikte karıştırdık tencereleri. Gülen yüzleri, hiç bitmeyen enerjileriyle güç vermişlerdi hepimize.
#Ebru ErkeYeme-içme kültürünün en seçkin örneklerini bulabileceğiniz mutfakların başında Türk mutfağı gelir. Bu mutfağın en lezzetli tabakları her bölgenin kendine has özelliklerini bulabileceğiniz sunumlarıyla hem görsel bir şölen hem de damaklarda harika bir lezzet bırakır. Yedi kıtadan oluşan Türkiye’nin mutfak yönünden en zengin ürünlerinden bir diğeri de Karadeniz Bölgesi’nde yer alır. Bölgenin nüfus yoğunluğu en yüksek olan Samsun ilinde yemek kültürü de oldukça gelişmiştir. Samsun yemeklerinde Karadeniz mutfağında sık tercih edilen tereyağı, turşu, yöresel bitkiler, doğal peynir ve salça gibi gıdalardan oluşan menüler ağırlıktadır. Bugünkü yazımızda sizler için Samsun'da ne yenir ve neyi meşhur? Samsun mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi hakkında detayları derledik.
#Samsun Yemekleriİlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Hürriyet bu makasın her iki ucunu da araştırdı. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
#İftarGeçen hafta Avustralya’daki restoran endüstrisinin son yıllardaki en sıkıntılı günlerini yaşadığını ve bu etkinin ülkemizde hissedilip hissedilmeyeceğini merak ettiğimi yazmıştım. Bu hafta da restorancılar ve tüketiciler sektöre destek olup ayakta tutmak için neler yapabilirler, onu tartışalım…
#RestoranÇocukların sağlıklı içeriklere sahip olan bir beslenme çantası ile okula gönderilmesi günlük enerji ve besin ögeleri alımlarının düzenlenmesi ve kontrolü için oldukça önemli bir uygulama. Okul sürecine denk gelen öğün saatlerinin yeterli ve dengeli beslenme çantaları ile karşılanması çocukların okulda daha aktif ve dikkatli olmalarına yardımcı olur. Sağlıklı beslenme çantaları özellikle kış aylarında çocukların bağışıklık sistemlerini destekleyerek yaygın enfeksiyon hastalıklarına karşı koruma da sağlar.
#Konuk YazarBu hafta Sidney’nin Lezzetli Hayat’ı Good Food’da, ülkenin en iyi yemek yazarlarından Dani Valent’in, restoran sektörünün çöküşe doğru gidişi ve alınması gereken önlemlerle ilgili makalesi vardı. Ben de burada üç restoranı olan bir şef/işletmeci olarak kendi tecrübelerimle Avustralya’daki durumu paylaşacağım. Önümüzdeki haftaysa Türkiye’deki durum ve aksiyon planı hakkında yazacağım.
#Somer SivrioğluBiri People’ın mutfağındaki Volkan Türe, diğeriyse Okra’nın başındaki Mert Yalçıner... İkisi de çok iyi şeflerin rahlei tedrisinden geçmiş pırıl pırıl gençler. Şimdiyse öğrendiklerini kendi yetenekleriyle birleştirerek başında oldukları restoranlarda dikkat çekici, lezzetli menüler hazırlıyorlar.
#PeopleTabii ki Türkiye’deyiz ve yarın ne olacağını bilemediğimiz bir dönem yaşıyoruz. Ancak genel olarak sürdürülebilirlik, teknoloji, deneyim odaklı yaklaşımlar ve sağlık bilinci gibi temel faktörlerin ön planda olması benim bu seneki trend tahminlerim. Bakalım kaçı tutacak...
#SOMER SİVRİOĞLUİyi bir Uzakdoğu veya Asya mutfağında tecrübe edinmek, farklı tekniklere, özellikle de farklı lezzet dengelerine hâkim olabilmek adına çok önemli. Roka’nın da şef Suna Hakyemez’in gelişimine çok katkısı olmuş. Mesela damak tadı Japon malzemelerinin tat profilleriyle şekillenmiş, mükemmeliyetçi Japon mutfak tekniklerinde ustalaşmış.
#UzakdoğuYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#Ebru ErkeYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#Gastronomi2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞEkolojik ama şık kabinlerden oluşan kimisi orta halli kimisi hayli pahalı oteller, cennet gibi bir sahil şeridinin hemen arka planındaki büyüleyici orman ve onun içine saklanmış Maya harabelerinin dayanılmaz spiritüel cazibesi, vegan tatlı ve glutensiz kokteyllerin çeşit çeşit sıralandığı sağlıklı menüler, sabahları yoga seansıyla güne başlayıp akşamları plajdaki dolunay partisinde günü bitirmeler, “lüks-neo hippi” ya da kısaca “Tulum stili” olarak dünyaya yayılmış Mad Max’vari etnik-bohem kıyafetlerle gün ve gece boyu salınan fiziği düzgün, kişisel gelişime kendini adamış insan topluluğu...
#TulumBu yılbaşını restoranda kutlamak isteyenleri kişi başı 1500 TL’den başlayan fiyatlar karşılayınca rezervasyonlar azaldı. Restoranların kişi başı 600 TL’den başlayan evde yılbaşı menülerine ise ciddi bir talep var. Dört kişilik bir aile dışarıda yemeğe 6 bin TL vermek yerine, 2 bin 400 TL’ye 8 kişilik ana yemek içeren evde yılbaşı menüsü almayı tercih ediyor.
#Yılbaşı13-19 Kasım’da kutlanan İtalyan Mutfağı Haftası tüm dünyada ve elbette Türkiye’de de harika bir görev üstleniyor. Mutfakla ilgili fikir ve uygulamaların alışverişini teşvik ediyor, uluslararası gastronomik ilişkileri güçlendiriyor. Yemek aracılığıyla karşılıklı anlayışı ve kültürel çeşitliliğe saygıyı destekleyen bir diyalog yaratılıyor. Ben de bu yılın temasına uyacak şahane bir gnocchi tarifi vermek istiyorum.
#GnocchiMİCHELİN Rehberi’nin 2024 seçimleri yapıldı. İstanbul, İzmir ve Bodrum seçkileri açıklandı. Michelin müfettişleri 15’i İzmir’de, 19’u ise Bodrum’da olmak üzere toplamda 111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti. İzmir’den 3, Bodrum’dan 2 restoran birer Michelin Yıldızı aldı; Bodrum’dan 2, İzmir’den de 6 olmak üzere toplamda 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü
#1